A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#1095 május 04, 2021, 15:54:13, Pozzato
Idézetet írta: csabax Dátum május 04, 2021, 15:41:51
Sokan tévesen a személyes szabadság korlátozásának élik meg azt, hogy - például - nem mehetnek koncertre vagy zenei fesztiválokra, viszont abba már gondolnak bele, hogy nem csak nekik vannak jogaik, hanem - hozzájuk hasonlóan - pontosan ugyanolyan mértékben mindegyik másik embertársuknak is vannak személyes szabadságjogaik. És bizony nem csak a kétkedők személyes szabadságát kell tisztelni és be kell tartani, hanem mindegyik, abszolút mindegyik másik ember személyes szabadságát kell tisztelni és be kell tartani.

Pontosan, ezért is tévedés az, amit írsz. Ugyanis ők be vannak oltva, nincsen semmilyen korlátozás, akkor egy olyan személyt miért korlátoznak, aki nincs beoltva? Papíron ő már nem veszélyes a védettséggel rendelkező emberre. Ez által az ő személyes szabadságukat nem korlátozza, számukra irreleváns lenne, hogy ott tartózkodik-e az a személy, vagy sem.

Ezzel azt mondták ki, hogy két ember szabadsága nem egyenlő. Azaz: sérül a szabadsághoz való jog és ez diszkrimináció.

Belinkelem újból, csak azért, hogy tisztán lássunk, ez egy egészségügyi szakjogász állítása:
"HA A VÉDETTSÉGI IGAZOLÁSHOZ TÖBBLETJOGOKAT KAPCSOLUNK, AKKOR ALAPJOGOKAT KORLÁTOZUNK AZOK ESETÉBEN, AKIK NEM VÉDETTEK.

Az alapjogok korlátozásának azonban van egy kritériumrendszere, így az csak jogos cél érdekében történhet. Ilyen jogos cél lehet a közegészség védelme, illetve az ország gazdasági jóléte. A szakértő szerint a jogos cél nyilvánvalóan megvan, de ezenfelül – ahogyan a jogász az Emberi Jogok Európai Bíróságának a gyakorlatára utalt –, az alapjogokat korlátozó intézkedéseknek szükségességi és arányossági követelményeknek is meg kell felelniük. A szükségesség azt jelenti, hogy létezik egy olyan kényszerítő erejű társadalmi igény, ami miatt az alapjog korlátozása szükséges, az arányosság feltétele pedig az, hogy csak a legkevésbé korlátozó módon lehet az alapjogainkat szűkíteni.

Gervai Nóra szerint diszkriminációt valósíthatna meg az, ha a védettségi igazolások többletjogosítványokat hordoznának, addig mindenképp, amíg az oltást felvenni kívánók teljes köre nem kapta meg a vakcinát. Ha azonban ez a kör – vagyis a KSH jelenlegi adatai szerint a népesség 60 százaléka – beoltatta magát, akkor elértünk egy olyan átoltottsági szintet, ami fölött erre a rendszerre közegészségügyi indokból nincs szükség. Eddig az időpontig pedig a megfelelő gazdaságvédelmi intézkedések, támogatások, munkavállalót és munkáltatót védő szabályok – például a táppénzszabályok átgondolása – kiválthatják a védettségi igazolás bizonytalan rendszerét.

HA TEHÁT AZ OLTÁSI HAJLANDÓSÁGOT KÍVÁNJUK NÖVELNI, AKKOR EZT ALAPJOGKORLÁTOZÁS NÉLKÜL MEGTEHETJÜK CÉLZOTT KOMMUNIKÁCIÓS KAMPÁNNYAL IS, NEM KELL HOZZÁ EGY VÉDETTSÉGI IGAZOLÁSHOZ HASONLÓ KOMPLEX RENDSZER."

Forrás: https://index.hu/belfold/2021/04/22/a-vedettseghez-kapcsolt-jogok-a-nyitast-a-gazdasag-erdeket-szolgaljak/

Magyarán, amiről eddig is írtam: jelenlegi diszkriminatív rendszer nem indokolt, ennyi.

