Premier League 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



ePremier League Invitational: Eljött a revans ideje!

Trent Alexander-Arnold bosszút állhat honfitársán a videojátékos átverés miatt.  Olvasd tovább


#272 május 01, 2020, 14:35:46, SPF Admin
A Chelsea vasárnapig visszatérésre kéri játékosait

A Chelsea arra kérte labdarúgóit, hogy vasárnapig térjenek vissza Londonba.

A Telegraph honlapjának beszámolója szerint a klub türelmes lesz, amennyiben a koronavírus-járvány miatt külföldre utazott játékosai csak egy-két napos csúszással tudnak visszatérni. Az együttes maximálisan figyelembe veszi a különböző országok rendelkezéseit, és azt is, mely futballistáknak kell majd két hétre házi karanténba vonulniuk azt követően, hogy megérkeznek a brit fővárosba.
   
A héten a Premier League több klubja is - a szigorú megelőző korlátozások betartásával - fokozatosan újrakezdte az edzéseket, és erre készül a Chelsea is. A liga tervei szerint május 11-től engedélyezhetik általánosan a kiscsoportos tréningeket, május 18-án a teljes edzéseket. A világjárvány miatt március 13-a óta szünetelő pontvadászat június 8-a után folytatódhat zárt kapuk mögött.

forrás: MTI

Premier League - Ausztráliában is befejeződhet az idény

Ausztráliában játszhatják le az angol labdarúgó Premier League 2019/20-as bajnoki idényéből még hátralevő mérkőzéseket a The Sun értesülése szerint.


A londoni lap úgy tudja, a nyugat-ausztráliai Perth lenne a színhely, ahol ideális az idő, minimális a koronavírussal fertőzöttek száma, nem mellesleg négy nagy stadion áll rendelkezésre a maradék program lebonyolítására, s adott esetben a tévéközvetítéssel sem lesz gond.
   
A kétmilliós ausztrál város azt követően került a képbe, hogy a PL-klubok pénteki videokonferenciáján közös álláspontra jutottak a felek: csak semleges pályákon lehet befejezni a bajnoki küzdelmeket.
   
Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos - rögzítették a tanácskozáson.
   
Hivatalos döntés a folytatásról még nincs, az élvonalbeli kluboknál a tervek szerint május 11-től kezdődnek újra az edzések.

forrás: MTI

Premier League - A rajongóknál a Liverpool kapitánya az idény legjobbja

A szurkolók szerint Jordan Henderson, a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool labdarúgócsapatának kapitánya volt a Premier League idényének legjobbja.


A BBC által indított szavazáson a középpályás a voksok 23 százalékát begyűjtve diadalmaskodott csapattársát, a 17 százalékot kapó Sadio Manét megelőzve. A harmadik helyen Kevin De Bruyne, a Manchester City belga szélsője végzett.
   
A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonban a Liverpool kimagaslott a mezőnyből, 25 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, amelyet harminc év elteltével nyerne meg újra.

forrás: MTI

Premier League - Akár 50 futballista is megtagadhatja az újrakezdést

Az angol Premier League vezetői szerint a labdarúgók közül sokan ellenzik a futballbajnoki idény folytatását, és az újrakezdés helyett a mielőbbi szezonzárást szorgalmazzák.


A Daily Mirror angol lap információi szerint akár 50 futballista - klubonként két-három játékos - azon az állásponton van, hogy az intézkedések ellenére sem biztonságos a visszatérés, és edzésre, valamint mérkőzésre sem tartja alkalmasnak a körülményeket. A lap úgy tudja: a klubok most attól tartanak, hogy ezeknek a játékosoknak a félelme és távolmaradása rendkívül megnehezíti az újrakezdést a PL-ben.
   
A bajnoki küzdelmeket a koronavírus-járvány miatt március 13-án függesztették fel, és a klubok jelenleg várakozó állásponton vannak, a folytatást illetően a kormányzat hivatalos igenjére várva. A PL 2019-20-as idényéből 92 meccs van vissza, és az újrakezdésről mielőbb dönteni kell, hogy lejátszható legyen valamennyi mérkőzés.
   
Nagy-Britannia a pandémia által leginkább sújtott európai országok egyike, eddig több mint 212 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halottak száma meghaladja a 31 ezret.

forrás: MTI

Premier League - Az egyik klubtulajdonos szerint 40 százalék az esély a törlésre

Az angol labdarúgó Premier League egyik klubtulajdonosa szerint 40 százalék az esély arra, hogy nem tudják folytatni és befejezni a felfüggesztett 2019/20-as idényt.


