A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Elnézést, hogy vulgáris leszek, de kurvára remélem és várom, hogy vége lesz ennek az egész szarnak, mert bár nem tartok a betegségtől, ez a korlátozott élet, a megkattant rokonok, az oltáson vitázó barátok, már közel sem hasonlítanak a normális életre, ami mondjuk 3 éve volt.

Szomszédom, aki egy teljesen full normális ember volt, addig nézett oltástagadó összeesküvés videókat, hogy szerinte az ufók irányítják a Földet. Mindezt pár hónap alatt, szinte vallásosan magába szívta.

Idézetet írta: peshark Dátum április 30, 2021, 21:49:30
Egyik ismerosom aki szinten haziorvos meg 7 korul irta ki, hogy 9-ig menjen mindenki az oltopontra, meg van.. :D

Ez is érdekes. Sok embert elküldtek már 6 után, aztán volt aki fél 9-re ment oda, és jutott neki.

Fehérgyarmaton meg az egyik ismerősömnek még 9 körül szóltak, hogy menjen.

Katasztrófa és full igazságtalan az egész. Ezt úgy mondom, hogy mi egy óra alatt végeztünk az asszonnyal. Nálunk fel kellett iratkozni. A körzeti háziorvosok kaptak bizonyos létszámot, és ők adták le a listát, miután "támadás érte a rendszert".  Szóval van oltás, de nem tudom jó döntést hoztam-e. Szerintem felelősségteljesen ezt nagyon kevesen tudják megítélni...

#1037 április 30, 2021, 23:54:22, csacsi1899
Idézetet írta: Latzka Dátum április 30, 2021, 20:36:42
A tulaj korrekten válaszolt, hogy a 2 egységében 25 munkavállalóért felel

Álmomban sem gondoltam volna, hogy ehhez a két burgereshez 25 alkalmazott kell.
Kicsit soknak hangzik, de nem vagyok otthon az ilyenfajta vendéglátásban.

Update: Megnéztem közben facen. Tényleg ilyen sokan vannak a csoportképeken.

Idézetet írta: curpy82 Dátum április 30, 2021, 22:26:10
Engem ma például az baszott fel, de nagyon. "Ha elérjük az ötmillió oltottat, akkor lehetnek lakodalmak." Ez a része okés. De utána képes ezt kijelenteni, "hogy ott nincs szükség az igazolványra". Ez nekem durva nagy ellentmondás. Lakodalmon táncolnak, röhögcsélnek, piálnak, vonatoznak, 8 személy egy asztalnál. Bent az étteremben egy asztalhoz nem ülhet le 2 oltatlan személy....
Ha már lagzi.

Lesz nemsokára ismét sok-sok Pfizer, hiszen Pénztáros Lölő lagzijához kell még 1 millió beoltott ember.

Nincs annyi regisztrált, MÉG. Szerintem egy huszáros vágással akkor nemcsak az oltottak, hanem a betegségen átesettek kártyája is számítódni fog :P

Idézetet írta: csabax Dátum április 30, 2021, 22:44:16
- 2.) A beoltatlan embereknél: 100 ember közül várhatóan 100 ember fog megbetegedni. Ezen a 100 beteg ember közül legalább 10 beteg ember lélegeztetőgépre fog kerülni és a 10 beteg ember közül várhatóan 8-9 beteg ember meg fog halni.

100-ból 100?
Gyerekek, fiatalok nagy része észre sem vette, hogy átment rajtuk a vírus.

Idézetet írta: csabax Dátum április 30, 2021, 22:44:16
- 2.) A beoltatlan embereknél: 100 ember közül várhatóan 100 ember fog megbetegedni. Ezen a 100 beteg ember közül legalább 10 beteg ember lélegeztetőgépre fog kerülni és a 10 beteg ember közül várhatóan 8-9 beteg ember meg fog halni.

Ezzel nem feltétlen értek egyet. Tudom, hogy sakkozás a számokkal, de a beoltatlan emberek közül sem mindenki kapja el a koronavírust, egyszerűen azért, mert képtelen rá.

