A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Én fogom kérni. Szputnyikot kaptam, harmadikra mást kérek.

Egyébként érdekes, hogy a Semmelweis egyetem kísérletében minden Szputnyikos beoltottnak, tehát 100%nak volt megfelelő immunválasza..Nyilván, kicsi volt a minta, de az össze többinél volt akinél nem volt megfelelő reakció.

Idézetet írta: zbking Dátum július 16, 2021, 20:28:14
Na, a harmadik oltáshoz ki hogy viszonyul?

Én speciel egészen biztosan nem fogok kérni harmadikat semmikor. Moderna volt az első kettő.
Én ebben a közel másfél évben megtanultam megint, hogy soha ne mondd, hogy soha  ;D

Van még itt olyan na közösségben aki nincs beoltva? :D

Már várom a negyedik hullámot, kíváncsi vagyok a folytatásokra Müllec Cecilával  egyetemben :D

Idézetet írta: Hentesáru Dátum július 20, 2021, 19:49:03
Van még itt olyan na közösségben aki nincs beoltva? :D

Már várom a negyedik hullámot, kíváncsi vagyok a folytatásokra Müllec Cecilával  egyetemben :D

Jelen! Majd akkor oltatok, ha már a többiek a negyedik emlékeztető-oltásnál állnak majd sorban. ;)

Én nem megyek harmadik körre, visszatérek oda hogy bízom az immunrendszeremben. Szerintem faszán működik segítség nélkül is.

Idézetet írta: TiB Dátum július 21, 2021, 23:57:12
Én nem megyek harmadik körre, visszatérek oda hogy bízom az immunrendszeremben. Szerintem faszán működik segítség nélkül is.

Attól biztosabbat nem tudnak felmutatni csak azt hogy, sok embernek csak bajt okozott az oltás...

Amikor összeér a két szám(egyszer és kétszer beoltottak), akkor szerintem újra felüti a fejét a vírus az országban. Augusztus 20-ig rendezze le mindenki az idei nyaralását. :police:

Idézetet írta: curpy82 Dátum augusztus 02, 2021, 12:17:23
Amikor összeér a két szám(egyszer és kétszer beoltottak), akkor szerintem újra felüti a fejét a vírus az országban. Augusztus 20-ig rendezze le mindenki az idei nyaralását. :police:
Akkor lesz 4. hullám, amikor a potrohos cigány kitalálja. Szerintem már a halálozási adatok is megvannak előre 50-60 napra, szépen felfuttatva, megtervezve

Választások előtt egy legyőztük a vírust, legyőztük a válságot kampány jöhet 2022-ben? Tenném plakátra is, valami király szmájlival, hogy a hülye is megértse. :ok:

#1299 augusztus 03, 2021, 10:56:54, MessiÁs
Idézetet írta: zbking Dátum augusztus 02, 2021, 13:32:18
Akkor lesz 4. hullám, amikor a potrohos cigány kitalálja. Szerintem már a halálozási adatok is megvannak előre 50-60 napra, szépen felfuttatva, megtervezve


Nem azzal van bajom hogy utalod Orbant, szived joga.. En Gyurcsánnyal vagyok ugyanigy.


De ha a lehetseges 4.hullamot Orbannak tulajdonitod es kamu adatokat vizionizalsz akkor hogyan lehetseges az, hogy mas europai orszagokban is varhatoan lesz hullam, (es volt is) lesz novekvo halalozas, lesznek zarasok, szigoritasok.. Azt is Orbán intezte el? Mindenhova odaer a keze? Ekkora "zseni" lenne,hogy mindent is iranyit?

Szerintem alapveto hiba osszemosni a covid hullamokat Orbanekkal. A 3.hullam is kozel ugyanakkor jelent meg Europaban es kozel ugyanakkor ert veget.



Mert megertenem a gyanakvast ha csak nalunk lenne covid, csak nalunk lenne lezárás, maszkozas. De ha jol emlekszem kb egyszerre volt egesz EU lezarva, nem voltak nezok sehol semmilyen sportesemenyen, sot mindenhol volt ami el is maradt. Mindenhonnan azok a hírek jottek hogy akadozik az ellatorendszer, gyorsul a terjedes stb.

Vagy en vagyok ennyire naiv es bekajalom?

Szerintem nem vagy naiv, ez világszintű. De ha Orbán azt mondja, hogy legyőztük a covidot, már kétszer is amúgy, akkor hogyan jöhet újra? Nem butaság ezzel népszerűséget növelni, miközben egyértelmű, hogy a nyár győzte le a vírust? Amikor a járványról beszélünk, az globális probléma, amikor a járvány visszaeséséről, az már Orbán érdeme. Ezzel ő maga is tesz érte, hogy összemossák a járvánnyal. Nekem kicsit visszás a dolog, de én is elfogult vagyok ez biztos.