A Sky Sports nem nevesítette a klubvezetőt, aki az együttesek hétfői tanácskozásával kapcsolatban kiemelte: először beszéltek arról is, hogy esetleg nem lesz semmilyen folytatása a szezonnak, ami viszont így meglátása szerint "a káosz nyarához" vezet.
   
Hozzátette: sok játékos még mindig nem akar újra edzésre jelentkezni, és senki nem tudja pontosan, hogyan zárhatnák le a szezont további mérkőzések nélkül, a mostani állás alapján. Kiemelte: bármilyen számítással hoznának döntést például a kiesőkről, azok egészen biztosan azonnal perre vinnék a dolgot. Emiatt támogatja azt a lehetőséget, hogy ezúttal rendhagyó módon ne legyenek kiesők az élvonalból, amelynek 20-as létszámát ideiglenesen bővítsék 22-re.
   
Richard Masters, a PL elsőszámú vezetője korábban közölte, hogy ha nem tudják befejezni a szezont, az nagyjából egymilliárd fontos veszteséget jelentene. A BBC honlapjának beszámolója szerint viszont még akkor is 340 millió fontot kell visszafizetniük a jogtulajdonos televíziós társaságoknak, ha újraindul a bajnokság, mert a mérkőzésekre nem várt módon, azaz nézők nélkül és más időpontokban kerülne sor. Masters hétfőn azt is mondta: nem tart attól, hogy a játékosok visszautasítják az újrakezdés lehetőségét.
   
Ezzel szemben a Daily Mirror szombaton azt közölte, hogy információi szerint akár 50 futballista - klubonként két-három játékos - azon az állásponton van, hogy az intézkedések ellenére sem biztonságos a visszatérés, és edzésre, valamint mérkőzésre sem tartja alkalmasnak a körülményeket.
   
Danny Rose angol válogatott labdarúgó - akit a Tottenham Hotspur a tavaszi szezonra kölcsönadott a Newcastle Unitednek - azok táborát gyarapítja, akik az újrakezdést illetően névvel is hangot adtak kételyeiknek.
   
"A labdarúgásról még beszélni sem szabadna, amíg a számok nem csökkennek masszívan. Emberéleteket veszélyeztet" - utalt a 29 éves védő a brit adatokra, amelyek szerint hétfőig 32 065 ember hunyt el a koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában.
   
Sadiq Khan, London polgármestere szerint városában túl korai még a sport visszatéréséről beszélni, ugyanakkor Boris Johnson miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy még szurkolók nélküli sportesemények is nagy lendületet adhatnak a nemzeti morálnak.
   
A YouGov közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett 2098 személy 73 százaléka nem látott összefüggést a nemzeti morál és az angol futball újraindítása között, 19 százalékuk pedig a futballisták aggályait valósnak értékelte.
   
A neves játékosok közül elsőként Sergio Agüero nyilatkozott a visszatéréssel kapcsolatos kételyeiről. Véleményével azóta több PL-játékos értett egyet, hétfőn manchesteri klubtársa, Raheem Sterling osztott meg ehhez hasonló bejegyzést.

forrás: MTI


Premier League - A Watford kapitánya nem megy edzésre, félti az egészségét és a kisfiát

Troy Deeney, az angol Premier League-ben szereplő Watford labdarúgója kijelentette, hogy a könnyítések ellenére sem kezdi meg csapattársaival az edzésmunkát.

   
A BBC honlapján olvasható cikkben az szerepel: a gárda 31 éves csapatkapitánya a Talk the Talk internetes műsorban azt nyilatkozta, hogy egyrészt amúgy is légzési nehézségekkel küzdő gyermekét nem akarja "még nagyobb veszélybe" sodorni, másrészt színes bőrűként figyelmeztető számára a statisztikák kockázati mutatója.
   
"Elég, ha csak egy ember fertőzött a csapatból, én pedig nem akarom hazavinni a vírust. A kisfiam csak öt hónapos, légzési nehézségei voltak, ezért sem akarok úgy hazajönni, hogy még nagyobb veszélynek tegyem ki őt" - nyilatkozta.
   
Deeney ezt követően utalt a Nemzeti Statisztikai Hivatal adataira, miszerint a színes bőrű, valamint az ázsiai és a vegyes etnikumban élő embereknél négyszer nagyobb valószínűséggel fordul elő a koronavírus, a színes bőrű férfiak és nők esetében pedig csaknem kétszer olyan valószínű, hogy halálos veszély fenyegeti a fertőzötteket, mint az Angliában és Walesben élő fehér bőrűeket.
       
