Skandináv foci 2020

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok!

Mint láthatjátok dübörögnek a skandináv bajnokság szerdán és csütörtökön is. Összeszedtem nektek egy posztban a tippajánlókat a svéd és a norvég bajnokságról.

Szerda - 18 óra: Gólokat érhet a hazai nyomás (Haugesund - Start)

Szerda - 19 óra: Rosszul rajtoló bajnokesélyesek rangadója (Malmö - Djurgarden)

Csütörtök - 20:30: Ötre rúghat a Sarspborg vereségeinek száma (Sarpsborg 08 - Brann)

Mindenkinek jó szurkolást és jó fogadást!
Ha van kérdésetek, akkor írjatok a cikkek alá!

Pacsi!

A mai nap folyamán teljes fordulóval kezdődik a norvég másodosztály (OBOS-Ligaen), ami azt jelenti, hogy mostantól a megszokott négy helyett már öt-hat este nézhetünk focit Norvégiából hetente!

A legnagyobb kérdés, hogy mi a lesz a meglepetés kiesőkkel (Lillestrom, Tromso). Egyikük kerete sem gyengült kifejezetten, így a bukik alacsony oddsot húztak meg a visszajutásukra. Ha a Lillestrom nyeri a bajnokságot, az például az Unibetnél 1,53-as szorzón fizet!



Ami a részemről várható, hogy az 1-2. (ismerkedő) forduló után megpróbálok innen is tippet adni, illetve bevezetni Benneteket az OBOS világába, mivel a meccsek többségében nem fognak ütközni az Eliteseriennel - nagyon más pedig nincs amit mostanában követnék.

Szóval hajrá!
Mindenkinek jó meccsnézést és eredményes fogadást kívánok!


Otthon folytatná hadjáratát a Sárga Horda

Újabb gólzáporos meccsel szomorítanák soron következő ellenfelüket. Olvasd tovább


Meglepő helyen, a Sandefjord - Sarpsborg 08 meccsen esett a forduló gólja. Mint később kiderült, győzelmet is ért az akrobatikus mozdulat a vendégek számára (0-3).


Folytatás szombaton!

A keddi nap egyetlen norvég bajnoki találkozót rendeznek: Lillestrom - HamKam.

Érdekes és mindenképpen tanulságos sztorira leltem a meccsel kapcsolatban.

SZTORI! A Lillestrom a meccs előtti több, mint 4000 jegyet értékesített, amelyek igazából támogatói jegyként funkcionálnak, mivel egyik jegytulajdonos sem lesz jelen a stadionban. Igaz, 200 hazai drukkert beengedhetnek, viszont ezeket a jegyeket a közeli kórház dolgozói kapták meg ingyen - egy mindenképpen becsülendő tett volt ez a részükről. A 4726 jegyvásárló sorsoláson is részt vesz, ahol a főnyeremény az, hogy a nyertes a saját nappalijában ülve, együtt nézheti végig a meccset a csapat - sérült - támadójával, Arnór Smárasonnal! Remek lépések sora az LSK marketing részlegétől.

TIPP! Ha esetleg a sportfogadási opciók jobban érdekelnek és kíváncsi vagy, hogy én mire fogadnék, akkor ezt a rövid szösszenetet ajánlom figyelmedbe: elemzés.


Az irodák túlságosan tisztelik a Malmöt

Hétfőn este komoly rangadóra kerül sor a svéd bajnokság 7. fordulójában!  Olvasd tovább


Sziasztok!

Elég zsúfolt három napos hétvégét tartunk Norvégiában! Nézzük, hogy szerintünk melyik meccsekre kell koncentrálni fogadás szempontjából!

Szombat 18 óra:
FK Haugesund - Molde (amiről podcast is készült)

Vasárnap 18 óra:
Aalesund - Bodo                         
Kristiansund - Stabaek

Hétfő 18 óra:
Grorud - Sogndal
         19 óra:
Malmö - Norrköping (erről szintén podcast is készült)

Mindenkinek kellemes skandináv foci nézést és fogadást a hétvégére!



A Bodo/Glimt ma történelmet írt, miután az első csapat lett a norvég bajnokságban, amelyik az első 8 meccse közül mindegyiket meg tudta nyerni. A Kristiansund ellen egy nyögvenyelős győzelmet arattak ezzel a góllal:


Ettől függetlenül nyugodtak nem lehetnek, miután a Molde 5-0-ás győzelmet aratott a Viking felett és két pont távolságból követi a listavezetőt.


Eliteserien: Transzferek és edzőváltások sora!

Múlt héten zárult a norvég átigazolási piac, míg két hete a rövid nyári szünet, azonban unatkozni nem unatkoztak az északi országban. Olvasd tovább


Eliteserien: Nem csak a világbajnokságon jöhet az under

Világbajnokság ide vagy oda, a bajnokságok a legtöbb skandináv országban nem álltak le hosszabb időre. Olvasd tovább



@gavrilo14

Lenne egy kérés kérdésem, ha már közelebb vagy a tűzhöz:

A stavangeri Viking FK idei szezonja tényleg pocséknak ígérkezik?

Idézetet írta: csabax Dátum július 16, 2020, 16:46:05
@gavrilo14

Lenne egy kérés kérdésem, ha már közelebb vagy a tűzhöz:

A stavangeri Viking FK idei szezonja tényleg pocséknak ígérkezik?

@csabax

Hello! Először is mi számít pocséknak? Kiesés? Esetleg a tabella alsó felében való szereplés a tavalyi sikerek után?

A jelenlegi helyzetre a klubok másképpen tudtak reagálni, ezt lehetett látni más országokban is (akár Magyarországon a leállás előtt és után). Valakik megtáltosodtak, mások formája negatív irányba változott. Nyilván a Viking az utóbbi csoportba tartozik, azonban azt mi nem láthatjuk, hogy a csapatok mögött a szponzorok hogyan változtatták meg a finanszírozás mértékét. Több csapatnál is át kellett értékelni a csúszás után a célokat és szerintem többen is arra álltak át, hogy a kiesést próbálják meg elkerülni minél kisebb büdzséből. Ez egy olyan bajnokságban, mint a norvég, ahol a Rosenborg - Molde duón kívül a többiek jóval kevesebb pénzből gazdálkodnak, drasztikusabb változásokat hozhat, miután akár 1-2 kulcsigazolás hiánya is sok pozíciót jelenthet a végelszámolásban. A másik tényező pedig a rövidített felkészülés, ahol néhány csapat effektívebb (Bodo) tudott lenni, mint mások (Aalesund).

Nem gondolnám, hogy kiesnek idén, mivel szerintem van legalább kettő gyengébb csapat náluk, viszont 4-16. hely között óriási lesz a tolongás. Adott esetben egy 13. hely és a pénzügyi stabilitás megtartása pocsék lenne-e számukra? Véleményem szerint nem! Mindenesetre a nemzetközi kupában azt hiszem nem fognak sok vizet zavarni a másik három norvég együtteshez képest.

Nem tudom válaszoltam-e a kérdésedre.