A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


WC-papírról, François Rabelais 16. századi francia szatirikus író tollából: ,,Az, aki papírt használ mocskos fenekén, mindig piszkosnak fogja találni a golyóit."

Rendkívül hasznos tudás: idén júliusban lesz 150 éve, hogy perforált WC-papírt használunk.

Egy kis pontositas: a pepco is bezar. Ettol fuggetlenul atjott az uzeneted lenyege.

Idézetet írta: RedMunchen Dátum március 08, 2021, 17:16:34
Egy kis pontositas: a pepco is bezar. Ettol fuggetlenul atjott az uzeneted lenyege.

Tegnap még úgy volt nyitva lesz, biztos nem jött be a kiskapus megoldásuk.

A borellátó ma is nyitva volt, úgyhogy nincs itt semmi probléma.  ;D

Jott ma uj behivo oltasra.
Valtozas az smsben, hogy mar a TAJ szam is szerepel a behivoban. ( sokan panaszkodtak, hogy egy csalad ugyanazt a telszamot adta meg, igy nem tudjak, kire vonatkozik a behivo).

Kar, hogy megint AstraZeneca lenne, az tovabbra sem erdekel.


"a járvány mérséklődhet, május közepétől pedig lazítás kezdődhet. Biztos vagyok benne, szabad nyarunk lesz"

https://telex.hu/koronavirus/2021/03/09/merkely-bela-brit-varians-terjedes-nyar-lazitas

Azért majd nyáron korlátozni kellene a külföldre utazást, és mivel legyőztük a vírust, jöhetne a nyaralás Mészáros Lőrinc Balatonján, Mészáros Lőrinc valamelyik hoteljében. :smitten:

Mintha a delphoi jósda újraéledne, úgy nyomatják a napi prognózisokat, de ha visszanéznénk, szerintem ezekből semmi sem jött be, sem a kormány, sem a "szakértők" részéről. Fogalmuk sincsen. Egy hétvége alatt beoltunk mindenkit, februárban konzoltáljunk, hogy mikor nyissunk, majd zárunk, virológusok mondják, hogy majd ekkor, meg majd akkor érkezik a hullám, aztán az látszik, teljesen vakon vannak. Szlávik is elmondja, mindenki maradjon otthon, ne utazzanak külföldre, hogy a lánya egyedül legyen az Emírségekbe tartó gépen. Merkely egyik héten még azt mondja, neki nem kell oltás, átesett rajta, majd szólnak neki fentről, hogy ostyám, neked kínai kell, és már megy is oltatni.

Merkely ezt is mondta pl.
."Ha jönne a járvány második hulláma, akkor a most szerzett tapasztalatok birtokában már nem védtelenül kell elé állnunk – mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Magyar Hírlapnak. Véleménye szerint a Covid-19 el fog tűnni, mivel az influenza vírus folyamatos változásával ellentétben a koronavírus nem mutálódik."..2020. 06. 23.kedd
Nem rossz a delphoi jósda,de nekem a Boszorkányper villant be
https://www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s

Izrael nem ismeri el/nem fogadja el a kinai vakcinat, a Potrohos Ge..t megis beengedtek Jeruzsalembe.

Egeszen biztos kinait kapott. Egeszen biztos.😎

Kevés szó esik a lelki oldaláról a járványnak, és azt gondolom, hogy ebben a média és az orvosok is hibáztak, ezt az egészet sokkal jobban kellett volna kommunikálni. Úgy hírt adni a népnek, hogy ne legyen teljes félelem, de az is lehet hogy ez volt a cél, az egyre ijesztőbb és ijesztőbb címek a kattintásokért és megtekintésekért. Konkrét példát is tudok sajnos.

Nagybátyám központi figura volt, sosem ivott, életvidámsága még nagyobb lett, miután nyugdíjas lett. Ingyen ment focipályára füvet vágni, nagyon időseknek állatot etetni. Rengeteg szeretik, viccelődik, nem nyomulósan vagy fárasztóan, és érdeklődő. Volt! Egy éve elindult a lejtőn, teljesen magával rántotta a járvány, pedig egy kis faluban él, ahol még koronás eset sem volt, legalábbis igazolt. Egyre inkább abból álltak a napjai, hogy ezt a járványos dolgot hallgatta, rádión és tévén is, egy ponton úgy döntött, nem jön ki a házból amíg vége nem lesz, csak felesége jár bevásárolni. Összetört egy rádiót és egy tévét is. Napi 1-2 litert bort beküld lazítónak. Látogatni még lehetett, de tavaly november körül óta, már csak a felesége mehet be hozzá, senki mást, tehát még a gyerekeit sem engedi be, annyira fél, hogy meghal. Próbáltunk pszichiátert hívni házhoz, de nem engedte be, bemondásra meg nem írnak fel Rivotrilt vagy más nyugtatót, meg antidepresszánst. Pedig jelenése lenne a kórházban is, mert peacemakere van, kontrollok vannak, de úgy gondolja, hogy úgy sem romlik el, tíz a garancia rá, meg a legjobb Energizer elemet kérte bele. Mondom, mindenre van poénja, vagy legalábbis volt. Úgy tett tönkre egy embert a járvány, hogy közvetlen kapcsolatba nem is került a betegséggel.

Két éve nyáron még ezt a zenét mutogatta, hogy ez az új kedvence:

https://www.youtube.com/watch?v=7OrLroFa0AI

Teljesen egyetértek veled! Én magamon tapasztalom, hogy kezdek teljesen befordulni, pedig nem vagyok annyira öreg (39). Szerencsére a munkámat nem vesztettem el, de csak havi 5-6 nap "melózok" (bevállaltam az éjszakás biztonsági felügyeletet a melóhelyen). Egyedül élek, alig-alig találkozok valakivel, rendesen programnak számít egy Lidl-ös bevásárlás. Én is észrevettem magamon, hogy egyre többet iszok unalmamban, magányomban, a cigiadagom is majd megduplázódott. És tényleg nem látom ennek az egésznek a végét, mikor térhet vissza minden a rendes kerékvágásba. Elkeserítő... :-\ :-\ :-\

Én azt tudom tanácsolni tonijani, hogy sportolj! Nem tudom milyen az alkatod, vagy van-e valami betegséged, de hidd el, hogy sokat számít mentálisan! Ha nem is vagy esetleg fitt, akkor már az, ha fogod magad, és elmész 1-2 órát sétálni, s nem otthon ülsz, már rohadt sokat tud dobni a kedélyeden! S a sétálás nem tiltott dolog!
Aki teheti tényleg próbáljon meg a szabadban lenni, sportolni kicsit, vagy legalábbis mozogni, kiszakadni a négy fal közül betartva az előírásokat! Sokat segít!

Kitartás tonijani, nem egyszerű helyzet. :(

Hozzászólásaid alapján vidám alaptermészetűnek tartottalak mindig is, szerintem átvészeled. :beerchug:

Első és legfontosabb dolognak tartanám a média kizárását (amennyiben lehetséges), illetve azon társaságok kerülését akiknél más téma nincs csak a mostani járvány. Mert sajnos ilyenek is vannak.

Ha non-stop megy a TV, rádió azzal sehova nem jutsz, sőt...csak a negatív dolgokról számolnak be jóformán.

Miért van az, hogy egy híradóban nem az hangzik el, hogy "Ma, 30 000 ember meggyógyult"?