Bajnokok Ligája Fogadások 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerinted ki nyeri idén a BL-t (a csapatok mellett a szorzók szerepelnek)?

Fc Barcelona - 2.50
6 (35.3%)
Liverpool - 3.60
6 (35.3%)
Tottenham - 5.20
0 (0%)
Ajax - 5.30
5 (29.4%)

Összes szavazó: 16

Szavazás lezárva: április 28, 2019, 12:18:15

#90 február 14, 2019, 14:56:14, zsivany20
Huh, annyira örülök, hogy ezen a fórumon így látjátok Ti is ezeket a dolgokat, mert rengeteg helyen megy a madridista duma a magas lóról... ami baromi ellenszenves tud lenni ilyen történések után...  :) Bár valljuk be, tárgyilagosan nehéz lenne nem egyetérteni pl Pozzato írásaival!  :)

Mert tévedni lehet... de hogy mindig egy csapattal kapcsolatban merülnek fel ezek a mérkőzést befolyásoló hibák, ráadásul valahogy mindig az ő javukra történik mindez, az már azért több, mint furcsa... sőt, ez már annyira kirívó, hogy az vérlázító... Én amúgy értem, hogy az UEFA-nak biznisz a Real Madrid, csak akkor írják ki úgy a BL-t, hogy a többi csapat játsszon a BL-döntőbe jutásért, ahol találkoznak a Real-lal.. és akkor úgy nem kéne az egyenes kieséses szakaszban rommá szivatni a blanco-k ellenfeleit...

Kicsit visszautalva Pozzato Övrebo-s gondolataira: Én Barcásként elfogadom azt a meccset támadási felületként, bár valahogy minden ezzel dobálózó madridista elfelejti azt, hogy az 5. percben Ballack kezezése miatt már egyből a meccs elején, 0-0-nál elmaradt egy Barca tizi...
( https://www.youtube.com/watch?v=DvJ2JevQWTE&feature=youtu.be&t=53  <--- 00:56-nál Ballack kezezése ) Ez annyira befolyásolta volna a meccs további alakulását, hogy igazából kár az azt követő szitukon vitatkozni egyáltalán. Bár igazából azokbol a szitukból is a kezezés, ami egyértelmű, a többi koránt sem, de tény, vita alap, és ok, támadják emiatt a Barcát... Az viszont biztos, hogy azóta nem nagyon lehet felhozni hasonlót... Ezzel szemben a Madridnál más a szitu, évről évre, meccsről meccsre jönnek ez a szituk, szinte menetrendszerűen, és egyre abszurdabb módon...

Valahogy így néz ki a BL mostanában:

https://www.youtube.com/watch?v=olT8v8yMUEU

;D


#91 február 14, 2019, 18:17:49, SPF Admin
Real Madrid: A szerencse vagy a bírók kegyeltjei?

Tévedhetnek-e egy csapat javára ennyiszer véletlenül? Esetleg a bírók segítik a Real Madridot?  Olvasd tovább

En szemely szerint megneznek egy osszeallitast a Real meccsein az ellenfelnek kedvezo biroi hibakrol is, belegondolni is nehez kb 150 merkozesen Zidan keze alatt hanyszor "tevedtek " ,de arra a csorda nem kivancsi. Ez van, ilyenek vagyunk  mi emberek. Amugy nem szeretem a Realt.

Idézetet írta: sunik29 Dátum február 14, 2019, 18:12:05
En szemely szerint megneznek egy osszeallitast a Real meccsein az ellenfelnek kedvezo biroi hibakrol is, belegondolni is nehez kb 150 merkozesen Zidan keze alatt hanyszor "tevedtek " ,de arra a csorda nem kivancsi. Ez van, ilyenek vagyunk  mi emberek. Amugy nem szeretem a Realt.
Én megmondom őszintén, hogy nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a BL-ben és a bajnokságban hány olyan eset volt, amikor konkrétan meccset befolyásoló döntést hoztak a Real Madriddal szemben, aztán kikaptak/kiestek. Mondjuk a BL-t eleve ki is húzhatjuk, esetleg pár bajnokit találhatnánk, de lehet tévedek.

