A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Igyekszem! És köszönöm!  :cya:
Egyébként ez az oldal tényleg sokat segít, hogy a napokat egy kis tartalommal tudjam megtölteni, mind a játékok, mind a fórum.  :ok:

Idézetet írta: tonijani Dátum március 12, 2021, 16:25:36
Igyekszem! És köszönöm!  :cya:
Egyébként ez az oldal tényleg sokat segít, hogy a napokat egy kis tartalommal tudjam megtölteni, mind a játékok, mind a fórum.  :ok:

Sőt, ha már itt tartunk, akkor akár ezen a fórumon is hanyagolni kellene egy két téma olvassását, a lelki nyugalomért.  :D

A mozgás, legyen az egy kis séta vagy egyéb, tényleg nagyon hasznos; szintén csak ajánlani tudom :ok:
De ha már a 4 fal közé kerül az ember, akkor lehet kicsit a szellemmel is foglalkozni; sakkozzatok! :) 8)

Nekem a Vezércsel sorozat volt, ami beindított, hogy újra feltegyem a telefonomra a Chess.com alkalmazást. A sorozat már kicsit a múltté, de a játékkedvem hónapok óta megvan, napi jó pár partit letolok. A kihívást és az érdeklődést fenntartja, hogy élőpontot számol (1200-ról indulunk); nekem most 1038 pontom van (134 győzelem, 152 vereség, 31 döntetlen). Voltam már 960 pont környékén, cél az 1100.

Napi 1 meccset pedig ingyen kielemez a rendszer; a kulcspillanatokat vissza lehet játszani; szerintem igazán remek alkalmazás; sakkra fel! :)

Idézetet írta: zbking Dátum március 04, 2021, 19:01:50
Én viszonylag későn regisztráltam, pontosan már nem emlékszem, pár hete, beírtam itt a fórumba akkor. Ilyet kaptam most, smst küldtek.
Mondjuk elég gagyi, hogy nem tudom lemondani sehol, mert AstraZeneca nem szimpi, így nem fogok elmenni. Kivárom a Pfizert vagy Modernat.


Tisztelt Oltásra Regisztrált!

Tájékoztatjuk, hogy a koronavírus elleni védőoltásának beadására 2021.03.07 Vasárnap 13:30 órakor a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (1097 Budapest, Albert Flórián út  5-7. 3-as pavilon) a(z) 4. számú oltóponton kerül sor. Az oltás AstraZeneca-vakcinával történik. Kérjük, hogy az oltóponton pontosan szíveskedjen megjelenni és ha teheti, hozza magával a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról le tud tölteni. Amennyiben a megjelölt időpontban nem tud megjelenni, az oltásra csak a későbbiekben lesz lehetősége.

Üdvözlettel: Vakcinainfo

Anyukám szintén lemondta az Astra Zenecát mostanában olvasható problémák miatt amelyek aztán vagy valósak vagy nem ( vérrögképződés stb. ), ki tudja, mindenestere ő tartott tőle. Őt a háziorvos hívta fel 4 napja, aztán ma megint felhívta, hogy akkor lenne Pfizer is és jelenjen meg x.y. oltóponton kedden.
Na de ő 73 éves, nyilván ha majd engem hívnak mondjuk májusban, hogy lenne Szputnyik és azt mondom nem, akkor majd lehet fél év múlva hívnának megint  :)

Idézetet írta: firgabácsi Dátum március 12, 2021, 19:55:07
ha majd engem hívnak mondjuk májusban, hogy lenne Szputnyik és azt mondom nem
Amennyiben tervezel külföldre utazni a következő években, akkor nagyon jót teszel majd saját magadnak azzal, hogy bármilyen kecsegtető ajánlat ellenére mindig és mindenkor vissza fogod utasítani az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által forgalmazásra NEM AJÁNLOTT vakcinákat.
Jelenleg az orosz Szputnyik-V és a kínai Sinopharm ilyen vakcinák.

