La Liga 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában



Átigazolások: Elhozná a nyugalmat Katalóniába

Josep Maria Bartomeu egy játékossal megoldaná a problémák tömkelegét.  Olvasd tovább


Világbajnok szélsőt szerződtetne a Betis a Chelsea-ből

A Real Betis szerződtetné a Chelsea világ és Európa-bajnok labdarúgóját, Pedrót.

A sevillai Estadio Deportivo weboldalának beszámolója kiemelte: a július végén már 33. születésnapját ünneplő spanyol játékos kontraktusa június végén lejár, és nem is marad Londonban az idényt követően.

A korábban a Barcelonával számos trófeát begyűjtő Pedro 2015 óta erősíti a Chelsea-t, amellyel bajnokságot, FA Kupát és Európa-ligát is nyert.

A Betis 27 forduló után 33 ponttal a 12. a koronavírus-járvány miatt félbeszakított pontvadászatban, 12 ponttal lemaradva a 6., még európai kupaszereplést érő pozícióban álló Atlético Madrid mögött. Így az andalúz gárda valószínűleg a La Liga folytatása esetén sem lenne harcban a nemzetközi kupaporondért.

Pedro 2010-ben világbajnokságot, két évvel később Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatott tagjaként, a nemzeti csapatban 65 fellépése alatt 17-szer talált a kapuba.

Az Estadio Deportivo értesülései szerint a kétszeres kontinensbajnok, ugyancsak vb-győztes David Silva is a Betis célkeresztjében van. A 34 esztendős támadó középpályásnak a Manchester Citynél jár le a szerződése.

(forrás: MTI)

#108 május 04, 2020, 06:43:03, SPF Infó
La Liga: A Barcelonánál szerdán teszteléssel kezdődik újra a munka

A spanyol bajnok FC Barcelona futballistái szerdán veszik fel ismét a munkát, amely koronavírus-teszteléssel kezdődik a klub bázisán.


A Marca spanyol sportlap híre szerint Lionel Messi és társai csak az egészségügyi ellenőrzés kedvező eredményei nyomán láthatnak hozzá az egyéni edzésekhez fizioterapeuták felügyelete mellett. További megkötés, hogy a játékosok csak otthon zuhanyozhatnak, s a klubban átöltözniük is tilos.
   
A felkészülés újrakezdésének következő fázisában a Barca-futballisták csak kisebb csoportokban tréningezhetnek, kerülve a fizikai kontaktust egymással, majd a csoportos foglalkozások következhetnek, de egy-egy közösen gyakorló alakulat létszáma sem haladhatja meg a tizennégy főt.
   
A spanyol élvonal, a La Liga bajnoki küzdelmei a koronavírus-járvány miatt március 12-én álltak le. A 38 fordulóból 27-et bonyolítottak le, a folytatást június elejére tervezik.

forrás: MTI

La Liga: Meccsek üres lelátók előtt, mesterséges tribünzajjal

A La Liga mérkőzésein - a júniusra tervezett újrakezdést követően - mesterséges lelátózajjal akarják ellensúlyozni az üres nézőtér csendjét a spanyol futball élvonalának vezetői.


A Sport című napilap keddi híre szerint a hatóságok mérlegelik a "műszurkolás" megteremtésének lehetőségét, mert azt szeretnék, ha a csapatok és a televíziós közvetítést nyomon követők a megszokott futballatmoszférát kapnák vissza a lelátókról, amelyek a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül maradnak a La Liga küzdelmeinek folytatását követően.
   
A spanyol bajnokságot márciusban szakították félbe, a 38-ból 27 fordulónak a mérkőzéseit rendezték meg eddig.

forrás: MTI

Egyetértek vele, hogy a tévében legyen valamiféle zaj bekeverve, de szerintem nettó hülyeség a pályán mesterséges zajt bejátszani. A játékosnak a hangulat, az atmoszféra hiányzik, de max furcsa lenne szerintem a pályán lévőknek, ha üres lelátók előtt, de mesterséges zajban játszanának.

Idézetet írta: SPF Infó Dátum május 06, 2020, 07:43:02
La Liga: Meccsek üres lelátók előtt, mesterséges tribünzajjal

A La Liga mérkőzésein - a júniusra tervezett újrakezdést követően - mesterséges lelátózajjal akarják ellensúlyozni az üres nézőtér csendjét a spanyol futball élvonalának vezetői.


A Sport című napilap keddi híre szerint a hatóságok mérlegelik a "műszurkolás" megteremtésének lehetőségét, mert azt szeretnék, ha a csapatok és a televíziós közvetítést nyomon követők a megszokott futballatmoszférát kapnák vissza a lelátókról, amelyek a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül maradnak a La Liga küzdelmeinek folytatását követően.
   
A spanyol bajnokságot márciusban szakították félbe, a 38-ból 27 fordulónak a mérkőzéseit rendezték meg eddig.

forrás: MTI

Az AS összeállította a Real Madrid "rémálomcsapatát"

Szakítva a legjobbakat kiválasztó általános gyakorlattal, All Star-válogatott helyett afféle "rémálomcsapatot" állított össze az AS a Real Madridban eddig szerepelt, és a spanyol sportnapilap megítélése szerint legrosszabb labdarúgókból.


