La Liga 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Elfigyelgettem a héten Messi teljesítményét. Lyon ellen nem volt semmi extra, különösebben jól sem játszott, de azért rúgott 2 gólt meg kiosztott 2 gólpasszt és eldöntötte a továbbjutást. Mondjuk a franciák lényegesen komolyabb ellenállást  mutattak, mint mondjuk az Atlético, de ez mindegy is. Hétvégén azt hittem, hogy odacsapnak majd alaposan a Barcának, mert azért a Betis nem rossz. Jött egy olyan szabadrúgásgól, amire szavak sincsenek, tökéletesen el lett találva. Rúgott egy mesterhármast, mégse a szabadrúgás volt a legszebb találata, hanem az utolsó gólja. Az a finom átemelés, mely után a Betis kapusa is úgy volt, hogy ez igen. Éljenezte őt a hazai közönség, mindenki tapsolt perceken át. Nem hiába mérnek mindenkit hozzá, mert ő az etalon. Örülök, hogy ennyi ideig láthatom játszani, mert hozzá fogható játékos nincsen. Ahogyan lát a pályán, ahogyan irányít egy komplett mérkőzést, amikor 4-5 ember az ellenfélből csak rá figyel, amikor hárman üldözik őt, mégsem érik utol, pedig a gyorsasága már bőven megkopott. Neki nem egy-két védővel szemben kell helytállnia, hanem egy komplett csapattal szemben.

Ami számomra megdöbbentő, hogy ilyen kiszolgálószemélyzettel is mikre képes. Vége már a Xavi-Iniesta korszaknak, mégis Messi tovább szárnyal. Emlékszem, mikor kritizálták őt, hogy csak a Barcában jó, mert ott van a két zseni mögötte. Könyörgöm, melyik jó támadó mögött nem volt kiváló irányító? Ronaldo mögött Kroos, Modric és még Marcelo is ide vehető, de lehetne még sorolni másokat is. Emlékszem, volt egy éve Messinek, mikor tényleg csak a befejezésre kellett koncentrálnia, semmi másra. Akkor 73 gólt rúgott abban a szezonban. Volt, mikor középcsatár volt, mikor árnyékék, nem kellett ennyit bajlódnia a szervezéssel. Mi lett volna, ha az elmúlt években is csak a góllövéssel kellett volna foglalkoznia? Bele se merek gondolni, főleg úgy, hogy így megtanult szabadrúgást is lőni.

LaLiga: Meglepetésekkel teli városi rangadó?

Lehet keresnivalója az Espanyolnak a városi rivális otthonában?  Olvasd tovább


LaLiga: Manapság verhetetlenek

A Valencia újabb pontszerzésre készül, most az edzőváltáson átesett Sevilla ellenében.  Olvasd tovább


LaLiga: Eldőlhet a bajnoki cím

Sorsdöntő hétvége következhet a spanyol bajnokságban! Olvasd tovább


Real Madrid - Eibar - (írta oakland23)

Benzema szívét-lelkét odateszi, a Real Madrid Bödéje, amikor játszik, azért jól játszik, igazi csapatember, benne van a gól. Meg egyébként is, nehogy már a Real Madrid gólját kelljen indokolni otthon egy Eibar ellen?! De vajon miért rúg gólt az Eibar? Olvasd el oakland23 írását! KATT!

Oak tippje: Mindkét csapat gólt szerez 1.56

Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum április 05, 2019, 18:36:33
Real Madrid - Eibar - (írta oakland23)

Benzema szívét-lelkét odateszi, a Real Madrid Bödéje, amikor játszik, azért jól játszik, igazi csapatember, benne van a gól. Meg egyébként is, nehogy már a Real Madrid gólját kelljen indokolni otthon egy Eibar ellen?! De vajon miért rúg gólt az Eibar? Olvasd el oakland23 írását! KATT!

