Milyen hatással lehet a koronavírus a sporteseményekre?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerintetek mikor fog újra beindulni a sportvilág?

Április közepe/vége
0 (0%)
Május
3 (8.1%)
Június
11 (29.7%)
Július
0 (0%)
Augusztus
7 (18.9%)
Szeptember
10 (27%)
2021!
6 (16.2%)

Összes szavazó: 35

Szavazás lezárva: április 12, 2020, 14:48:57

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 28, 2020, 11:51:13
Nehéz volt eldönteni, hogy ez szimpla kötözködés csak, esetleg nem vagy tisztában triviális dolgokkal. Tettem egy próbát az utóbbi miatt, de hajlok az első lehetőség felé, mert érdekes lenne, ha ennyire alapokkal nem lennél tisztában.  :)

Az, hogy hosszan ír valaki és saját magát sikerül meggyőznie, engem még nem hat meg...  ;)

Ha már felhoztad a Premier League 18/19-es szezont:
EB ugyan nem volt, de Copa America és Afrikai Nemzetek Kupája igen. Azért akadt ott is PL játékos.

Az angol szövetségnél a szezon utolsó meccse az FA Kupa döntő, a következő szezon első tétmeccse meg a Community Shield. Ahogyan a német vagy a nemzetközi szuperkupát is augusztus első felében rendezik.
Ők nem tartják tiszteletben azt, amit te tudsz a formába hozásról...

Normál esetben a szezon után szabadság van és júliusban kezdődik a felkészülés a top bajnokságok csapatainál.
Kíváncsiságból kikerestem, hogy csinálta ezt a City tavaly.
Július 12-én indult a felkészülésük (akkor találkozott a csapat, illetve aki ráért, mert még tartott az ANK, illetve több játékos szabadsága), 17-én, 20-án, 24-én, 27-én barátságos meccseket játszottak, augusztus 4-én meg tétmeccset.
Az első tali után 5 nappal meccs, 23 nappal utána tétmeccs.

Nekem ez hitelesebb forgatókönyv, mint amit te a különböző sportágak és vélemények között ugrálgatva összemixelsz.

Komoly sérülésből felépült sportolóknak kell 2-3 hónap (labdajátékokban) a teljes játékidőt bíró normál forma eléréséhez, nem egyénileg folyamatosan edző egészségeseknek.

Ebben a topikban @Pozzato és @Knapp is említették korábban a formaidőzítést. Én bővíteném még újabb pár szóval az általuk írtakat.

Formaidőzítés terén igencsak jól észrevehető és előrejelezhető (prognosztizálható), hogy Jürgen Klopp menedzserkedése idején az általa irányított Liverpool FC focicsapatánál jobbára mindig az évek elején - január-február-március hónapokban - gyengébb a forma. Addig általában kiváló a csapat formája, következik az év eleje a gyengébb formával, majd pedig végül ismét formába lendül a Liverpool FC és bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe vagy megnyeri a Bajnokok Ligáját.

Például tavaly jól látható volt, hogy a formaidőzítés miatt a Liverpool FC januárban vereséget szenvedett a rivális Manchester City csapatától és ez a botlás később az angol bajnoki cím elbukását jelentette számára, viszont az év eleji gyenge formát követő hónapok után a Liverpool FC ismét jobb formába lendült és megnyerte a Bajnokok Ligáját.
Idén az év elején ismét az immár szokásosnak nevezhető gyenge formába került az addig kiválóan teljesítő és veretlenül listavezető Liverpool FC, s ez a gyenge forma azt eredményezte, hogy elbukta az angol bajnokságbeli veretlenséget és kiesett a Bajnokok Ligájából.

Na, látjátok, néha ilyesmiket is jelenthet az a formaidőzítés.

