Bajnokok Ligája Fogadások 2018/19

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerinted ki nyeri idén a BL-t (a csapatok mellett a szorzók szerepelnek)?

Fc Barcelona - 2.50
6 (35.3%)
Liverpool - 3.60
6 (35.3%)
Tottenham - 5.20
0 (0%)
Ajax - 5.30
5 (29.4%)

Összes szavazó: 16

Szavazás lezárva: április 28, 2019, 12:18:15

A tegnapi Tottenham - Ajax meccsen elsősorban és mindenek előtt a két csapat edzőjének hatalmas taktikai csatáját lehetett látni. Azt lehet mondani, hogy a hazaiak menedzsere, Mauricio Pochettino még a vereség ellenére is sikeresen zárta az összecsapást, hiszen sikerült elkerülnie azt, hogy a hollandok már a párharc első összecsapásán "kivégezzék" csapatát. Ennél többet nem bírt tenni a rendelkezésére álló játékosokból összerakott gárdájával, de már ez is sokkal több volt, mint a semmi.

Az első félidő első felében az Ajax úgy "szétszedte" a londoni csapatot, mint kiskutya a lábtörlőt. Többek között ekkor esett a vendégek gólja is. Ám a hazai hátvéd Vertonghen sérülése és kényszerű cseréje miatt muszájból hadrendet váltott a Tottenham, és Moussa Sissoko pályára lépése nagyon jelentősen megváltoztatta az erőviszonyokat. Neki köszönhetően a Tottenham "felébredt", s az első félidő végéig nagyjából felszámolta a hollandok nyomasztó fölényét, majd pedig a második játékrészben már jobbára egyenrangú ellenfele volt a vendégének.

Persze, ez csakis arra volt elegendő, hogy minimalizálni bírja a hazai vereséget. Ugyanis az is feltűnő volt, hogy Kane és Son hiányában mennyire hatékonytalan és mennyire jelentéktelen az angol csapat úgynevezett támadójátéka.


Idézetet írta: LosGabos Dátum május 01, 2019, 13:48:59
Szeretem ezeket az elemzéseket:

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2019/05/01/bajnokok-ligaja-elodonto-tottenham-ajax-elemzes/

Angol nyelvű írásokból ollozót fordítás. Tényleg nem rossz, de az eredeti irásokban sokkal több a szakértelem, ami magával szippant. Ezzel most a 24.hu ellen beszélek, de aki teheti, az angol elemzéseket olvasson, sokkal olvasmáynosabbak és közérthetőbbek, mint a magyar koppintások. Ami engem taszít, hogy a forrást nem tünteti fel, kvázi saját tudásként árulja más szellemi termékét.

Idézetet írta: TiB Dátum május 01, 2019, 14:04:36
Angol nyelvű írásokból ollozót fordítás. Tényleg nem rossz, de az eredeti irásokban sokkal több a szakértelem, ami magával szippant. Ezzel most a 24.hu ellen beszélek, de aki teheti, az angol elemzéseket olvasson, sokkal olvasmáynosabbak és közérthetőbbek, mint a magyar koppintások. Ami engem taszít, hogy a forrást nem tünteti fel, kvázi saját tudásként árulja más szellemi termékét.
Az a jó, hogy élőben is könnyedén lehet látni ezeket a dolgokat.
Persze, már annak, akinek.
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 01, 2019, 09:03:33

kíváncsian várom hogy Klopp készül-e valami meglepővel, tud-e valami váratlant húzni amire Valverde nem számít.
A Barcától nem számítok váratlanra, ők úgy gondolom a szokásos játékukat fogják játszani ami általában elég is szokott lenni ha azt jól hajtják végre.
Mondjatok egy meccset, amikor ebben az idényben Klopp váratlant húzott  :D
Megvan az alapcsapat, a négy védő full fix, ahogy a három támadó is. Kb. a középpályán lehet variáció, de oda is be fog lökni három labdaszerzőt, a favágó Fabinhót, Keitát és Wijnaldumot, de igazából ha bármelyik helyett Henderson kezd, akkor is ugyanaz történik. Nem láttam idén minden pool meccset, de nekem nem nagyon ugrik be egy sem, ahol valami váratlant húz Kloppó. Valverde Barcája is megvan, a játéka is, ezért számítok én egy eseménytelen meccsre, és igazából gólnélküli találkozóra. Egy egyéni hiba, egy büntető, egy 18-ról bevarrt szabadrúgás, kb ilyesmi tudná talán kizökkenteni az egyensúlyból a találkozót, de a 'pool nem akar kikapni, a Barca meg nem akarja, hogy a pool idegenben gólt lőjön, így én a 0-0-ra tippelnék. Ha annyira szar meccs nem is lesz, mint például a szezon első City-pool PL meccse, de közel hasonlót várok, ráadásul már idén is komolyabb meccsek közül tán 3-at adott 0-0-ra a Liverpool. De ne legyen igazam.