Akárhogy is csűrjük-csavarjuk a dolgokat itt a fórumon ez diszkrimináció, de ezen nem tudunk változtatni. Nem mi döntjük el. Én kitöltöttem legutóbb a megint jó sok pénzbe fájó konzultációt, de a 65% azt mondta így legyen a nyitásnál. Én úgy gondolom, hogy ez az éven így marad, maximum akkor lesz ebben változás ha rájön a "nagytudású", hogy bármennyire is szeretné, a 6 millió beoltott se lesz meg. Így akkor lekommunikálja, hogy ez van, ők mindent megtettek, hiányzik a többiek pénze a különböző szektorokból, de otthon kell ülniük(mostantól már csak ránk vonatkozik a MARADJ OTTHON szlogen). Úszni nem tudok, állatkertbe gyerekként voltam legutóbb, külföldre 5 évente megyek(kivéve Szlovákia), mozit utálom, fesztiválon sose voltam, meccs nélkül is nehezen de elleszek, teraszra meg ki fogok ülni.

Lábjegyzet: melyik ország kezdte el jogosítványokkal ellátni először a pandémia alatt azokat, akik átestek a betegségen? Kína. Náluk ez már tavaly a pandémia kezdetén megtörtént, aki átesett a víruson, azok mehettek különböző helyekre. Először az EU-ban is csak néztek, mit műveltek a magyarok, majd a németek rádöbbentek: ez nem is olyan rossz ötlet, aztán egyre több helyen gondolták úgy, hogy ez járható út. Azt azonban elfelejtjük, hogy ahogyan a fórumot, úgy a társadalmat is megosztja ez az egész, egyre inkább. Sokan sarkítanak, leegyszerűsítik annyira, hogy koncert és buli, de ez akár lehet egy első lépcsőfok is, ahogyan arra @TiB rávilágított. Elmondanám, hogy Kínában például olyan személyek is elkülönítve vannak, akik államellenesek.

Ha megfigyeltétek, már Szijjártó Péter tárgyalt Szlovéniával és Bahreinnel, hogy hozzájuk mehetünk nyaralni. Magyarán: a kormányfők döntik majd el helyetted, hová mehetsz, hová jó a vakcinád, így azt se lesz majd mindegy, melyikkel oltatod be magad. Ezek összefüggések, amelyekre érdemes figyelni. Ne csak magunkra gondoljunk, hogy én most nem oltatom be magam, mert rohadt Fidesz, vagy csak az elsőt adatom be, mert bulizni akarok, esetleg arra, hogy ez a sok idióta miért nem oltatja már be végre magát, meg milyen jogon szól bele az életbe, azt csak oltással tehetné meg... Nem így kell ezt szemlélni, hanem komplex módon. Az emberek elfáradtak világszerte, ez pedig veszélyes, mert türelmetlenek lesznek, türelmetlenség agressziót és gyors, egyben hibás döntéseket szül. Egy ilyen világméretű járvány idején, pedig nem kapkodni kéne, nem "tűzoltásokat" csinálni, mert attól a tűz ott lesz.

@Pozzato, az általad írtakra is érvényes az, amit korábban írtam. Nem akarok én senkit sem meggyőzni, távol áll tőlem bármilyen ilyesmi szándék, de csak ismételni tudom a véleményemet. Éspedig:

Idézetet írta: csabax Dátum május 04, 2021, 15:41:51
perelni kell, s amikor a törvényszéki eljárás végén megérkezik a bírósági határozat, akkor abban bármelyik kétkedő személyesen olvashatja majd azt, hogy nincsen korlátozva semmilyen szabadságjog.

Szerintem inkább mindenki kétkedő saját maga személyesen győződjön meg erről.

Tipp: csak elenyészően kevesen lesznek azok, akik tényleg perelni fognak a szabadságjogaik vélt korlátozása miatt, s lényegesen többen lesznek olyanok, akik a bíróságra járás helyett inkább továbbra is "fotelforradalmárkodni" fognak, hiszen az nem időigényes és ráadásul sokkal kényelmesebb is.

A másik hozzászólásaidban írtakkal nagyjából egyetértek, ám itt a véleményem nem jelent semmit sem, ugyanis szerintem Magyarország már nem jogállam. És egy olyan országban, amelyik nem jogállam, szerintem csakis feleslegesen és hiábavalóan lehet számon kérni a jogállamokban alapvetőnek számító emberi jogokat.

Idézetet írta: csabax Dátum május 04, 2021, 16:52:12
@Pozzato, az általad írtakra is érvényes az, amit korábban írtam. Nem akarok én senkit sem meggyőzni, távol áll tőlem bármilyen ilyesmi szándék, de csak ismételni tudom a véleményemet. Éspedig:

Szerintem inkább mindenki kétkedő saját maga személyesen győződjön meg erről.