huh pozzato te aztán nem szereted a realt  ;D ha nem lennél ennyire elfogult akkor látnád h nem ennyire drasztikus a helyzet, behozták a vart, mki örült h a realt megszopatják majd mert az előző években egy-két lest elengedtek nekik, erre tegnap pont a károgók szoptak vele a legnagyobbat

azért a barcában is akadtak óriási favágók, dani alves pld ugye de ők inkább a színészkedéssel tűntek fel, alba, villa, messi meg a patkány pique szoval...

sztem a barcanal több olyat lehetne találni h hathatós bírói segítséggel továbbmentek, ugye nem kell messzire menni a psg elleni visszavágó..

#95 február 14, 2019, 22:04:17, Pozzato
Mint írtam, semmi bajom a Real Madriddal, mint klubbal. Nekem a jelenlegi garnitúrával van bajom. Én csodáltam a régebbi Madridot, ott még nagybetűs játékosok voltak, mostaniban meg ... hagyjuk.  :)

Miért is szoptak vele a károgók a legnagyobbat? Ez az, amit egyáltalán nem értek. Ahogyan azt sem értem, hogyan lehet úgy annullálni egy gólt, hogy nincsen rá konkrét magyarázat, hiszen először les volt, ami téves, majd utána kutatták a szabálykönyvet, jött a kapus akadályozása, végül nagy nehezen eldöntötték, hogy mi is történjen. Konkrétan tegnap még a félidőben is tanácstalanság volt először, hogy miért is érvénytelenítették a gólt. Akkor mégis hogyan is történhetett ez? Hirtelen a Real Madrid meccsén mindent szabályszerűen kell csinálni? Akkor elvileg, ha tényleg ennyire betartjuk a szabályokat kedves hubika, akkor bizony ott az Ajaxnak annál a szituációnál büntetőt kellett volna kapnia.

Tovább azt sem értem, hogy a Real drukkerei miért is nem magyarázzák meg az elmúlt évek eseményeit? Miért van az, hogy csak arról esik szó, hogy ilyenkor annyit mondanak, hogy de a Barcának volt 2009, meg kiragadnak mondjuk egy eseményt az elmúlt 10 évből. Realnak mennyit is lehetne felszámolni? 20-30-at minimum a bajnoki meccsekkel együtt? De lehet még keveset is mondtam?

Elfogult lennék? Olvasd el még egyszer a hozzászólásom. Azt hiszem már kétszer is elismertem a fórumon, hogy a Barcának elcsalták azt a meccset 2009-ben, számomra ez nem volt bonyolult (azt viszont továbbra is tartom, hogy az Abidal kiállításig semmilyen csalás nem történt, max a Chelsea részéről... Onnantól viszont egyértelműen a Chelsea kárára tévedtek). Akik itt rohadtul elfogultak, azok a madridi drukkerek, akik képtelenek belátni, hogy folyamatosan megy a csalás, évek óta. Azzal hitegetik magukat, hogy ezek az események normálisak, aztán fel vannak háborodva, ha véletlenül ellenük mernek ítélni. Röhej. Teljesen normális, hogy Modric egy favágó (ne röhögtess már, Dani Alves fasorban sincsen hozzájuk képest..), ahogyan Ramos is, de még lehetne sorolni a játékosokat. Ha pedig ezeket valaki szóvá meri tenni, akkor az szimplán utálja a Realt.

Színészek? Igen, rengeteg volt a Barcában, hiszen valahogyan fel kellett nőni a legnagyobb Oscar-díjas alakításokhoz (Cristiano Ronaldo például, de bőven lehetne sorolni a madridi patkányokat :)).

