SPF Guru Prémium

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#135 január 18, 2020, 17:20:29, Sound
Pontosan nem így értettem, de értem amiket írtál.
Fenn van 160 elemzésed 2019 ből, melyben plusszos voltál. 10-es téttel mi volt az átlagszorzód?; termelt-e profitot? konkrétan milyen eseménykimeneleteket ajánlottál ekkora téttel?
S ezt mind kiszámolhatod 9,8,7 stb tétre, s akkor látod majd miben vagy a legnyereségesebb.
Pl 5-8 -tét között nagy profitot termeltél 2,5 overes fogadással. Közben a 10-es tétel hendikepes fogadásai nagy mínuszokat hoztak.
Máris adott, hogy mi a játékod!
persze ezek csak fiktív példák.
Ha minden elemzőt egyesével szétszednénk látható lenne ki miben erős.
Innen nyerő mindenki:
A tippadónak fegyelmezetten mennie kell azon pályán fpgadási kimenetel/tétegység amiben legerősebb.
Aki követi, látja: aha xy elemző/guru elvtartó és sikeres!, de azt is látja, hogy mikor tér le az útról.
Nagyon sok az adat 160 elemzés már valamilyen szinten reprezentatív.

Meglepődtem rajta hogy én lettem a legnagyobb pluszos, illetve köszi a pozitív véleményeket is. De! Én nyáron nem vagyok aktív. Mivel vagy 3 hónapig nincs jégkorong, így akkor inkább nem is írok semmit. Persze néha nézek BL-meccseket, de pl. fingom nincs ki az a belső védő. :D Így inkább maradok ennél az egy sportágnál. Idén első két tippem ennek örömére le is füstölt, de innen szép feltörni. :)

Idézetet írta: Sound Dátum január 18, 2020, 13:08:17
...
227 tippet adott 5 (push) 222 tippel számolva
97 (47%) 10-es erősségű tipp; 55 vesztes (57%), azaz, ha a maradék 42 tipp odds átlaga nincs bőven 2,00 fölött ez a részleg negatívat termel...

Szia Sound!

Először is köszönjük, hogy elemezgetted a dolgot, mindenképp hasznos dolgok ezek, örülök, hogy volt ilyesmire időd! Ha máskor is rászánod magad, örömmel vesszük (azt hiszem, ezt mindenkinek a nevében mondhatom)!

Csupán a pontosítás kedvéért, kiragadtam egy részletet az "elemzésedből", mert egy apró részletet elhanyagoltál, ami ennyi szám és statisztika kavalkádjában óhatatlan...  :)  Szóval a fenti résszel kapcsolatban csak annyi, hogy 10-es tét-nél a szorzók átlaga nem lehet bőven 2.00 fölött, sőt, semennyire nem lehet 2.00 fölött, ugyanis a 2.00 fölötti szorzókra a maximális tét 8 egység... 3.00 fölött 6... és így tovább...

Igen
Köszönöm.
Úgy értem hogy a játékos találati aránya mellett 2,00 fölötti szorzó kellene ahhoz, hogy ne legyen mínuszos...
pl 10 es téten 47 % nem lehet plusszos.

Idézetet írta: Szabcsi151 Dátum január 21, 2020, 08:05:07
Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy telhetetlen vagy elégedetlen vagyok, azt már most leszögezem, hogy nem, sőt hálás vagyok.

Igazából az tűnt fel már régóta (lehet volt is róla szó), hogy ez a gurus díjazás a többi játékhoz képest, nem éppen tűnik reálisnak. Nem egyszer megnyertem már pl. a Napi tippjátékot 2 "langyos" mondattal, aminek az értéke pont annyi volt, mint egy havi gurus díj, aki nem zárt pluszban. Holott - stílustól függetlenül - itt szerintem mindenki odateszi magát - nekem volt olyan elég sokszor, hogy 3 óra alatt kellett összerakni egy valamirevaló írást és még azzal sem voltam megelégedve.

Tényleg nem vagyok telhetetlen, de ez azért nem áll összhangban a többi játékkal és kiüti az ember szemét.
Ha, csak én látom így, akkor előre is bocsánatot kérek.  :ok:

Túl sok vagy túl kevés? Nem vagyok benne biztos, hogy mire gondoltál?

