A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#420 április 16, 2020, 08:56:46, sunik29
De most komolyan, az amerikai politikai hatalom allaspontja (az atlathatosag es az oszinteseg megtestesitojekent)  a masok hibaztatasara epul, hogy eltakarja a sajat inkompetenciajukat es felkeszuletlenseguket. Nem is olyan reg Tramp volt aki kilepet a klima vedelembol, (alitolag sokan velnek osszefuggest a levego szenyezetseg vs. virusban) de a jelenben Kinat , Europat most a WHO hibaztatja , de ok makulatlanok mindig. Hajra Tramp ugyes vagy! A vilag bologat ,hogy fasza gyerek vagy.

Idézetet írta: gavrilo14 Dátum március 16, 2020, 19:54:10
Az iskolabezárásról és a szigorú lezárásokról is eltérő vélemények vannak. Hogy melyik volt a jó döntés, az nehéz megmondani, ám a skandinávok mindent megtesznek, hogy "az utólag könnyű okosnak lenni" versenyben ne kelljen sokat kutakodni. Jelenleg Dánia, Norvégia és Svédország is 1000-1300 fertőzött között van és 3-10 halálos áldozat között, azonban az utóbbi napokban eltérően reagáltak a történesekre.

Dánia és Norvégia szigorúan lépett fel (iskola- és boltbezárás, határok lezárása), míg a svédek éppen ellenkezőleg. Az utóbbi országban csak egy 5000 fős középiskolát zártak be, nem lehet 500 fő feletti rendezvény és javasolják a home office-t. Nincsen határ-, repülőtérlezárás, illetve bolt vagy éttermi korlátozás. A mai nyilatkozat alapján ezt így indokolják: "Évente 1500 ember hal meg influenzában, míg eddig 6 halálos áldozatunk van a koronavírus miatt. Ha most bezárnánk az iskolákat, azzal nagyobb károkat okoznánk, mivel a munkavállalók egy jelentős részének haza kellene mennie. Felkészültünk a legrosszabb forgatókönyvre, azonban még nem vagyunk abban a fázisban. A fertőzöttek 90-95%-a nem fogja súlyosan érzékelni a megbetegedést."

Nem ma, nem holnap fog kiderülni, hogy melyik ország döntött jól, azonban az összehasonlítás érdekes lehet mondjuk 1-2 hónap múlva. Mekkora lesz a fertőzöttségbeli különbség az országokban? Milyen gazdasági hatása lesz a korai iskolabezárásoknak?

A mai adatok a fertőzöttség terén az említett országokban (halottak száma):
Norvégia: 1169 (3)
Svédország: 1042 (6)
Dánia: 960 (4)


Ez a különbség szigorú (Norvégia, Dánia) és az enyhe intézkedések között. Jó összehasonlítási alap, mivel az emberek fittségi állapota/várható átlagos életkora és a kórházak felszereltsége hasonló (szóval felesleges mondjuk Magyarországot vagy Olaszországot összehasonlítani velük)

fertőzöttek száma (halálozások száma)
Norvégia: 6677 (130)
Svédország: 11 927 (1203)
Dánia: 6681 (309)


A norvég-dán és a svéd számnak közelítenie kellene egymáshoz a következő időszakban, mivel előbbi két ország egy hétben belül kinyitja a sulikat, illetve a svédek pedig enyhébb korlátozásokat vezetnek be, azonban még továbbra is a nyájimmunitást preferálják, illetve állítják, az egészségük elbírja a betegeket. Tegyük hozzá, hogy a kevés korlátozás miatt jóval-jóval kevesebbet költöttek (illetve vesztettek), mint a bezárkózó skandináv országok.


Zombik is elkaphatják a koronavírust.



Tetszik, hogy van rajtuk maszk. Tegyük fel, hogy nem a fotó miatt van rajtuk, és maszkban mentek be eleve. Kahn egy állat, kb olyan négy halálos betegséget is simán kihord lábon, szóval tegyük fel elkapta a vírust, beleköhögött a tenyerébe, mielőtt az irodába ért. Utána ő írta először alá a szerződést, aztán körbe adta a tollat. Alphonso Davies az irodai fotózkodás után megvakarta az orrát. Nagyjából félóra múlva a Davies-család öröm ebédet csapott, és a méltán ünnepelt Alphonso életében először ülhetett az asztalfőre. Tüsszentett egyet, megesik, mindenki szokott. Davies nagyi épp nagyra tátotta a száját ebben a pillanatban, és emelte a villára felszúrt rántott húsdarabot a nyitott szája felé. Idős kezeinél a tüsszentéssel levegőbe küldött nyálfoszlányok gyorsabbak voltak, ezért....

A gondolatot megszakítva, lehet a német foci tér vissza először a top ligák közül? https://www.goal.com/en/news/german-prime-ministers-claim-bundesliga-could-return-on-may/1rjss0l521bnh1jub5rvaeng3o

Feloldanám a korlátozásokat és mindenkinek kötelezővé tenném ilyen gömbök viselését.

Aztán ebben próbálj meg valakihez 2 méteren belül kerülni!


Nem tudom, volt-e már. Láttam, hogy lehet a PL folytatásának időpontjára fogadni. (június 1, július 1, augusztus 1). A június 1. 15.0-ös, júliusra várják inkább. Úgy gondolom, hogy az emberiség le fogja lassítani a járványt, olyan gyorsan véget ér, amilyen gyorsan elkezdődött. De a játékosokat is simán el lehetne különíteni, nem értem, miért nem ezt teszik, és zárt kapus meccseken fejeznék be. Nem tudom, van-e érték a júniusban, ha valami ilyen radikális döntés születik, akár még be is jöhet.

Idézetet írta: sportbettorpro Dátum április 21, 2020, 09:12:18
Nem tudom, volt-e már. Láttam, hogy lehet a PL folytatásának időpontjára fogadni. (június 1, július 1, augusztus 1). A június 1. 15.0-ös, júliusra várják inkább. Úgy gondolom, hogy az emberiség le fogja lassítani a járványt, olyan gyorsan véget ér, amilyen gyorsan elkezdődött. De a játékosokat is simán el lehetne különíteni, nem értem, miért nem ezt teszik, és zárt kapus meccseken fejeznék be. Nem tudom, van-e érték a júniusban, ha valami ilyen radikális döntés születik, akár még be is jöhet.

én eddig inkább azt tapasztalom hogy nem fogunk sokáig topligák nélkűl maradni, egyszerűen foci nélkűl élni lehetetlen  ;D szerintem reális a július, addigra simán lecseng ott a járvány, most csúcsosodik épp



A H1N1 sokkal kevésbé volt halálos, az influenzánál is sokkal veszélytelenebb volt. Csak a nagyon kis gyerekekre, babákra volt igazán veszélyes. A koronavírus viszont jobban tud terjedni az influenzánál, és sokkal halálosabb. Akkor is túlzott pánik volt (ott szándékosan keltettek félelmet, és a WHO is nevetséges nyilatkozatokat tett, és rengeteg gyógyszert adtak el így), de messze nem ekkora.

Lehet, hogy kevertem a H5N1-et a H1N1-gyel. Ott a sertésinfluenzától nem volt pánik, a madárinflenza miatt sokkal nagyobb volt.