Idézetet írta: oakland23 Dátum március 27, 2020, 08:44:03
Persze, 2-3 nap meg pár meccs nem minta, simán lehet, hogy csak mákunk volt. Nincs tuti recept, ha lenne, én sem 5-10 ezerrel játszanám a tippeket, de hát most ez is valakinél nagy tét, valakinél mikro tétnek számít. Nem is ez a lényeg.
Én úgy szoktam, hogy ha már kínálatban van, még előző este feljegyzem az induló szorzókat, aztán másnap többször ránézek, hogy alakul, és ha nagy mozgás van, akkor ott elvileg már lehet valami kis susmus. De leginkább az élő felületen kell nézni, hogy is alakul, nézd meg a képeket, amiket Pengu belökött, az oddsok és  ameccs alakula így együtt full irreális, mintha valami matematikai hiba lenne, valami hiba a képletben, mert ha egy meccsen az esélytelen csapat elmegy 10 ponttal, akkor mondjuk a meccs előtti 3-as odds nem 7-esre meg 10-esre ugrik, hanem lemegy mondjuk 2.00-re. Szóval fura.

Ma is van három meccs kínálatban, de más régió, ahogy nézem, szóval résen kell lenni, mert lehet, hogy a vladivostokiak meg volgogradiak más-más módszerrel bundáznak, vagy lehet itt a novosibirskieknél nem is lesz semmi. Majd kiderül, de résen kell lenni.

*Ami még érdekes lehet, van a kosár kínálatban ilyen orosz Nevskaya 6. osztály, múltkor volt ilyen meccshez stream, hááát hogy is mondjam, kb. olyan volt a színvonal, meg maga a környezet, mint amikor tesi órán a fiúk két csapatra oszlottak, kicsik, magasok, ducik, véznák, kosarazni tudók, és full bambák elkezdtek játszani egy tornateremben. Én nézegettem azt a meccset, és bár profitálni nem tudtam belőle, nem is nagyon lehetett, de ha netán lesz hozzá videó, sok mindent ki lehet olvasni a meccsből. Persze a téttel mindenki bánjon belátása szerint, itt azért ebben a pár napban láttam már bitang nagy furcsaságokat a MLBL-en kívül is, szóval ha egy negyedben egy csapat dob 25 pontot, a másikban simán dobhat mondjuk 5-öt. Ez persze mindig előfordulhat, de ezekben a himi-humi ligákban meg tényleg minden lehet.

**Na az MLBL meccsek nem is ma, hanem holnap (28-án) lesznek, ráadásul elég korai időpontokban, szóval én inkább alszom még. Majd aki netán követi, írja be, volt-e valami 'rendkívüli'  :D

köszi a választ! persze az összes bűzlik de nem olyan beton biztos, bejáratott forgatókönyv amire azt mondod, hogy ó ezt már láttam, tudom mi lesz a vége. pont az a nehézsége, hogy mivel ismeretlen a bajnokság nem tudod, hogy a meccs előtti oddsok mennyire pontosak, a kiindulópont mennyire reális,megbízható. melyik az igazi? ismert bajnokságok esetén van viszonyítási alapod, itt nincs.

meg máskor már felmerült, (lehet, nem itt) hogy akkor az iroda miért engedi? feltételezve, hogy ők többet és jobban tudnak mindent nálunk, biztos, hogy nyomós oka van...ők sem hülyék. ha ők fent hagyják akkor biztosan megéri nekik is anyagilag, máskülönben nem tennék.

1. meccs (Stalingrad-Matrisa):  Nyitó hendi: Stalingrad -2,5  // Meccs előtt: Stalingrad -6,5 // Q3 fele 32-40 vezet az meccs előtti esélytelen Matritsa, a cilinderből előhúzzák a 31,5-ös hendit a semmiből, végeredmény 45-75, közte 30... ( a cilinder hendihez tartozó total végül 5-el ment el..)