Ha arra, hogy túl kevés, akkor azért nem, mert éves szinten szerintem ez fizet az egyik legjobban - bár nem vagyok képben a legtöbb játékkal ezt bevallom. Illetve, most gondolj bele, valaki ír egy rakat helytelen tippet, lesz egy -50-es havi eredménye, akkor is kap valamennyi pénzt. Ez melyik másik játékban van így? Mielőtt főoldali elemzéseket kezdtem volna írni, csak a régi SF Guruban szerepeltem, ahol kb. heti 10€ volt a fődíj a különböző bajnokságokban és mindenki számára nyitott volt. Szóval heti +2 vagy 3 egység alatt nehezen nyerhettél. Ahhoz képest itt most ez az arány elég a havi győzelemhez akár és nem 10€-ról beszélünk. Tudom, hogy sportfogadásról szóló oldal ez, de nem arról kéne szólnia a dolognak, hogy a legfőbb motiváció a nyeremény. Ha jól csinálod, amit csinálsz, akkor ez úgyis magától fog jönni.

Ha túl soknak tartod a nyereményt. Szerintem is ki lehetne venni a mínuszban szereplők mellől a 3 ezer Ft-ot, ezzel akceptálva, hogy ez a hónap most nem jött össze  :cya: Csak zavaró tud lenni, hogyha 7-8 elemzésnél tartasz és rossz hónapot zársz, hogy akkor még legalább azt a maradékot megírod a 3K-ért.

g14

Sziasztok!

Kicsit más szemszögből is láttatni szeretném a Guru játékot. Nálam nem a nyeremény/pénz áll a fókuszban, mondhatom azt, hogy nem az a fontos. S hogy miért?
Úgy látom, hogy aki a Guru meghívásos játékában (Premium) szerepel/het nagyon sokat kapott már ettől az oldaltól! Nyilván ott a másik oldal, hogy adott is, de az üzemeltetők vállalása/hozzáállása teszi lehetővé a lehetőséget, hogy adhasson bárki hozzá a sportfogadó közösséghez.
A Guru egy elemzős játék, amely a fő oldalon jelenik meg, ezért annak rangja/felelőssége van. Cél a minőségi/szubjektív tippajánlás, ahol nagyon jó lenne és fontos lenne az eredményesség is.
A fentiek miatt nem értem, és újra és újra megdöbbenek néhány játékostársam ámokfutásán, azon, ahogy hozzáállnak a játékhoz/lehetőséghez. Itt nem a 3000 forintos jutalékról van szó!
Nálam a minőségi tippajánlásnak van egy formai követelménye: bevezetés, a mérkőző felek erejének/gyengeségének összemérése, és egy konklúzió/összefoglalás/, amely az előző kettőhöz kapcsolódik, s megindokolja azt a tippet, amit vállal az adott játékos/fogadó/elemző. Persze az már csak egy plusz, ha az elemzések között van egyfajta összefüggés/játékstílus, ami biztosítja az elemzőnek és az őt követőknek a folyamatos profitot, ezt hívom koncepciónak.
Ahányan vagyunk, annyi féle módon látjuk a dolgot, annyi szubjektív vélemény, annyi fajta elvárás...stb. Lényegében mindenkinek más jelenti a JÓT!
Most, hogy van ez az éves játék, mintha az lenne a cél, hogy mielőbb elérjük a 60 fogadást...közben meg brutális túlvállalások vannak! Ez igaz az elemzés mennyiségekre, vállalt kimenetel-szorzó párosításra, és a tétre is! Tehát gyakorlatilag a fogadások/ajánlások minden szegmense indokolatlanul túlvállalt egyes fogadóknál, s sokszor annyira eltolódik maga az indoklás is a szubjektív ego felé, hogy azt nem is lehet már komolyan venni...
Ha életszerűek vagyunk, és azt mondjuk, hogy egy egység 1 euro, akkor pl ebben a hónapban így áll a buli:
12. helyezett 421 euróból csinált 342-őt
11. helyezett 297 ből, 221 eurót
10. helyezett 341-ből 270-et.
Az ok annyi, hogy a tipp mennyiség/szorzók/tétek irreálisan túlvállaltak!
Szeretném leírni azt is, hogy valójában egy 1.50-ás kimenetel az a bukik szemében valahol a fifti-fifti, azaz 50% - magyarul a vagy igen/vagy nem kategória. Matematikai nyelven ez a kétesély – ami a matematika szerint 2.00-ás szorzó kellene legyen! Nyilván ezt egyik iroda sem vállalja be, s itt a nyereségük egyik titka (bőven áron alul adják a kimeneteleket)! Tehát amikor valaki egy 2,5-es szorzón játszik az harmadannyi valós esély matematikailag, csupán 16.6 % a nyertes kimenetelre. Na már most ennél nagyobb százalékban jönnek az tippsterek ajánlói ezen az oddson (2,5)..., nem számoltam ki pontosan valahol 23-32% között lehet a végeredmények alapján, de állandó maximális téten, ha minden negyedik/harmadik ilyen ajánló jön jó esetben 8-as téten -4, rossz esetben akár mínusz 14-et is jelent/het 3-4 fogadásból. Azaz garantált a tartós veszteség!

