A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Full idióták az emberek:
- Haveromnak villanyszerelési boltja van. Bemegy a csávó anyagot venni, akinek a felesége otthon fekszik, de a wc-re se bír kimenni, koronás. Azt mondja a csávó: Neki csak kis hőemelkedése volt reggel, meg egy kicsit köhög. Nem vészes.  Most az asszonyával együtt lélegeztetőgépen van mindkettő, de legalább előtte szétszórta a vírust.
- Másik ismerősöknél a férfi felkelt, nem érzett ízeket, szagokat. Kértek tesztet. Közben az asszony két napig nagybevásárolt, hogy ha karanténban lesznek, akkor legyen otthon minden. Aztán az is beteg lett. Eltelt vagy 10 nap a férfi betegségének kezdetétől, így ők kiszámolták, hogy lejárt a karantén. Mennek mindenhová. 80 éves idősekhez. Könyvelőhöz. És ezek diplomás értelmiségiek.

Idézetet írta: Alk Dátum április 10, 2021, 12:16:45
Én is ezt mondom, de aztán rájövök, hogy én is épp azt csinálom. Mint mikor állsz a dugóban és mondod, hogy hova megy ez a sok k*csög. ;D
Mondjuk en most pont bringáztam, akkor láttam, de jaja ;D

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum április 10, 2021, 12:31:27
És ezek diplomás értelmiségiek.

Ne keverd a szezont a fazonnal! Amit írsz az a szerzett tudás kategóriájába tartozik valamelyik tudományág területén, viszont van a magunkkal hozott úgymond "józan paraszti ész", amiből mindenkinek több-kevesebb jutott.
Semmi köze a végzettségnek az élethez és ahhoz kapcsolódó viselkedésformákhoz, amit pl. abban a környezetben sajátított el, amiben felnőtt.

1/4 8-kor megkaptam az első Pfizert, észre sem vettem volna, ha nem nézem.
Viszont a regisztrációnál volt egy lány (20-25 közötti) aki ülni is ügy ült a széken, hogy az már szexuális zaklatás volt. Mondtam is a doktornőnek: jó, hogy nem mérik a vérnyomást, mert az enyém most magas.
Hatás semmi, délelőtt téglát pakoltam meg tettem-vettem. Mondta is az orvosnő, nehogy lefeküdjek pihenni. Mindent csináljak szokásosan.
Mondott okosat is. Aki átesett a betegségen, annak érdemes szedni az Aspirin Protect mellett Cinket és Magnézium+Kálium kombót, vagy sima Magnézium3 tablettát a posztcovid miatt.

Idézetet írta: robmiller Dátum április 10, 2021, 13:32:30
Ne keverd a szezont a fazonnal! Amit írsz az a szerzett tudás kategóriájába tartozik valamelyik tudományág területén, viszont van a magunkkal hozott úgymond "józan paraszti ész", amiből mindenkinek több-kevesebb jutott.
Semmi köze a végzettségnek az élethez és ahhoz kapcsolódó viselkedésformákhoz, amit pl. abban a környezetben sajátított el, amiben felnőtt.

Igazad van. Én is így gondolom. Csak azért nem fejtettem már ki a végét bővebben, mert épp két fogadás közben voltam... :)

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 10, 2021, 11:42:03
És ami rohadtul bosszant, az a bagatelizálás, hogy de az AstraZeneca mellékhatásaiba kevesebb, mint 1% halt bele, nem kell tőle tartani, mivel a vírus rendkívül rossz (ebbe konkrétan 3% halt bele). Egyik sem jó, nem ártana objektív tájékoztatás, hogy mindkettő rossz, egy ember halála sem bagatelizálható el, ugyanis a 3% és a mondjuk 0,0002% is sok (utóbbi 20 millió beoltott esetében 4 ezer halottat jelentene, valahol ez egy nagyobb falu...).