Lehetséges, hogy volt itt egy félreértés, én úgy vettem @zbking írásából, mintha nem a 4. hullám jöttét kérdőjelezné meg világszerte, hanem a magyarországi terjedésének idejét. Tehát, akkor lesz bejelentve a 4. hullám, amikor optimális a kormányzópártnak, nem? Jelen helyzetben előrébb van a szívárványos propaganda és miegymás, mert az hoz szavazókat, illetve továbbra is mennie kell a turizmusnak. Érdekesség, hogy szomszédos országokban van 4. hullám egy ideje, vannak lezárások is, nálunk is vannak fertőzöttek (deltások), de fel sem merült egyelőre a 4. hullám.

Amikor Eb-re készültünk, papíron akkor is volt 3. hullám, de a kommunikáció már az volt, amit @TiB is mondott, hogy legyőztük a hullámot, megcsináltuk. Azért, mert jött az Európa-bajnokság. Továbbá azért is gondolom úgy, hogy az adatok ad hoc jelleggel működnek, mert februárban még nyitásra készültek Orbánék (egyik nap ez volt a kommunikáció), majd hirtelen megváltozott minden, mikor nem lehetett már elfedni a sok kórházban tartózkodó fertőzöttet, mert az orvosok felszólaltak (okkal lett nekik is ez megtiltva). Természetesen az is benne van, hogy tévedek, félreértettem az itt elhangzottakat. 

Az, hogy a koronavírus globális, az evidens, az, hogy az adott ország kormánya ezt hogyan kommunikálja, az már egy másik kérdés. Oroszországban is elfelejtkeztek több százezer fertőzöttről, Indiában halottakról, szelektív ilyenkor a memória. Orbán Viktor is rengeteg dologgal foglalkozik: gratulálni kell a magyar sportolók nagy sikereihez, Hosszú Katinkát védeni, illetve a magyarokat védeni a náci buziktól (mint, ahogyan azt Deutsch Tamás képviselő úrtól megtudtuk), nem lehet kémüggyel, meg vírussal is foglalkozni. És akkor még olyan dolgokról, mint a migránshordák, amik napi szinten támadják Magyarországot, nem is beszéltünk! Rengeteg teendője van vezetőnknek, folyamatosan háborúban állunk, majd mindennek eljön a maga ideje, ahogyan a következő hullámoknak is.

Igaz hogy vannak mar deltasok itthon is. De osszel is így indult az egesz. Brutálisan lassan indult be a novekedes. Nem kell ehhez virologusnak lenni, ha kevesebb ember fertozott, kevesebbnek tudja atadni. Igy az igazan gyors terjedes csak joval később indul be..

De ha most tenyleg vannak mar deltasok akkor mi lenne szerintetek a helyes lepes.? Korlatozzunk mar most hogy ezzel a varhato hullam enyhebb legyen de ezzel kockaztatjuk a törékeny gazdasagunkat.. Vagy varjunk amig kicsit jobban be nem indul es el nem kezd napi parszaz uj beteg lenni, de ezzel kevesbe veszelyeztetjuk a gazdasagot, turizmust, munkahelyeket stb..? 

Mi itt a helyes megoldás? Ha most lepunk az emberek egy resze duhos lesz es az aktuális kormanyt szidja. Ha varunk, akkor kesobb mondja egy reteg hogy hat elobb kellett volna zarni..
Aztan van egy harmadik reteg akinek mindegy mit csinalsz mert ugy is szidni fog mert nem is hisz a covidban..

#1303 augusztus 03, 2021, 14:15:34, Pozzato
A kormány jól kezdte abból a szempontból 2020 tavaszán a járványt, hogy kontaktkutatást csináltak. Tény és való, hogy ez sok embernek ad plusz feladatokat, de ezzel korai időszakban limitálni lehet a fertőzés terjedését.

A gazdaságunknak mindegy, az már rég elszállt, tényleg csak a csoda tartja életben - meg az, hogy mi dolgozók erőn felül teljesítünk -, szerintem ebből a szempontból mindegy, hogy korán hozunk olyan döntést, amivel limitálunk, vagy később hónapokra le kell zárni mindent.

Én is a 10 millió magyar járványszakértő közé tartozom, azt gondolom, hogy az ideális az lenne a kontaktkutatás mellett korai fázisban, hogy dinamikusan változtatni a ki- és beutazási szabályokat. Legfeljebb 2-3 naponta frissíteni, ha kell, akkor baráti országokkal szigorítani. Olyan nincsen, hogy most Oroszországban tombol a járvány, mi pedig megnyitjuk előttük a kaput. Az biztos, hogy a tavalyi nyár is a horvát nyaralások után robbant be itthon a járvány. Most is a nyaralásról visszaérkezők hozzák be újra az aktuális variánst.

Itthon pedig, ha tetszik, ha nem, akkor nagy közösségi rendezvényekre csak oltással lehetne menni, függetlenül attól, hogy nyitott vagy zárt az adott esemény. Zárt terekben pedig maradjon a maszk (üzletek stb.). Én azt gondolom, hogy maradjon nyitva minden, határokat és a beutazást kell szemmel tartani, ebben rejlik az egésznek a kulcsa, itthon pedig a fegyelmezett viselkedésben és megfelelő tájékoztatásban.

Hála Istennek, hogy 300 forintos vizitdíj nincs.