Sportvilág és nem csak > Kézilabda fogadások

Férfi Kézilabda VB - 2019

(1/24) > >>

csak1tomi:
26. férfi kézilabda világbajnokságHivatalos oldal

Helyszín: Dánia és Németország (ez az első olyan vb aminek egynél több rendezője van)
Időpont:  Január 10. - Január 27.


A-csoport

1.Franciaország Címvédő
2.Oroszország
3.Németország
4.Szerbia
5.Brazília
6.Dél-Kórea

B-csoport

1.Spanyolország
2.Horvátország
3.Macedónia
4.Izland
5.Bahrein
6.Japán

C-csoport

1.Dánia
2.Norvégia
3.Ausztria
4.Tunézia Afrikai bajnok
5.Chile
6.Szaúd-Arábia

D-csoport

1.Svédország
2.Magyarország
3.Katar Ázsiai bajnok
4.Argentína Pánamerikai bajnok
5.Egyiptom
6.Angola

csak1tomi:
http://hetmeteres.com elkezdte a csapatbemutatókat, vélhetőleg https://hatosfal.hu/ is fog bemutatókat írni.

Történelmi összefogás segítségével először indul világbajnokságon az egyesített koreai válogatott. Észak- és Dél-Korea olimpiai bizottsága megegyezett, a nemzetközi szövetség (IHF) pedig engedélyezte az egyesített koreai csapat indítását a dán-német rendezésű vb-n. Az ázsiaiak ennek ellenére sem számítanak komoly esélyesnek a tornán.

Dél-Korea a 2018-as hazai rendezésű Ázsia-bajnokságon bravúros teljesítménnyel bronzérmet szerzett, ezzel váltotta meg jegyét az idei világbajnokságra. Északi szomszédaik az egyesítés révén így először mutathatják meg magukat a világnak, ami még úgy is nagy szó, hogy mindössze 4 játékos képviselheti őket a tornán.

Az egyesített keret a teljes mezőny egyik legfiatalabb átlagéletkorú gárdája lesz. A dél-koreaiak közül szinte a teljes tavalyi kezdő otthon marad, egy új generáció eddig ismeretlen tagjait láthatjuk majd Berlinben az A-csoport küzdelmein. A korábbi húzóemberek közül Park Junggeu, Sim Jaebok, Jeong Yikyeong és Yoon Ciyoel is csak otthonról követi az eseményeket, ők voltak az előző évtized legnagyobb koreai sztárjai. A rangidős így a 33 esztendős Jung Suyong lesz Cho Youngshin szövetségi kapitány névsorában, aki korával magasan kiemelkedik társai közül. A balátlövő és irányító poszton szintén bevethető Park Kwangsoon lehet a csapat vezére, de a balkezes bombázó, Jo Taehun is fontos láncszem lehet. A balszélső Jang Donghyun az egyetlen olyan játékos, aki a tavalyi bronzérmes együttes kezdőjéből a világbajnokságon is szerepet kaphat, rá természetesen Berlinben is főszerep hárul.

Védekezésben általában a zárt, hatosfalas formációt alkalmazza Cho edző, ahol különösen a lábmunkájukkal okozhatnak nehézségeket az ellenfeleknek. Fizikai méretekben nem veszik fel a versenyt az európai mezőnnyel, így egyetlen fegyverük lehet a gyorsaságuk valamint a küzdőszellemük.

Korea papíron a világbajnokság egyik leggyengébb keretével rendelkezik, a reális helyezésük így a utolsó lehet az A-csoportban. Az Elnöki Kupában lehet némi keresnivalójuk, a kontinensviadalon már legyőzött ellenfeleikkel, Japánnal illetve Szaúd-Arábiával szemben lehetnek reális győzelmi esélyeik. Egyetlen győzelem is szép teljesítmény lenne Parkéktól a tornán.

Világbajnoki keret
Kapusok: Park Jaeyong (Korea NSU), Kim Donguk (Kyunghee Univerity)
Jobbszélsők: Na Seungdo (Doosan HC), Park Dongkwang (Hanam SC)
Jobbátlövők: Jung Suyoung (Hanam SC), Jo Taehun (Doosan HC), Ri Yongmyong (DPRK)
Irányítók: Kang Jeongu (Doosan HC), Kang Tan (Korea NSU), Ri Kyongsong (DPRK)
Beállók: Ku Changeun (Doosan HC), Kim Dongmyung (Doosan HC), Jeong Jaewan (Hanam SC)
Balátlövők: Park Kwangsoon (Hanam SC), Park Youngjun (Sangmu Phoenix), Ri Songjin (DPRK), Park Jonggon (DPRK)
Balszélsők: Jang Donghyun (SK Hawks), Choi Beommun (Chungnam SC), Seo Seunghyun (Hanam SC)

Szövetségi kapitány: Cho Youngshin

Az IHF engedélyével Korea csapata 20 játékost nevezhet a vb-re, közülük négyen észak-koreaiak.