Látható a 2019 év végi hónapjaiból (talán utolsó 3), hogy igenis képes ez a rovat összességében pozitív mérleget termelni. Önszabályozás, fegyelem és az oldal (felhasználóival, követőivel, hirdetőivel) felé mutatott lojalitás kérdése az egész. Ennél egyszerűbb nincs: nem az ego a fontos, hanem az, hogyha már ennyit kaptunk az orgtól, akkor adjunk is vissza minőségében/eredményességében.
Barátsággal, üdv:
Sound


Idézetet írta: Szabcsi151 Dátum január 25, 2020, 17:06:36
Azt meg kár lenne firtatni, hogy ki miért írja meg a minimum tippszámot, mivel hónapok óta erősen az a tendencia, hogy elsősorban azok akik pluszban vannak.

Szerintem pont ezt kellene firtatni, erről írtam már én is több bejegyzést itt az elmúlt pár hétben. Mivel a játék lényege nem az, hogy ki ír több elemzést, hanem az, hogy minél jobb eredménnyel (RoI-val) zárj. Aki 10-15-öt ír egy hónapban, háttértudás alapján az is tudna többet írni, viszont akkor enyhébb lenne a szelekció és nagyobbak lennének a kilengések (valamelyik hónapban +30, valamikor meg -30. Pont úgy, ahogy a sok tippesekkel történik, de hosszú távon látjuk, hogy inkább a negatív oldal felé kacsint a tendencia). Tehát szerintem ez nézőpont kérdése. De mivel az eredményességet hangsúlyozzuk egy ideje, én nem is kívánok változtatni a módszeren. Tudnék? Olyan hónapokban, mikor a három kedvenc sorozatom közül (magyar foci a nemzetközi kupában; norvég foci; női tenisz) csak egy fut (pl.: január-március), akkor biztosan nem. Ha növelném az elemzés számot azzal olyan meccseket kellene bevonnom, amivel csak nő a bukás lehetősége. Annyira meg ismerem magamat, hogy tudjam, a fent említett három sorozatból hosszú távon nyereséges lehetek, így nem kezdek el olyanról fecsegni, amihez nem értek. De ez a saját példám, viszont úgy látom, hogy a kevés tippesek is hasonlóan kevés versenysorozatra koncentrálnak, ami az én nézőpontom szerint, hosszú távon is nyereséges lehet.

Na, közben látom @Sound is írt. Szerintem ugyanazt akarjuk mondani: "a kevesebb néha több".

köszi, ha elolvastad!,
g14

Bocsánat..

Még a matekhoz írnék. Előző hosszas témában a 10-es tétekről elmélkedtem, most egy kicsit a szorzókról.
Itt ugye 1.30-as szorzó a minimum a Guruban.
Az iroda  szemszögéből, ez 70 %-os nyerési esély a fogadónak! Matek szerint 10-ből hármat elbukik.
Legyen minden 10-es téten, így egyszerű a példa - akkor az -30.
És itt a csavar - ha tartod az átlagos hét nyerődet a tízből , akkor 1.30-as szorzón hétszer nyersz 3 egységet!
Hétszer 3 = 21, azaz elbuktál kilencet!!!