2. meccs (Aeron-Aliance): Nyito hendi: Aeron +3,5 // Meccs előtt: Aeron -8,5 //  Q1 vége 16-24-nél -10,5 favorit az Aeron. LEVESZNEK MINDENT Q3 35-51 Aeron +4,5 a hendi majd a végeredmény Aeron nyert 79-74, közte 5... ( a levétel utána legelső felrakott hendihez tartozó total végül 5-el ment el....)

Idézetet írta: Knapp Dátum március 28, 2020, 13:56:32
Az, hogy hosszan ír valaki és saját magát sikerül meggyőznie, engem még nem hat meg...  ;)

Engem sem hat meg, ha valaki próbál engem meggyőzni a saját igazáról, aztán utána folyamatosan korrigálja magát, mert nincs igaza.  :ok:

Most is láthatóan magadat próbálod győzködni, közbe újból korrigálsz, saját csapdádba futsz bele. Először arról beszélsz, hogy nincs formaidőzítés, utána arról, hogy a csapatok formája ingadozó, majd arról hogy egyes sportolóknak van formaidőzítése, majd utána már egyes csapatokról írsz. Egyik percben azt írod, hogy még 1-2 hónap felkészülési idő sincs meg a csapatok között, utána próbálsz korrigálni, majd te magad ismered el, hogy de mégis van. Másik pillanatban azt írod, hogy egy szünet után két hét elteltével mehetnek az éles meccsek, utána meg arról, hogy 2-3 hét után jönnek a felkészülési szezonban is a barátságos meccsek. A sérüléseknél is már teljesen belebonyolódtál a dologba.

Most jössz azzal, hogy de az FA-kupa később, a Community Shield előrébb van. Igen, jól van, legyen igazad. Csak akkor kérdem én, akkor ez a két döntő hány klubot érint? Ja tudom, maximum hármat, nem a teljes ligát, ahogyan mondjuk az ANK sem mindenkit érint, ergo a játékosok többségének adott volt a szünet, ahogyan egy Eb kapcsán sem a komplett Premier League küzd meg egymással.

Nekem pedig ez a hitelesebb adat, mintsem egy olyan ember által leírt, aki annyiszor korrigált, hogy már azt sem tudom, mről is akar meggyőzni:
2019/2020 szezon, Los Angeles Lakers:
- A kisebb edzések és játékos összetartásokat már megkezdték szeptember elején (egymás elleni meccsek, közös tréningek stb.). Ha nem hiszed, akkor irány Lebron James Instagramja, ahol találsz egy képet, szeptember 2-án, amin közös edzések kezdődtek a többiekkel. Az első hivatalos, "médiás" közös edzés szeptember 28.
- Október 6.: Első Preseason mérkőzés dátuma, több, mint egy hónappal az első közös összetartások után.
- Október 23.: Első éles meccs, másfél hónappal az első edzések után, majd egy hónappal a hivatalos médiás események után.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy egy olyan dologgal próbáltál meggyőzni megint (Manchester City példa), ami hazugság. Azt írod, hogy július 12-én indult a csapat felkészülése, ekkor találkozott először a csapat. Ha már ennyire szőrszálhasogató voltál a kupák kapcsán, akkor nézzük csak mi is a valóság: július 8-án már edzést tartottak, erről Aymeric Laporte számolt be az Instagramján, fényképpel bizonyítva. Ha nincs kedved megnézni, akkor itt egy link, fogalmam sincs, milyen július 12-ről beszéltél. Azt, hogy te általad kitalált dolgokkal próbálod magad győzkodni, az felőlem rendben, de ezeket nem kell hangoztatni, meg tényként közölni.
https://www.mancity.com/news/first-team/picture-special/2019/july/players-return-to-training

Ne csak nagyobb csapatokról legyen szó, ezért nézzük a Villarreal csapatát és a 2019/2020-as szezont:
Gerard Moreno és Vicente Iborra útját vesszük figyelembe, július 6-án már állapotfelmérést végzett az orvosi kar, terheléses teszteket a csapat központjában. Az első edzésekre július 8-án (hétfőn) került sor, Iborra közösségi felületéből következtethetünk erre, míg Moreno 9-én posztolt erről. Ők eltérő felkészülést alkalmaznak, tehát a terheléses tesztektől számított egy héten belül már mérkőzéseket játszottak. Mindezek ellenére, következtetve a közösségi médiás részvételből, folyamatos alapozások voltak, első bajnokira pedig augusztus 17-én (6 héttel később) került sor.