Legutóbbi vb-helyezés: nem jutottak ki.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-korea/

csak1tomi:
A harmadik számú dél-amerikai együttes, Chile célja az lehet a világbajnokságon, hogy megjavítsa eddigi legjobb vb-szereplését (21), amelyet a legutóbbi tornán ért el.

A Pánamerikai-bajnokságon és a Dél-Amerikai Játékokon is harmadik helyet szerzett 2018-ban Chile, utóbbin sikerült egy arcpirító eredményt elérniük, miután 29-13-ra kaptak ki Argentínától az elődöntőben.
A játékosként világbajnok és hatszoros BL-győztes spanyol, Mateo Garralda 2016 eleje óta irányítja Chile nemzeti csapatát, a 2020-as olimpiai ciklus végéig pedig biztosan marad a kispadon. Irányítása alatt tértek vissza a válogatottba a Feucthmann testvérek (Emil, Erwin, Harald) és Víctor Donoso is, akik korábban lemondták a szereplést címeres mezben.
Érdekesség, hogy a Feuchtmann testvéreknek saját klubjuk van hazájukban, Feucthmann HC néven, ahol tavaly már 120-an sportolnak az utánpótlással együtt. A három Feuchtmann közül ezúttal ketten utaznak a vb-re – Harald maradt ki -, míg lány testvérük, Inga a válogatott médiamunkáját segíti.

A chilei csapat erőssége a kezdősor, a kispadról érkezők már közel sem tudják megközelíteni az kulcsemberek játéktudását. A gólfelelős a jobbátlövő, Rodrigo Salinas, aki jelenleg a spanyol Irúnt erősíti, de Romániában és Franciaországban is játszott már. Testvére, Esteban beállóként lehet a kezdőcsapat tagja, és kettes védőben szintén fontos szerepe van. Támadásban még Erwin Feuchtmannt kell kiemelni, aki irányítóban kap szerepet, valamint hármas védőként. Amennyiben neki és Rodrigo Salinasnak sem megy a játék, akkor bajban vannak az ellenfél kapuja előtt a chileiek. Védekezésben Javier Frelijj helye megkérdőjelezhetetlen hármasban, sokszor támadásban is kezd a gyorsabb visszarendeződés miatt. Szintén a védelemben kaphat nagyobb szerepet a korábbi veszprémi, Marco Oneto, aki jelenleg klub nélküli, legutóbb Olaszországban légióskodott.

A legutóbbi vb-n Fehéroroszország legyőzősével indítottak a chileiek. Erwin Feuchtmann szerint az osztrákok és szaúdiak ellen is nyerhetnek a csoportban, előbbi azért meglepő lenne. Vélhetően Szaúd-Arábiával harcolnak a csoport 5. helyéért. A chilei válogatott egyébként Budapesten készül a világbajnokságra.

Világbajnoki keret
Kapusok: Felipe Barrientos (BM Zamora), Felipe Garcia (Italiano BM)
Jobbszélső: Sebastián Pavéz (USAB)
Jobbátlövők: Rodrigo Salinas (Bidasoa Irún), Daniel Ayala (USAB)
Irányítók: Emil Feuchtmann (Nancy Metropolé), Aaron Codina (Liceo Nacional Maipú), Julio Baumann (klub nélkül)
Beállók: Marco Oneto (klub nélkül), Estaban Salinas (Bidasoa Irún), Javier Frelijj (CD Luterano)
Balátlövők: Víctor Donoso (Fasano), Erwin Feuchtmann (Istres), Diego Reyes (Palma del Río)
Balszélsők: Sebastián Ceballos (BM Zamora), Elías Oyarzún (BM Ovaelle)

Szövetségi kapitány: Mateo Garralda

Legutóbbi vb-helyezés: 21. hely

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-chile/

csak1tomi:
Magyarország papíron leggyengébb csoportellenfele két korábbi kulcsembere nélkül veszi fel idén a kesztyűt. Az afrikai kontinens harmadik legjobb csapata a világbajnokságon a “futottak még” kategóriába tartozik.

