A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Egy kis oltás beszámoló ismeretségi körből:

1. Pfizer: ketten kaptak a családból, mindketten jól vannak, semmilyen mellékhatás nem volt.

2. Moderna: hárman kaptunk, mindenkinek az a válla fájt kb. egy napig, ahová adták az oltást.

3. Astra: 4 ismerős kapott. Egyiknek izomfájdalom volt és belázasodott, másfél napig tartott.
A másiknak csak izomfájdalom volt, majd oltás után 15 nappal elkapta a vírust, azóta enyhe láz, fáradtság, gyengeség van, otthon fekszik, ez 3 hete tart, szerencsére súlyos tünet nem volt.
A harmadiknál nem volt semmi gond, picit fájt a válla.
A negyedik egy héttel az oltás után szintén beszopta a vírust, szerencsére enyhe tünetei vannak, fáradtság, enyhe láz, kb. 8 napja tart.

4. Szputnyik: 2 ismerős kapott, jól vannak, minden rendben ment.

5. Kínai: nem ismerek olyat, aki ilyet kapott.


Mint írtam, itthon a többiek várnak a Pfizer/Moderna valamelyikére, remélem nemsokára beférnek, ha tényleg megjön még a 750 ezer Pfizer és 600 ezer Moderna ebben a hónapban.

Idézetet írta: Fehérgyarmat Dátum április 07, 2021, 23:41:05
Nem találom a hozzászólásomat!

Illetékes lenne olyan szíves méltóztatna felvilágosítani, hogy hova tűnt?

@Fehérgyarmat

A hozzászólásod törölve lett. A személyeskedés, sértegetés nem idevaló. Köszönjük.

#827 április 09, 2021, 11:56:39, MessiÁs
Hazaengedtek.

Hét elején még hétfőt mondott a doki, le is taglozott.
Nővérek es orvosok kiemelkedő munkát végeznek mind, a körülmények viszont, siralmas. Kezdve a wcrol. De hát nem ért váratlanul.

9napot voltam bent, szerdán 80 alatt szaturaltam meg, 3napig monitoroztak és maszkon át kaptam oxigént. Meg hát csomó gyógyszert, kortikoszteroidot stb.
2napja a rontgenem komoly javulás mutatott. Azt mondta a doki 10/8as rossz volt, legutóbb már csak 10/4.
De minden tünetek megszunt. Nagyon jó az étvágyam, talan túl jó is. Amióta bekerultem és kezeltek a lázam teljesen megszunt. A kohoges nagyon minimális, de ez betudhato hogy még nem tökéletes a tudom.
Szaturaciom már 98 oxigén nélkül, szal kb tökéletes.

Szoval back to life..


*a doki és a kompetensebb nővérek mind mondják milyen szerencses vagyok hogy így megúsztam. A vicces hogy én sosem éreztem hogy valamiféle kötélpályan egyensúlyoznek, hisz még az első nap is teljsenen korrekten voltam amikor kaptam az oxigént. És mégis többen is hangsúlyozzák a mázlimat, hogy mennyivel rosszabb lehetett volna. Fura ebbe belegondolni hogy milyen apró a határvonal a középsúlyos ami én voltam, és mondjuk a már intenzív terápiát igénylő súlyos között. Lehet ha várok még két órát otthon oxigén nélkül most nem itt lennek.

Nagyon szomorú dolog ez, ám egyáltalán nem árt megemlékezni erről itt is, nem csak a másik topikban, hiszen ez a haláleset teljes mértékben erről topikról is szól. Vagyis a koronavírusról és hatásairól.

Kedden még arról volt hír, hogy Igaly Diána elővigyázatosságból kórházba került, majd mindössze 3 nappal később, pénteken, sajnos már arról van hír, hogy sajnos elhunyt az olimpiai bajnok Igaly Diána.

HÁROM NAP, mindez 3 nap alatt történt!
Ilyen is lehet a koronavírus. És a hatása.

MessiÁs, örülök, hogy hazaengedtek a kórházból. További gyógyulást és jó egészséget kívánok!


Sportlövészet: Igaly Diána elővigyázatosságból kórházba került
https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/sportloveszet-igaly-diana-elovigyazatossagbol-korhazba-kerult-2819271

Gyász: elhunyt az olimpiai bajnok Igaly Diána
https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/gyasz-elhunyt-az-olimpiai-bajnok-igaly-diana-2819799?fbclid=IwAR0kzGno64PMChxPK76HYJPqGh3wbcqD53a6_HmTHuwxatDRQ02jw57uTjM

Hazajutottam.

Közel lakom a kórházhoz, és nem akartam senkit se fuvarra kérni és szabadulni akartam..

De muszáj elmondanom, hogy az orvosok tényleg értenek hozzá. Nem csodálkozom hogy hétfőig akart eredetileg bent tartani a doki, mert az 5perc gyalogút hazáig egy örökkévalóság volt. Úgy kapkodtam a levegőért, mint ha 88.percben járnék egy meccsen és előtte már 10kmt futottam fel és alá.

Vigyázzatok magatokra és amit mond az orvos(ok többsége) az úgy van.