Stade Brestois, ez egy francia első osztályú csapat, akik tavalyi szezon után kerültek fel az első osztályba:
A francia bajnokság korábban kezdett (hagyományosan), ezért választottam, ne legyen az, hogy a spanyol liga később kezd, úgy könnyű. Szóval, Olivier Dall'Oglio edző az első közös edzést a július 1-én tartotta. Az első felkészülési mérkőzést 17-én játszották, míg a szezon augusztus 10-én kezdődött. Közben intenzív edzések voltak, majd 40 nap telt el az első edzés és az első tétmérkőzés között, míg közel három hét az első edzés és az első felkészülési mérkőzés között. Mindezekről a Brest hivatalos Instagram oldalán győzödhetsz meg.


Ennyit erről.  :ok:   A többire pedig azért nem válaszolok érdemben, mert már így is sokat írtam (legalábbis számodra megterhelő). Megpróbáltam úgy írni, hogy megértsd, elkülönítve a csapatokat. Ne legyen megterhelő, hogy egyik mondat után jön egy másik, ahol másik sportág és csapat van, nehogy összezavarodj. :)

Srácok, maradjunk egy normális hangnemnél, ok? Nem kell a szurkálás. Lehet ezt anélkül is. Köszi.  :cya:

Idézetet írta: oakland23 Dátum március 28, 2020, 09:17:48
Újabb orosz MLBL varázslat:
SKA Novosibirsk-Forward Nowosibirsk meccs alakulása negyedenként:

8-26, 33-51, 57-66, 89-87

Sajna túl korán kezdték, így ebből a buliból kimaradtam  :)

Én a hajnali Stimul Novosibirsk  -   Salyut Novosibirsk 69:81 (18:21, 13:17, 25:17, 13:26) meccset figyeltem. Az induló odds 7.5@ volt a Salyutra, ez a meccs előtt felment 8.75@-re. Az elején rögtön bekezdett a vendég, a félidőre már csak 2.2@ ért adták 31-38-nál. Utána átfordult a meccs és kb. standard 6-8-al ment a favorit, de aztán újra belehúzott a Salyut és 12-vel elmentek, amit meg is tartottak a meccs végéig.

Szerintem nincs itt gond; csak másképpen közelítitek meg a helyzetet a srácok. Egyikőtök sem kötekszik; csak mindketten karakánok vagytok; szóval peace :)

Nagyon hosszan írtatok; volt ahol rohant a szemem ;D de nekem ez jött le:

Pozzato úgy kezeli, hogy hogyan lenne ideális az újrakezdés; míg Knapp aszerint, hogy mégis mi lehet a legkevesebb idő a starthoz.

Megmondom én is inkább az szeretném, ha az utóbbi valósulna meg. Értem én, hogy nem lesz olyan a forma, a sérülésveszély is magasabb; de igenis amint kimondják végre, hogy vége ennek a g*ci járványnak, akkor minél hamarabb be kell indítani a sportéletet. Kell a boldogság, a vidámság, a sportörömök a népnek; nem lehet úgy elnyújtani majd a felkészülést, mint máskor.

Kiragadva a Bl-t. Szerintem a történtek után az idei győzelem értéke jelentősen lecsökken; mindenki boldog lesz már attól (gondolok itt a focistákra is), ha újra felpörög a sportélet; itt most az eredmények nagyon másodlagossá válnak; legalábbis szerintem.