Tavaly sorozatban másodszor is bronzérmet nyert Angola válogatottja az Afrikai Nemzetek Kupáján, ezzel kvalifikálta magát az idei világbajnokságra. Filipe Cruz szövetségi kapitány az utóbbi néhány évben egy masszív csapatot gyúrt össze, a fekete kontinensen egyértelműen ők lettek a “harmadik erő” a két favorit mögött. Tunézia és Egyiptom azért még nagy falat a számukra, csakúgy mint egy világbajnokság – a két évvel ezelőtti franciaországi torna bizonysága szerint, ahol végül az utolsó helyen végeztek.

Idén sem lehetnek vérmes reményeik, a cél a legutóbbi helyezés javítása lehet maximum. A játékoskeret összetétele nem sokat változott, a kulcsemberek közül viszont ketten is, Sérgio Lopes és Elias António kikerültek. A két veterán az angolai válogatott leggólerősebb játékosai közé tartozott Franciaországban, különösen Lopes hiányát érezhetik meg idén. Az irányító Romé Hebo lehet így az abszolút kulcsember, mellette Edvaldo Ferreirára is komoly szerep hárul majd a balátlövő poszton. A védelem oszlopa Gabriel Teca lesz, a beálló a támadások során szinte végig a pályán szokott lenni. Mindössze két balkezes játékos szerepel Filipe Cruz legszűkebb névsorában, a jobb oldal így kissé sebezhető pontnak tűnik, illetve sok teher hárul az Adelino Pestana, Otiniel Pascoal duóra.

A kapuban Giovany Muachissengue jelentheti a biztonságot, a portás legutóbbi vb-je ugyan nem sikerült túl fényesre, a kontinenstornán azonban újra jó formában védett. A defenzív játéknál egyébként javarészt a nyitott 5+1-es felállást alkalmazzák, az ék szerepében Heboval. Fizikai adottságok terén jól állnak, megvannak a megfelelő magasságú embereik, ezzel együtt persze nem képviselnek európai mércével mérve magas színvonalat. Vélhetően meggyűlik a bajuk a komolyabb ellenfelekkel szemben.

Érdekesség, hogy a piros-fekete válogatottnak mindössze egyetlen légiósa van (Edvaldo Ferreira), a hazai játékosokat pedig szinte kivétel nélkül egy klub, a CD Primeiro de Agosto adja. Összeszokottságban tehát nem lehet hiány.

Angola a “magyar csoportban”, azaz a D jelű hatosban kapott helyet a világbajnokságon. A papírforma alapján az utolsó hely a realitás Heboék számára, a többi válogatott komolyabb játékerőt képvisel, továbbá rutin dolgában is messze előrébb jár. Az Elnöki Kupában számolhatnak esetleges győzelmekkel, a cél a legutóbbi utolsó helyezés javítása, amire azért van reális esélyük.

Világbajnoki keret
Kapusok: Giovany Muachissengue (CD Primeiro de Agosto), Custódio Gouveia (GD Interclube)
Jobbszélső: Otiniel Pascoal (CD Primeiro de Agosto)
Jobbátlövő: Adelino Pestana (GD Interclube)
Irányítók: Romé Hebo (CD Primeiro de Agosto), Manuel Nascimento (CD Primeiro de Agosto ), Claúdio Lopes (CD Primeiro de Agosto)
Beállók: Gabriel Teca (CD Primeiro de Agosto), Aguinaldo Tati (CD Primeiro de Agosto), Agnelo Quitongo (CD Primeiro de Agosto)
Balátlövők: Edvaldo Ferreira (Smouha SC), Declerck Sibo (CD Primeiro de Agosto), Francisco Almeida (CD Primeiro de Agosto), Abiguilei Lourenco (CD Mainha de Guerra)
Balszélsők: Adilson Maneco (CD Primeiro de Agosto), Elsemar Santos (CD Primeiro de Agosto), Claúdio Chicola (GD Interclube)

Szövetségi kapitány: Filipe Cruz

Legutóbbi vb-helyezés: 24. hely

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-angola/

csak1tomi:
A dél-amerikai kontinens bajnoka legnagyobb sztárja nélkül vág neki a világbajnokságnak, ám így is van esélyük a középdöntőbe jutásra. Argentína éppen Magyarország ellen kezdi el a torna csoportkörét Koppenhágában.

Tavaly némi meglepetésre Manuel Cadenas csapata a Pánamerikai-bajnokság döntőjében simán legyőzte a nagy rivális Brazíliát, ezzel visszahódította a kontinens trónját, továbbá a vb-jegyét is megváltotta. Pedig Diego Simonet sérülés miatt akkor sem állt a szövetségi kapitány rendelkezésére, pótlását akkor csapatként nagyon jól megoldották a többiek. A Montpellier irányítója nem tudhat igazán szerencsés évet maga mögött, az őszi idényt is szinte teljes egészében kihagyni kényszerült, és mire decemberben visszatért, újra megsérült. Ez most a vb-szereplésébe került, bár nagyon halvány reménye még maradt Cadenasnak, aki a torna későbbi szakaszában talán még be tudja nevezni legnagyobb sztárját.

