Sportfogadás az életünk > Kezdő Fogadók Naplói

gólos próbálkozások...

(1/19) > >>

hugosanchez:
Üdv fórumozók!

Nemrég regisztráltam, és gondoltam indítok egy ilyen napló félét. Magamról röviden annyit, hogy matek szemszögből érdekel az egész sportfogadás, nem sokat fogadtam eddig, mivel nem szeretem dobálni a pénzt az ablakon kifelé, és tudom, hogy a megfelelő meccs választás nélkül sokra nem megyek. Persze azt is tudom, hogy sokszor ez sem elég: például legutóbb 7 meccset választottam magamnak, ebből csak egyet tudtam megfogadni egyéb napi teendők miatt, a hét meccsből 6 oké volt, szerintetek melyikre sikerült fogadnom? :)

Van itt a fórumban pár ember, aki naplóját olvasva kedvet kaptam a statisztikázáshoz és a gólokra fogadáshoz. Neveket nem szeretnék említeni, mert a végén kifelejtenék valakit a felsorolásból, mindenesetre köszönöm nekik az eddigi (és a jövőbeni) írásaikat.

Jelenleg egy statisztikai programon dolgozok, elég jó állapotban van már, és az adatbázis feltöltése is elkezdődött, kb 3600 meccs van feltöltve (ez 22 gólerős bajnokságot jelent), de ez még csak töredéke a tervezettnek. A programot olyanra készítem, hogy ne csak egy adott meccs résztvevőinek korábbi statjait lássam, hanem a már lejátszott meccsek alapján egy elképzelt kiválasztási rendszert is tudjak tesztelni. Pl azok a meccsek, ahol a résztvevők az addigi meccseiken több, mint 66%-ban játszottak legalább 4 gólos meccseket, egyszer sem értek véget 0-0-val, és 91%ban volt első félidős, 98%-ban pedig második félidős gól. Ilyenekre gondolok. Ez már egy tényleges stat az említett 3600 meccs alapján.

Reményeim szerint pár napon belül elkészül a program minden tervezett része, és akkor már csak a frissítéssel és fogadással kell foglalkozni :)

Igyekszem majd a kiválasztott meccsekről írni pár sort itt a naplóban, aztán meglátjuk mire jutok. Remélem itt is indul majd valami párbeszéd, ahogy sok másik naplóban olvastam.

Hajrá mindeki!

hugosanchez:
Elkészült a szűrő első változata, tök jó játék :D

Hazai és vendég csapat legalább 4 gólos meccseinek aránya legalább 61%, és a vendég csapat legalább 3 gólos első félidei meccseinek aránya legalább 30% esetén a 2.5 over 45-ből 42-szer jött (93.33 %) :) Kíváncsi leszek hogy változik az arány nagyobb adatbázis esetén.

hugosanchez:
Na akkor első tipp... :)

Paide II - Viimsi JK
Észt Esiliiga B
08/01, 18:00
over 2.5

Jelenleg 1.32 az odds a bet365-ön

0-0-ás félidő után kiszakadt a gólzsák, végeredmény 1-3 :)

hugosanchez:
2)
Pohja-Tallinna JK Volta - Keila JK
Észt Esiliiga B
08/02, 18:00
over 2.5

Jelenleg nem fogadható, ha nem lesz gyors gól az elején, talán élőben elcsíphető valami megfelelő odds...

Update:
- meccs előtt kicsivel volt már over 2.5 odds, mégpedig 1.22
- 4. percben beesett az első gól...
- a 20. percben megvolt az over, vége 3-1

hugosanchez:
A mai napon haladtam előre a meglévő meccsek elemzésében. Egy-egy általam fontosnak tartott paraméter hatását vizsgáltam. Amiket néztem: BTTS, over 2.5, over 3.5 meccsek aránya teljes meccset figyelembe véve, illetve félidőkre lebontva (félidők esetében over 1.5 és over 2.5). Aztán a gólos, szerzettgólos meccsek aránya félidőkre lebontva, valamint a gólátlag és szerzettgól-átlag teljes meccsekre és félidőkre külön-külön. Természetesen a hazai csapatnál hazai meccsek, vendég csapatnál pedig vendég meccsek az érdekesek. Feltétel, hogy legyen legalább 5-5 már lejátszott meccse mindkét csapatnak.

Az abszolút győztes: over 3.5, vendég, 1. félidő, kicsivel lemaradva második az over 3.5, vendég, teljes meccs. Úgy néz ki tehát, hogy ezek százalékos aránya mutatja meg legpontosabban az over 2.5 esélyét. Azért az se mindegy, hogy mi a legmagasabb találati arány, amit ezek figyelésével elérhetünk. Ebben sokkal jobb az over 3.5, vendég, 1. félidő, ugyanis ha ez az arány nagyobb, mint 50%, akkor az így szűrt meccsek több mint 85 %-a over 2.5-es. Ráadásul nem is kevés meccsre, egészen pontosan 109-re.

Jelenleg több, mint 4000 meccs van az adatbázisban, de ebből csak kb. 1200 az, ami vizsgálható (teljes, még zajló idények vannak feltöltve, azaz vannak még nem lejátszott meccsek, illetve a lejátszottak közül is az idény eleji pár forduló kiesik). Ehhez képest az a 109 meccs közel 10%. Szóval még kicsi az adatbázis, valószínű fognak változni az értékek, de tetszene egy ilyen 85% körüli dolog, ami viszonylag sok meccsre ráhűzható :)

Ha ezt a szűrést elvégezzük ligánként, találhatunk olyat, ahol elég gyatra a mutató, az ausztrál NPL Victoria esetén 13-ból 7 meccs jó csak, ez alig több, mint 50%. Az ilyen ligákat kidobva növelhető a 85%-unk.

Amúgy a sereghajtó a mai versenyben a hazai 2. félidős szerzettgólos meccsek. Gyakorlatilag tökmindegy, hogy a hazai csapat hány hazai meccsén szerzett gólt a második félidőben, mintha random fogadnánk, 67-68 %-os a találati arány minden esetben.

A fenti paraméterek nagy része erős összefüggést mutat az over 2.5 arányával, így azért érdekes lehet egynél több dolog változásának együttes figyelése. Ez lesz a következő projekt, hátha találok egy szorosabb összefüggést, amivel egy meccs over 2.5 esélyének meghatározása pontosabb lehet.

Ha esetleg a fentieken túl van olyan, amit szoktatok figyelni amikor over 2.5-es fogadásra készültök, szívesen fogadnám, ha elküldenétek, megvizsgálnám azokat is.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése