Milyen hatással lehet a koronavírus a sporteseményekre?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerintetek mikor fog újra beindulni a sportvilág?

Április közepe/vége
0 (0%)
Május
3 (8.1%)
Június
11 (29.7%)
Július
0 (0%)
Augusztus
7 (18.9%)
Szeptember
10 (27%)
2021!
6 (16.2%)

Összes szavazó: 35

Szavazás lezárva: április 12, 2020, 14:48:57

nyílván ahol volt (bet365), már rég kivettem, de betclic, unibet nem ajánl fel...

Unibet ügyfélszolgálata korrekt (legalábbis velem eddig az volt, másnál nem tudom, hogy milyen tapasztalok vannak), szerintem ott ki lehet alkudni valamit, Betclicnél nem tudom. Lehet, hogy ott szimplán visszakapod a pénzed, ha írsz nekik.

Uefa has already decided to postpone the Euro 2020 championship, the Financial Times has reported.

The newspaper cited sources saying the decision was being made to help Europe's leagues finish their domestic seasons. The tournament is scheduled to take place from June 12 to July 12.

Uefa is meeting today to discuss the matter.

The remainder of the entire European football season is in doubt, including all leagues and the Uefa Champions League and Europa League competitions.

Agence France-Presse quoted a 'senior figure in world football' as saying: "Uefa has no choice. They have to postpone the Euros and the Champions League." Another said: "The financial stakes are enormous. We know that Fifa has significant reserves but we don't know about Uefa or the different leagues."

Euro 2020 already looked in jeopardy ahead of today's Uefa meeting. The Italian Football Federation said yesterday it would propose a postponement at the meeting. "There are people who want to play, and others who don't," French football federation president Noel Le Graet told French broadcaster TF1.

German broadcaster ZDF reported that two options are on the table for the tournament. One is to postpone it until 2021 and the other is to play it later this year. The former option is complicated by the fact it would require Fifa to alter plans for its inaugural Club World Cup, scheduled for next June and July in China. The women's and Under-21 men's European Championships are also currently scheduled around the same time next year.

Japanese poll suggests declining support for Olympics

Public opinion in Japan is starting to turn against the Tokyo 2020 Olympics going ahead as planned, Agence France-Presse has reported.

The news agency said a poll by public-service broadcaster NHK on March 6-9 suggested 45 per cent of people were against the Olympics going ahead as planned, and 40 per cent in favour.

(forrás: sportbusiness.com)

BRÉKING NYÚZZZ

Euro 2020 postponed until next summer, says the Norwegian FA

Euro 2020 has been postponed by one year until 2021 because of the coronavirus pandemic, says the Norwegian FA.

Uefa, European football's governing body, has been holding an emergency video conference involving major stakeholders on Tuesday.

The Norwegian FA says it was decided that the tournament will now take place from 11 June to 11 July next year.

BBC Sport understands the decision will be signed off by Uefa later on Tuesday.

The tournament was due to take place from 12 June-12 July this year at 12 venues across Europe.

The postponement provides a chance for European leagues that have been suspended to now be completed.

Uefa's Nations League and the European Under-21 Championships are also scheduled to take place next summer.

The 2021 Uefa Women's European Championship is set to take place in England and begins on 7 July, four days before the proposed men's final.

The Norwegian FA, whose side are yet to qualify for the tournament, posted the announcement on Twitter, with Uefa yet to confirm the delay.

Forrás: https://www.bbc.com/sport/football/51909518

Mi történik, ha játékosokat/edzőket küldenek fizetés nélküli kényszer szabadságra? A klubok most nem termelnek pénzt, míg a "sztárok" fizetése nem kevés. Itt elsősorban nem a nagyobb bajnokságokra gondolok, hanem a kisebbekre (Észak-, Közép- és Kelet-Európa {ahol már nem folyik a bajnokság}).