Igazából itt az lesz a kérdés, hogy Klopp rá meri-e küldeni a csapatát a Barcára, mert azért szerintem ezt a Barcát agresszív letámadással könnyen meg lehetne fogni.De LaLiga meccseket tekintve nem is nagyon emlékszem olyanra, hogy egy ellenfele lesz ami lesz alapon letámad, talán a Betis vette elő, de csak percekre. Viszont a letámadáshoz kell energia, meg összhang, és a mostani szezon végi 'poolban azért nem érzem, hogy kicsattanna az erőtől.

Idézetet írta: TiB Dátum május 01, 2019, 14:04:36
Angol nyelvű írásokból ollozót fordítás. Tényleg nem rossz, de az eredeti irásokban sokkal több a szakértelem, ami magával szippant. Ezzel most a 24.hu ellen beszélek, de aki teheti, az angol elemzéseket olvasson, sokkal olvasmáynosabbak és közérthetőbbek, mint a magyar koppintások. Ami engem taszít, hogy a forrást nem tünteti fel, kvázi saját tudásként árulja más szellemi termékét.

Gondolom az NB1-es elemzéseit is az angol nyelvűekből koppintja  :(

Most ,h mindenki Ajaxos ,varom a mai meccset  :laugh:

Tényleg hatalmas gól volt az a harmadik. Amúgy pedig jobbára mindössze annyi volt a különbség a két csapat között, hogy az egyikben játszott Lionel Messi nevű földönkívüli, míg a másik csapatban pedig nem játszott Lionel Messi nevű földönkívüli.


Idézetet írta: luzerpopo Dátum május 02, 2019, 05:15:35
hiába nyalsz messzinek lúzer maradsz a lúzerpúllal együtt  :D

Nálam biztos nem utálod jobban a Poolt, de ilyet nyilvános fórumon nem illik mondani.  :noway: Ilyen más fórumtagot gyalázásért kár volt regisztrálnod.

Jó eséllyel egyedül leszek a meglátásommal, de ez a Barcelona nem csak annyi, hogy Messi majd megoldja. Igen, lehetséges a gólszerzést és az előkészítést igen, de ami még fontosabb egy BL kapcsán, az a védekezés. Ebben sosem volt jó a Barcelona, viszont Valverde egy olyan stabilitást hozott, amivel az idei BL egyenes kiesés szakaszában mindössze egy gólt kaptunk öt meccsen és már játszottunk egyszer a világ legjobb támadóit felsorakoztató csapattal.

Húzhatott volna bármilyen váratlant Klopp, Valverde egy olyan összerakott defenzív stratégiával küldi pályára az övéit, amit rohadt nehéz feltörni. Az elmúlt két év alatt egyetlen komoly megingás volt, az a tavalyi BL-be került. Római alázásban közrejátszott az is, hogy ott volt a játékosokban és az edzőben az ego, hogy megnyerhetjük a bajnokságot veretlenül. Ez csúnyán visszaütött, idén viszont amikor csak lehetett, rotált Valverde.

Ami elképzelhetetlen lett volna pár éve, az idén megvalósult: hazai pálya, egyenes kiesés meccs és a Barcánál mindössze 48%-ban van a labda. Akár kettő, de lehetne öt évvel ezelőtti meccset is elővenni (vagy tízzel), mindig nálunk volt többet. Ilyen helyzetekben minimum 55%-ban passzolgattak volna minden veszély nélkül és lecsordogált volna a meccs egy 0-0-val, esetleg nyer a Pool. Valverde viszont ennél jóval komplexebb edző, ő bevállalja a 4-4-2-őt is, kontrákra építve, neki nem derogál Messit a padra ültetni egy kevésbé fontos meccsen.

Régebben egy ilyen, az edző állásába került volna. Sokan kritizálják a faszit, hogy mennyire szar lett a Barca játéka. Tudomásul kell venni az elmúlt 2-3 év tendenciája alapján, hogy aki BL-t akar nyerni, annak így kell játszani, vagy óriási segítség kell valahonnan. Barca eddig az előbbit választotta. Az pedig vicces volt, hogy a világ jelenlegi legjobb hátvédjével (van Dijk) kapott hármat a Pool. Most megkapta a PL legjobb játékosa címet, aztán volt egy összehasonlító kép a 2009-es Vidic teljesítménnyel, amihez képest jó, ha 50-60%-ot hozott a holland (statisztikák szerint)...

