NBA 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Kellett Valanciunas és DeRozan távozása, hogy bajnok legyen a Raptors. Leonard és egy jó edző pedig ennyit jelent. DeRozant annyiból sajnálom, hogy mindenét odaadta a Raptors sikeréért, de lássuk be, ilyen játékosok nem képesek vezér szerepre, de még második vagy harmadik opciónak sem. Ő egy kiváló csere lenne egy bajnokaspiráns csapatban, de ennyi. Vele éveket dobott ki az ablakon a Toronto. Érdekes módon Popovich rögtön felfedezte ezt és egy év után már cserélni is akarja bármi áron.

Kevin Durant után Klay Thompson is súlyosan megsérült, ahogyan KD, úgy ő is kihagyja a következő szezon nagy részét. Érdekes lesz így a Warriors, mert Cousins alapból sérülékeny, Curry és Green magára marad. Igoudala nem rossz, de azért nem mai gyerek. Következő évben 36 éves lesz, esélytelen nála egy végig magas szinten lehozott alapszakasz. Van egy olyan érzésem, hogy Durant és Thompson is aláír nyáron, együttmarad a csapat. Az már a másik kérdés, hogy egy ilyen erős nyugaton mire lesz elég a Green - Curry duó az év nagyobb részében. Azért az látható volt, hogy így nagyon egysíkú a GSW játéka, ellenfelek könnyen kiismerik, Curry kap egy követő emberfogást (VanVleet..), esetleg egy folyamatos kettőzést és el is ment a kedve a szezontól.

Kawhi Leonard viszont bizonyított mindenki számára. Ahová megy, azzal a csapattal nagyon komolyan számolni kell, mert akár egyedül is képes megverni egy komplett csapatot. Az addig oké, hogy 2014-ben a Miami Heat korszakát zárták le, ahol ő szintén MVP lett, de most megint egy nagy generációt "vert szét". Az a mentális erő, amivel rendelkezik, nagyon komoly. Tavalyi húzása után nagyon nem volt szimpatikus, de az is igaz, ő a saját testi épségét és az érdekeit védte. Okosabb volt, mint Durant.

Az első döntőjében 22 éves, ahol Duncan, Parker és még talán Ginobili mögött is csak negyedik opció volt. Mindezek ellenére 14 pontot átlagolt és 11 lepattanót. Rákövetkező évben már vezér tudott lenni, egy korszakos Spurs utolsó bajnoki címében játszott főszerepet. Most pedig egy eddig lesajnált csapatot vezetett első helyig.

Nevetés evolúció. Magyar sajtó szakmailag erős ;D


Lonzo Ball úgy néz ki, hogy nem Lakers mezben fog megöregedni. Ball apuka nagy mondása gyorsan ment a levesbe.

Meglepő lett volna, ha Anthony Davis máshol köt ki. Akkor az ügynöke valamit nagyon szarul csinál. Érdekes lesz így a Lakers, mert egy borzasztóan sérülékeny, ugyanakkor kiváló magasember, illetve egy korszakos játékos, akin most már látszódnak az évek. Védekezést sok esetben már csak imitálta Lebron, belekötött mindenkibe, Los Angelesben is kialakította az "ő kis csapatát". Szánalmasnak tartom ezt abból a szempontból, hogyha te vagy a földkerekség jelenlegi legjobbja, akkor nem kellenek ilyen húzások. Mindenki hasonlítja őt MJ-hez (és Kobehoz), szerintem ezt nem kéne erőltetni.

Sokan hozzák fel Jordan kapcsán, hogy neki ott volt Pippen meg Rodman (illetve Phil Jackson). Azon az apró tényen viszont páran átsiklanak, hogy Jordan pályafutása során egyetlen egy prime korszakában lévő korábbi All-Start választott a csapatába azzal a céllal, hogy bajnokok lehessenek: Dennis Rodman (Robert Parish finoman szólva is túl volt pályafutása csúcsán 43 évesen). Sosem úgy építkezett, hogy nézzük meg ki az elérhető legjobb és jöjjön hozzánk, mert bajnok akarok lenni. Ő a társait tette jobbá, mégpedig AS-szintű játékossá.

Lebron James kapcsán ez már bőven nem mondható el: Dwayne Wade, Chris Bosh, Kyrie Irving, Anthony Davis, Shaquille O'Neal, Ray Allen, Kevin Love... Kobe Bryant esetében is akadtak AS-játékosok: Pau Gasol, Dwight Howard, Ron Artest, Steve Nash...