Egy ősi karantén közmondás szerint, ha kijárási tilalom idején feszkó van, akkor hűtőből kivett sörrel kell oldalni.


Valamiért most inkább a Dr. Pepperért nyúlnék ;D

Idézetet írta: TiB Dátum március 28, 2020, 19:37:42
Egy ősi karantén közmondás szerint, ha kijárási tilalom idején feszkó van, akkor hűtőből kivett sörrel kell oldalni.



Milyen hűtő? ;D

Idézetet írta: Latzka Dátum március 28, 2020, 19:49:27
Valamiért most inkább a Dr. Pepperért nyúlnék ;D
Én meg a cipzárhoz  ;D

Na de más:
@hilles, tegnapi gyöngyszem az MLBL-ből:
https://betsapi.com/r/2256972/BC-Koltsovo-Novosibirsk-v-Element-Novosibirsk
Félidőben a vendég odds 10.00 körül volt. Én hülye meg nem húztam be még pici téttel sem, mondom magamban nem létezik, hogy ezt is lecsálják. Jövök vissza kaja után, nézem a gépet, aztán látom, hogy 54-55  ;D
Senki nem mondja nekem, hogy nem bunda. Vagy mondhatja, de nem hiszem el.

Bezzeg a korábbi meccsen
https://betsapi.com/r/2256943/Azoft-Novosibirsk-v-Mopsy-Novosibirsk
sikerült bukni 7K-t, ott nyomtam a fordításra, de nem jött. Raktam egy pluszos hendit is, az hozott vissza picit, de a Koltsovo meccsével már simán lehetett volna hozni visszafelé a 10-es oddsal, de nyuszi voltam. Ahogy szoktuk mondani magunk közt, ott volt a kalács a számban...  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum március 29, 2020, 09:30:33
Én meg a cipzárhoz  ;D

Na de más:
@hilles, tegnapi gyöngyszem az MLBL-ből:
https://betsapi.com/r/2256972/BC-Koltsovo-Novosibirsk-v-Element-Novosibirsk
Félidőben a vendég odds 10.00 körül volt. Én hülye meg nem húztam be még pici téttel sem, mondom magamban nem létezik, hogy ezt is lecsálják. Jövök vissza kaja után, nézem a gépet, aztán látom, hogy 54-55  ;D
Senki nem mondja nekem, hogy nem bunda. Vagy mondhatja, de nem hiszem el.

Bezzeg a korábbi meccsen
https://betsapi.com/r/2256943/Azoft-Novosibirsk-v-Mopsy-Novosibirsk
sikerült bukni 7K-t, ott nyomtam a fordításra, de nem jött. Raktam egy pluszos hendit is, az hozott vissza picit, de a Koltsovo meccsével már simán lehetett volna hozni visszafelé a 10-es oddsal, de nyuszi voltam. Ahogy szoktuk mondani magunk közt, ott volt a kalács a számban...  ;D


én továbbra sem azt vitatom, hogy milyen meccsek ezek, mert az látszik. csak valamiféle közös mintá(ka)t szeretnék felfedezni ami segíthet, amivel picit le lehetne szűkíteni az ismeretlent.

Idézetet írta: Latzka Dátum március 28, 2020, 19:26:12

Kiragadva a Bl-t. Szerintem a történtek után az idei győzelem értéke jelentősen lecsökken; mindenki boldog lesz már attól (gondolok itt a focistákra is), ha újra felpörög a sportélet; itt most az eredmények nagyon másodlagossá válnak; legalábbis szerintem.

Ha odáig eljutunk, a játékosnak ugyanúgy a győzelem lesz a fontos, nekünk meg, hogy szórakozzunk.
Nem tudom, mikor lesz ennek vége, de a vége után 3 hónappal már emlékezni is csak alig fogunk rá.
Főleg, ha megússzuk ismerősök elvesztése nélkül.

Inkább attól tartok, hogy a nemzeti bajnokságok még csak-csak újraindulhatnak, ha az adott országban csökken a vírusveszély, de a nemzetközi sorozatoknak a "leglassabb" országokhoz kéne alkalmazkodnia. Pl. hiába van lecsengőben májusra a járvány mondjuk a briteknél, ha a spanyoloknál még felfutóban van.
Vagy egyáltalán a következő hónapokban, mikor a leküzdött járvány után mindenki a vírus újbóli megjelenésétől tart majd, engedik-e egyáltalán a tömeges utazgatást?
Egy BL meccsre több száz fő hivatalból elvándorol, szurkolók nélkül is.
Érdemes ezt majd kockáztatni?



Idézetet írta: Pozzato Dátum március 28, 2020, 15:54:31
o

Kedves tőled, hogy a lejátszott angol kupadöntők időpontjában igazam lehet!   :)

A kérdés az volt, mikorra lehet a szünet után játékra alkalmas állapotba hozni a csapatokat.
Ettől függ a szezon újraindulása és nem az számít, ki mikor van csúcsformában. Elég, ha végig tudja játszani a neki szánt időt.
Te meg jössz a totál indifferens dolgokkal, hogy James meg Ronaldo mikor és ki ellen szeret játszani és hogyan néz ki ez a szobabicikliseknél...  (mert biztos én keverem a csapatok formáját a sztárjátékosok motivációjával...)

Ha te vagy a Lipcsei Peti vagy maga dr. Mezei György, akkor sem hiszem el neked, hogy a csapatok eleve májusra időzítik a formájukat.
Mert ez értelmetlen.

A csapatok/bajnokjságok többségét eleve nem érinti a playoff (mert nincs olyan vagy nem jutnak be oda), az alapszakaszban és a körmérkőzéses formában pedig a szeptemberi-, decemberi- és májusi győzelem pontosan ugyanannyit ér. Ezt matematikailag is le tudom neked vezetni.
Érdekes, hogy a szezon eleji kupadöntőknél te is látod, ezek a meccsek milyen kevés csapatot érintenek, a szezon végieknél meg nem...
(persze lehetnek ritka kivételek, pl. a győri kézis csajok testületileg megtehetik, hogy a final fourra készüljenek egész évben, meg esetleg a Barca kézisei, de fociban top bajnokságban nem találsz ilyen kupacsapatot sem)
Néhány kulcsjátékost igyekeznek kímélni, ha van közben tétnélküli meccs, de ez nem a csapat formájáról szól.

Két szezon között sincs idő 2 hónapos felkészülésre még optimális esetben sem, ezt a példáiddal te is megerősítetted. És igen, előfordul, hogy egyáltalán nincs 2-3 hétnél több felkészülési idő két szezon között sem, mert mondjuk a csapatok már júliusban selejteznek...
Ilyenkor van a felhozó meccs helyett egyből tétmeccs.
Még ha azokból a magasságokból, ahonnan te tekintesz a sportvilágra, ez láthatatlan is.

Te 3 hónapos Premier League szünetről írtál, mint ha az felkészülési idő lett volna, meg úgy általában nagyvonalúan hónapokat tévedsz, ehhez képest belekötsz a 4 napos eltérésbe.    :ok:
De igen, a City valóban, július 8-án kezdett, csak akkor még nem volt ott mindenki, 12-ére csatlakozott a csapat nagyobb fele.
https://www.mancity.com/news/first-team/picture-special/2019/july/players-return-to-training
https://www.mancity.com/citytv/behind-the-scenes/inside-city/2018-2019/july/inside-city-345-back-in-training

A 12-én a City oldalára felkerült cikk miatt volt a hibás dátumom, azt láttam elöször, mikor visszafelé lapoztam az oldalukon, de valóban 4 nappal előbb kezdte néhány játékos az edzést!
Ez szerintem mindent megváltoztat. Majdnem egy csapatnyian voltak már 8-án is!!
Innen a jó formájuk.