Itt jön be a tét variálásának fontossága, illetve a találati aránynak minimum 10/8-asnak kell lennie!
Számoltam magamnak is utánna, pl 2019-ben itt a Guruban 1.39 - volt az átlagszorzó, amit játszottam. Ez kb 60 %-os nyerési esély.
Ezeket azért írom le, mert úgy gondolom, hogy a nyerési esélyünk, a saját pozíciónk javítása a fő cél az irodákkal/bukikkal szemben. Ha a nagy veszteséggel dolgozó tipstereinket nézzük/elemzük látható, hogy nem sok esélyt adnak saját maguknak!

Üdv.: Sound

Idézetet írta: Szabcsi151 Dátum január 26, 2020, 11:46:58
Igen, ezt már párszor olvastam.  :ok: Itt az a lényeg, hogy aki tud az utolsó héten egy hónapra való minimum tippszámot írni, az megtudja írni a hónap első felében is, vagyis megtudná.

Az előbb említett okokból én például nem tudnék fél hónap alatt 10 elemzést írni. Mivel ha fél hónap alatt tudnék 10-et, akkor az egész hónapban 20-at is tudnék, de ennyit még soha nem értem el - és nem is fogok. De nézzünk egy konkrét példát, hogy miért nem jó a fent említett fél hónap alatti 10 elemzés. Itt van a február: az első héten Fed-kupa selejtezőt rendeznek csak, ez azt jeleni, hogy február 10-ig valószínűleg elemzést se fogok írni (kivétel, ha érték lesz az AO döntőben). És igen, ezt már most tudom, január 26-án. Utána valószínűleg nem fogok tudni összegyűjteni 5 nap alatt 10 elemzést. Ha ez megtörténne, akkor annak olyan is lenne a minősége. Szóval, ha lenne ez a fél hónap alatt 10 elemzés, akkor én ki lennék zárva a havi versenyből, csak azért mert az első héten Fed-kupát rendeztek? Fura lenne, nem? Szerintem hasonló a foci bajnokságokra íróknak az, amikor nemzetközi meccseket játszanak.

A fent említett problémát szerintem admin nézi (pl.: 5-ről 10 elemzésre való emelés indoklása) és az nem a mi (elemzés írók) dolgunk, hogy másokat csekkolgassunk, hogy ki mikor írogat elemzéseket. Ha valaki ezzel visszaél, majd admin figyelmezteti stb. Ennyire bízzunk meg a rendszerben. Nekünk arra kellene összpontosítanunk, hogy a saját elemzéseinkkel foglalkozzunk és profitot termeljünk. Szerintem.

Idézetet írta: Sound Dátum január 26, 2020, 11:56:38
Bocsánat..

Még a matekhoz írnék. Előző hosszas témában a 10-es tétekről elmélkedtem, most egy kicsit a szorzókról.
Itt ugye 1.30-as szorzó a minimum a Guruban.
Az iroda  szemszögéből, ez 70 %-os nyerési esély a fogadónak! Matek szerint 10-ből hármat elbukik.
Legyen minden 10-es téten, így egyszerű a példa - akkor az -30.
És itt a csavar - ha tartod az átlagos hét nyerődet a tízből , akkor 1.30-as szorzón hétszer nyersz 3 egységet!
Hétszer 3 = 21, azaz elbuktál kilencet!!!

Itt jön be a tét variálásának fontossága, illetve a találati aránynak minimum 10/8-asnak kell lennie!
Számoltam magamnak is utánna, pl 2019-ben itt a Guruban 1.39 - volt az átlagszorzó, amit játszottam. Ez kb 60 %-os nyerési esély.
Ezeket azért írom le, mert úgy gondolom, hogy a nyerési esélyünk, a saját pozíciónk javítása a fő cél az irodákkal/bukikkal szemben. Ha a nagy veszteséggel dolgozó tipstereinket nézzük/elemzük látható, hogy nem sok esélyt adnak saját maguknak!