Tipp: csak elenyészően kevesen lesznek azok, akik tényleg perelni fognak a szabadságjogaik vélt korlátozása miatt, s lényegesen többen lesznek olyanok, akik a bíróságra járás helyett inkább továbbra is "fotelforradalmárkodni" fognak, hiszen az nem időigényes és ráadásul sokkal kényelmesebb is.

A másik hozzászólásaidban írtakkal nagyjából egyetértek, ám itt a véleményem nem jelent semmit sem, ugyanis szerintem Magyarország már nem jogállam. És egy olyan országban, amelyik nem jogállam, szerintem csakis feleslegesen és hiábavalóan lehet számon kérni a jogállamokban alapvetőnek számító emberi jogokat.

Ezzel maximálisan egyetértek, azért is lépték meg, illetve lépik majd meg egyre több országban, mert tudják, hogy nem fognak 3-4 millióan perelni. Abban is egyetértek, hogy ez már nagyon távol áll a jogállamtól, de ebbe inkább nem megyek bele.

Kicsit sokan hajtanak az erkölcsi piedesztálra, de arra sosem jön válasz, hogy most, hogy mindenki számára elérhető az oltás, miért egy beoltatlan vagy egy egyoltásos felel a beoltatlanokért. Vagy bárkiért. Egy oltásnál járok, valószínűleg végigviszem. Viszont, ha nem mennék el, miért én felelnék azokért, akik nem oltatják be magukat, vagy éppen várnak a Pfizerre? A lovak marmagasságát sajnos nem vágom.

Ui: Jaa, nem mintha védetten nem lehetne fertőzni, de ez igencsak megnehezíti egy koherens kép összerakását.

Idézetet írta: curpy82 Dátum május 04, 2021, 16:21:04
Én úgy gondolom, hogy ez az éven így marad, maximum akkor lesz ebben változás ha rájön a "nagytudású", hogy bármennyire is szeretné, a 6 millió beoltott se lesz meg.

Így van; még Pfizerrel is necces lenne a 6 millió.

Nagyon szívesen olvasnám, hogy ki mit jósol erre az esztendőre, akár tovább. Mi várhat ránk?

Most úgy tűnik, hogy a 3. hullám lecsengőben; a napi halálozási számok folyamatosan csökkennek. Az oltások száma viszont belassult.

Kérdéses dolgok:

- teraszozás mit eredményez?
- jön-e újabb hullám? (indiai mutánssal)
- kártya meddig lesz 'forgalomban'?
.
.
. és még sok minden.

Ja és ami úgy gondolom tény. A hatalom mozgósította a kisebbséget. Ki tudja, hogy milyen módszerrel, de rávették őket, hogy regisztráljanak. Nálunk (önkormányzat) van egy emberke, aki segít az online regisztrációban, annak aki nem ért a számítógépekhez. Az elmúlt hónapokban csak idősek telefonáltak be,  de a napokban olyan putris cigányok jöttek be, akik nem azért csinálják ezt, mint a már említett suhanc romák, hogy mondjuk moziba menjenek. Ezek tuti nem mennek semmi olyan helyre, ahová kellhet a kártya :D

Ezeket Dagadt mondta ki a saját szájával:

május elején 4 millió beoltott lesz (ez meg is lett);✓
május elejétől 7-10 nap alatt felmegy 5 millióra (ez kezdődik most);
május közepén 6 milliónál fogunk tartani;
június elejére pedig ,,képesek leszünk" 7 millió embert beoltani.


Kb. annyira reális ez, mintha azt mondanám, hogy másfélméteres faszom van (nem örülnék neki, de az arányokat jól mutatja.)

Az a durva, hogy mondott ennél nagyobb baromságokat is, teljes nonszensz.


Vasarnap 9 ezret adtak be, tegnap 26 ezret.

Mondjuk ez jó azoknak, akik Pfizert akarnak, ki fogják rakni megint, mint a múltkor.

A 28 ezer halott csaladja is egészen biztosan így gondolja.

Szijjártó Péter: Európában Magyarország adta a legsikeresebb egészségügyi és gazdasági választ a járványra

#1105 május 04, 2021, 21:02:24, TiB
Idézetet írta: Latzka Dátum május 04, 2021, 19:47:44
Nagyon szívesen olvasnám, hogy ki mit jósol erre az esztendőre, akár tovább. Mi várhat ránk?