Diego Simonet mellett egy másik alapember, Federico Pizarro sem utazhat Dániába sérülés miatt. A balkezes játékos az utóbbi időben nem eredeti posztján, hanem jobbátlövőként volt csapata egyik leggólerősebbje, az ő hiánya szintén érzékeny veszteség. Ha már balkezesek, a Cuenca szélsője, Pablo Vainstein is komoly műtéten esett át decemberben, szintén kihagyja a vb-t.

Az argentin válogatott így sem marad Simonet-testvérek nélkül, Diego két fivére, Sebastián és Pablo is a szűkített keret tagja, sőt, mindketten a kezdőcsapat alapemberei is. Pablo a tavalyi kontinenstornán a balátlövő poszton helyettesítette sztár bátyját, nem is akármilyen teljesítményt nyújtva. Játékstílusa nagyon hasonlít Diegoéhoz, így most is vezér szerepet kaphat Cadenastól.

Még mindig a kék-fehérek alapembere Gonzálo Carou. Az Ademar León 39 éves beállója és védekező specialistája vélhetően utolsó nagy tornáját játssza válogatott mezben. A defenzív játéknál egyértelműen ő lesz a kulcsember, hármas védőként Nicolás Bonnano lehet a párja hatosfalas felállás esetén. Az argentin védelem nagyon fontos pontja a kapus poszt, ahol két jó képességű hálóőr áll rendelkezésre. Eddig Matías Schulz volt az alapember, az utóbbi évben azonban kiszorította őt Leonel Maciel. A Cuenca portása óriási szerepet játszott a tavalyi kontinenstornán aratott győzelemben, az Asobal Ligában pedig azóta is nagyszerű formában véd.

Néhány éve az volt az argentinok hátránya, hogy nem voltak igazán magas játékosaik. Mostanra ez a helyzet is megváltozott, az átlövő posztokon van bőven 2 méter körüli és feletti válogatási lehetősége is Cadenasnak. Ráadásul a vb-keret legnagyobb része Európában keresi a kenyerét, közülük 11-en az Asobal Ligában számítanak fontos játékosnak. Az újabb generáció felnövekedésével szép lassan felértek az európai élcsapatok közelébe, most már senki nem mehet biztosra ellenük, bárki ellen van esélyük Simonetéknek.

A koppenhágai D-csoportban Argentínának a mieink mellett Svédország, Katar, Egyiptom és Angola legjobbjaival kell megvívnia a továbbjutásért. Első ránézésre a csoport 4-5. helye lehet reális Cadenas gárdája számára, ám a különbségek szinte nüansznyiak egyes riválisaikkal szemben. Katar képes rapszodikus szereplésre, a svédeket verték már nagy tornán, Magyarországgal pedig a bemutatkozó meccset vívják, ami ugye mindig kiélezettebb a többinél. Kötelező győzelem egyedül Angolával szemben várható el tőlük.

Világbajnoki keret
Kapusok: Matías Schulz (Pfadi Winterthur), Leonel Maciel (Liberbank Cuenca)
Jobbszélsők: Santiago Baronetto (Liberbank Cuenca), Ramiro Martínez (MMT Seguros Zamora)
Jobbátlövők: Federico Vieyra (Abanca Ademar León), Andrés Moyano (Condes de Albarei Teucro)
Irányítók: Sebastián Simonet (Abanca Ademar León), Pablo Simonet (BM Benidorm), Manuel Crivelli (Cavigal Nice HB)
Beállók: Gonzálo Carou (Abanca Ademar León), Lucas Moscariello (Liberbank Cuenca), Gastón Mourino (Recoletas Atlético Valladolid)
Balátlövők: Juan Pablo Fernández (UNLu), Nicolás Bonanno (Bada Huesca), Guillermo Fischer (Condes de Albarei Teucro)
Balszélsők: Federico Fernández (UNLu), James Lewis Parker (BM Alarcos), Ignacio Pizarro (UNLu)
(a világbajnokság kezdetéig még két fővel szűkül a játékoskeret, a kimaradók tartalékként továbbra is szerepelnek majd a névsorban)

Szövetségi kapitány: Manuel Cadenas

Legutóbbi vb-helyezés: 18. hely

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-argentina/

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése