Ligue 1 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ligue 1: Nincs akadály előttük

A hazai pálya most nem segít Paulo Sousa együttesén? Olvasd tovább


Átigazolások: Neymar szappanopera, 1211. rész

Recesszióban egy Neymar igazolás? Gazdaságélénkítés felsőfokon.  Olvasd tovább


#62 április 29, 2020, 13:45:53, SPF Admin
A francia miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a labdarúgó-bajnokságot

Edouard Philippe francia miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019/20-as idényét.


A kormányfő kedden a nemzetgyűlés előtt mondott beszédében kifejtette, hogy nem lehet folytatni többek között a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt labdarúgószezont sem.

A március közepe óta szünetelő Ligue 1 egyelőre nem reagált Philippe bejelentésére. Az idényből még tíz forduló lenne hátra, és korábban úgy hírlett, hogy június közepén folytatódhatnak a küzdelmek. Az idő előtti befejezés súlyos anyagi terheket ró a klubokra, a jegybevételek és a szponzori támogatások mellett az egyesületek összesen 100 millió eurónyi tévés jogdíjtól eshetnek el.

Lőw Zsolt, a 12 pontos előnnyel éllovas Paris Saint-Germain másodedzője az M1 aktuális csatornának azt mondta: nagyon meglepte a szakmai stábot a hír.
"Jelen pillanatban annyit tudok, hogy a francia klubok éppen egymással tárgyaltak, és azt tervezték közösen ezekben az órákban, hogy május közepén megpróbálnánk elkezdeni újra edzeni, a bajnokságot június közepén elindítani és július végéig befejezni. Erről szóltak az elmúlt napokban, hetekben a híradások, és ennek a részleteit próbálták meg kidolgozni a mai nap folyamán a klubok."
A tréner szerint ha igaz az egyeztetés közben érkezett hír, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek a francia futballra nézve.
"Nem tudom elképzelni, hogy az összes klub túlélné ezt a leállást, a miénk is igazán megsínyli. Nemcsak a bajnokságban nem tudunk játszani, egyik kupában sem tudjuk lejátszani a döntőt, tehát három trófeától esünk el még akkor is, ha esetleg a zöld asztalnál francia bajnoknak kiáltanak ki bennünket, mert akkora az előnyünk" - folytatta Lőw, aki szerint a bejelentésnek a Bajnokok Ligájára is komoly hatása lehet.
"Hogy lehet azt elképzelni, hogy mi nem játszunk május-június-júliusig, esetleg a többi klub, például a Bayern München ezalatt lejátssza a bajnokságot, és akkor valamikor augusztusban találkozunk egymással. Mi jövünk a semmiből, az edzegetésből, ők meg a bajnoki ritmusból, és akkor találkozunk. De hol? Mert Franciaországban nem. Szóval egyre komikusabb és egyre zavarosabb ez a történet" - vélekedett a már biztos BL-negyeddöntős párizsi csapat másodedzője.
Lőw Zsolt elhamarkodottnak és elkapkodottnak érezte a döntést, már csak azért is, mert mint emlékeztetett rá, "két hétig még úgyis kijárási tilalom van, lett volna még idő egyeztetni".
"Bízom benne, hogy ez nem a végleges megoldás" - tette hozzá.

A miniszterelnök a bajnokságok beszüntetésére vonatkozó bejelentése mellett azt is közölte, hogy szeptemberig nem rendezhetők ötezer főnél több embert érintő sportesemények.
   
A Tour de France rajtját április közepén augusztus 29-re halasztották, de a korlátozás alapján a szervezőknek vélhetően még későbbre kell tolniuk a francia kerékpáros körversenyt. A világ leghíresebb viadalán csak a mezőny, a csapatok, a kísérők, a tisztségviselők, újságírók és biztonságiak összlétszáma meghaladja - nézők nélkül is - az ötezer főt. A francia sportminisztérium viszont úgy reagált, hogy bár jelenleg még nehéz megmondani, milyen hatással lesz a Tourra a miniszterelnök bejelentése, egyelőre nincs szó újabb halasztásról, illetve törlésről, és az első napokon létszámkorlátozás elképzelhető.

forrás: MTI

Egy érdekes, kis bejegyzés a Tükörszélső nevű Facebook oldalról:
''Nem értem mi ez az egész 🇨🇵🤔

Az, hogy nekem csak ma tűnt fel, hogy a #PSG túl van március óta az első mérkőzésén, azt betudom annak, hogy mennyire nem érdekelnek a barátságos mérkőzések, és annak, hogy én abban a hitben elengedtem a francia foci kezét, hogy szeptemberig nem lesz semmi.

Valószínűleg az is az én szegénységi bizonyítványom, hogy csak pislogok látva azt, hogy szurkolók előtt játszott a fővárosi gárda.

Hogy jutottunk el onnan, hogy a miniszterelnök megtilt mindennemű sporteseményt az országban szeptember elsejéig, oda, hogy a PSG nem csekély néző szám előtt játszik felkészülési mérkőzést, méghozzá gyakorlatilag minden koronavírus kapcsán máshol komolyan vett szabályozás nélkül??

Akkor miért nem lehetett rendesen is focizni?
Miért kellett ennyire korán végzetes döntést hozni és elkaszálni azt a 10 fordulót?

És hogy mit kaptunk cserébe, augusztus végén már indul a bajnokság náluk 22 csapattal, ha minden igaz.

Lehet én vagyok nagyon buta, és nem esik nehezemre ebbe is beletörődni, mert hát hol vagyok én egy francia miniszterelnökhöz képest, de az én szememben a kapkodásával megmutatta, hogy mennyire ostoba döntést szül, ha az ember előbb cselekszik, mint hogy gondolkodna. Most pedig az ilyen meccsel és azzal, hogy ennyire szabályozás nélkül mehet végbe, ki is áll a főtérre bohóc jelmezbe, hogy "igen, én voltam az, nevessetek rajtam".

Eddig az ment a sajtóban, hogy mekkora hátrányban lesznek, mivel idejekorán véget ért a szezon, majd szereztek 9 gólt a Le Havre ellen és a pihenés miatt rögtön kikiáltották az együttest BL győztesnek. Azért arra én is kiváncsi lennék, mi változott meg, hogy lettek nézők...

Nézőpont kérdése.
Ha győznek, akkor így lesz, ám ha buktáznak, akkor úgy lesz.
Azaz vagy kipihentek lesznek, vagy pedig megárt nekik a sok pihenés.
Mint említettem: nézőpont kérdése.
https://www.youtube.com/watch?v=bI0dtt_W6EE

Paris Sg - Lyon (péntek, július 31., 21:10CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Pontos eredmény: 3-0 @ 12.00

Mauro Icardi szerzi az első gólt @ 5.50

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

A két kupadöntő bebizonyította, hogy miért volt jó döntés lezártnak tekinteni a bajnokságot.

Az érdekel, mire megy majd a Lyon a BL-ben, nem olyan rossz csapat. Neymar most végre bizonyíthat, hiszen megkapta a vezérszerepet Mbappé nélkül. Mindössze három meccsre kéne (ha eljutnak a döntőig) összeszednie magát. Azért az nem túl meggyőző, hogy 210 perc alatt egy gólt tudtak összehozni, azt is Mbappé szólója utána.

Harmatgyenge volt a PSG, majd amikor nem számítunk rá akkor meg 3-4 gólokkal nyernek az fix.  :-X