A játékos múlt szerdán egyeztetett a többi PL-csapat kapitányával, illetve orvosi szakértőkkel, ahol elmondása szerint nagyon egyszerű kérdéseket tett fel, de a reakciók nem nyugtatták meg és oszlatták el a kételyeit. Például abban a tekintetben, hogy az érintett játékosoknál a nagyobb kockázati tényező nagyobb orvosi figyelmet is jelent-e majd a kluboknál.
       
"És hogy van az, hogy július közepéig nem mehetek fodrászhoz, de a tizenhatoson belül akár együtt lehetek másik 19 emberrel, akikkel ütközhetek vagy felugorhatok velük fejelni. Erre a kérdésre senki nem tudott nekem válaszolni, és nem azért, mert nem akart, hanem mert nem tudott. Akkor én azt mondtam, hogyha nem ismerünk minden információt, akkor miért kockáztassak" - közölte.
       
A PL klubjai hétfőn rendkívüli megbeszélésen egyhangúlag fogadták el azt, hogy keddtől (mától) kis csoportokra bontva (legfeljebb öt fő) megkezdődhetnek a maximum 75 percig tartó edzések. A tréningeken egyelőre kerülni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek során a játékosok testi kontaktusba kerülhetnek egymással. A csapatoknál az újraindulásig heti két alkalommal mintegy 40 főt - játékost, edzőt, stábtagot - vetnek alá tesztnek.
   
A bajnokságot - amely eredetileg május 17-én zárult volna - márciusban függesztették fel a járvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a PL is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra.

forrás: MTI

Premier League - Edzésbe állt a Liverpool és a Manchester United

Az angol labdarúgó Premier League-ben listavezető FC Liverpool és a Manchester United is megkezdte az edzéseket a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetet követően.

A Sky Sports beszámolója szerint a Bajnokok Ligája-győztes Vörösöktől - akik toronymagasan állnak a tabella élén és harminc év után első bajnoki címükért hajtanak - elsőként a vezetőedző Jürgen Klopp érkezett a klub melwoodi edzőközpontjába, ahol egy tízfős csoportnak - benne Virgil van Dijkkel, Trent Alexander-Arnolddal, James Milnerrel és a kapus and Alissonnal - tartott tréninget.
   
Az MU Carringtonban készül, a média szerint az első "fecskék" Fred és Scott McTominay voltak.
   
A Premier League-ben szereplő csapatok kedden kapták meg az engedélyt a kiscsoportos edzésekre. A kluboknál 748 koronavírus-tesztet végeztek el a játékosokon és az alkalmazottokon, három egyesületnél összesen hat pozitív esetről számoltak be.

forrás: MTI

A Manchester United célkeresztjében három játékos megszerzése szerepel

A Manchester United labdarúgóklub és vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer a nyári átigazolási szezonban három játékos megszerzésére összpontosít.


Az Evening Standard brit lap arról számolt be, hogy a klubnál a tervezett bevétel 28,4 millió fontos csökkenésével számolnak ugyan, de a tartalékoknak és a rendelkezésre álló hiteleknek köszönhetően így is mintegy 240 millió fonttal (93,7 milliárd forinttal) tervezhetnek, amelyből a nyári átigazolási szezonra is áldozhatnak.
   
A brit sajtó úgy tudja, Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Jack Grealish (Aston Villa) és Jude Bellingham (Birmingham City) megszerzése szerepel a klub és a szakember célkeresztjében.
   
Ebből a 20 éves Sancho lehet a legnagyobb fogás, egyben a legnehezebb és a legdrágább is. A brit sajtó korábban 100 millió fontos manchesteri ajánlatról számolt be. A 24 éves Grealish értékét 27,45 millió fontra becsüli a transfermarkt.com, míg a 16 éves Bellinghamét 9,9 millióra.
   
Ugyancsak sajtóbeszámolók szerint Sanchóért európai élklubokkal (FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München) kell versenyeznie az MU-nak, míg Grealish iránt a Manchester City, Bellingham megszerzéséért pedig a Dortmund is élénken érdeklődik.

forrás: MTI

A Leedset és a Liverpoolt utálják a legjobban a szurkolók

A legkevésbé kedvelt futballcsapat Angliában a Leeds United, legalábbis egy sajátos statisztika szerint, amely a szurkolói gúnydalok darabszáma alapján készült.


A korábbi háromszoros angol bajnok, jelenleg a második vonalban szereplő együttes azzal került az "utálatlista" élére, hogy más csapatok drukkerei 117 olyan éneket kreáltak, amelynek szövegében szapulják, gúnyolják, szidják a Leeds Unitedet.
   
A FanChants weboldal által vezetett lajstrom szerint a "dalverseny" második helyezettje a Premier League bajnoki címének várományosa: a Liverpoolt 50 nótában éneklik meg a legkevésbé sem támogató, hanem nagyon is támadó stílusban, a harmadik Tottenham Hotspur rovására pedig 42 házi szerzeményben utálkoznak az ellendrukkerek.
   