Ha találsz az elmúlt 5 évből minimum 7 párharcot a Barcánál (Real Madridnál ennyi volt, szóval legyen inkább 8), ahol bírói ténykedésnek hála mentek tovább (magyarán, döntően befolyásolta a játékvezető a továbbjutó kilétét), és ezeket tételen bemutatod videóval együtt, akkor elismerem, hogy igazad volt. Ha ez nem megy, akkor nincsen miről beszélni.  :ok:

Nekem a régebbi Madriddal nem volt gondom. Felépítettek egy olyan klubot, ami tényleg legendás, rengeteg trófeával, óriási klasszisokkal. A jelenlegi keret pedig ezt módszeresen rombolja le. Még régen büszkeség volt madridi szimpatizánsnak lenni, addig mára kellemetlenség, mert a csalással azonosítják őket, illetve a felsőbbrendűbb viselkedéssel. Azt veszem észre, hogy egyre több értelmes Real Madrid drukker ismerősömön számára (mert bizony, van ilyen, igaz elvétve) rohadt kellemetlen ez az egész szituáció. Itt egy történelmi triplázás és olyan érvek vannak ellene, amit képtelenek megcáfolni... Mert érdemi cáfolatot én még sosem láttam. Mondjuk nagyon nehéz lenne megcáfolni olyat, amit szabad szemmel lát az ember. Bár az is lehet, hogy szimplán látássérültek a madridi drukkerek, vagy híján vannak a kognitív képességeknek. Akkor viszont elnézést kérek.

Így legalább Sergio Ramos beírhatja az önéletrajzába azt, hogy többszörös BL-győztes. Például akkor, amikor pályafutása végén mészárosként akar majd dolgozni.  ;)

Hubika ezt pedig neked és a Real Madrid drukkereknek, csak hogy tudjátok milyen, mikor valaki helyén tudja kezelni a dolgokat  :ok:
Az általad említett ominózus PSG elleni bunda (6-1-es siker):

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=14207.msg659145#msg659145

Az idézet szöveg az én akkori hozzászólásom a mérkőzés másnapjának reggelén (sajnos idézni nem tudok, mert le van zárva a topic):
Először is szeretném megköszönni a bíróknak, hogy továbbdobtak minket. Másrészt ez a győzelem nem jöhetett volna össze a PSG csapata nélkül sem, hiszen ilyen balfék társaságot rég láttam. 4-0-ás előnnyel elmenni egy visszavágóra, majd tele gatyával kimenni, hát meg is érdemelték. Még egy Napoli is lehozta volna a továbbjutást. Az a gond, hogy mi Barcások annyira nem érdemeltük meg a továbbjutást, de legalább küzdöttünk és nem adtuk fel. Csoda? Nem hinném, ezekből mostanság túl sok van, mert erre vevő a nép, meg lehet miről beszélni.

Annyi viszont intő jel lehet a másik hét továbbjutó számára, hogy a Barcát sosem szabad leírni, bármikor bárkinek képesek 4-5 gólt verni, pedig szerintem az elmúlt éveket összevetve idén vagyunk a legrosszabb formában. És úgy rúgtunk hatot (vagy rúgattak a bírók..), hogy gyakorlatilag nem játszottuk jól. Mi lesz ha talán elkapjuk idén a fonalat? Bár ennek azért nem adok túl sok esélyt.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 14, 2019, 21:41:38
Teljesen normális, hogy Modric egy favágó (ne röhögtess már, Dani Alves fasorban sincsen hozzájuk képest..)

Színészek? Igen, rengeteg volt a Barcában, hiszen valahogyan fel kellett nőni a legnagyobb Oscar-díjas alakításokhoz (Cristiano Ronaldo például, de bőven lehetne sorolni a madridi patkányokat :)).


;D Így a darts meccsek közötti szünetben azért vannak vicces dolgok, amik mosolyt csalhatnak az ember arcára.. :D

Egyértelműen utálod az elmúlt évek Realját, nincs ezen mit szépíteni, de így nincs is értelme vitatkozni ilyenekkel, mert minden esethez kapunk egy teljes elemzést, felesleges ebbe belemenni. :D Tegnap még hubikával is beszéltük, hogy kamu volt a gól elvétele, stb. de túl sokat nem tehet szerintem senki ez ellen, felesleges ezen idegbajt kapni.