Mindazonáltal, szerintem még kár lenne leírni a Liverpoolt, messze még a vége, tavaly is háromgólos előnyből indult a Barca. Igaz, akkor még prioritás volt a bajnokság is, míg idén az már zsebben, Liverpool ellenben ott is versenyben. Végére pedig annyit, hogy érdemes az elmúlt két évben megnézni Valverde Barcájának teljesítményét a nagy meccseken. Mindössze egy római vereség, azon kívül max egy döntetlen, de inkább aláztunk. Iszonyatosan jól készíti fel a játékosait a legjobbakból.

#296 május 02, 2019, 08:17:38, firgabácsi
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 02, 2019, 07:58:48
Jó eséllyel egyedül leszek a meglátásommal..

Nem maradsz egyedül, szerintem sokan mások is látják ezeket a dolgokat. Persze azt, hogy egy Barcelona ilyen racionális, mondhatni gyakran célfutballt játszik ha a helyzet úgy kívánja, szóval azt sok Barca drukker nem fogadja el. Hányszor olvasom győzelmek után is pl. indexes Barca topikban hogy "de hát nekem jár, hogy a csapat szórakoztasson". Hát ez sajnos nem így működik a mai fociban.
Az eredmények viszont Ernő bá'-t igazolják. A védelemben óriási igazolás volt Lenglet véleményem szerint, ha meg jön de Ligt mellé a hamarosan visszavonuló Pique helyére akkor hosszú távon megoldott lehet a két középső védő poszt.
Ami van Dijkot illeti, szerintem tegnap nem sok mindenről tehetett konkrétan ő személy szerint. Ez egy érdekes meccs volt, abban biztos voltam hogy a Barca ha megszerzi a vezetést onnantól zéró kockázatot fog vállalni pl., de az engem is meglepett hogy a megszokottól eltérően nem volt nagy labdabirtoklási fölényben.
A Pool amúgy bármilyen vicces ezt mondani egy 3-0-ás vereségnél, de tulajdonképpen mindent jól csinált, még jól is játszott szerintem, illetve egyet nem csinált jól, nem élt a lehetőségeivel elől, azokból pedig volt néhány mondhatni ordító. Nyilván ezen a szinten ilyenek hogy Salah kapufára lövi ajtó-ablak meg még pár hasonló nem férnek bele.
Az Anfieldon bármi megtörténhet, de ez a Barca nehéz elképzelni hogy ne érjen el gólt, főleg egy kitámadó, kockáztató Poollal szemben, ötöt meg aligha kap.

Ennél jobban nem nagyon lehet játszani Barcelonában, mint ahogyan tette a Liverpool. Annyi volt, ahogyan te is írtad Firga, hogy jöttek a helyzetek, de nem tudták belőni őket. Ezt a jelenlegi Barca ellen óriási hiba. Régebben ezt még nem büntették volna meg így, akkor lehet még akad 2-3 ziccere az angoloknak, de manapság már más a helyzet.

Két embert emelnék ki, akinek fontos szerepe volt, hogy lehozták kapott gól nélkül a meccset: Jordi Alba és Busquets. Előbbi levette Salah-t a pályáról, védekezésben folyamatosan jelen volt, de azért támadásban is kiosztott egy gólpasszt, sokat és hasznosan lépett fel az ellenfél térfelére. Remélem hétvégén kap egy kis pihenőt, nincsen rá szükség jelenleg Vigóban, visszavágóra kell majd ő.

Busquets... Szidtam párszor mostanában, de nagyon összeszedte magát. Elmúlt két hétben kapott gyakorlatilag három meccs pihentetést, aztán lefocizta a mezőnyt. Azok a higgadt megmozdulások, ahogyan olvasta a játékot.. Inkább itt egy videó róla:
https://twitter.com/obsessfooty/status/1123746214317580289

Idézetet írta: luzerpopo (csak egy újabb? faszfej) Dátum május 02, 2019, 05:15:35
hiába nyalsz messzinek lúzer maradsz a lúzerpúllal együtt  :D

Biztosan ezt is Soros finanszírozza.  ;D ;D ;D

"mi van lúzerpopó rajongó csabax?
nyalogatsz messzinek?
szánalmas vagy a lúzerpúl csapatoddal együtt
jú nevör vók ölón, akkor sétálj el anyáddal az ágyba
örökké lúzerpúl"

Idézetet írta: balakal Dátum május 01, 2019, 15:58:59
Gondolom az NB1-es elemzéseit is az angol nyelvűekből koppintja  :(

Bocsánat, hogy leírtam a véleményem, illetve hogy egy nappal korábban olvasom amiket ír. Ráadásul le is tiltott a saját facebook oldalán, mikor felhoztam a forrás témát. Szóval bocsánat tőled is, és tőle is! Nyilván az NB1-et nem koppintja, bár nem akarok belemenni, hogy az hogy jön össze.