Koronavírus: Tippelj, mi lesz?!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Játékra hívlak titeket!

Írjatok le egy forgatókönyvet, hogy mi várható a koronavírus miatt a következő hetekben a világban, és aki a legközelebb jár a valósághoz, az nyer! Április közepén visszanézzük, a legjobban tippelőnek küldök Skrillen 20 eurót. Ha meccsekre tudunk tippelni, ennek is mennie kell!

Nyeremény: 20 euró Skrillen
Tippelési határidő: március 17. - 23:59
Eredményhirdetés: április 14.

Azért több mondatból álljon a dolog, ne csak annyiből hogy meghalunk mind. Mondjuk ha az bejön, akkor mindegy is. :D

Látom magam előtt néhány ember reakcióját a játékot illetően, talán már volt is beírva hozzászólás, amit nem küldtek el, miszerint ez nem játék. Mindenesetre én megkezdem a jövőt illető tippelést.

Csak 1-2 előrejelzés fog érkezni a topikba, amikből egy sem fog találni. A vírusnak nem lesz ellenszere április elejéig, de a járvány először tetőzni fog márciusban, aztán az esetek száma csökkeni fog április elejére Európában és az Egyesült Államokban. Egyes gazdasági területek pénzt veszítenek, és sok embert kirúgnak, például turizmusban, de egy jelentős részüket vissza is veszik majd, mert ahogy írtam, a járvány körüli félelem jelentősen csökkeni fog. Születnek majd kimutatások, hogy az online reklámbevételek rekordot döntöttek, mert soha ennyien nem kattintottak egyetlen szó miatt ennyit cikkekre, és azon belül is ügyesen elhelyezett vitamin, gyógyszer és egyéb hasonló reklámokra. Lesz még cikk arról is, hogy a Made in China feliratú termékek eladása lecsökkent, a focilabdákat viszont továbbra is pakisztáni kisgyerekek fogják varrni. Suli után csinálják, kapnak szotyira pénzt, és nem Made in China, szóval nem nagy gond. A Wish meg a többi kínai online áruház átpozícionálja magát, mint a Provident. Az megvan, hogy a nagysikerű Mini Kölcsön a Provident álruhában? Ez a tálalás miatt érdekes, ha szépen becsomagolod, attól még Provident, de nem azt hallod, hogy Provident, ami negatív hangvételű, hanem a jópofa Mini Kölcsönt. Szóval ha úgy tálalod, akkor a koronavírus-járvány ijesztő, ha azt mondod COVID 19, sokan azt hiszik egy új Volvóra gondolsz.

A lenyugvás csak Nyugat-Európára és az Egyesült Államokra vonatkozik, mert április elejére be fog törni olyan területekre is a betegség, mint India vagy Afrika, ami a jelenlegi halálozási arányt növelni fogja, de ugye mi itt a fejlett népek már kifele fogunk jönni a bajból, ezeket a kis helyen sokan élő fejletlen népeket meg csak filmekben sajnáljuk, amúgy oldják meg maguk. Lásd AIDS. De kicsit a sportra is rátérek, ha kicsit is javul a helyzet, az UEFA egyből kiiírja az Európa-bajnokság dátumát, mindegy hogy volt-e pótselejtező, max random hívnak még résztvevőket, de a bevétel kell egy ilyen korrupt szervezetnek.

Szerintem Április közepéig még javában benne leszünk a járványban, és nem látszik majd még a vége. Nálunk addigra karantén lesz tehát lakóhelyet (kivétel munka) nem lehet elhagyni. Tucatszámra megjelennek azok a fertőzöttek, akik nem köthetők külföldiekhez, vagy beutazáshoz, beindul a pánik, és az iskolákat talán már 2-3 héten belül bezárják. Nagyjából úgy 750-1000 körüli fertőzött lehet nálunk április közepéig.
Világ szinten is messze lesz még a vége, mert félmegoldások lesznek, és csak nagyon lassan áll le majd az élet. Vakcináról szó sem lesz, ezért Kínában, és néhány országban, ahol a vírus már megjelent újabb felfutástól tartanak majd.

A szigorú intézkedések elnyújtják a járvány megjelenését, és nem fog olyan terhet róni az egészségügyre, amivel ne tudna megbirkózni. Néhány nagyvárost a további szigorítások miatt lezárnak majd 2-3 hétre, ahonnan se ki, se be. Természetesen lesznek elhunytak, de csak az idős, senyvesztő alapbetegséggel szenvedők körében. Sport terén minden a feje tetejére áll majd, nyilván ez a legkevésbé fontos ahhoz képest, amit egy ilyen pandémia okozhat. A határzárak megtartása mellett szépen lassan enyhülnek a hazai korlátozások és rövid időn belül minden visszaáll a régi kerékvágásba..

Ilyen rövidtávra nem tudok tippet adni, így játékon kívül:

- Jövőre találkozunk a Munkaügyi előtt, a segélyből pedig pont kijön majd egy Tesla részvény, meg egy kis vetőmag.

Nincs idő hosszútávra, tévé szerint meghalunk mind.