Váratlan pofont kaphatnak Brüsszelből a magyarok
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/vakcina-eu-brusszel-oltas-igazolvany-orosz-kinai.725051.html?fbclid=IwAR2vwapU8cW_6uFCxujGKIhF6c4HeL2KNqa_eRjfXjFUtyDuVcdaTfky8h4

Vigyázzunk ezekkel a vakcinákkal sportfogadás fórum társaim, veszélyes mellék hatások jelentkezhetnek, elgondolkodtató


https://index.hu/kulfold/2021/03/12/vakcina-europai-gyogyszerugynokseg-vizsgalat-pfizer-astrazeneca-moderna/

Idézetet írta: Hentesáru Dátum március 12, 2021, 20:27:10
Vigyázzunk ezekkel a vakcinákkal sportfogadás fórum társaim, veszélyes mellék hatások jelentkezhetnek, elgondolkodtató


https://index.hu/kulfold/2021/03/12/vakcina-europai-gyogyszerugynokseg-vizsgalat-pfizer-astrazeneca-moderna/

Egyszerűen ez az egész egy káosz, amit mindenki generál! A lakosság amiatt, hogy több százezeremberből meghal kettő mellékhatás miatt. Ez valahol szerintem simán megtörtént eddig a világban más gyógyszerek miatt is, holott lehet az Algopirin mellékhatásai között is fel van sorolva lehetséges haláleset, de azt senki nem figyeli, mert az algopirint mindenki "ismeri" (most ez egy hirtelen kiragadott példa volt, lehet nincs ilyen benne, de értitek szerintem mire szeretnék célozni)!
Úgy érzem, hogy ez az egész már túl van tolva.

Ez az egész túlozás pedig ugyebár a médiának köszönhető, akik egymást túllicitálva próbálnak minél borúsabb, hátborzongatóbb szalagcímeket adni a cikkeknek, hogy növeljék az olvasottságot! Admin írta meg jól, gyerekek ne olvassatok médiát! Vagy ha nagyon muszáj, és nem bírjátok ki, akkor maximum egyszer délelőtt egy nap nézzetek rá egyetlen általatok hitelesnek vélt médiasite-ra és annyi! Higgyétek el, jobb lesz! Helyette vegyetek elő egy könyvet, sportoljatok, legyetek a családdal vagy tököm tudja, de próbáljátok ezt a hisztériát kizárni, amennyire tudjátok, mert csak saját magatokat, és környezetetek idegelitek vele haszontalanul, hiszen semmit sem tudtok csinálni a jelenlegi helyzetben! A tehetetlenség, hogy korlátok közé szabnak stb. már alapból embertpróbáló, ne engedjétek, hogy a média tovább feszítse a húrt, s bestresszeljetek rajta!

A lakosság információéhségén, pánikján, valamint a média ezt meglovagoló idióta magatartásán túl pedig a harmadik felelős az ilyen jellegű hírekért, és káoszért, maguk a gyógyszergyártók, vagy vakcinagyártó cégek, hiszen kutya legyek, hogy ezek majd egy éve alatt, sőt szerintem inkább fél év alatt kifejlesztett oltások elkapkodott valamik, ami megintcsak profithajhászásnak köszönhető. Mint minden ez is a pénzről szólt! Egymással versenyt futva dobálták piacra a vakcináikat a lehető legnagyobb profit reményében, úgy, hogy hosszútávon nem is tesztelték az embereken! Azt se tudjuk, hogy meddig hatásosak, ráadásul hosszútávon van-e bármilyen súlyos szövődményt okozó mellékhatása ezeknek!

Egyszerűen amit látok az kész káosz minden szinten. A lakosság szintjétől a médián át, a gyógyszergyártókon keresztül a politikai kormányzatokig. Sok ismerősöm még össze is tette a kezét, hogy szerencsére "csak" ez a Covid van...mi lett volna, ha ne adj Isten egy ebola szabadul el világszinten...! Bele sem merek gondolni.

Mindenesetre ez a világjárvány nagyon szépen megmutatja, hogy mennyire felkészületlen az emberiség, ez a globális massza, egy-egy ilyen egészségügyi katasztrófa kapcsán. Szóval ha lehet ne túráztassátok magatokat, illetve egymást, mert az ég egyadta világon semmit sem tudtok tenni elleni. Akkor meg nem érdemes még jobban beengedni a félelmet az életetekbe. Persze azért érdemes elővigyázatosnak lenni, mert itt van ez a sz.r, csak normális mértékben tegyétek.