Üdv.: Sound

Szia , nekem aztan semmi kozom beleszolni , de a matek nem jo , 1,30 szorzo nem 70% nyeresi esely, es az 1,39 odds nem 60% hanem 71,9% (ez mar feltuno)
Vagyis 10 x teszel 1,30 oddszon ami nyer akkor van 3  egyseged ,amit ha kovetkezo 3 merkozes elveszitesz akkor leszel 0-ban ez 13 merkozes. ;)
https://www.aceodds.com/bet-calculator/odds-converter.html

#145 január 26, 2020, 15:32:54, Sound
Korábbi hozzászólásomból indultam ki:

1.50 - feltételezésem szerint a bukkinál reálisan vagy/vagy 2.00-nak kéne lennie - valójában így néz ki kb.
ha ebből vezetem le akkor
1.10 -es szorzón 90% esély van
1.20 -nál 80
1.30 70
1.40 60
igen valójában az 1.39-nél 61 ez alapján.
De ez a számítás a bukik szemszögéből néz ki így igencsak nagy vonalakban, ha az 1.50-et adják valódi kétesélyként. Illetve a kisebb odds nagyobb nyerési esély, csak oddscsökkenés esetén számolandó így 1.50 alatt, mert ha 2.00-ás szorzóig viszed, akkor ott már 0 százalék lenne a nyerésre ami így nem áll meg.
Persze lehet, hogy a lefelé számítás sem, de nekem kb ez van a fejemben mikor játszom.

Összehasonlítva a belinkelt táblázattal úgy látom, nagy vonalakban azonosak a számok, pl: 1.44 szorzóra 69,2%-ot számol, ki lehetne matekozni, hogy 1.50-re az mennyi, több lesz mint az általam jelölt 50 %, azaz, még alul is becsültem, a valós helyzet az én számaimnál ezek szerint néhány %-al jobb...

A másik ügy, ha áll a fenti - nyilván csak az én fejemben áll, de valahogy így gondolkodnak a bukik -, akkor ha 70 %-os nyerési esélyt adok a fogadónak az azt jelenti, hogy 10 ből 3-at bukik. Amennyiben mindig azonos téten játszol - itt a Guruban standard a maximum 10 - az -30. A maradék héttel nyersz fogadásonként 3-at az 21. Azaz szívás.

Ez két feltételezésen alapuló számítás, ami így leírva nem valid és nem életszerű! Mégis ez a Guru játékosok csapdája, ez benn a lényeg.

Kedves játékosok,

Nem tudjuk elegendőször hangsúlyozni, hogy az SfGuru Prémium elsődleges célja a jó/nyertes tippek biztosítása látogatóink számára.

Sajnos a tavalyi év, illetve az idei év januárban produkált negatív eredmények következtében RedMunchen tagságát fel kellett függesztenünk.

Koncentráljatok a minőségre/jó tippekre, s nem a mennyiségre.

Köszönjük.  :cya:

Változás február 1-től!

Azok az SfGuru Prémium tagok, akik -29.99 pont alatt zárják a havi játékot, nem részesülhetnek a fix jutalékban.
Ezen kívül továbbra is érvényes:
"Az a játékos aki három egymást követő hónap negatív teljesítményt nyújt (havi egyenlege kisebb, mint 0), az elkövetkezendő hónapban nem részesülhet a fix díjas jutalmazásban."

Köszönjük a megértést.  :ok:


Sziasztok!

A januári listára legyetek szívesek rápillantani. g14 nyert, de nem Őt hozza a listában elsőnek. Viszont a 2020-as lista az jó.

Köszönöm!

U.i.: Már nap közben lehetett valami probléma, mert hiába volt egy elemzett tippje a listában nem mutatta, hogy van függő eseménye.

Idézetet írta: Várda64 Dátum február 01, 2020, 05:16:15
Sziasztok!

A januári listára legyetek szívesek rápillantani. g14 nyert, de nem Őt hozza a listában elsőnek. Viszont a 2020-as lista az jó.

Köszönöm!

U.i.: Már nap közben lehetett valami probléma, mert hiába volt egy elemzett tippje a listában nem mutatta, hogy van függő eseménye.

Szia,

Köszi, hogy jelezted. Van egy tegnapi tippje ami nem került be a havi versenybe. Ellenőrizni fogjuk eredményhirdetés előtt.