Azt szoktam az ilyenre mondani, hogy a 2 ezrelék annak aki pont beleesik, 100%.. :) Természetesen nem a kis szir szar mellékhatásokkal mondom ezt, hanem egy halálnál.
Szerintem nagyon jól osszefoglaltad, de 1% sincs aki igy latja a dolgokat..

Remélem sikerül Pfizert kapnom. Most azon izgulnak, hogy több vakcina lesz, mint regisztráló. Ahhoz képest 2 hónapja regeltem.. de semmi.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 10, 2021, 11:42:03
Én azt látom, hogy az oltás kapcsán két véglet van: oltasd be magad, mert az jó, kell, míg a másik, hogy az nem jó, valami van benne, ugye, hogy nem használ.

Valahol a kettő között van az igazság, csak ezt nem akarják elfogadni sem a vezetők, sem az egyszerű emberek, de még az orvosok sem. Ahol lakom, ott még az orvosok és ápolók is megosztottak a kérdésben. Azt kéne megértenie az embereknek, hogy mindannyian különbözőek vagyunk. Vannak olyan emberek, akik valószínűleg sosem kapnák meg a koronavírust, esetleg nagyon könnyed lefolyása lenne, szövődmények nélkül, viszont bizonyos vakcinák esetében, lehet belehalna a vérrögképződésbe vagy más egyéb mellékhatásba. Ugyanez fordítottja is érvényes, valaki meghal a koronavírusban, de lehet a vakcinától semmi baja sincsen.

Nekem az nem tetszik ebben az egész sztoriban, hogy mindenkire agresszívan rá akarnak kényszeríteni olyan dolgokat, amikről semmit sem tudunk. Az orvosok is bevallják, hogy ők maguk sem tudnak róla semmit, mámint a hosszabb távú hatásokról (de sokszor a rövidről sem). Felesleges az igazolvány, feleslegesek bizonyos "jogosítványok", mert ez az egész a saját felelelősségen múlik. A beoltott számára nem mindegy, hogy te oltás nélküliként elmész-e az étterembe vagy a wellnessbe? Teljesen irreleváns, ugyanis az is benne van, hogy ő a hordozó, neked semmi bajod, de te vállalod a kockázatot. Mindenkinek magának kéne eldöntenie, mit vállal be.

Sztori: nekünk régebben a szomszéd ajánlotta, hogy szedjünk Béres cseppet, mert az jó, az kell. Évek óta szedi, neki minden rendben, sohasem beteg. Én egyszer vettem be belőle, egyből allergiás reakció lépett fel, majdnem megfulladtam. Nagyszüleim előbb kezdték a szedését, nagyimnak semmi baja sem volt, nagypapám esküdött rá, de pár hét múlva kiderült, ettől kapott egy olyan bőrbetegséget, amivel élete végéig együtt kell élnie, folyamatosan viszket a lába. Emlékszem, hogy sok-sok évvel ezelőtt ott volt az influenza elleni oltás, nagyszüleim majdnem belehaltak (elsősorban nagypapám volt nagyon rosszul), most megkapta az oltást, neki semmi baja nem (pedig ő aztán rendkívül érzékeny ember). A másik nagymamám, akinek soha semmi baja nem volt semmilyen oltástól, miután megkapta a kínai második dózist, pár nappal később 200 fölé ment a vérnyomás, szédülés, fejfájás volt a napi program, bal oldala (ahová az oltást kapta), folyamatosan vörös volt (arca, minden), talán mostanra kezd jobban lenni. Nem lehet tudni, melyik emberre, milyen hatással vannak bizonyos készítmények/betegségek, de ezt mintha senki se akarná figyelembe venni...  Annak az embernek a családtagjai, aki meg súlyos állapotban fekszik a vakcina okozta mellékhatásoktól, netalán meghal, azoknak meg hiába fogod mondani, hogy a vakcina jó, meg annak is az ellenkezőjét, aki meg koronavírusban vesztette el a hozzátartozóját.