Ez tényleg jó kérdés, írjátok le ti is, érdekes lesz visszaolvasni :)

Én nyárra lazulást várok, mint tavaly is, lesz olyan nap, amikor bár kötelező a maszk, de senkit nem fog érdekelni, mint ahogy a védettségi igazolvány sem, a biztonsági őr se szól majd rád, mint most. Ez nem a járványkezelés miatt lesz így, egyszerűen az időjárás és természet miatt sajnos. Mivel én a vakcinától várom a megoldást, jelenleg más verziót nem érzek hatékonynak, tehát hogy maszk és távolságtartás csak, ezért egy újabb, de jóval szigorúbb oltási kampányt várok ősszel. Most mindegy hogy Fidesz vagy nem, de egy járványt kezelni kell, nem bízhatjuk facebook álhírekre, meg sosem hallott orvosokra hivatkozva, hogy nincs vírus, nincs betegség és a többi. Tehát egy ponton a kormánynak sajnos meg kell fognia a nép kezét, és kvázi okosabbnak kell lennie nála, el kell engednie a népszerűségének esését, egy magasabb cél érdekében.

Durva hogy ezeket így leírtam, és már Fideszes vagyok sokak szemében, pedig ez sok témára igaz. Ha az embereken múlna, akkor a csecsemők egy része nem kapna olyan oltást, ami megmenti az életét. Kellenek a védőnők is, mert sok esetben olyan körülményekbe szül nem egy, hanem öt gyereket a buta felnőtt, hogy közbe kell lépni, nem azért hogy szétszakítsák a családot, hanem hogy életben maradjanak a gyerekek, ha már világra jöttek. Kicsit eltértem a témától, szóval úgy gondolom, hogy ősszel már az oltás fog dominálni, egy olajozottabban működő rendszerben, ahol akár kötelezővé is válhat, hogy nyomkövetőt rak belénk a Bill Gates (édesf*szom...) ::) A járványnak nem lesz vége, jöhetnek újabb mutánsok is, de a politikán túl itt azért a nagyvilágban vannak nagyon okos emberek, tudósok, orvosok, akik 2022 tavaszára elérik, hogy megközelítőleg visszatérjünk a korábbi életünkhöz.

Vitatkozhatunk itt szabadságjogokról, de a tendencia ez lesz.

Az osztrák kancellár kijelentette, hogy a pénteken kezdődő uniós csúcson állást foglal az uniós oltási igazolvány mielőbbi megvalósulása érdekében.

Az emberek joggal kívánnak ismét normális körülmények között élni, a többi között színházba és étterembe menni
– mondta. Ehhez szabályokra van szükség, és mi ezt tesszük Ausztriában a zöld belépőkártyával – utalt Kurz az oltási igazolvány helyi megnevezésére. Május 19-től ugyanis annak, aki étterembe, színházba vagy éppen labdarúgó-mérkőzésre akar menni, igazolnia kell, hogy beoltott, illetve felgyógyult a betegségből, ezek hiányában azonban minden alkalommal negatív koronavírus tesztre lesz szüksége.


A teljes cikk: https://24.hu/kulfold/2021/05/04/sebastian-kurz-ausztria-vedettsegi-igazolvany/


Nem várom, hogy jótékonykodjanak és ingyen adják a cuccot, de ez azért nagyon durva:

A március 31-ével zárult negyedévben a Pfizer bevételei éves összevetésben 45 százalékkal, 14 milliárd 582 millió dollárra emelkedtek. A bevétel legnagyobb szeletét a különböző vakcinák biztosították, az egy évvel korábbi 1,61 milliárd dollárról 4,89 milliárd dollárra nőtt a forgalom értéke. Csak a koronavírus elleni oltóanyag forgalmazásából 3,5 milliárd dollár bevétele keletkezett a Pfizernek.

A teljes cikk: https://24.hu/fn/gazdasag/2021/05/04/koronavirus-pfizer-bevetelek/

Mielőtt bárkiben felmerülne, nem az SPF Klub 2 pontjaiért csinálom, hanem, hogy tájékozottabbak legyünk és többfelől kapjunk információt.
Még focihoz is lesz kettő érdekes mindjárt.


@LosGabos - jól fizet a zweiundvierzisch-punkt-hu?  ;D