Premier League 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: ricsi046 Dátum december 26, 2019, 11:58:19
a liverpool kitől kapjon ki, ha nem a leicester-től idegenben?

Szerintem ez kőkemény taktikai harc lesz, mint legutóbb is a City - Leicester volt, és bár Rodgers tényleg jó és szimpatikus csapatot rakott össze, Vardy-ból kihozta élete formáját is, de Klopp nagyobb stratéga. Szerintem ez lesz a döntő, de nagyon várom a meccset, remélem szórakoztató összecsapás lesz, bármi is lesz a vége.

X2-re mehet a ház is, ajándék 1,40 környéke ez így karácsony végére.

"Fontos helyet foglal el a szívemben, a Manchester United, de a jelenlegi csapatot látni kicsit olyan, mintha egy szexelő öregembert néznénk. Próbálkozhatsz, amennyire csak tudsz, de a nap végén mindenki csalódott lesz kissé. De visszatérnek, mert a világ legnagyobb klubja. Sajnálom, amikor mondtam dolgokat egy szexelő öregemberről, nem magamról beszéltem, ez csak egy metafora, miattam" - Eric Cantona.

Úgy láttam, hogy sportfogadas.org facebook oldalán nem igazán értik meg a mondatok lényegét, de Eric Canton ismét zseniális volt. ;D Nem a United itt a lényeg, hanem Cantona. Egy igazán vicces költő is lehetne ez az ember :D

Graham Potter tényleg jó edző és már egyre inkább látszik a munkája a Brighton játékán. Így van ez még akkor is, ha ma ismét kikapott egy góllal Graham Potter együttese. Például akkor is jól lehet érzékelni a különbséget, ha összehasonlítjuk a tavalyi bajnokságban szereplő Brightont és az idei bajnokságban focizó Brightont. Szerintem hatalmas javulás látható a játékosok hozzáállásában és mentalitásában, valamint a csapat játékában. Annyira jelentős a különbség, hogy bizony furcsának és érthetetlennek tartanám a közeljövőben, ha néhány év múlva nem egy "nagyobb" csapat edzője lenne Graham Potter.

Az ő példája is nagyon jól mutatja számomra, hogy miért vagyok igazán gondban, amikor azt kérik tőlem, hogy értékeljem Pep Guardiola edzői teljesítményét. Félreértés ne essék, hiszen nem az a véleményem, hogy Pep Guardiola rossz edző lenne, mert nem, nem rossz edző, sőt, még eredményes is, hanem ez esetben teljesen másra gondolok. Éspedig arra, hogy én nem igazán tudok értékelni egy olyan edzőt, aki kizárólag csakis "nagyon nagy" focicsapatoknál edzősködik és néhány év alatt több 100 millió euró vagy akár 1 milliárd euró is rendelkezésére áll igazolásokra, hogy a már eleve kiváló labarúgói mellé újabb sztárfocistákat igazoljon, hanem ehelyett én jobban "díjazom" az olyan edzőket, akik a "nagy" csapatok mellett a "kis" csapatoknál is maradandó edzői teljesítményt nyújtanak. Például ebbe a kategóriába tartozik nálam az előbb említett Graham Potter mellett a jelenleg éppen a másodosztályban edzősködő Marcelo Bielsa is.

Viszont a tabellán elfoglalt helyük már nem túl bíztató, egyre többen kitették az indexet. Például az a Soton is, amelyik az év nagy részét a kiesőzónában töltötte; túléltek egy 0-9-et, viszont a legutóbbi 6 meccsükből 4-et megnyertek.

A kiesés elleni harc még óriási izgalmakat fog tartogatni; a holnapi Brighton-Bournemouth meccsen Potteréknek óriási szükségük van a 3 pont begyűjtésére, mert még az is megeshet, hogy nagy hirtelenjében a vonal alatt találják magukat ???

Nekem teljesen mindegy, hogy melyik osztályban edzősködik Graham Potter. Írtam is példaként, hogy Marcelo Bielsa jelenleg éppen a másodosztályban edzősködik. Felőlem Graham Potter és csapata akár ki is eshet az élvonalból, hiszen a véleményem ez esetben sem fog változni. Tudom, hogy sokan az eredményességet helyezik előtérbe, ám ezzel ellentétben én éppen arról írtam, hogy egy adott edzőnél számomra másodlagos szempont az eredményesség és sokkal fontosabb szempont a teljes edzői munkássága.

