Szeptember 23, 2020, 17:47:23 pm CEST

Szerző Téma: Befektetési lehetőségek  (Megtekintve 759 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető SPF Előzetes

Befektetési lehetőségek
« Dátum: Augusztus 03, 2018, 16:35:53 pm CEST »
Te mibe fektetnéd a pénzed?

Ingatlan, állampapírok, lakástakarék, részvények, vagy épp felhő bányászat. Az sem mindegy, hogy hosszú vagy rövid távon gondolkodsz, de az biztos, hogy lehetőségek sokasága érhető el. Szerinted mibe éri meg befektetni? Oszd meg velünk!

Társtopikok: Kriptovaluta | Forex
« Utoljára szerkesztve: Augusztus 03, 2018, 16:39:09 pm CEST írta SPF Előzetes »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető csabax

Re:Befektetési lehetőségek
« Válasz #1 Dátum: Augusztus 03, 2018, 19:39:08 pm CEST »
Külföldre utazás.
És csak odaút.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Elérhető TiB

Re:Befektetési lehetőségek
« Válasz #2 Dátum: Augusztus 04, 2018, 12:07:51 pm CEST »
Ez speciális fajtája a befektetésnek, de gondoltam megemlítem: árverezés alatt álló ingatlanra licitálás. Nem egyszerű, de időnként van lehetőség jó vételre. Regisztrálni kell egy végrehajtónál a rendszerbe, aztán a kikiáltási ár 10%-át kell befizetni, ami természetesen visszajár, ha nem nyered a licitet. Ismerősömnek már úgyis sikerült vennie, hogy liciten kívűl megegyezett a bankkal, tulajdonossal, amit aztán a végrehajtó is elfogadott, így az ingatlan kikerült a licit alól.

https://arveres.mbvk.hu/arverezok/ingatlanhirdetmenyek.php

Nyilván nem olyan befektetés, mint amiért a topik indult, például a kriptovaluták, de talán elfér itt :) Van nem ingatlanos része is, na ott aztán minden van, én egyszer hajszárítót is láttam ;D https://arveres.mbvk.hu/arverezok/index.php Az előbb említett ismerősöm ilyesmiket is szokott venni, például egyszer tévét, amit aztán szép haszonnal eladott, de nálam ez a része elég bizonytalannak tűnik.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Elérhető Alk

Re:Befektetési lehetőségek
« Válasz #3 Dátum: Augusztus 04, 2018, 14:18:26 pm CEST »
Nekem is van egy ilyen ismerősöm/barátom, na, ő aztán tényleg széles skálán mozog. Egyszer elhozott egy ingyen elvihető wc ülőkét, majd túladott rajta egy ezresért. ;D Mentségére szóljon, ez már vagy 10 éve történt, még tizenévesen.


Tavaly komoly erdőtelepítési szándékaim voltak, ugyanis a Széchenyi 2020 keretében pályázható volt erre vonatkozóan egy támogatás, ami pont a napokban ért véget (július 30.). Mélyebben nem megyek bele, de a lényeg, hogy egy lépéssel továbbmentem volna, s szarvasgombával mikorrhizált tölgyfa csemeték kerültek volna telepítésre. A pályázat összege jelentős, a csemetékre hektáronként max. 3225 eurót szántak, de még olyan egyéb költségek is a pályázat részét képezték, mint pl. kerítés, villanypásztor, vagy éppen az erdőszegély. Végül elvetettem az ötletet, ugyanis - bár 10 év múlva lehetne egy tölgyfa erdőm szarvasgombával, plusz maga a földterület is értékesebb lenne, - de ha ezt az összeget kriptovalutákban hagyom 10 évig, valószínűleg magasabb megtérüléssel lehet majd számolni.


Más: Egyes forgalomban lévő pénzérmék magasabb összeget érnek a névértéküknél a ritkaságuknak köszönhetően, illetve ugyanez igaz a különleges sorszámmal ellátott bankjegyekre is. Utóbbira betettem egy mellékletet. Vissza az érmékre. A napokban átnéztem az euró érméimet, majd rákerestem neten, s 3 darabbal is rendelkezem, melyeket a névértéknél magasabb áron kínálnak a piacon (valójában ennél sokkal több egyezőség lett, de csak azokat vettem figyelembe, melyekre már volt ajánlat téve, avagy több darab is eladásra került). Nem állítom, hogy full time ezzel kéne foglalkozni, de igazából semmibe nem kerül egy pillantást vetni a visszajárókra, ha pedig egy üzleti tevékenység következtében komolyabb készpénz mennyiséggel rendelkezünk nap mint nap, akár még kifizetődő is lehet. Ha más nem, lesz néhány ritka pénzérménk, s még az ismereteink is bővülnek.
« Utoljára szerkesztve: Augusztus 05, 2018, 17:02:01 pm CEST írta Alk »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #3 Dátum: Augusztus 04, 2018, 14:18:26 pm CEST »