És ami rohadtul bosszant, az a bagatelizálás, hogy de az AstraZeneca mellékhatásaiba kevesebb, mint 1% halt bele, nem kell tőle tartani, mivel a vírus rendkívül rossz (ebbe konkrétan 3% halt bele). Egyik sem jó, nem ártana objektív tájékoztatás, hogy mindkettő rossz, egy ember halála sem bagatelizálható el, ugyanis a 3% és a mondjuk 0,0002% is sok (utóbbi 20 millió beoltott esetében 4 ezer halottat jelentene, valahol ez egy nagyobb falu...). Ha az ember valami mellett fel mer szólalni, akkor egyből jön, hogy oltásellenes, vírustagadó, kormányellenes, emberiségellenes és még nem tudom mi. Ha valaki támogatja a vakcinát, akkor azt kapja, hogy biztos ő is már gyíkember, szóval röhejessé vált az egész.

Úgy ahogy mondod. Én továbbra is úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen, s másoknak semmi köze hozzá.  :cya:

Nem túl magas" a hatékonysága a jelenleg használt kínai koronavírus-elleni vakcináknak – mondta szombaton egy konferencián a kínai járványügyi központ vezetője. Az AP tudósítása szerint Gao Fu kijelentette, hogy most már hivatalosan is vizsgálják annak lehetőségét, hogy más technológiával működő oltóanyagokat is használjanak az immunizáció során.


Hmmm.

Mekkora szar duma már az, hogy minden jobb, mint a betegség.

Tele vannak a kórházak beoltott emberekkel.

Ismét lett egy sztorim. Anyukám néhány nap munka után a bal szemében fura dolgot észlelt. Fekete gömb úszott balról jobbra, valamint olyat érzett mintha 10 percenként villámlana. Tegnap elmentünk Debrecenbe a Szemklinikára. Az idő, hogy mennyit vártunk az most másodlagos. De a többi, nevetséges és szörnyű is egyben az egészségügyre nézve. 5 perc kinti várakozás után bejutott az épületbe. Kapott bent szemcsepp formájában valami tágítót, ami a vizsgálathoz kell. Várt, várt aztán csak szól neki a katona, hogy menjen vele. Itt jön az első poén. Bizonyára sokan voltatok már szemésznél, amikor az állad bele kell tenni egy műszerbe, és egy pontba nézve meredten valami fát látsz. Na itt nem fa volt a fotón, hanem házikó, de a vizsgálatot a katona végezte! Értitek! A katona, akinek lehet 8 általánosa volt csak. Aztán valamit felírt a papírra és néhány órás várakozás után doktornő is megvizsgálta. Egy gyakornok lehetett mert anyámnak meg kellett kérni, hogy nézzen már rá más is, ugyanis szerinte semmi gond nincs. Ő szólt a "tanárnőnek"(ő nevezte így), aki két szobával odébb rendelt. Megérkezett és egy hármas tükröt kért. Nem találták sehol. Anyám megkérdezi: Ebből csak egy van az osztályon? Válasz: Igen, örüljünk annak az egynek is. Kész őrület. 10 perc múlva valahonnan előkerült a tükör. Na a lényeg az, hogy kiderült valami üvegtest levált anyám szeméről, de nem retinaleválás. Azt mondta a doki, hogy szemcsepp, de nyugodtan dolgozhat a két hét múlva esedékes controllig. Megkérdezte anya, hogy ez mitől lehet, elmondta, hogy covidos volt. Azt mondta először a doki, hogy biztos megerőltette magát cipekedéssel. Ez nem nyert, hisz mindent megcsinálok én vagy az azóta majdnem teljesen felépült öcsém. Aztán elmondta anyámnak, hogy a sok köhögés miatt is lehet ez,  a szorulása utáni erőlködés is okozhatta, de akár a korral is járhat. Lövöldözünk a vakvilágba.
Magyarország 2021

#865 április 13, 2021, 09:42:25, zbking
A nagyobbik fiam haverjának a szülei (50-es korosztály) nem nagyon hisznek/félnek a vírustól, pedig normális, iskolázott emberek.
Nem is regisztráltak, és ami szörnyűbb, a 79 éves nagymamát se regisztrálták.

Na, a mami egy hete elkapta a vírust, 5 napja gépen van, ma azt mondták, 2-3 napja van hátra, mert a tüdejének kb. 5%-a dolgozik az oxigénnel, teljesen reménytelen.

Nagy gratula a szülőknek, 79 évesen megkapta volna az oltást az elsők között.

Újabb 3 AstraZeneca oltásos ismerős:

Mindháromnál levertség, fáradtság, kettőnél magas láz 2 napig, a harmadik 4 napja lázas, fáradt, fáj mindene.

Idézetet írta: SPF Admin Dátum április 10, 2021, 21:50:41
Úgy ahogy mondod. Én továbbra is úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen, s másoknak semmi köze hozzá.  :cya:
Én is csatlakozok. Mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen, s másoknak semmi köze hozzá.

Egyre inkább úgy alakulnak a dolgok, ahogyan vártam és itt is említettem.  ;)

Régebben megírtam, hogy a Pfizer-BioNTech és a Moderna megelőzték vetélytársaikat és - sportnyelven fogalmazva - elfoglalták a BL-helyeket. Már csak egy EL-helyezés kiadó, s azért az egy helyezésért küzd meg egymással az Oxford AstraZeneca és a Johnson & Johnson.
Arról is megemlékeztem, hogy a nagy gyógyszeripari cégeknél, a BigPharma-piacon mindig is nagyon ádáz és roppant kemény volt a küzdelem és a csatározásoknál szinte megszokottak az övön aluli ütések. Nem jellemző a fair play.

Nos, az utóbbi időszakban sokat lehetett hallani, olvasni és TV-ben látni, hogy milyen az AstraZeneca vakcinája. Vérrögök kialakulása így, vérrögök kialakulása úgy, vérrögök kialakulása amúgy.
Ám újabban már olyasmit is egyre gyakrabban lehet hallani, olvasni és TV-ben látni, hogy milyen a Johnson & Johnson vakcinája. Vérrögök kialakulása így, vérrögök kialakulása úgy, vérrögök kialakulása amúgy.

Vagyis: zajlik az élet, repkednek a pofonok, s egyre láthatóbban nagyon küzd az Oxford AstraZeneca és a Johnson & Johnson azért az egy darab EL-helyezésért.

Idézetet írta: csabax Dátum március 19, 2021, 21:29:02
A Pfizer-BioNTech és a Moderna már Bajnokok Ligája-helyeken vannak és behozhatatlan az előnyük. Már csak egy Európa Liga-helyezés kiadó, s azért az egy helyezésért küzd meg egymással az Oxford AstraZeneca és a Johnson & Johnson.
Ezen az AstraZeneca - Johnson & Johnson mérkőzésen már felmutatott néhány sárga és piros lapot a játékvezető, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csak sima bunyó, hanem tömegverekedés is lesz ezen a meccsen.

2021. március 5. - "Tragédia lesz, ha nem lépünk" - mondta Orbán Viktor, hogy miért indokoltak a szigorítások.
2021. március 5. - Ezen a napon elhunytak száma: 143

2021. április 14. - "Ha így megy tovább, akkor együtt ismét sikerülni fog" - zárta szavait Orbán Viktor, miután az enyhítésekről beszélt.
2021. április 14. - Ezen a napon elhunytak száma: 285

Nem kormányelleneskedni akarok, de hogy lehet azt mondani, hogy újra sikerülni fog, megcsináltuk megint, mikor toplistásak vagyunk áldozatok számában? Értem a politikai marketing oldalát, de elnézve a népesség számát, és az elhunytakét, szinte csak jobban lehet csinálni annál, ahogy nálunk történt. 100 milliós népességű országok vannak mögöttünk, előttünk pedig egyetlen 10 millió alatti sincs.