Na de félre a tréfát. Minden idézett focicsapatod júliusban kezdte a felkészülést az augusztusban induló szezonra és 1-2 hét múlva felkészülési meccset játszott.
Akkor miről beszélünk?

Én azt állítom, hogy 2-3 hét alatt meccsre kész állapotba lehet hozni egy egészséges, alapkondival rendelkező sportolót.
Ráadásul most ismerős keretek találkoznak, ismerik a taktikai elemeket, az elvárásokat, a stáb meg a játékosok terhelhetőségét.
Ha meg elfáradnak majd az első tétmeccs végére, az nem gáz, mert az ellenfél is el fog.

Ha neked van igazad, akkor ennél jelentősen hosszabb felkészülési időt adnak majd a csapatoknak, vagy ha mégsem, akkor a játékosok sírva kéredzkednek majd le a pályáról. (vagy alapból elmennek táppénzre, nehogy játszaniuk kelljen)

Egyébként arra is fogadnék, hogy a játékosok nagyon-nagy többsége is arra szavazna, hogy minél előbb játék legyen.




Már megint eltértetek a tárgytól... mit is mondtatok amúgy, hol is lakik a hölgy?

Idézetet írta: Suugger Dátum március 28, 2020, 20:22:03
Milyen hűtő? ;D

Wimbledon cancelled over Covid-19 pandemic

The All England Lawn Tennis Club (AELTC) has confirmed that this year's edition of the Wimbledon Championships will not take place due to the outbreak of novel coronavirus (Covid-19).

The Championships had been due to run from 29 June to 12 July in London, but concerns over the ongoing situation with coronavirus led the AELTC to cancel the 2020 tournament altogether.

The AELTC had considered switching the competition to later in the year, but said as it is likely that current restrictions in the UK "will continue for many months", there was no possibility of rearranging the event. Instead, the 134th edition of the Championships will take place from 28 June to 11 July 2021.

This will be the first time the Championships has not taken place since 1945, when the tournament was coming to the end of a six-year suspension due to the outbreak of World War II.

"It has weighed heavily on our minds that the staging of the Championships has only been interrupted previously by World Wars but, following thorough and extensive consideration of all scenarios, we believe that it is a measure of this global crisis that it is ultimately the right decision to cancel this year's Championships, and instead concentrate on how we can use the breadth of Wimbledon's resources to help those in our local communities and beyond," AELTC chairman Ian Hewitt said.

AELTC chief executive Richard Lewis added: "While in some ways this has been a challenging decision, we strongly believe it is not only in the best interests of society at this time, but also provides certainty to our colleagues in international tennis given the impact on the grass court events in the UK and in Europe and the broader tennis calendar."

Meanwhile, European football governing body Uefa has announced that all matches across its Champions League and Europa League tournaments will remain suspended until further notice.

Uefa initially postponed the games last month in response to the outbreak of coronavirus, and at the time said it would issue further updates as the situation progressed.

However, with many countries across Europe having rolled out strict measures to combat further spread of the disease, both events will remain suspended for the foreseeable future.

Uefa also announced that all national team matches for men and women that were due to be played in June 2020 will be postponed until further notice. This includes play-off matches for showpiece men's European Championship 2020 and all qualifying matches for the Women's European Championship 2021.

The organisation had already announced that the Euro 2020 tournament would be moved to next year, with the competition now set to run from 11 June to 11 July.

The cancellation of national team games also applies to all scheduled friendly matches, youth-level events and futsal competitions. In addition, all deadlines related to all 2020/21 Uefa club competitions will be postponed until further notice.

Elsewhere, North America's Major League Baseball (MLB) has also announced that its MLB London Series will not take place due to the coronavirus pandemic. The Chicago Cubs had been due to play the St. Louis Cardinals at London Stadium over the weekend of 13-14 June.

(forrás: igamingbusiness.com)