Volt egy alapjáraton tehetséges fiatal mag a Lakersnél, majd jött a "Király" és belefingott a nulláslisztbe. Jövő szempontjából megint megszívta a LAL, pont mint Kobe idejében, de ők megélik inkább a jelent. Az már egy másik kérdés, hogyan. Davis gyakorlatilag folyamatosan sérült, jelen állás szerint ott tartunk, hogy 2021-ig (minimum) két olyan játékosra költ el 60-70 milliót a csapat, akikről fogalmuk sincsen, mennyire passzolnak egymás mellé és mennyit bírnak a pályán tölteni. Merész.

Szerintem most kussba lesznek Bussék, mert tudják, ez még így is rablás volt. Kuzmát akarta a Pelicans, nem ilyen játékosokat. Egyedül Ingram lett volna használható, de neki is kérdéses az egészségügyi állapota (vérrög). A draftjogokkal még valamit talán lehet kezdeni. Ott van ugye elsőként Zion, aki alap, rá fogják építeni a jövő csapatát. Már most azt mondják róla, hogy óriási marketingértékkel bír (percet nem játszott még a ligában..), lehetséges, hogy pár jobb játékost be tudnak majd húzni. Ha Ja Morant vagy RJ Barrett lejjebb csúszik a drafton, akkor az már nem is lenne rossz alap (negyedik draftcetlit kapta a cserében a Pelicans).

Lonzo Ball szerintem menni fog a New Orleansból is, elkezdi ő is szép lassan a vándorlását, aztán nehogy Kínában kössön ki pár év múlva. Valami hasonlót vizionáltam neki, mikor bekerült az NBA-be. Várható volt, apjuk révén ott volt a nyomásgyakorlás. Óriási felhajtás volt, megesik olykor, hogy túlértékelnek egy bizonyos játékost (egyelőre gyenge középszer). Ez történt Ball esetében is. Majd talán egy kisebb csapatnál (bár jelenleg a Lakers is az, ha a mutatott játékot nézzük) kiteljesedik a karrierje.

Brandon Ingram kapcsán szerintem sok függ majd attól, milyen állapotban lesz. Jövőre lejáró, lehet kitakarítják őt is. Holiday rendelkezik garantált szerződéssel a következő évekre (26 millió). Azért ő periméterre nem rossz alapanyag. A rablás ellenére szerintem nem járt annyira rosszul a Pelicans. Davis amúgy is menni akart, ott az utód Zion Williamson személyében, kis szerencsével egy ilyen minőségi draftról még egy jó játékost behúzhatnak. Jövőre gyakorlatilag üres lesz a keretük. Azért ez a csapat eléggé csábító lehet pár komolyabb játékos számára.

Hozhatnak egy magasembert a rutinosak közül: DeAndre Jordan (idén), Marc Gasol (jövőre lejáró), Serge Ibaka. Fiatalok közt is akad tehetség: Montrezl Harrell talán még Meyers Leonard. Nehogy az történjen LA-be megint, mint mikor jött Dwight Howard. Egyből bajnoki cím asprinsokká váltak (most is talán nekik lett emiatt a legalacsonyabb szorzójuk), aztán csúnyán visszanyalt a fagyi. Kemba Walker a másik jelölt, akit még elvileg idén nyáron meg kell szerezniük, de ő 25-30 milliós játékos (Lakers sapka alatti helye: 32 millió, ha jól emlékszem).

Kire lesz még így pénzük? Jó eséllyel senkire sem. Jöhetnek a veterán minimumos haverok és ennyi. Azért lássuk be, nehéz így csapatot építeni. Ha nincsenek jó munkásemberek, akkor bizony bajnoki cím sem lesz. Kuzma, Davis és James, illetve majd Walker mellett ki fog dolgozni? A többi játékosért alamizsna pénzt tud kinálni a Lakers. Kellenek jó tripladobók a két sztár mellé, olyan harcos és jól védekező játékosok, mint Green vagy Ibaka. Ilyenek honnan lesznek? Majd a sérülékeny Rondo vagy a Shaqtin idei MVP-je besegít kis apróért?

Végre érdekes lehet a nyugati főcsoport. Két sztárját veszített GSW-vel, ahol Curry megtapaszthatja azt, milyen, mikor Harden módjára végigtolod az alapszakaszt maxon és sosincs pihenő. Ott lesznek a sérülékeny Lebronék, ahol a védekezés (is) óriási homály. Esküszöm, olyan csapatok lehetnek a legnagyobb nyertesek, mint egy Clippers (ha behúznak egy nagy sztárt), egy Portland (ha egészségesek maradnak és fejben rendbe kapják őket), Denver (nekik fejlődni kell), San Antonio (ha értelmeset kapnak DeRozanért).

Már kint is vannak az oddsok : Ki nyeri az nba-t jövőre? (bet365)

LA Lakers 3.6
MIL Bucks 7.5
TOR Raptors 8.0
GSW 10.0
HOU Rockets 11.0
LA Clippers 11.0
PHI 76ers 12.0
BOS Celtics 16.0
BKN Nets 17.0
...