Dániában is vannak napi jelentések. Tegnap 214 311 PCR-tesztet jelentettek, ma 183 675-öt. Az két nap alatt összesen 397 986 PCR-teszt. Nálunk ezalatt a két nap alatt összesen 65 726 tesztről számoltak be. Úgy hatszoros a különbség, hogy Dániában mindössze 5,8 millióan laknak. Összesen ott 23,6 millió PCR-tesztet végeztek eddig. Nálunk 4,8 milliót.

Emellett azt is lehet tudni, hogy Dániában ebben a két napban a PCR-tesztek mellett elvégeztek 460 ezer antigén gyorstesztet is. (Erről nincs magyar adat.)

Olvasónk azt írja, hogy a dán tesztelés masszív, ingyenes, és az egészségügyi hatóságok azonnal lecsapnak  a fertőzésgócokra a kapcsolatok felkutatásával és a fokozott helyi teszteléssel.

Tegnap a dánok a járvány 1 hivatalos áldozatát jelentették be. Ma nem jelentettek halálos áldozatot. Ezalatt a két nap alatt Magyarországon hivatalosan a járvány 557 újabb áldozatát jelentették be.

Az 5,8 milliós Dániában 221 covid-fertőzött van kórházban. Nálunk 11 363. Ott 37 koronavírusos beteg van intenzíven. Nálunk erről napi adat nincs, Gulyás Gergely tegnap a kérdésünkre azt mondta, hogy 1 827 koronavírus-fertőzöttet ápolnak intenzíven. Ott 24 covidos beteg van lélegeztetőn. Nálunk 1 364.

Dániában eddig összesen 2 436-an hunytak el a járványban. Nálunk 22 966-an.

Lakosságarányosan, egymillió főre

a dánok áldozatok száma: 420
a magyar áldozatok száma: 2367.

mondjuk kérdés, h a dánok, meg úgy a többi ország hogyan számol, mert itthon mki koronásként van feltüntetve, aki halálakor pozitív, csak egy tegnapi példa

"Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján beszámolt egy tragikus hírről: fel fog kerülni a halálozási listára egy nyolc hónapos csecsemő is, de hozzátette, hogy a halálát bizonyítottan nem a koronavírus okozta." 


#832 április 09, 2021, 21:58:06, dert
Ez inkább pont fordítva van. Rengeteg az olyan halott, aki koronavírusban hal meg, de már nem kerül bele a statisztikákba, mert későn jön meg a PCR teszt eredménye, vagy nincs is rá kapacitás. Az antigén tesztek eredménye sok esetben fals negatív.

Idézetet írta: dert Dátum április 09, 2021, 21:13:14
A mentősök csak antigén tesztet csinálnak ami sok esetben fals negatív.

Ezt te honnan veszed?


Idézetet írta: dert Dátum április 09, 2021, 21:25:12
Érdemes március elejétől visszaolvasni a srác posztjait. https://www.facebook.com/balazs.partos.1/posts/3963068503731312

Nem tudom ki ez, vagy miket állít/terjeszt, de 100%os biztonsaggal mondhatom neked, hogy ha negativ a gyorsteszt, akkor automatikusan veszik a mintat a PCR-hoz. Abszolút erőn felül teljesítenek a mentősök és akkor ilyen teljesen valótlan dolgokat állítanak róluk. Befejeztem inkább ezt a topikot, mert mindig csak felbosszant..

Itt mindenkit covidosnak halottnak írnak be, akkor is ha semmi köze nem volt hozzá.
Az egyik emberem anyukája meghalt otthon - valószínűleg - szívinfarktusban. Beírták covidosnak, csak így a biztosító covidra nem fizeti ki az életbiztosítását...

Idézetet írta: peshark Dátum április 09, 2021, 21:31:46
Nem tudom ki ez, vagy miket állít/terjeszt, de 100%os biztonsaggal mondhatom neked, hogy ha negativ a gyorsteszt, akkor automatikusan veszik a mintat a PCR-hoz. Abszolút erőn felül teljesítenek a mentősök és akkor ilyen teljesen valótlan dolgokat állítanak róluk. Befejeztem inkább ezt a topikot, mert mindig csak felbosszant..

Megerősítem. Ha negatív a gyorsteszt, akkor a mentősök csinálják a PCR-t. Ha pozitív a gyorsteszt, akkor nem csinálnak PCR-t.

Idézetet írta: peshark Dátum április 09, 2021, 21:31:46
Nem tudom ki ez, vagy miket állít/terjeszt, de 100%os biztonsaggal mondhatom neked, hogy ha negativ a gyorsteszt, akkor automatikusan veszik a mintat a PCR-hoz. Abszolút erőn felül teljesítenek a mentősök és akkor ilyen teljesen valótlan dolgokat állítanak róluk. Befejeztem inkább ezt a topikot, mert mindig csak felbosszant..

Nem a mentősökön van a lényeg, hanem hogy sokan azelőtt meghalnak mielőtt igazolnák a COVID fertőzést. De kijavítom nehogy félreérthető legyen.

Ami döbbenet,  hogy zbking szàmainak tükrèben Budapest akár egyedülálló városként telt házzal rendezné Eb-meccseket...
A többiek 30 % körül vállalnának rendezést az oroszok 50%-on!!!!
Mi a 100%-os rendezést akarjuk az egyik legmagasabb halálozási aránnyal, még a ruszkikra is rálicitálunk.
Azt gondolom, hogy a vezetői válság mélységét ez az eset nagyon mutatja.