Július 12, 2020, 11:49:05 am CEST

Szerző Téma: Ligue 1 2019/20  (Megtekintve 3004 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Ligue 1 2019/20
« Válasz #60 Dátum: Március 12, 2020, 11:58:45 am CET »
Ligue 1: Nincs akadály előttük

A hazai pálya most nem segít Paulo Sousa együttesén? Olvasd tovább


Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Ligue 1 2019/20
« Válasz #61 Dátum: Április 08, 2020, 15:00:13 pm CEST »
Átigazolások: Neymar szappanopera, 1211. rész

Recesszióban egy Neymar igazolás? Gazdaságélénkítés felsőfokon.  Olvasd tovább


Nem elérhető SPF Infó

Re:Ligue 1 2019/20
« Válasz #62 Dátum: Április 29, 2020, 07:04:02 am CEST »
A francia miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a labdarúgó-bajnokságot

Edouard Philippe francia miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019/20-as idényét.


A kormányfő kedden a nemzetgyűlés előtt mondott beszédében kifejtette, hogy nem lehet folytatni többek között a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt labdarúgószezont sem.

A március közepe óta szünetelő Ligue 1 egyelőre nem reagált Philippe bejelentésére. Az idényből még tíz forduló lenne hátra, és korábban úgy hírlett, hogy június közepén folytatódhatnak a küzdelmek. Az idő előtti befejezés súlyos anyagi terheket ró a klubokra, a jegybevételek és a szponzori támogatások mellett az egyesületek összesen 100 millió eurónyi tévés jogdíjtól eshetnek el.

Lőw Zsolt, a 12 pontos előnnyel éllovas Paris Saint-Germain másodedzője az M1 aktuális csatornának azt mondta: nagyon meglepte a szakmai stábot a hír.
"Jelen pillanatban annyit tudok, hogy a francia klubok éppen egymással tárgyaltak, és azt tervezték közösen ezekben az órákban, hogy május közepén megpróbálnánk elkezdeni újra edzeni, a bajnokságot június közepén elindítani és július végéig befejezni. Erről szóltak az elmúlt napokban, hetekben a híradások, és ennek a részleteit próbálták meg kidolgozni a mai nap folyamán a klubok."
A tréner szerint ha igaz az egyeztetés közben érkezett hír, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek a francia futballra nézve.
"Nem tudom elképzelni, hogy az összes klub túlélné ezt a leállást, a miénk is igazán megsínyli. Nemcsak a bajnokságban nem tudunk játszani, egyik kupában sem tudjuk lejátszani a döntőt, tehát három trófeától esünk el még akkor is, ha esetleg a zöld asztalnál francia bajnoknak kiáltanak ki bennünket, mert akkora az előnyünk" - folytatta Lőw, aki szerint a bejelentésnek a Bajnokok Ligájára is komoly hatása lehet.
"Hogy lehet azt elképzelni, hogy mi nem játszunk május-június-júliusig, esetleg a többi klub, például a Bayern München ezalatt lejátssza a bajnokságot, és akkor valamikor augusztusban találkozunk egymással. Mi jövünk a semmiből, az edzegetésből, ők meg a bajnoki ritmusból, és akkor találkozunk. De hol? Mert Franciaországban nem. Szóval egyre komikusabb és egyre zavarosabb ez a történet" - vélekedett a már biztos BL-negyeddöntős párizsi csapat másodedzője.
Lőw Zsolt elhamarkodottnak és elkapkodottnak érezte a döntést, már csak azért is, mert mint emlékeztetett rá, "két hétig még úgyis kijárási tilalom van, lett volna még idő egyeztetni".
"Bízom benne, hogy ez nem a végleges megoldás" - tette hozzá.

A miniszterelnök a bajnokságok beszüntetésére vonatkozó bejelentése mellett azt is közölte, hogy szeptemberig nem rendezhetők ötezer főnél több embert érintő sportesemények.
   
A Tour de France rajtját április közepén augusztus 29-re halasztották, de a korlátozás alapján a szervezőknek vélhetően még későbbre kell tolniuk a francia kerékpáros körversenyt. A világ leghíresebb viadalán csak a mezőny, a csapatok, a kísérők, a tisztségviselők, újságírók és biztonságiak összlétszáma meghaladja - nézők nélkül is - az ötezer főt. A francia sportminisztérium viszont úgy reagált, hogy bár jelenleg még nehéz megmondani, milyen hatással lesz a Tourra a miniszterelnök bejelentése, egyelőre nincs szó újabb halasztásról, illetve törlésről, és az első napokon létszámkorlátozás elképzelhető.

forrás: MTI
« Utoljára szerkesztve: Április 29, 2020, 13:45:53 pm CEST írta SPF Admin »

Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #62 Dátum: Április 29, 2020, 07:04:02 am CEST »