Bucks a második  ;D Aranyos  :D

NBA: Te fogadnál a Lakers bajnoki címére? (1. rész)

Lebron James All-Star játékost szerzett maga mellé, így már összejön a bajnoki cím? Olvasd tovább



NBA: Nem lesz meglepetés a drafton?

Előre lezsírozottnak tűnik, hogy ki hányadik helyen kell el. Tényleg nem lesz változás az élmezőnyben? Olvasd tovább


NBA: Erősödhet Kelet!

Átalakulóban a keleti főcsoport, ami jót tehet az NBA-nek! Olvasd tovább


Kiosztották az alapszakasz díjakat.
https://www.nba.com/nbaawards/2019/finalists

Az alapszakasz fényében szerintem nagyjából jó helyre ment. Amerikában nem igazán viselik el, hogy egy görög és egy szlovén srác alázta az övéiket. Fel is vannak háborodva, hogy meglopták őket. Számomra Trae Young egy kiváló játékos, akinek volt pazar három, esetleg négy hónapja. Ennyi. Nem tudott konzisztens jó teljesítményt letenni az asztalra, de nagy jövő áll előtte. Doncic végig stabil volt, rengeteg meccset nyert a sérülésekkel teletűzdelt csapatának. Jövőre izgalmas lesz a franchise, ha odamegy Horford is, ott lesz még Porzingis. Lehet meglesz a PO. Véleményem szerint az Atlantának biztosan, jó kis csapat lehetnek, Young igazi vezér lesz. Két ilyen tehetséges újonc és Aytonról még szó sem esett.

Harden kapcsán már nehezebb a helyzet, mert támadóoldalon ligaelit, de ehhez hozzájárul a hathatós bírói segítség. Ilyen mértékű "kedvezményt" senki sem kap, aztán az egész Houston fel van háborodva, ha véletlenül nem fújják be a step back trojkáknál a +1-et. A T-Mac (és Yao Ming) korszakban szerettem a Rakétákat, de ezzel a viselkedéssel olyan szinten unszimpatikussá váltak. Harden védőoldalon sokat fejlődött, de össze sem hasonlító Giannisszal. Az a faszi tényleg egy szörny, akinek sokat kell még fejlődnie (elsősorban fejben), de hatalmas lehetőség van benne. Mindkét oldalon elit, csapatát első helyre vezette, szerintem ez többet ér, minthogy valaki minden meccsen vállal 5-10 heroballt és olykor esztelen dobálgatás révén berámol 35-40 pontot, aztán közel sem biztos, hogy megvan a meccs.

Lou szerintem jó döntés, bár lehet most elgondolkoztam volna csapattársán. Harrell igazi energiabomba, fantasztikus számokat és teljesítményt hozott. Budenholzer alapszakasz alapján rendben van (PO az nem az ő területe), egyedül Siakam kapcsán van egy kis hiányérzetem. Ez jó eséllyel a rájátszásbéli teljesítményének is szólt. Russell szerintem jobban megérdemelte volna, de ez csak magánvélemény.

Volt itt hajnalban minden..
Kevin Durant > Brooklyn Nets
Kyrie Irving > Brooklyn Nets
DeAngelo Russell > Golden State Warriors
André Igoudala > Memphis Grizzlies (április megjelent Iggy könyve, akit érdekel: https://www.amazon.com/Sixth-Man-Memoir-Andre-Iguodala/dp/0525533982)
Jimmy Butler > Miami Heat
Al Horford > Philadelphia 76ers
Ricky Rubio > Phoenix Suns
Bojan Bogdanovic > Utah Jazz
JJ Redick > New Orleans
Derrick Rose > Detroit Pistons


Ki(k) lehet(nek) a nagy vesztes(ek)? New York Knicks és Los Angeles Clippers. Sok függ Kawhi Leonard döntésétől, de úgy néz ki, hogy Lakers lesz neki... Az számomra nagy csalódás lenne, okosabbnak gondoltam, mintsem egy játékostemetőben folytassa, de ahogyan érzi. Knicks és Dolan.. igazi balfék az a csapat, pont úgy, ahogyan a Minnesota, bármennyire is szeretem őket (meg azért a New York is ott volt anno kedvenceim közt, jó öreg Sprewell, Houston, utána meg Anthony..). Sajnálom a Dallast is, mert Horford komoly upgrade lett volna, utána bepróbálkoztak Dragicnál is (Doncic miatt), de egyelőre semmi. Azért Lillard 4 éves közel 200 millás szerződése is erős..



Isaiah Thomas kicsit olyan mint egy NB1-es magyar edző, végigmegy az összes csapaton.