OTP Bank Liga 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ezt az ötcserés módszert csak nálunk vezették be, vagy más bajnokságokban is?

Idézetet írta: SPF Infó Dátum május 05, 2020, 18:16:39
Meccsenként ötöt lehet majd cserélni a labdarúgó NB I-ben és az MK-ban

A mérkőzések során öt játékost lehet majd cserélni, amikor újraindul a magyar labdarúgó-idény - derül ki a magyar szövetség (MLSZ) elnökségi határozatából.


Az MLSZ hétfőn közölte, hogy a tervek szerint május 23-án, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseivel folytatódik a hazai szezon, az OTP Bank Liga pedig május 30-án, a 26. fordulóval indulhat újra.
   
Az elnökségi határozatban szerepel, hogy a meccsek során öt cserejátékos léphet pályára, de a cserékre a mérkőzés alatt csak három időpontot lehet felhasználni (a félidőben végrehajtott csere ebbe nem számít bele). A találkozók során továbbá mindkét félidőben a játékrész felénél ivószünetet kell tartani a játékosok számára.
   
Ha sikerül lejátszani a hátralévő összes bajnoki mérkőzést, úgy az eredeti versenykiírás alapján dől el, mely klubok indulhatnak a nemzetközi kupákban. Ugyanez vonatkozik a Magyar Kupára, melynek győztese az Európa-ligában szerepelhet. Ha a kupagyőztes a bajnokságban dobogós helyen végez, az NB I negyedik helyezettje indul helyette az El-ben.
   
forrás: MTI

Újraindul az NB I: a szezon összes mérkőzését élőben közvetíti a közmédia

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt és május 23-án újrainduló labdarúgó OTP Bank Liga összes hátralévő mérkőzését élőben közvetíti a közmédia, elsőként a Ferencváros-Debrecen rangadó kerül majd az M4 Sport képernyőjére.


"Minden mérkőzést élőben követhetnek a nézők a közmédia csatornáin és természetesen az m4sport.hu-n" - idézte Székely Dávid csatornaigazgatót az MTVA sajtóosztályának szerdai közleménye.
   
Székely Dávid elmondta, a találkozók túlnyomó része az M4 Sporton lesz látható, azonban ha egyszerre két esemény kerülne egy időpontba, akkor a másodikat az m4sport.hu mellett a Duna Worldön is közvetítik.
   
"Az előírt biztonsági intézkedéseket a legszigorúbb módon betartva a Ferencváros-Debrecen összecsapással indul újra az élő műsorfolyam. A tervek szerint a hétközi fordulókat kedden és szerdán, a hétvégi mérkőzéseket pedig pénteken, szombaton és vasárnap rendezik, hogy minél kevesebb meccset kelljen hőségben lejátszani a csapatoknak" - tette hozzá.
   
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfőn döntött arról, hogy az NB I-es bajnokságot és a Magyar Kupa küzdelmeit befejezik, míg az alacsonyabb osztályok pontvadászatát lezárják.

forrás: MTI

Dibusz Dénes szerződést hosszabbított a Ferencvárossal

A bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapata szerződést hosszabbított válogatott kapusával, Dibusz Dénessel.


A megállapodásról a klub a honlapján keresztül tájékoztatott, ám arra nem tért ki, hogy a 29 éves hálóőr meddig kötelezte el magát.
   
Dibusz 2014 januárjában igazolt Pécsről a Ferencvárosba, eddig 184 bajnokin lépett pályára, 26-szor a Magyar Kupában, 30 alkalommal pedig nemzetközi tétmérkőzésen is ő állt a kapuban. A zöld-fehérekkel eddig két bajnoki címet, három Magyar Kupát és két Szuperkupát.
   
A kilencszeres válogatott futballista az FTC tavalyi nemzetközi menetelésében is főszerepet vállalt, bravúrokkal segítette az együttest a Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd az Európa-liga főtábláján.

forrás: MTI

Idézetet írta: NFCKR Dátum május 06, 2020, 13:04:56
Ezt az ötcserés módszert csak nálunk vezették be, vagy más bajnokságokban is?

The International Football Association Board (IFAB) will allow teams to make 5 substitutions per match to help them cope with returning from the coronavirus-enforced break.

Élőben a Ferencváros két felkészülési meccse az M4 Sporton

Legkorábban az M4 Sportra és az m4sport.hu-ra tér vissza az élő labdarúgó közvetítések sora.


A közszolgálati sportcsatorna előrébb hozza a szezon folytatását: a Ferencvárossal megkötött megállapodás értelmében szerdán és vasárnap élőben közvetíti a zöld-fehérek két felkészülési mérkőzését, így a labdarúgás kedvelőinek nem kell várniuk a május 23-i rajtig, hogy élő futballmérkőzést láthassanak - áll az MTVA sajtóosztályának hétfői közleményében.
   
A címvédő és listavezető Ferencváros szerdán 14 órakor a bajnokságot jó formában félbehagyó Zalaegerszeget, vasárnap 11 órától pedig a jelenleg a tabella harmadik helyén álló Mezőkövesdet fogadja felkészülési mérkőzésen - mindkét találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

forrás: MTI


#51 május 22, 2020, 15:36:35, SPF Admin

NB1:  Szembemegyünk az irodákkal

Szombaton délután a magyar élvonalban kezdetét veszi a kényszerszünetet követő őrült hajrá! A Ferencváros-Debrecen mérkőzésel rajtol a meccsdömping! Olvasd tovább



Magyar Kupa: Gólokra fogadunk a Honvéd-MTK visszavágón!

Kedd este, alig négy nappal az első mérkőzést követően jön a Honvéd-MTK elődöntő visszavágója!  Olvasd tovább




Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a "szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett", amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket. További részletek

Labdarúgó NB I - Nebojsa Vignjevic helyett Predrag Rogan az Újpest edzője

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfőn közös megegyezéssel távozott posztjáról, utódja korábbi segítője, a szintén szerb Predrag Rogan lett.


A kiesőhelyen álló Pakssal azonos pontszámmal 10. helyezett együttes a legutóbbi 11 fordulóban egy győzelem és három döntetlen mellett hétszer kikapott.
   
Vignjevic 2013 októbere óta irányította az újpestieket, akikkel kétszer Magyar Kupát (2014, 2018), egyszer Szuperkupát (2014) nyert, a 2017/18-as bajnoki idényben pedig bronzérmet szerzett. Az NB I-ben jelenleg tevékenykedő szakvezetők közül Vignjevic volt a legrégebben a posztján.
   
A 45 éves Predrag Rogan az FK Napredak Krusevac csapatától érkezett. Korábban volt a Macva Sabac, a TSC Bácska Topolya és a Spartak Szabadka edzője is, a 2017/2018-as szezonban pedig az Újpest FC másodedzőjeként dolgozott.

forrás: MTI

Magyar Kupa: Megtippeltük a sorozat győztesét!

Podcastban tárgyaltuk ki ezúttal a fogadási opciókat a döntőre nézve. Olvasd tovább