Ez olyan, mint Stephen Crohn esete. Olyan genetikával rendelkezik, amivel nem tudta elkapni a HIV-vírust, így hiába halt meg benne az összes barátja és ismerőse, Crohn túlélte, meg sem fertőződött. A tél és kora tavasz folyamán több alkalommal is beszélgettem kivitelezőkkel építkezés gyanánt, elmondták, sok náluk a fertőzött, ezért lassabban haladnak a projektek, de az feltűnt: hiába dolgozik 8-12 órában egy brigád, hiába vannak együtt folyamatosan, nem mindenki kapja el a fertőzést. Volt olyan csapat a tag elmondása szerint, akiken kétszer is átment a vírus, de a 9-ből ugyanaz a 3 ember ugyanúgy nem kapta meg egyik esetben sem. Voltak már arról is kutatások, hogy a nullás vércsoportú embereknek kisebb az esélye a megfertőződésre. A kutatók sem azt mondták, hogy nem fertőződhetnek meg, szimplán annyit, hogy védettebbek, mint az A-s vércsopotúak.

Engem inkább az alábbi kutatás érdekelne, remélem olvassa valamelyik kutatócsoport ezt, aztán látnak benne fantáziát: van valami összefüggés a 0-s vércsoport és az afrikai esetszámok/halálozás között? Afrikában is terjedt a vírus, de nem olyan ütemben, igaz, hogy ott már a korábbi járványok (Ebola stb.) miatt van egy működő recept (és valószínűleg kevés a teszt is), de az ottani emberek minden bizonnyal ellenállóbak a vírusnak (az ősi faj és rendkívül fiatalok). Ennek kicsit ellentmond, hogy Dél-Amerika az egyik kiemelt régió, ahol sok a nullás vércsoportú személy (Ecuador, Peru, Chile és Bolivíia), mégis két országban sok volt a fertőzött (Peru és Chile). Azt viszont én is észrevettem, meg az általatok leírt tapasztalatokból is kitűnik, hogy hiába egy családban 1-2 fertőzött, ez nem jelenti azt, hogy mindenki átesik rajta.

Ezek alapján, szerintem úgy lenne helyes a matek, hogy 100 nem beoltottból, körülbelül 60-70 ember fertőződhet meg vírussal, azok közül a 10%-os a lélegeztetőgépre kerüléssel (6-7 fő), már reálisabb az 5 halott, mert mondták, hogy 10-ből 8-9 gépen kezelt elhunyt (jelenleg a hivatalos adatok alapján, Magyarországon 5%-os a halálozási arány). Ha jól tudom, Magyarországon többi országhoz viszonyítva, eléggé alacsony a 0-s vércsoportúak aránya. Ezzel amúgy nem azt mondom, hogy ez a teória megvéd minket attól, hogy egy esetleges nullás vércsoportú személy nem fertőződhet meg... (akkor is mindent meg kell tenni, hogy elkerülje az illető a fertőződést). Majd az idő eldönti, tényleg védettek voltak-e a vírussal szemben ezen vércsoport tagjai, egy biztos, jelenleg elég sok cikk foglalkozik a témával világszerte (gondolom kapaszkodókat keresnek).

Tyű Pozz
csak ebben az egyetlen posztodban, annyi a megválaszolatlan, de amúgy tök logikus kérdés, hogy valójában elbizonytalanít: nem tudunk semmit sem erről a vírusról.

Két gondolat:
A vírusok ugye élősködők. Azaz nem érdeke egy vírusnak (már ha gondolkodik), hogy beledögöljék akire ráment élősködni, hisz akkor nem tudja tovább használni a gazdatestet. Így valójában a vírus okozta következmények nyírják ki az embereket (nem elég erős immunrendszer, bizonyos szervek gyengesége, tüdő kapacitás csökkenés – mindez gyors lefolyással) – és itt is van egy csomó kérdés, amit azért nehéz megválaszolni, mert nem esetlefolyás/következmény van, hanem mivel minden ember más, mindenkinél más váratlan következmények sorozata vezet valahová.
Tehát nem lehet jósolni a kimenetet, ha elkapod első, második, harmadik, x. alkalommal, mert nem olyan, mint a pestis (vagy száz más betegség) –, ami mindenkinél ugyanúgy zajlik le.

Afrika esete. Lehet, hogy játszik a 0-s vércsoport. Lehet, hogy annyira nincs kapacitás/pénz dokumentációra, esetelemzésre, hogy egyeltalán nem valósak az adatok. S ott van a ,,meleg" faktor. Azt mindenki állítja – nem csak a Balaton parti szállodások – hogy a vírus terjedése lassul melegben. Hát Afrikában szerintem ez erősen adott.

Voltam feladni egy szelvényt most a lottózóban. Azóta egy Mátyás király mese jár a fejemben. Volt is rajta ruha meg nem is, hozott is ajándékot, meg nem is.
Na szóval dohányoztam a lottózó előtt és ott volt két huszonéves roma srác, a maszk szigorúan az állon.
Nevüket nem tudom, de ez nem is fontos. Ez volt a beszélgetés:
-He! Hallottad, hogy mától mindenhova mehetsz, ha be vagy oltva?
-Nem!
-Még én se vagyok, de akkor most már befogom. A kártyát megkapom az első oltás után.
-Na, az fasza. Akkor én is befogom, a kártya legyen meg, azt szarok én a másodikra.
-Igaz. Akkor én se megyek a másodikra.

Lehet pont a Janssen vakcinát fogják kapni, hisz az egydózisú. Ha nem, akkor viszont nem hiszem, hogy csak ők ketten gondolkodnak így az országban. ???

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 01, 2021, 10:05:16
Ezzel nem feltétlen értek egyet.
Természetesen nagyon jól teszed, hogy nem feltétlenül értesz egyet az általam írtakkal. Hiszen - szintén jogosan - nagyon-nagyon sok ember van úgy, hogy nem feltétlen ért egyet a másikkal, amikor az mond vagy ír valamit. Ez rendben is van, ennek így kell lennie.

Csak egyetlen dologra hívnám fel a figyelmedet az általad idézett szövegrészből, ugyanis úgy tűnik, hogy valamit mellőztél, valamire nem voltál figyelmes.

Idézem saját magamat és az általad jelzett szövegrészből:
Idézetet írta: csabax Dátum április 30, 2021, 22:44:16
100 ember közül várhatóan 100 ember fog megbetegedni.

Mint látható, ott szerepel az általam írt szövegben a VÁRHATÓAN szó.
Ez az idézett "100 ember közül várhatóan 100 ember fog megbetegedni" mondatnál egészen pontosan annyit jelent, hogy 100 ember közül várhatóan 100 ember fog megbetegedni, de az is várható, hogy 100 ember közül csak 3-7-24-46-57-63-91 ember fog megbetegedni. Nem lehet tudni pontosan, hogy hányan fognak megbetegedni. Tehát csak várhatóra lehet megtippelni, hogy 100 ember közül hányan betegedhetnek meg.

Másképpen:

Ugyan várhatóan 100 ember közül 100 ember fog megbetegedni, ám:
- simán lehetséges, hogy Apajpusztán 100 ember közül 3 ember fog megbetegedni és 97 ember nem fog megbetegedni,
- simán lehetséges, hogy Bivalybasznádon 100 ember közül 5 ember fog megbetegedni és 95 ember nem fog megbetegedni,
- simán lehetséges, hogy a budapesti Váci utcai tömegben 100 ember közül 62 ember fog megbetegedni és 38 ember nem fog megbetegedni,
- simán lehetséges, hogy valamelyik tömegrendezvényen 100 ember közül 96 ember fog megbetegedni és 4 ember nem fog megbetegedni,
- stb.

A "várhatóan" szó szinonimái az "előreláthatólag" és a "remélhetőleg".
A "várhatóan" szónak nem szinonimája a "biztosan".

Nem szinonimaja, de a varhatoan az egy eleg eros becsles, szal ha varhatoan 100bol 100 megbetegszik, akkor eros azt irni h lehet h csak 3  ;D

Hogy mondjuk azt "közeli" példa is legyen, hogy nem mindenki kapja el automatikusan, kötelezően: tavalyi év utolsó hónapjában közvetlen környezetemben három személy is elkapta, én nem. Azt, hogy elkapta úgy értsétek, hogy valaki hozta, s átadta még két személynek. Nekem szerencsére nem jutott belőle.

csabax  ;)
....ezt a betegséget el lehet kapni többször is :D
Ezért 100 emberből (ha valaki többször is elkapja) simán lehet 153 , vagy 1014 (vagy az a légnyomás...folyamatosan emelkedik!) megbetegedés is várhatóan!!!

Persze ez csak vicc...

Mai ,,csoda" – megmutatja mennyire lenn vagyunk morálisan, s sajnos megint oda jutok, hogy nagyon kevés a remény egy normális társadalomra.
Kis falu - 2000 fős se – sétálok vasárnap reggel a boltba, pékáruért. Maszk a zsebben 57-es főút, jön egy rendőrkocsi megáll mellettem. Kiabál a fiatal srác – max 22 éves... - a kocsiból, integet. Odamegyek.
Azt mondja, ha nincs nálam maszk akkor 30.000 ft-ra megbüntet, ha van akkor csak figyelmeztet.
Volt felveszem, mondom ez mi? Megyei jogú városokban hordom, de falun? Ha nem állítanak meg senkivel sem találkozom a nyílt utcán a boltig, ott meg felveszem. Azt mondja, úgy szól a törvény, hogy közterületen, nekik a kapitányságon ezt mondták.
Mondom, ember mióta?
3-4 hete.
Itt a faluban? Ha bringával vagyok akkor is?
Ha nem vagyok szabadidősporthoz öltözve, akkor, akkor is!
Kérdem, ha kocsiban ülök akkor is?
Ha nem egyedül ülök, hanem van utas akkor is!
Hát önökön sincs! – Kettő fiatal srác ült egy szaros rendőrkocsiban.
Adjam a személyim figyelmeztet....

bazdmeg...kinyit az ország. Ülnek a focimeccsen, többségében maszk nélkül, engem meg megakar kúrni a helyivagánycsávó ,,rendőr", a néptelen faluban 30.000-re.
Gyerekek nagyon-nagyon lenn vagyunk morálisan, hiába itt már minden...
ez most történt egy órája, s mondják a boltosok, hogy 15-30.000 örül büntetnek folyamat a faluban, rajtaütésszerűen...


Ne aggódj Sound, ha meglesz a védettségi igazolványod a bunkó rendőrök ellen is véd majd!! :police: :laugh:
De egészen nevetséges milyen szabályozások és kijelentések történnek...
Igazolással már "bárhova" mehetsz ezzel próbálják "ösztönözni" a fiatal korosztályt is... biztos is vagyok benne, hogy valaki csak e miatt oltakozik... sőt a második adagot be sem adatja majd...
ez meg a legviccesebb:
"Ha bringával vagyok akkor is?
Ha nem vagyok szabadidősporthoz öltözve, akkor, akkor is!"

Hihetetlen "sötétség"... jó, hogy azt nem mondja, hogy ha versenybringával vagy akkor nem kell maszk viszont a nagyi drótszamarához kötelező!!?? ;D ;D :D :D
Amit én személy szerint nagyon rosszul viselek, hogy az embereket már nem asszerint "különítik el", hogy ki fertőzött és ki egészséges hanem kinek VAN igazolványa és kinek NINCS!!! Lehetsz egészséges, betarthattál minden korlátozást egy éven keresztül, ha kellett jártál munkahelyre minden nap és cserébe mit kapsz ha NINCS OLTÁSOD??? KIREKESZTENEK! És Te leszel a BAD BOY! :bash: