Tour de France 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum július 19, 2019, 17:56:29
Na ez nagyon durva volt Alaphilippe!

Eddig is ment már jó kronókat, de ez mindent vitt. Ahogyan a végén kiállva lendületből megoldotta az utolsó emelkedőt, zseniális. Én azért így már adnék neki egy 5-10%-ot, hogy a végén odaér a top5-be.

Azt mondta, hogy mindent kiadott magából. Holnap ez a Tourmallet-en vissza fog ütni-DE NAGYON.

Idézetet írta: prigioni1 Dátum július 19, 2019, 18:23:36
Azt mondta, hogy mindent kiadott magából. Holnap ez a Tourmallet-en vissza fog ütni-DE NAGYON.

Meglátjuk, egyfelől hiszek neki, mert az túl hosszú emelkedő, de láttunk már nála cifra dolgokat. Róla kicsit Laurent Jalabert ugrik be. Annyi, hogy ő egy bukásnak köszönhette, hogy többé nem a sprinteket erőltette, majd nyert egy Vueltát és király lett a hegyekben...  Alaphilippe is kicsit olyan, hogy van mindenhez érzéke. Papíron az lenne a normális, ha kapna minimum 3 percet holnap.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 19, 2019, 17:56:29
Na ez nagyon durva volt Alaphilippe!

Eddig is ment már jó kronókat, de ez mindent vitt. Ahogyan a végén kiállva lendületből megoldotta az utolsó emelkedőt, zseniális. Én azért így már adnék neki egy 5-10%-ot, hogy a végén odaér a top5-be.

Irodáknál már nem esélytelen a győzelemre, 4,75 az odds.... Azért a top5 nem lehetetlen, persze szétzuhanhat holnap

Szerintem meg itt lassan az a kérdés, hogy Alaphillippe Tourt nyerhet-e, nem az hogy top5 lesz-e.
Ez meredeken hangzik az igaz, de napok óta ezen gondolkozom nézve őt. Mondták hogy már az első komoly hegyi szakaszon megrogy, hát nem igazán, volt a 6. szakasz ami azért könnyű nem volt éppen és ő megjött gyakorlatilag Thomasszal és Pinottal miközben ne felejtsük el mindenki más időt kapott a többi összetett menő közül.
Már az elgondolkodtató volt, meg az is amilyen magabiztosan ment mindig ha kellett. Amit meg ma csinált...ugye ezt is mondták majd az időfutamon megrogy. Hát nem hogy megrogyott, de elvert mindenkit, és utána a célban nem összerogyott hanem leugrott a bicóról és ölelgette a csapatvezetőt, a társait.
Thomas a célban nem tudom láttátok-e mit mondott róla. "Ha így megy továbbra is mint ma megnyerheti a Tourt" És nem úgy nézett ki Thomas mint aki viccel vagy udvariaskodik.
Bármi lehet természetesen, holnap kaphat éppen 2-3 percet is, mindenesetre én az ellenkezőjét várom. A Tourmalet egy nagyon kemény hegy, választ fog adni a kérdésre hogy lehet-e vele számolni, ha ott megjön Thomasszal nincs miről beszélni tovább, hogy majd így meg úgy, onnantól esélyes a végső győzelemre akár. Ha megrogy akkor pedig ennyi volt, de így is nagyon szép volt.

Szerintem senki sem tudja pontosan belőni, hol is tart ő, mekkora az esélye. Számomra az volt a durva, hogy épp az utolsó kis kaptatón adott G-nek. Ott tett közé olyan 7-8 másodpercet, olyan lendülettel ment fel, hogy öröm volt nézni. A helyzet az, hogy ez a táv még pont a komfortzónáján belül volt a franciának, de lehet egy 35-40-es időfutamon már megroppant volna a végére.

Gond az, hogy nincsen mérvadó eredménye nagy hegyekről. Az, hogy elmegy szökésből és nyer, az nem releváns. Egy sárga trikó ráadásul erőt adhat. Amiből talán kis iránymutatót kapni, hogy jól ment már Lombardián, ahol nem szoktak "véletlenül" sikert elérni. Mióta változott az útvonal, azóta sokkal jobban kedvez az összetett és a hegyimenőknek. Pinot, Nibali vagy épp Urán szoktak ott manapság jól menni. Második lett két éve, de a vb-n, se kellett neki sok egy jó helyezéshez a tavalyi nehéz osztrák pályán.

Ami visszaüthet neki, hogy eddig idén túl jó volt. Milano - Sanremo, Fléche Wallone, Strade Bianche, Dauphiné szakaszgyőzelem (és hegyi trikó), Baszk kör szakaszgyőzelem, Tirreno - Adriatico szakaszgyőzelmek (és összetett 6. hely). Nagyon erős eredmények, ezek után még felvezeti a hajrát Vivianinak a Touron, szökéseket kezdeményez. Fogalmam sincsen, hogy mennyi erő van benne, de nekem mérvadó lehet Lefevere cselekedete.
Forszírozta, hogy a Tour de France előtt hosszabbítson a francia. Magyarán tisztában volt vele, hogy milyen állapotban van, okkal mondta azt a Gilbert - Viviani - Mas triónak, hogy oké, akkor mehettek, Alaphilippe pedig emelést is kap. Valamit tudhat az öreg, mert ő ilyeneket nem szokott csinálni, hogy egy versenyzőhöz ennyire ragaszkodik. Talán Boonen volt ilyen a szemében, de ő nemzeti hős, világbajnok, legenda.

Ahogyan @firgabácsi is írta, holnap döntő lehet a Tourmalet. Közel 20 km, ilyen emelkedőn lehetnek bőven támadások. Az egy dolog, hogy az Ineostól, de a többiektől is. Ehhez viszont nincsen meg a csapata a QS-nek. Ezt fejben kell rendeznie a franciának, hogy nem ugrik mindenre. A másik kérdés, hogy Lefevere (és Bramati) mit választanak. Beáldozzák a spanyolt, hogy védje a sárgát és az esetleges (??) dobogót a verseny végén, vagy megpróbálkoznak azzal, hogy Mas végül dobogón zárjon. Azzal viszont azt érik el, hogy Alaphilippe nem lesz boldog, míg Mas lelép év végén a Movistarba.

14.szakasz

1. Geraint Thomas
2. Egan Bernal
3. Thibaut Pinot
4. Adam Yates
5. Mikel Landa

14.szakasz

1. Herrada
2. Bardet
3. Barguil
4. Porte
5. Fuglsang

14. Szakasz

1.Bernal, Egan
2.Fuglsang, Jakob
3.Quintana, Nairo
4.Pinot, Thibaut
5.Thomas, Geraint

14
Kruijswijk
Mikel Landa
Vincenzo Nibali
Warren Barguil
Aru

14.szakasz

1. Geraint Thomas
2. Thibaut Pinot
3. Egan Bernal
4. Mikel Landa
5. Nairo Quintana

14. szakasz

1. Thomas
2. Pinot
3. Porte
4. Landa
5. Alaphilippe

14.

1. Uran
2. Pinot
3. Kruijswijk S.
4. Geraint Thomas
5. Buchmann E.

14.szakasz

1. G Thomas
2. Pinot
3. Bernal
4. Landa
5. Fuglsang

14. szakasz

1. Thomas
2. Landa
3. Porte
4. Pinot
5. Fugisang

14.

1. T. Pinot
2. G. Thomas
3. M. Landa
4. J. Alaphilippe
5. E. Bernal