Természetesen erre is van jogi precedens a UEFA-nál. Elméletileg 14 nap fizetés nélküli szabadság után a játékos szabadon igazolhatóvá válik - tehát csak a jövőbeli klubjával kell megegyezni. "Természetesen" ez Magyarországon nem lesz probléma, mivel nem piaci alapon működik a labdarúgás, viszont olyan kisebb bajnokságban igen, ahol ki van centizve a bevétel. Kihasználják a nagyobb/tehetősebb klubok, hogy átigazolási díj nélkül, egy ideig a semmiért járó fizetésért lenyúlnak egy pár játékost?

UPDATE!

Snooker Tour Championship, Orosz sportesemények FELFÜGGESZTVE!

Közben svéd klubcsapatok felkészülési meccset játszanak  ;D Érdekes a svédek hozzáállása, az biztos.


Októberre halasztották a Tour de Hongrie-t

A koronavírus-járvány miatt májusról októberre halasztották a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt.

"Arra a következtetésre jutottunk, hogy május közepén nem lehetséges megszervezni a magyar körversenyt. Ebben megerősítettek partnereink is" - írta keddi sajtóközleményében Eisenkrammer Károly főszervező.
   
Hozzátette, az esemény megszervezéséhez a lehető legtávolabbi, legbiztosabbnak tűnő, októberi dátumokat céloztak meg, és a következő napokban egyeztetni fognak erről a hazai és nemzetközi partnereikkel.
   
Május 13. és 17. között összesen 861 kilométer leküzdése várt volna a minden eddiginél erősebb mezőnyre.

(forrás: MTI)

Tokió 2020 - NOB: egyelőre nincs szükség drasztikus döntésekre

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) keddi közleménye szerint egyelőre nincs szükség drasztikus döntésekre a nyári, tokiói olimpiával kapcsolatban a koronavírus-járvány miatt.

A szervezet sajtóközleménye úgy fogalmaz: az egész világ számára példa nélküli helyzet állt elő, a körülmények napról napra változnak, és befolyásolják az olimpia előkészületeit, de a NOB továbbra is teljes mértékben elkötelezett az ötkarikás játékok megrendezése mellett. Álláspontja szerint jelenleg - több mint négy hónappal a rajt előtt - nincs szükség drasztikus döntésekre.
   
"Az előkészületekben résztvevők egészsége a legfontosabb számunkra. Minden intézkedést megteszünk a sportolók, az edzők és a háttérstábok biztonságának és érdekeinek védelmében. Az olimpiai közösség tagjai támogatják egymást a jó és a nehéz időkben egyaránt" - mondta Thomas Bach NOB-elnök.
   
A NOB továbbra is arra ösztönöz minden sportolót, hogy folytassa a felkészülést, a maga részéről pedig folytatja a konzultációkat valamennyi érintettel. Kedden a nyári olimpiai sportágak nemzetközi szövetségének (ASOIF) vezetőivel tárgyaltak a NOB illetékesei, a következő napokban pedig a nemzeti olimpiai bizottságok, a sportolói bizottság, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC), illetve számos nemzetközi sportági szövetség képviselőivel ülnek tárgyalóasztalhoz.
   
A NOB üdvözölte Abe Sindzó japán miniszterelnök keddi bejelentését, amely szerint a G7 országok a "teljes" olimpia megrendezését támogatják.
   
A közlemény szerint a sportolói helyek 57 százaléka már gazdára talált, a kvalifikációs időszak folytatásában viszont módosításokra lesz szükség. Az ezekkel kapcsolatos javaslatokat a nemzetközi sportági szövetségek április elejéig nyújthatják be. Továbbra is törekedni kell a tervezett kvalifikációs események megrendezésére, hogy a lehető legtöbb kvóta versenykörülmények között találjon gazdára. Amennyiben ez nem lehetséges, különböző sportági rangsorokat, illetve az eddigi eredményeket kell figyelembe venni.
   
A vírus terjedése miatt számos országban komoly korlátozásokat vezettek be, és az intézkedések között szerepel a sportesemények törlése, halasztása. A nemzetközi versenynaptár teljesen felborult, és sok olimpiai kvalifikációs viadal elnapolásáról határoztak a szövetségi vezetők. Ezek nyomán is egyre nő az aggodalom az olimpia megrendezését illetően.
   