Az alkalmi alakulatban helyet kaptak olyan, hazájukban sokszoros válogatott játékosok is, mint például az olasz Antonio Cassano vagy a portugál Fabio Coentrao. A tizenegy jelölt közül a jelenleg csapat nélküli Coentrao mellett még egy aktív futballista kapott helyet a támadó holland Royston Drenthe személyében.
   
A királyi klub antisztár-gárdája az AS válogatása alapján így fest:

Albano Bizzarri - Carlos Diogo, Jonathan Woodgate, Pedrag Spasic, Fabio Coentrao - Thomas Gravesen, Pablo García, Julian Faubert, Elvir Baljic - Antonio Cassano, Royston Drenthe.

forrás: MTI

La Liga: Rakitic és a Barcelona szakítás előtt

Véglegesnek tekinthető a szakítás az FC Barcelona és horvát középpályása, Ivan Rakitic között a spanyol futballbajnok ügyeiben bennfentesnek számító katalán Sport című lap szerint.


"Ha a Barca és Rakitic közötti történet jó véget ér, az csodaszámba megy" - fogalmazott az újság a lehetséges folytatást illetően.
   
A nemzeti válogatottal világbajnoki ezüstérmes játékos és klubja a Sport szerint nem tudott dűlőre jutni a közös jövőről, és Rakitic immár távozni akar, méghozzá előző La Liga-csapatához, a Sevillához.
   
Az irányító középpályás, aki 2007 óta 106 alkalommal játszott a horvát válogatottban, 2014 júniusában szerződött a Barcelonához, amelyben 190 alkalommal szerepelt és 24-szer volt eredményes. Sokáig alapembernek számított, ám Ernesto Valverdénél egyre inkább háttérbe szorult, és az új vezetőedző, Quiquie Setién is már inkább csereként vette számításba a 32 éves Rakiticet, akinek szerződése 2021. június 30-ig él a katalánoknál.

forrás: MTI

La Liga - A Real Madridnál jelentős fizetéscsökkentés várható

A Real Madridnál várhatóan harminc százalékkal csökken a labdarúgók fizetése a következő szezonban, minek köszönhetően a fővárosi klub 100 millió eurót takaríthat meg - írta a katalán AS.


A koronavírus-járvány okozta veszteségek ellensúlyozását célzó intézkedés a lap szerint nemcsak a futballistákat, hanem a szakmai stábot is érinti.
   
A lépés nyomán a Real jelenleg legjobban fizetett két játékosának, a spanyol Sergio Ramosnak és az amúgy eladni szánt walesi Gareth Bale-nek éves bére az AS számításai szerint 14,5 millióról 10 millió euróra apad.

forrás: MTI

La Liga - Csak januárban lehetnek teltházas mérkőzések

A Spanyol Labdarúgó Liga elképzelései szerint a következő bajnoki szezonban csak fokozatosan, három ütemben térhetnének vissza a szurkolók a lelátókra.


Az El País napilap információ szerint a liga optimistán, ugyanakkor óvatosan tervez a nézők visszatérésével kapcsolatban. Ennek megfelelően a szeptember 12-ei rajton a stadionok nézőtéri kapacitásának 30 százalékával tervezhetnek a klubok. Novemberben már 50 százalékos lehet a látogatottság, de csak januártól rendezhetnének ismét teltházas találkozókat a La Ligában.
   
A koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt spanyol bajnokságot három hónapos szünet után, június 11-én folytatják, a záróforduló július 18-19-én lesz. A mérkőzéseket egyelőre zárt kapuk mögött rendezik meg. A La Liga küzdelmeiből még 11 forduló van hátra, az 58 pontos listavezető FC Barcelonát két pont hátránnyal követi a Real Madrid.

forrás: MTI

La Liga - Messi sérülés miatt lemaradhat az újraindulásról

Megsérült Lionel Messi, a spanyol bajnok FC Barcelona sztárfutballistája, így elképzelhető, hogy ki kell hagynia a Real Mallorca elleni jövő szombati bajnokit, amely az első tétmérkőzése lesz az együttesnek a koronavírus-járvány követő leállás után.

A Marca beszámolója szerint a hatszoros aranylabdás argentin támadó a keddi tréningen szenvedett combsérülést, ami miatt szerdán már nem is tudott együtt gyakorolni társaival.
   
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a dél-amerikai klasszisnak mennyi időt kell kihagynia, további vizsgálatok várnak vár.
   
A La Ligában a Barcelona 27 fordulót követően 58 ponttal áll az élen, a Real Madrid a második kétpontos lemaradással.

forrás: MTI

Spanyolorszagban iteltek el mar barkit is adocsalas cimszoval? La Ligaban "szazaval" vannak jeloltek, de a max a felfuggesztett eddig.

Lehet ebből indultál ki?

Atletico Madrid striker Costa handed six-month prison sentence and fined for tax fraud

https://www.goal.com/en/news/costa-prison-six-month-sentence-fined-for-tax-fraud/1kcderc0tfgnnzwafi3iugkvs

A lényeg itt van:

"The striker was sentenced to six months in prison on Thursday, but Spanish law states that non-violent crimes with a punishment of under two years' imprisonment can instead be resolved with a fine for first-time offenders."

A FIFA 20-ból akarják "pótolni" a nézőket a spanyolok a tévéközvetítésekben, lehet, láttátok már ti is. De egy kérdésem lenne: a mesterséges közönségzaj a stadionban is szól, vagy csak az adásba van bekeverve?