Oak tippje: Mindkét csapat gólt szerez 1.56

Ez fain kis tipp volt, köszi Oak mester! Még Benzemára is ráéreztél :) :ok:

Ez az Barca - Atlético meccs bíráskodása botrányos. Kicsúszott a második félidőben a spori kezéből a meccs, bár egyfelől érhető, mert durva lenne két Ticós kiállítani (meg így eldönteni a bajnokságot). Az is igaz viszont, hogy teljesen jogos lenne. Erre okosan rá is játszik Simeone csapata, aprítanak rendesen, míg ha a Barca csinál valamit, az egyből sárga vagy szabadrúgás. Erre kéne valamit kitalálni, az ilyen bírói kompenzációkra. Másfelől a Barca pocsék, tíz ember ellen Messin és Malcomon kívül senkinek sincsen töke támadni, Oblak 10/10-es meccset hoz le, hatalmas extra az a kapus, mezőny legjobbja. A küzdeni akarás miatt simán megérdemelné a sikert az Atlético.

Ezt sem hittem volna, hogy a Barca így lerendezi. Élőben láttam a Barcát az Espanyol ellen, ott számomra megdöbbentő volt, hogy Suárez mennyire lassú és már a technikai képzettsége is megkopott (bőven). Erre a semmiből most rúg egy ilyen gólt. Az is igaz, hogy a mezőnyben továbbra is gyenge. Coutinho-n mindkétszer látszott, hogy ebből a Barcából nagyon lefelé lóg ki, ami kár. Városi derbin feltűnt, mikor 10-15 percig figyelgettem az első félidőben, hogy hiába mentek ki az ő oldalára a labdák, elhaltak a támadások. Mikor átkerült Messi és Semedo oldalára, rögtön jöttek a veszélyes szituk (aztán pedig Malcom révén szintén). Most is Malcom beállt, egyből a jobboldal felélénkült.

Én továbbra is azt mondom, ezt a meccset nem érdemelte meg a Barca, édeskevés volt, amit csináltak, de végül rutinból bedarálták őket. Viszont Simeone nagyon tökös volt, mikor három védős felállásra váltott és előre bevitte Moratát és kvázi három támadója volt. Megpróbálta, nem ment neki, de ezért becsülöm.

Messi pedig egy űrlény. Rengeteg helyzetet kihagyott, de addig erőltette, amíg be nem rúgta. Élőben  három dolog volt szembeötlő: rengeteg sétált és közben figyelte a védők mozgását, illetve az, ahogyan tartanak tőle. Rettegnek tőle az ellenfelek. Alacsony súlypontja révén iszonyatosan nehéz tőle szabályos eszközökkel elvenni a labdát, másrészről pedig olyan gyors a kezdő 2-3 lépése, hogy bárkit otthagy 10-15 méteren. Akkor az Espanyol védők tisztes távolba voltak tőle, de sokszor most a rutinos és világklasszis Ticós hátvédek is. Nekem úgy tűnt, hogy élőben sokkal inkább átjön az, mennyire a többiek előtt jár. Előfordult, hogy fel sem nézett és forintos keresztlabdát adott lábra, nem 5-10 méterre, hanem 30-ra. Valahol pedig érthető is, hogy mindenkinek tele a gatya tőle, mert világ legjobbja jön szembe és semmi extra cselt nem csinál, mégis eltolja melletted a labdát és le sem tudod ütni, mert már messze jár.  ;D Én is ideges lennék ezek után.

LaLiga: Nem adják fel

Az Atlético Madrid tovább küzd a bajnoki címért! Olvasd tovább


LaLiga: Jövőre BL-ben szerepelhet a Getafe?

Hétvégén újabb lépést tehet a Bajnokok Ligája indulás felé a Getafe.  Olvasd tovább


LaLiga: A sevillai csata

Utolsó esély mindkét csapatnak, hogy elindítsák a szezon végi hajrát! Olvasd tovább


LaLiga: Nem lesz sétagalopp

Nehéz helyzetbe kerülhet hétvégén az Atlético Madrid. Olvasd tovább


LaLiga: Küzdelem a BL-ért!

A Getafe - Sevilla meccs a 4. hely szempontjából kulcsfontosságú lehet! Olvasd tovább


LaLiga: Szenvedős lehet

Már a szombati bajnokin is szenvedett a Barcelona, kedden is ez vár rájuk? Olvasd tovább


LaLiga: Bajnokká tehetik a Barcát

Egy esetleges Valencia győzelemmel bajnok lehet a Barcelona.  Olvasd tovább