Február közepén munkacsoportot állítottak fel, amelyben a NOB, az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az olimpiai szervezőbizottság, a japán hatóságok és a tokiói városvezetés illetékesei tevékenykednek.

(forrás: MTI)

Törölték a divízió I-es jégkorong-világbajnokságokat

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt kedden törölte a magyar válogatottat is felvonultató, április 27. és május 3. között kiírt ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságot, ugyanakkor a májusi svájci elit vb megrendezéséről még nem született döntés.

A mostani határozat azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem lép pályára a tornán, amelyen sorrendben a dél-koreai, az osztrák, a francia, a házigazda szlovén, valamint a jobbára székely hokisokból álló román csapattal találkozott volna.
   
Az IIHF ugyancsak törölte a divízió I/B-s vb-t, amelyet szintén április 27.és május 3. között tartottak volna Katowicében.
   
A szövetség már a múlt pénteken törölte a divízió II-es és III-as világbajnokságokat minden korosztály számára, korábban pedig a női elit vb-t is, amelyen a magyar csapat fennállása során először szerepelt volna.
   
"Sajnos ebben az időben nem lehet komolyabb döntéseket hozni a 2020-as világbajnokság megtartásával kapcsolatban" - mondta René Fasel, az IIHF elnöke. "Az érdekelt felek, valamint a vb-n résztvevő válogatottak szövetségei nyíltan megvitatták a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nagyon összetett helyzetet".
   
Világszerte az elmúlt hetekben, napokban a nemzeti bajnokságok sorra leálltak, edzeni sem lehetett, Európában sok helyen még a jégpályákat is leolvasztották, az erős ligák közül csak az orosz bázisú KHL rájátszása folyik - ott is egy hét szünetet rendeltek el -, de például az NHL küzdelmei is leálltak.

Kíváncsi vagyok, most, hogy nincs más, egy Myawady-Yangon u21-es mianmari meccsre hányszor több pénz folyik be így, mint mondjuk 4-5 héttel korábban, félidőben úgy ugrál a szorzó, mint még soha, a vendég Yangon 1,50 és 1.90 között ugrál úgy, hogy félidő van  ;D Stat alapján nagyon nyom a Yangon, de meg lenné lepve, ha nem 1X lenne, egyszerűen nem nyerhetnek, az túl sokba fájna a bukiknak. (Szerintem)
Egyébként meg lehet itt akármilyen világjárvány, arra azért kínosan ügyelnek, hogy azért 1-2 focimeccs mindig menjen live, akár orosz felkészülési, vagy ázsiai, vagy afrikai, simán el tudom képzelni, hogy még valamilyen juttatást is kapnak azok a csapatok, amelyek vállalják. Például egyre több brazil csapat tiltakozik, egyik-másik szinte meg van fenyegetve, hogy pályára lépjen...


Érdemes megfontolni a hétvégi török bajnokikra való fogadást is. A török oldalak azt írják, hogy több csapat nem akar pályára lépni, nincs repülőjegyük a hétvégi meccsre, játékosok nem hajlandóak elutazni a meccsek helyszínére. Mindössze 4-5 klub akarja, hogy folytatódjon a bajnokság, szövetségnél teljes a tanácstalanság, elvileg Erdoganra várnak. A legélesebb felszólaló, az a Berna Gözbasi, aki a Kayserispor elnöknője. Ez már csak azért is érdekes, mert Gözbasi pár évvel ezelőtt Erdogantól vette át "Az év legsikeresebb üzletasszonnya" díjat, illetve annak a DEIK nevezető üzleti csoportnak a tagja, amiben Erdogannak óriási a befolyása. Most éppen ő szólal fel Erdogan ellen a legélesebben.


Lehet, hogy egy folyamat indult most el:

A svájci labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Sion sajtóértesülések szerint előzetes értesítés nélkül felbontotta több játékosának a szerződését. A Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke "nyomós okokra" hivatkozva, a futballisták "magas fizetése miatt" döntött így. A játékosok érdekvédelmi szövetsége azonnal bejelentette, hogy válaszlépésre készül.