Libertad

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


"Better a year early than a day late."

"(Cash is Trash)
Oil: Hold my barrel"


"2020: can't buy gold and can't sell oil.
Yeah, I'm sure this is going to end well."

Egy-két hír az elmúlt napokból:


Morgan Stanley's Zentner Says U.S. GDP Could Drop by 50% in 2Q

Bloomberg



S&P 500 companies spent $7 trillion on buybacks and dividends and "been rewarded' by coronavirus bailouts, says Social Capital CEO

Yahoo! finance



We will never let the great U.S. Oil & Gas Industry down. I have instructed the Secretary of Energy and Secretary of the Treasury to formulate a plan which will make funds available so that these very important companies and jobs will be secured long into the future!

Donald Trump
Twitter



És amiről még optimistaként is nehéz lenne pozitívan nyilatkozni:

Last week, 5.2 million people filed unemployment claims, bringing the total to 22 million in the four weeks since President Trump declared a national emergency

Washington Post








#19 április 26, 2020, 23:05:58, Alk
Nemrég találtam rájuk. Spanyol nyelvet alapból imádom, hobbi szinten tanulom is, de amiért a naplómba, és nem a zenék közé kerül, az a témája. Sokat gondolkodom mostanában, hogy bizonyos, a nyugati világot jellemző, megrendíthetetlennek tűnő feltételek hogyan tudnak hirtelen irányt váltani. Elég, ha csak belegondolunk, decemberben mekkora oddsot adtunk volna ezen események bekövetkezésére (nemzetközi légiközlekedés felfüggesztése, EB, Olimpia eltolása, kijárási korlátozás, 26 millió friss munkanélküli 5 hét alatt USA-ban, negatív olajár stb). Nos, az előbb felsoroltak várható bekövetkeztésük alapján nálam olyanokkal lennének egy kalapban, mint a közbiztonság megszűnése, pénz elértéktelenedése, egy szupervulkán kitörése, anarchia, háborúk, EU felbomlása, vagy bármi hasonló.) Lehet, hogy csak rossz bukméker lennék, mindenesetre hétről-hétre olyan események történnek, melyek fényében ma már nyilvánvalóan csökkenteném az oddsokat az összes ilyen abszurdnak tűnő eseményre.

A hölgyek venezuelaiak, a téma pedig adott: Rossz gazdaságpolitika, hiperinfláció mélyszegénységgel és éhínséggel. A szöveg, az előadásmód és klip is egyben van, ezek a venezuelai hiphop alapok pedig nagyon bejönnek nekem. Ja, és még Mestiza és Neblinna is ott van bónuszként. 8)

https://www.youtube.com/watch?v=zyHj6Tt361k

#20 május 05, 2020, 23:01:26, Alk
"A pontosság a királyok udvariassága."

"End this lockdown so the real drama can begin."

"Az a megállapítás szent igazság, hogy aki sohase épített légvárakat, annak sohasem lesznek palotái, és hogy akinek az az álma és becsvágya, hogy száz forint legyen a havi fizetése, annak sohase lesz kétszáz."

Krausz Simon

"The training of the body is extremely important. The training of the mind is extremely important."

Arnold Schwarzenegger

#24 május 26, 2020, 00:02:31, Alk
A mellékelt képen az amerikai bankok kötelező tartalékának alakulása látható*, ami jelenleg $0,00.

Good luck...


*Mármint a követelmény, még nincs lenullázva.

"Aki okos, az feljuthat a csúcsra, és elviheti egy körre a valóságot. De megpróbál ledobni magáról, és idővel le is fog. Csak így végződhet."

Rick és Morty

#26 július 11, 2020, 23:12:49, Alk
Az elmúlt 5 hetet a lóverseny kereskedésem keretének kialakításával, módosításával töltöttem. A kapcsolódó irodalom sokat foglalkozik a személyiségjegyek és rossz beidegződések megváltoztatásával a sikeres kereskedés eléréséhez, viszont gyakorlatilag semennyit a trading stratégia a trader tulajdonságaihoz igazításával. Persze nagyobb téma az előbbi, és megkerülhetetlen, azonban a stratégia erősségeinkhez és gyengeségeinkhez való alakítása segíthet, hogy consistent traderré váljunk. Ehhez azonban ismerni kell mind az erősségeinket, mind pedig a gyengeségeinket. Áttanulmányozva excelben a historyt, a következőket találtam:

A nyertes futamok aránya 70,2%-ra jött ki, s bár a vesztesek átlaga magasabb mint a nyerteseké, az arányuk ezt ellensúlyozza. De nem is ez a lényeg, hanem a sorozatok, ahogy a nyertes és vesztes futamok hatással vannak az érzelmeimre, és így visszahatnak a kereskedésre. Íme a statisztika: Míg a vesztes futamok aránya 29,8%, addig - annak a valószínűsége, hogy vesztes futam után az azt követő vesztes lesz - 38,46%, ami 29%-os emelkedés. Ez túl nagy ahhoz, hogy ignorálni lehessen. Annak az esélye, hogy 2 vesztes futamot követően a harmadikon is veszteséget realizálok, még nagyobb, de mivel két vesztes futam viszonylag ritkán fordul elő, nagyobb mintára lesz szükségem, mindenesetre nem bíztató egyáltalán. A nyertes futam után nyertes futam közelít a 80%-hoz, tehát másik irányba is visszahat a kereskedésre a lelki beállítottságom. A cél az lenne, hogy a kereskedés ne váltson ki semmilyen érzelmi hatást, de amíg ezen dolgozom, addig érdemes lehet eszerint alakítani az mm-et és a szüneteket is. Megfigyeléseim alapján, két vesztes futam után érdemes szünetet tartanom, illetve 4-5 egységnyi mínusznál jobb, ha zárom a napot. Így mostantól így fogok eljárni. Mivel a maximum veszteség ismert lett, és ki is vagyok vele békülve, reményeim szerint gondtalanabbul tudok majd tradelni. Mivel kisebb lesz a teher, szabadabban kereskedhetek, ezért a statisztikára hivatkozva úgy döntöttem, hogy rövidebb, hármas nyerő sorozatig a profitot is hozzáadom a következő futam tétjéhez. Ilyet még sosem csináltam, érdekes teszt lesz. Ma pl. kétszer is elvitte 2-2 futam össznyereségét a harmadik futam, így az árnyoldal rögtön jelentkezett, de a számok nem hazudnak. Ha minden jól megy, így sikerülhet megszakítani az ördödi kört, és mint egy jól végrehajtott trade esetén, idejében vágni a veszteségeket, és engedni nőni a profitot.

Ma csak estefelé volt időm gép előtt lenni. Nullszaldós nap, de nem számít az eredmény, kizárólag a szabályok betartása.

Végül egy elgondolkodtató kérdés Mark Douglastől:

"If you could redo every losing trade that was the result of an error or recklessness, how much money would you have now? Based on these recalculated results, what would your equity curve look like?"

#27 július 11, 2020, 23:13:01, Alk
Igyekszem továbbra is elvárások nélkül tradelni, és inkább megbarátkozni azzal, hogy adott esetben elérem a napi veszteséglimitet, és zárnom kell a napot. Ugyanis lesznek ilyenek, avagy máshogy megfogalmazva, nem ezek hiányától lesz nyereséges.

"Remember that consistency is not the same as the ability to put on a winning trade, or even a string of winning trades for that matter, because putting on a winning trade requires absolutely no skill."

Mark Douglas

A kereskedésem több szegmensén is változtatnom kell, avagy elsajátítanom a szükséges skilleket. A nyereséget képes vagyok engedni, tehát nem zárom korán, de a veszteségminimalizáláson van mit dolgozni. Másik dolog, amit át kell gondolni, hogy megpróbáljak-e csak egy típusú futamot tradelni (sprint vagy hosszabb távú futamok). Jelenleg nem szűrök táv szerint (indulók száma, és fav. odds alapján viszont igen), de néha nehéz átállni pár perc alatt egy teljesen más dinamikájú futamra. Bárhogy is döntök, a tradelni kívánt futamokat össze fogom írni, és meghatározni a szüneteket, hogy véletlen se nyissak olyan futamon, aminél látszik, hogy jobb távol maradni tőle.

Tehát:

- Veszteségminimalizáláson dolgozni
- szűrés futam hossza alapján(?)
- tradelni kívánt futamok összeírása

Mára hosszú nap volt betervezve, így 24 futamot is tradeltem. Kissé elfáradtam benne mentálisan, ami - mint utólag kiderült - veszélyes tud lenni, hisz kihatott a fegyelmezettségre és végrehajtási készségemre. Nem vagyok büszke a mai napra, teljesen szétesett a rendszer. Szüneteket valamilyen objektív módon meg kell határozni, pl:

- X futam után pihenő
- előre kiválasztom a futamokat, amit tegnap is írtam, csak végül nem tettem meg
- vagy napi fix, például 10 futamot tradelhetek

Bank, tét, illetve P&L továbbra sem nagy, de nincs is rajta mit emelni, amíg ilyen hibák vannak. Sokkal jobban fekszik a sok kisebb nyereség, mint a fele-fele arányú nyertes és vesztes futam, ez utóbbi ki tud zökkenteni a ritmusból. Továbbá az is látszik, hogy nagyobb veszteségek után nagyobb a nyereség is, amiből következtethetünk a kockzati hajlandóság növekedésére, így azok a nyereségek sem érdemelnek elismerést.