Idézetet írta: peshark Dátum február 14, 2019, 22:22:29
;D Így a darts meccsek közötti szünetben azért vannak vicces dolgok, amik mosolyt csalhatnak az ember arcára.. :D

Egyértelműen utálod az elmúlt évek Realját, nincs ezen mit szépíteni, de így nincs is értelme vitatkozni ilyenekkel, mert minden esethez kapunk egy teljes elemzést, felesleges ebbe belemenni. :D Tegnap még hubikával is beszéltük, hogy kamu volt a gól elvétele, stb. de túl sokat nem tehet szerintem senki ez ellen, felesleges ezen idegbajt kapni.

Persze, mert ez egy korszak megcsúfolása. Ahogyan a Barcelona tili-tolija is az volt a végén, amikor véget ért a nagy korszak, de még továbbra is tolták a tiki-takát, mikor már csak nyűg volt és jöttek a divat barcások, hogy ez még mindig jó. Az a bosszantó számomra, hogy az egészet úgy állítják be, mintha ez egy korszakos csapat lenne, mármint a mostani Real Madrid. Egyfelől igaz is, mert Ronaldóhoz fogható zseni nem sok van(plusz ott van a három BL-győzelem), másfelől meg az emberek tudják, hogyan nyerték őket.

Kicsit ez olyan szituáció, mint a Franco-féle korszak, mikor a rezsim vezérének kegyeltje volt a Real Madrid, jöttek sorra a bajnoki címek, Franco teljes mellszélességgel támogatta a csapatot. Nekik kis túlzással csak az volt a feladatuk, hogy a BEK-ben nyerjenek, mert a bajnoki cím el volt intézve az esetek többségében. Volt olyan még a hőskorban, mikor felsőbb utasításra kapott ki a Barcelona, különben nem jöttek volna jól ki a szituációból (Franco ténykedésének azt hiszem első évtizedében).

Francónak volt köszönhető, hogy jöttek a sztárok külföldről zsákszámra: Alfredo Di Stéfano, Puskás Ferenc, Raymond Kopa, José Santamaria, Rogelio Domínguez, Héctor Rial. A tehetségesebb spanyol játékosokat (nem volt sok belőlük), pedig szimplán átvette a Real Madrid (például Gento). Ugyanezt megpróbálta a Barcelona is, csak nekik a B-opciók jutottak, mivel Francoék nem hagyták, hogy a katalánok megszerezzék azokat, akiket akarnak. Di Stéfano esetében már kvázi kész tény volt, hogy a Barcába szerződik, velük edzett, aztán közbeszólt Franco és a politika. Végül Madridban kötött ki, Barcánál meg próbáltak Kubalával vigasztalódni, akiből szintén korszakos zseni lett, de nem érhettek fel a Madrid szintjére, akik minden támogatást megkaptak.

Gyakorlatilag egy komplett állam állt mögöttük. Franco ugyanis bizonyítani akart, hogy ez a csapat világverő, ennek is köszönhető, hogy az első öt BL-t behúzták. A legjobb elérhető dél-amerikai játékosokkal erősítettek (és a legjobb vasfüggöny mögül érkezővel..). Minden bántás nélkül, de az egyetlen komolyabb ellenfelük 55-től egészen 60-ig a Milan volt (Nordahl - Schiaffino - Liedholm trió), illetve a tragikus véget érő Manchester United. És még ők sem voltak azon a szinten, mint a felturbózott Real Madrid.

Érdekes, mióta "rend" van Spanyolországban, azóta a bajnoki címek aránya a Barca felé billent (16-13 a 80-as évek óta). Én úgy tartom, hogy akik ismerik nagyjából a spanyol történelmet, azok többsége Barcelona drukker (mármint Magyarországról). Tisztában vannak vele, hogy a Real Madrid mögött mindig is komoly tőke állt, illetve előnyt élveztek bizonyos körökben. A királyiak sosem bízzák a véletlenre, klub imázsát fenn kell tartani, bármi áron. Csak ez a szemlélet mára nagyon rossz irányt vett. A jelenlegi Real Madrid példázata az ikonokkal való bánásmód. Raúl, Casillas vagy épp Ronaldo esete. És ahogyan a szurkolók is bánnak velük. Egy megnyert BL-döntő után bemondani, hogy bocs, lépek, hát eléggé gáz (mondjuk ebben közrejátszott sok egyéb dolog is).