Egyébként csütörtökön oltották szüleimet ezzel az Astra szarral. Gondolhatjátok mennyire bennem van az ideg azóta, olvasva reggelente a csak a szalagcímeket, hogy Dániában leállították, Ausztriában meghalt egy ember stb. Jobb is ha nem nézem, mert csak felidegelem magam rajta. Bízom a legjobbakban, szüleim úgy döntöttek korábban beoltatják magukat, elfogadom, ő döntésük. Én biztosan húzom addig az oltást, amig lehet, mert egyáltalán nem bízom egyikben sem jelenleg. Persze mindez rizikó, de hátha a fizikális kondi, a rendszeres vitaminszedés és Béres Józsi cseppjei segítenek!  ;D

https://www.portfolio.hu/global/20201210/koronavirus-csoda-europaban-mindket-hullam-elkerulte-oket-pedig-nincsenek-szigoru-korlatozasok-461032

Persze van szerencséjük földrajz és népsűrűség terén, de ott egy Gödényt körberöhögnének, digitális és szabálykövető a társadalom, bíznak a vezetőkben, mert gyors, határozott döntéseket hoznak. Időben lépnek, mert nyáron a bulizgatás mellett előrejelzéseket csináltak, készültek a járvány visszatérésére. Tényleg sokat számít a népsűrűség is, de azért itt már a gondolkodásmód is fontos szerepet tölt be.

Fizetős cikk ::)

De ha már szóba került, Doktor Gődényhez mit szóltok? ::)

Nekem nem az, bár a Google cache lehet segít rajta: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jEermBpEsdsJ:https://www.portfolio.hu/global/20201210/koronavirus-csoda-europaban-mindket-hullam-elkerulte-oket-pedig-nincsenek-szigoru-korlatozasok-461032+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-b-d

Gödényről én azt gondolom, hogy elég megnézni minden korábbi tettét. Mindegyik a hírnévre irányul, ezért bármit bevet, ha kell amerikai focista, ha kell színész, ha kell pártalapító, ha kell vírustagadó. Ez utóbbi most betalált neki.

Idézetet írta: TiB Dátum március 13, 2021, 20:07:23
Gödényről én azt gondolom, hogy elég megnézni minden korábbi tettét. Mindegyik a hírnévre irányul, ezért bármit bevet, ha kell amerikai focista, ha kell színész, ha kell pártalapító, ha kell vírustagadó. Ez utóbbi most betalált neki.
Aranyéletbe is benne volt, hiteles ember!  :great:

Ismerem az egész családot személyesen az edzőteremből. Ott normálisak.
Mondjuk a kamupártra kapott 153 milliót behajthatnák rajta.
De az Aranyéletben sem adta vissza a pénzt Márknak... :)

2020. október 16. - Orbán Viktor: nehéz ősz és tél elé nézünk
https://pannonrtv.com/rovatok/politika/orban-viktor-nehez-osz-es-tel-ele-nezunk-de-az-egeszsegugy-allja-sarat

2020. november 13. - Orbán Viktor: a 14.nap környékén nagyon nehéz lesz
https://mfor.hu/cikkek/makro/orban-viktor-a-14-nap-kornyeken-nagyon-nehez-lesz.html

2021. február 19. - Orbán Viktor: nagyon veszélyes pillanatban vagyunk
https://www.dehir.hu/belfold/orban-viktor-nagyon-veszelyes-pillanatban-vagyunk/2021/02/19/

2021. február 25. - Orbán Viktor: az egész járvány legnehezebb két hete jön
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-az-egesz-jarvany-legnehezebb-ket-hete-jon

2021. március 14. - Orbán Viktor: most jön a járvány legnehezebb hete
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210314/orban-viktor-most-jon-a-jarvany-legnehezebb-hete-474090

A legnehezebb ősz és tél után, február végén volt a legnehezebb, aztán két hétig volt a legnehezebb, aminek lejárta után most a legnehezebb hét jön.

Elhitték még páran az országban, hogy tényleg két hétig tart a lezárás.  ;D  Amikor május végéig zárva vannak a bíróságok és a rendeletben az van, határozatlan ideig van lezárás, akkor utána már nem kell meglepődni, ha Viktor azt mondja, hogy majd valamikor nyitunk, ha úgy tartja kedve. Jövőre választás? Dehogyis, majd amikor Viktor úgy gondolja, de lehet meg sem tartják  ;D

sztem május 1. a nyitás reális időpontja, de lehet túlságosan optimista vagyok... ;D