SPF Póker Bajnokság

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Szerintem nagyobb tömegcsalógató egy jól Texas Holdem, mint az Omaha, többen ismerik véleményem szerint  :ok:

Idézetet írta: zsivany20 Dátum január 07, 2021, 23:48:29
A mai verseny eredménye:



Kérek szépen majd a dobogósoktól egy-egy fórumos felhasználónevet, és intézem a díjazást!  ;)

Harmadik helyen végeztem.


Idézetet írta: LFCfanBoti Dátum január 13, 2021, 13:18:04
Szerintem nagyobb tömegcsalógató egy jól Texas Holdem, mint az Omaha, többen ismerik véleményem szerint  :ok:

Szerintem is jó a  Texas Holdem és akár Csütörtökön (01.14) is lehet a szokásos időben.

Ha valaki tud holdemezni, az tudni fog omaházni is egy 2 perces szabályáttekintés után. Egy ilyen verseny remek alkalmat adhat rá, hogy az ember megtanulja ezt a remek játékvariánst kvázi tét nélkül és szórakozzon egy jót, mert az biztos, hogy omaházni szórakoztatóbb. :D

1000szer szorakoztatobb omahazni. Sokkal szelesebb a jatszhato laptartomany, sokkal intenzivebb, tobb az akcio. Termeszetesen tudni kell a szabalyokat.

De igazabol egyetlen egy megtanulando szabaly van. Hogy a kezbe kapott 4 lapbol 2t kotelezoen fel kell hasznalni. Tehat a river utan a board 5lapjabol 3!!!! es a kezedben levo 4lapbol 2!!! alkotja a kezed.

Tehat a kezedben levo 789J lapnal ha az asztalon AKQ56  akkor nem lesz sorod, mert a kezedbol kozelezoen csak kettot hasznalhatsz fel.
Szinten nem lesz K pokered A kickerrel ha A QQJ van a kezedben, a board pedig KKKK2.

Ebben az esetben a 3K es a sajat QQ val lesz egy fullod. Es csak az verhet meg akinel az AA van kezben, mert a fullt csak a poker es nagyobb veri. Se poker, se straight flush se royal flush nem lehetseges, igy csak az egyetlen egy nagyobb full ver ami a kezben AA.

Flusht is csak ugy lehet elerni ha legalabb ket azonos szin van a kezedben. Tehat 4 kárós boardon ha nálad van az A karó, de más karód nincs  a kezedben nem lesz
nut flushod, mert az asztalrol csak 3 karót "vihetsz"

Onjelolt omaha oktatokent ;D  hadd irjam meg le a kezdőknek, hogy gyakori hiba a tapasztalatlan omahasoknal hogy gyakran tulbecsulik a lapjaikat flopon vagy akar riveren is.

Mivel ketszer annyi lapunk van kezben igy ertelmeszeruen sokkal gyakrabban lesz fullunk, flushunk stb.  Szoval meg holdemben a ket par nagyon értékes, addig omahaban  nagyon konnyu tulhuzni azt. De meg egy flop settet is.
Egyertelmuen ez a húzó lapok jateka, szoval sokszor lesz sorhuzónk szinhuzónk, de ilyenkor kell gondolkodni, foleg a sornal hogy az nuts vagy sem.
Elmondani nem tudom hanyszor vertek el a second nuts szinemet eggyel nagyobbal, a turnon nuts soromat fullal, nagyobb sorral vagy flushsel.
De persze ugyanennyiszer vagy többször javultam le en is masokat.

Elonye a holdemhez kepest hogy itt nem igen van laphalal, holdemben hanyszor van hogy ket szunet kozott semmi ertelmes lap nem jon..