Tour de France 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


13.szakasz

1. Wout Van Aert
2. Geraint Thomas
3. Tony Martin
4. Stefan Kung
5. Kasper Asgreen

12.Szakasz

1. Van Aert
2. G. Thomas
3. T. Martin
4. Asgreen
5. Castroviejo

13. szakasz

1. Van Aert
2. Thomas
3. Kragh Andersen
4. Haga
5. Tony Martin

13. szakasz

1. G. Thomas
2. V. v. Aert
3. Tony Martin
4. S. K. Andersen
5. N. Oliveira

13. Szakasz

1. Wout Van Aert
2. Tony Martin
3. G. Thomas
4. Castroviejo
5. S. K. Andersen

stage13

1. V. van Aert
2. G. Thomas
3. Tony Martin
4. Alaphilippe
5. Haga

13. szakasz

1. W. Van Aert
2. G. Thomas
3. T. Martin
4. M. Kwiatkowski
5. K. Asgreen

Akik még nem tippeltek a 13. szakaszra:
@monet és @RedMunchen

Ez az 1.50 - 2.40-es oddspár bántóan alacsony Alaphilippe sárga trikójára a mai szakasz után. Pont olyan határok, ahol egyikre sem éri meg fogadni. Sem arra, hogy megtartja, sem arra, hogy elveszíti. A helyzet az, hogy a bukik is rengeteget fejlődtek az évek során ebben a sportágban. Nincsenek már "biztos" 2.00 feletti szorzók, de ha mégis előfordul, akkor nagyon résen kell lenni, mert gyorsan változtatják. Jól mérik fel a versenyzők erejét, képességeit, egyedül az újoncokkal nem tudnak mit kezdeni, illetve azokkal a sztárokkal, akik tartósan gyengék. Az elmúlt 1-2 évből Romain Bardet volt ilyen a tavalyi Tourról, Quintana vagy Keldermann a tavalyi Vueltáról, illetve idénről Simon Yates és Miguel Ángel López a Giróról.

Már az úgynevezett "felkészülési" versenyeken is résen vannak, tudják, hogy Thomas, Froome vagy Nibali nem fog beleadni mindent egy tavaszi egyhetesen. Régebben ilyenekkel nem voltak képbe. Akkor még lehetett "aratni" az olyan versenyzőkkel, akik klasszikusan az ilyen versenyekre koncentráltak: Izagirre, Spilak vagy épp Rui Costa. Akik erre a sportágra fogadnak, azoknak viszont egyre inkább meg kell ismerni a fiatalokat, illetve kockáztatni kell, legalábbis szerintem. Az olyan fiatalok, akik még nincsenek annyira szem előtt, de egy régóta kerékpárt figyelő már tudja, hogy belőlük lesz valami, azokat "nyeretni" kell. Ilyen volt idén (esetleg már tavaly) Egan Bernal, Remco Evenepoel, Tadej Pogacar, Jasper Philipsen, Fabio Jakobsen, David Gaudu, Álvaro Hodeg, Mads Pedersen, Ben O'Connor, Bjorg Lambrecht, Cees Bol, Sam Oomen, Iván Garcia Cortina, Pavel Sivakov és Kristoffer Halvorsen. Ők azok, akik szerintem jobban szem előtt voltak ebből a 18-23 éves korosztályból.

Akik kevésbé, de majd szintén lehet bennük érték (jövőre): Valentin Madouas, Sergio Higuita, Ivan Ramiro Sosa, March Hirschi, Eddie Dunbar, Lucas Hamilton, Benoît Cosnefroy, Daniel Felipe Martínez, Matteo Moschetti, Szymon Sajnok, Luis Villalobos, Kevin Geniets, Giovanni Lonardi, Tobias Foss, Max Kanter, Robert Stannard, Kaden Groves, Gino Mader, Brent Van Moer, Gerben Thijssen, Mikkel Bjerg, Neilson Powless és Kevin Rivera. Természetesen nem akartam kihagyni a két magyart sem Peák Barnát és Valter Attilát, ők szintén ebbe a sorba tartoznak, csak jobb szerettem volna őket külön kiemelni.

Madouas jövőre kaphat pár nagyobb versenyt, sőt, egy Vuelta sem elképzelhetetlen. Sergio Higuita okkal kapott 2021-ig szerződést az EF-től. Kalifornán rögtön vezérré lépett elő, majdnem nyert is. Óriási lehetőség rejlik benne, szerintem Tejay van Garderen tartós formahanyatlása, illetve Rigoberto Urán visszaesése miatt az EF-nél okkal kezdték el fejleszteni a fiatalokat. Luis Villalobos év második felében arathat az amcsi versenyeken, de már Daniel Martineztől is stabil top10-ket várok jövőre a WT versenyeken. Mikkel Bjerg korosztálya egyik legjobb időfutamosa, idén viszont még sok dolgot nem csinált. Jövőre nincsen szerződése, remélem felkerül minimum prokonti szintre, kíváncsi lennék rá, hogy mit tud a dán óriás egy komolyabb mezőnyben.

Sprinterek közül Lonardi már idén megmutatta, hogy számolni kell vele a jövőben (két top10 a Giróról mezőnyhajrák során, mindezt a Nippóból). Neki a következő szint a HC lehet, mert a 2.1-en már bizonyított. Ha akadnak rá fogadások majd, érdemes rajta elgondolkozni. Szymon Sajnokból szerintem sprintert faragnak a CCC-nél. Ment ő jókat időfutamon is, de ahogyan elnézem, egyre több lehetőséget kap hajráknál is. Moschettire és Kanterre leszek kíváncsi. Előbbinek sérülése van, pedig előtte nagyon bíztató volt (két top5 Giró sprintekről), benne lehet érték jövőre, ha szépen felépül. Kanter a másik, róla nem sok volt a neten, miért tűnt el, de végül sikerült egy minimális infót összeszedni, miszerint nyeregbeállításokkal volt probléma, rosszul reagált rá a teste. Elvileg az év második felében újból versenyzik majd. Nagyon jó sprinter, tavaly már majdnem hajrát nyert HC szinten.