Ugyanis ahogyan van valaki, aki Sergio Agüero, Raheem Sterling, David Silva, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva és hozzájuk hasonló kaliberű sztárfocisták edzője, ugyanakkor pedig van másvalaki, aki Neal Maupay, Aaron Connolly, Solly March, Aaron Mooy, Yves Bissouma és hozzájuk hasonló kaliberű játékosok edzője. És, nyilván, amikor az utóbbiak alkotják a csapatát, akkor lehet akár bármilyen képességű is az edző, mert nagyon valószínű, hogy ő nem lesz annyira eredményes, mint ha az előbbiekben említett sztárfocisták lennének a csapatában. Vagyis egy adott edző munkásságát nem az éppen aktuális csapatában focizó játékosok képességei alapján kellene megítélni, és nem igazán érdemes összehasonlítani két edzőt a csapatukban focizók képességei alapján.

Persze, ha egy csapatot semlegesen veszek figyelembe, akkor én is hasonlóan vélekedek. Viszont a klub elnöke nem semleges; és a PL akkora mézesbödön anyagilag, hogy vélhetően a pontszám illetve a biztos bentmaradás többet ér neki, mint szép játékkal a kiesés nagyobb esélye. Csak bízni tudok benne, hogy a nehezebb időkben sem dobják el könnyen Pottert.

Bielsa pedig egy külön kategória ;D Nem véletlen, hogy Loco azaz bolond a beceneve :) Bírom, mert karakteres; viszont az is tény, hogy a nagyobb eredmények eléggé elkerülik. Nagyon remélem idén végre sikerül a feljutás a Leeds-szel :ok:

https://www.youtube.com/watch?v=IlUtklMb7wQ

Akik még mindig elhiszik ezek után is, hogy nem előre megírt forgatókönyv szerint zajlik az idei PL a 30-as évforduló "tiszteletére", azok számára van egy rossz hírem.  :)

A City piros miatt? ???

Erre csak azt mondom, hogy Atkinson egy kritikán aluli játékvezető, aki a Poolt is szopatta a Brighton ellen. Lásd Dunk szabadrúgásgólja.

Nincs itt semmi forgatókönyv. (vagy ha lenne, akkor sem ilyen easyre írnák a bajnoki verseny nem futást ???)
A Pep-City kapcsolat egész egyszerűen meghalt, Guardiola már azt sem tudja kit irányít; a Pool pedig most kiemelkedik a ligában.

https://www.youtube.com/watch?v=NO6OYVl06yw

A Wolveren a szezonban immáron kétszer nyerek. Az első körben City vs Wolver 71. percig 0:0 volt, persze City fölény minden területen, de megmertem rakni a V -t, azt hiszem 0:2 lett, a mai meccset beten figyeltem. City hendikep, BTTS igen és V, ezeket sikerült időben kivenni, 1:2 nél 1X és DNB H t raktam, mellé persze a gólt. Minden bejött 1 meccsen...

Pep Vardiola nem éppen a legjobb edzői döntéseit mutatta be a Wolverhampton elleni mérkőzésen.

Ha úgy vesszük, tényleg előre megírt forgatókönyv zajlik. Klopp, remek igazolások, kiváló taktika, összhang, mindehhez kell terv, ez nem megy egyik napról a másikra, meg full mákra ennyi fordulóval. De ha épp nem tervnek hívjuk, hanem forgatókönyvnek, vagy akár stratégiának, akkor is ugyanarra lehet csak gondolni, hogy itt most minden fogaskerék a helyén van. Volt ilyen időszak a Manchester United, vagy az Arsenal életében is, csak múlt időben, mert most fejetlenség van forgatókönyvek helyett ezen kluboknál.

Pool kéz-->VAR-->gól
Wolves egyvonal-->VAR-->nincs gól

Soha többé nem nézek PL-t, elég volt. Elképesztő ez a hátszél a FA részéről... :noway: :noway: :noway: :hanyas:

Idézetet írta: Greipel Dátum december 29, 2019, 18:23:53
Pool kéz-->VAR-->gól
Wolves egyvonal-->VAR-->nincs gól

Soha többé nem nézek PL-t, elég volt. Elképesztő ez a hátszél a FA részéről... :noway: :noway: :noway: :hanyas:
Ilyen egy vonalakkal van teli az egész bajnokság szinte minden fordulóba, hangyafasznyi egy vonal hol egyik fele van a vonal hol másik fele, attól függ a 40-50 éves faszinak a szobába mennyire reszket a fele, ez a fele tényleg vicc, viszont hogy a Pool góljánál miféle kézről beszélünk mikor akár melyik szögből tisztán látszik hogy Lallana vállal/kulccsonttal üti vissza Manénak, teljesen szabályos gól

Kivancsi vagyok, hogy milyen lesz a golatlag a szezon vegen, csak amit en latok (tv-s meccsek) azokon mindig van egy ilyen ervenytelenitett gol. Ez az egesz VAR egy vicc. A mai technologiai vivmanyok mellett ez a berajzolgatas tenyleg a legalja.

Tavaly a Bundesligaban volt, hogy minden meccsen bunteto volt, holott a kez nem feltetlenul kereste a labdat, azt sikerult kikuszobolni, remelem a PL is atlep ezen a beta verzion.