Úgy vélem, hogy a Barcelona mottója is bőven megkopott, pláne olyan igazolások útján, mint amiket az elmúlt években csinált, de még így sincsen fasorban az ősi riválissal. Talán a Barcelona 2021-ben visszatalál a régi útra Victor Font egy ígéretes jelölt, aki a hagyományok mellett tette le a voksát, utánpótlást akar építeni, ehhez pedig az egykori legendákat használná (Xavi, Puyol, Abidal stb.). A Realnál meg szerintem nagyon kell bízni Nadalban, mert elvileg ő szeretne a következő elnök lenni. Benne látok rációt, hogy nem a mostani irányvonal fog folytatódni és hosszú évek után visszatér a Real Madrid a tisztesség útjára (bár ez mindig is erősen kérdéses velük kapcsolatban).

Idézetet írta: peshark Dátum február 14, 2019, 22:22:29
... de túl sokat nem tehet szerintem senki ez ellen, felesleges ezen idegbajt kapni.

Már hogyne tehetne? Egyenrangúan kezeljék a kurva játékvezetők a csapatokat, s ne fossák szét a gattyájukat csak azért mert a Real van a pályán.

Egyébként nálam a Margit kb. a Raúl ellen elkövetett bánásmóddal tette be az ajtót. Addig jelentett valamit, azóta lejtő. 

Egy kis szösszenet az 1960-as BEK-döntőből... Annak idején BEK-döntőben ilyen tizit ítéltek meg a Franco féle Madrid javára...  ;D ;D ;D
Ezek után örüljünk, hogy mostanában "csak" egyértelmű kezezéseket és óriási lesgólokat engednek el nekik meccsről meccsre... bár Michael Oliver sokszor láthatta ezt a videót...   :)

https://www.youtube.com/watch?v=-dbGJlFFdus

*Egyébként Puskás értékesítette a büntetőt.

**Youtube videót lehet beágyazni ide valahogy!?

Azért érdekes, hogy a vb-n azért a VAR inkább hasznos volt, sokszor hoztak meg VAR alapján helyes döntést, sőt így visszagondolva nekem nem ugrik be egy olyan igazi óriási kamu ítélet sem.
Azért a klubfocinál már működnek ilyen-olyan érdekek a háttérben, és hát látjuk, hogy kurvára mindegy, hogy van-e VAR, vagy nincs, VAR-ral is ugyanúgy csalnak le meccseket, csak az a gáz, hogy ezt nagyon nehéz elfogadni. Ugye amíg nem volt VAR, addig legalább gondolhattuk, hogy a spori sem láthat mindent, pár centis leseket, vagy hogy a védő épp labdát vagy bokát talál. De így, hogy van VAR, és full egyértelmű szituknál is sikerül rossz döntéseket hozni, azt nehéz elfogadni.

Én már vallom, amit öcsém régóta mond, hogy ezeket a kamu döntéseket direkt hozzák meg. Tegnap a Laliga magazinban a Spíler 2-őn pont erről volt szó, a VAR-ról és hatásáról. Bejátszottak egy BEtis-Atleti meccset, ahol a Betis védő full hátulról felrúgja Moratát. Elsőre is büntetőnek tűnt, VAR alapján tisztán látszott, hogy tizi. Persze videózás után is sikerül rossz döntést hozni, szóval ilyen formában a VAR totál értelmetlen.

De az UEFA, az ilyen olyan bajnokság pont azt használják ki, hogy mivel focibuzik vagyunk, hiába egy elcsalt meccs, ugyanúgy megnézzük a következőt. És hát való igaz, tényleg várjuk, nézzük, aztán legfeljebb egy újabb rossz döntés után kommentelünk párat, bosszankodunk egy-két napot (vagy épp örülünk, ha a csapatunknak kedveztek...) és ugyanúgy várjuk a következő meccset, fordulót.