Az is észrevehető volt a tendenciák alapján, hogy a favoritok szorzói is folyamatosan csökkenek. Míg régebben sok volt az 1.70-es szorzó, addigra mára ezek 1.40-1.60 körülre esnek. Ezekben így nincsen nagy érték, mert bármikor jöhet egy bukás, esetleg rossz helyezkedés egy hajrá vagy hegyi szakasz esetén, aztán lőttek a tippnek. Mai időfutam kapcsán is megnézve az oddspárokat, gyakorlatilag egy esetben volt 1.70 felett a favorit szorzója a bet365-nél. Kockáztatni kell, nincsen messe, még több hírt olvasni, jobban odafigyelni.

Ami talán segíthet - bármilyen furcsa is -, az a csapatok formája. Idén lehetett tudni, hogy az Astana, Bora vagy épp Jumbo-Visma versenyzői rendre jól szerepelnek. Ott lehetett tudni, hogy jól sikerült a felkészülés, míg mondjuk a CCC-nél, Cofidisnél vagy a DD-nél ez már nem mondható el. Cofidis ennek értelmében megerősítette a csapatát, Cedric Vassuer a fél keretet lecserélte. CCC-nél ez az összeszokás éve, de jövőre már ők is hozzák a minőségi versenyzőket, új személyzetet. DD-nél is a fiatalítás mellett tették le a voksukat, okkal fejezhette be Renshaw is, Cavendish is szerintem távozik majd.

A kerékpár az évek alatt nehezen fogadható sportággá vált. Nem elég csak nézni a versenyeket, tájékozódni kell, figyelni és megválogatni a tippeket. Ugyanakkor ez a sportág kedvez a legnagyobb szorzóknak, itt ezeket a "legkönnyebb" elcsípni. Simán leeshet egy 5-ös vagy 6-ös, de olykor 30-as vagy 100-as szorzó is, ha a szakasz végeredményére tippelünk.

van Aert kivitte a kordont, na mondjuk erre nem tudom ki számított, de nem néz ki túl jól..

Romain Bardet mégis mit csinál?  ;D
Kapni fog 2-3 percet, ha így folytatja. Azért az erős lenne, ha a 39 éves Valverde megcsapná őt hátulról..

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 19, 2019, 17:17:55
Romain Bardet mégis mit csinál?  ;D
Kapni fog 2-3 percet, ha így folytatja. Azért az erős lenne, ha a 39 éves Valverde megcsapná őt hátulról..

Ilyet en sem lattam meg, mondjuk az 1'50-es hatranyert nem tudom mennyire erte meg, Valverde tenyleg majdnem utolerte.. :D

Lehet csak nekem tűnt úgy, hogy nem érdemes váltani országútira ezen az emelkedőn (nem volt eléggé hosszú és meredek, hogy megérje), de ha jól látom, senki más nem váltott Bardet-n kívül.  ;D

Fogalmam sincsen, mi van az AG2R-nél, de teljesen vakon vannak az idei TdF-en (is). Alaphilippe pedig embertelen. Tudom, nem fog kitartani a harmadik hét végéig, de ebben a fasziban óriási lehetőségek rejlenek, nem csodálom, hogy Lefevere mindenkitől szabadul meg mellőle (és tartja meg Jakobsent és Evenepoelt).

Na ez nagyon durva volt Alaphilippe!

Eddig is ment már jó kronókat, de ez mindent vitt. Ahogyan a végén kiállva lendületből megoldotta az utolsó emelkedőt, zseniális. Én azért így már adnék neki egy 5-10%-ot, hogy a végén odaér a top5-be.

13. szakasz hivatalos eredménye: https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2019/stage-13
1. Julian Alaphilippe
2. Geraint Thomas
3. Thomas De Gendt
4. Rigoberto Urán
5. Richie Porte


Szakasz eredménye:
1. @Noppyka , @peshark és @hossa81 4-4 pont
2. @Coutinho , @MessiÁs , @Ghastly , @BvB_09 , @Agot PSF , @LuckyBeny és @Rwilla 3-3 pont
3. @sunik29 , @prigioni1 , @Nezocsa , @Bucak77 , @firgabácsi , @oakland23 és @Assassin 1-1 pont

Összetett állása:
1. @hossa81 és @Ghastly 54-54 pont
2. @Rwilla és @peshark 50-50 pont
3. @Noppyka 46 pont
4. @LuckyBeny 45 pont
5. @Agot PSF 44 pont
6. @oakland23 és @MessiÁs 43-43 pont
7. @firgabácsi 41 pont
8. @BvB_09 40 pont
9. @prigioni1 38 pont
10. @Bucak77 37 pont
11. @Coutinho 36 pont
12. @Assassin 34 pont
13. @sunik29 33 pont
14. @Nezocsa 24 pont
15. @RedMunchen 15 pont
16. @monet 12 pont
17. @olics és @Szabcsi151 9-9 pont
18. @Punter 8 pont
19. @Gorriaran 3 pont
20. @Greipel 2 pont


Először történt olyan, hogy három fórumozó nyerte a napot: @peshark , @hossa81 és @Noppyka . Szép teljesítmény volt, jól éreztetétek a Thomas - Alaphilippe duót az első ötben  :ok:
Számoljátok át a pontokat, ha valami hibát észleltek, jelezzétek nyugodtan!

14. szakasz: Tarbes - Tourmalet, 117.5 km
Tippelési határidő: július 20. 11:00