A listán az első tízben szerepel még az élcsapatok közül a Manchester City (39), a Manchester United (34), a Chelsea (29) és az Arsenal (21) is.

forrás: MTI

Arsenal-ajánlat Aubameyangnak

Az Arsenal szeretné megtartani gaboni válogatott labdarúgóját, a számos élcsapat által megszerezni kívánt Pierre-Emerick Aubameyangot, akinek új szerződést ajánlott.


Hétfői sajtóhírek szerint a londoni klub három évre szóló, idényenként 12 millió eurót garantáló megállapodással próbálja maradásra bírni a 30 esztendős támadót, akinek jelenlegi kontraktusa 2021 nyaráig szól az Ágyúsoknál.
   
A londoni Daily Star emlékeztetett rá, hogy távozása esetén kiemelkedő játékossal lenne szegényebb az Arsenal, amelynek színeiben három évvel ezelőtti érkezése óta 97 meccsen lépett pályára és 61 gólt szerzett.
   
A mostani szezonban - annak felfüggesztéséig - Aubameyang egy gólpassz mellett 20-szor volt eredményes 32 mérkőzésén.
   
A gaboni futballszövetség elnöke nemrég nógatta a csatárt, hogy hagyja ott az Arsenalt, ha karrierje lezárása előtt még trófeát szeretne nyerni. Pierre Alain Mounguengui az ESPN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: Aubameyangnak a londoninál, ahol még semmit sem nyert, egy nagyobb klubot, s ambiciózusabb együttest kell keresnie magának.

forrás: MTI

Jürgen Klopp a jelenlegi helyzetről:

,,Nagyon sok jó játékos van ezen a bolygón. Timo Werner kiváló, Kai Havertz úgyszintén. Ami rengeteget számít egy ilyen igazolásnál, az a megfelelő időzítés, és hogy a játékos elérhető legyen. Mindkettőnek egyszerre kell érvényesülnie, de 6-7 hete azt se tudtuk, hogy játszhatunk-e még ebben az évben.
Ha nem folytatódna az idény, az lenne a kérdés, mikor lesz újra foci. Most pedig, hogy már az újrakezdés küszöbén vagyunk, úgy viselkedünk, mintha minden újra a régi lenne, pedig nem ez a helyzet. Akadt egy kiskapu, így fogunk tudni játszani, de minden más képlékeny. Nem hazudhatjuk azt, hogy a jövőben egészen biztosan minden rendben lesz.
Rengeteg pletyka terjed Angliában, hogy kit fog igazolni a United, kit fog igazolni a Chelsea. Azt hiszem biztonsággal állíthatom, hogy eközben Liverpoolban csend honol. Ha egy üzleti vállalkozást komolyan akarsz venni, látnod kell, minden a bevételtől függ, amiről jelenleg nekünk fogalmunk sincs mennyi lesz. A legnagyobb gond, hogy nem tudjuk mikor térhetnek vissza a szurkolók a stadionokba.
Ebben a pillanatban minden klub pénzt veszít. Nincsenek nézők, vissza kell fizetnünk a bérletek árát, és lehetséges, hogy a következő szezontól is maradnak a zárt kapus meccsek, legalább 10-15 meccs erejéig. VIP-vendégeket sem fogunk tudni fogadni, a jegyek nem lesznek eladva. Ez hatással lesz a szponzorainkra, minden picit másképp fog kinézni.
Ha az egyik percben fizetéscsökkentésről tárgyalsz a játékosaiddal, a másik percben 50-60 millió fontért vásárolsz játékost, azt nem egyszerű megmagyarázni."

Egy hónappal meghosszabbította szerződését a Liverpool középpályása

Egy hónappal, július végéig meghosszabbították Adam Lallana szerződését a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpoolnál.


Az egyesület honlapjának közleménye szerint a 32 éves középpályással korábban kötött megállapodás június 30-án járt volna le, a mostaninak köszönhetően viszont befejezheti csapatával a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezont, amely jövő szerdán folytatódik.
   
A Liverpool 25 ponttal előzi meg a címvédő Manchester Cityt a Premier League-ben, és várhatóan bajnoki címet ünnepelhet majd - harminc év elteltével először.
   
A 34-szeres angol válogatott Lallana 2014 nyarán a Southamptontól került jelenlegi klubjához, melynek színeiben 178 mérkőzésen lépett pályára és 22 gólt szerzett. Jürgen Klopp együttesével Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klub-világbajnoki címet nyert.

forrás: MTI