Ha valakinek van tippje, vagy inkább előrejelzése, ne kímélje a topikot :)

Magyarország és Málta között leáll a légiközlekedés a megadott határidőig. Ha ez bejön, és nem tudok visszamenni, akkor már idén mehet a veteményezés. Köszönjük a lehetőséget! :ok:

Idézetet írta: TiB Dátum március 13, 2020, 14:07:07
Nincs idő hosszútávra, tévé szerint meghalunk mind.
Akkor már értem, miért ajánlottad fel ilyen könnyelműen azt a 20 eurót.  ;D

Ausztráliában óriási gondot okozhat a WC-papírok hiánya, valószínűleg náluk ezért fognak ölre menni az emberek. Az ottaniak áterezhetik majd Litkai Gergely idézetét, miszerint, aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred. Nálunk a liszt fontosabb, mint a budipapír, mivel gourmet nemzet vagyunk. Mindenki töltheti fel a közösségi felületére, hogyan jött rá: a tarhonyát nem szántják, hanem pár összetevőből összehozod okosba.

A boldogtalan házasságban élőkre nem feltétlenül várnak jó hetek vagy hónapok, hiszen a kocsmák is limitáltan működnek majd, Tinderen nem ismerkedhetsz (vagy csak távolból figyelheted a partnered, nem mintha, amúgy nem azt tennéd), ráadásul, ha elhízol az asszony tarhonyájától, akkor még edzeni sem tudsz lemenni, mert a terem is zárva. Nem tudsz a többi büdös emberrel együtt "egészségesen" izzadni, utána pedig posztolni Instagramra, hogy mennyire patika teste van apának.

Cserében az Instagramon elszabadulnak a TiB tb hashtagek, mondván mindenki felidézi, milyen volt a tavalyi neszebári nyaralás, esetleg eljutni kitartottként Dubaiba vagy a Balaton Soundra. Jönnek majd az influencerektől a maszk tesztek, valamiből élni kell, minőségi tartalmat akarnak gyártani. Mondjuk ennyi erővel lehetne rajtuk tesztelni a különböző gyógyászati megoldásokat is, nem?

Ki lesz a járvány legnagyobb nyertese? Azt gondolnád, hogy a gyógyszergyártó cégek, de tévedsz: Netflix és a Durex. Mindenki otthon bassza majd el az idejét (szó szerint), ez egyre több frusztrációt okoz, valahogyan le kell vezetni. El kell dönteni, hogy a CSOK-ot választod és vehetsz majd egy iglut az árán, vagy pedig megkíméled a gyereket a folyamatos tarhonyázástól, és az utazás nélküli influencer élettől, ezért húzol egy óvszert (vagy többet), utána pedig megnézitek a YOU legújabb részét, esetleg a Netflix is végre észhez tér, felveszi kínálatába a Szomszédok c. sorozatot, aztán a világ végre megtudhatja, hogyan élt Vágási Feri.

Ki lesz a legnagyobb vesztese? Ha nem oldódik meg gyorsan a helyzet, akkor a Liverpool, mivel végre nyernének egy bajnoki címet a PL-ben, de most már mindenki furán fog tekinteni az idei első helyükre, ha egyáltalán letolják a hátralévő fordulókat.

A tippem szerint többen iráni állampolgárságért folyamodnak majd, hogy végre náluk is elvégezzék a koronavírus tesztet.

Ha a fertőzöttek száma az imáink és az el nem végzett tesztek ellenére is megugrana, egyből lesz egy jogvédő szervezet vagy egy párt, amely felkarolja őket és önzetlenül kiáll értük.

A vírusfertőzöttek külön sportszövetségeket alapítanak és 100 ország részvételével világjátékokat rendeznek még ezen a nyáron.
(utólag többeket diszkvalifikálnak majd a negatív tesztjeik miatt)

Az iskolák nem zárnak be, míg a sportolóinknak rengeteg szabadideje lesz, így megugrik közöttük az érettségizettek száma.

Chuck Norris elkapja a koronavírust, de aztán elengedi.

Idézetet írta: Knapp Dátum március 13, 2020, 14:43:14
Chuck Norris ellkapja a koronavírust, de aztán elengedi.

Nem tudom, ha saját szerzemény, de nagyon ott van. Köszi.  ;D

A Föld nevű bolygó úgy gondolta, hogy már elegen vagyunk. Szóval tisztogatásba kezdett. Ez nem egy olyan vírus, ami jön, aztán majd elmegy. Lehet ezt is hinni, csak ez tévhit. Ez a vírus itt lesz jövőre, meg utána, meg azután, csak a COVID-19, majd COVID-20 lesz, meg 21, meg 22... Ha az influenzára gondolok, az is jött, aztán itt maradt. Minden évben, mint egy hívatlan vendég, megjelenik. Persze az emberi szervezet majd reagál, de ez lassú távú folyamat. Aki nem bírja, az sajnos meghal.

Ellenszer nincs, nem is lesz. Persze majd azt mondják, és sokan el is hiszik. Majd belénk fecskendeznek egy kis vizet, de a placebó hatás érvényesül, egyébként is sokkal nagyobb hatalma van a gondolat erejének, amit persze sokan kinevetnek. A vírus majd magát öli meg, ha úgy gondolja, hogy elég volt. De ez nem most lesz. Nem jövőre, nem is 10 év múlva. A COVID életünk része lesz évekig, legfeljebb a neve változik majd a mutációk miatt. Pár év múlva olyan lesz, mint az influenza. Pár év múlva picit nevetni is tudunk majd mostani önmagunkon, mennyire be voltunk szarva. Tényleg életünk része lesz, és ez a Föld válasza arra, amit mi tettünk vele, kezdve a műanyagoktól, az üvegház hatású gázokig. Ha nem lesz annyi ember, evidens, hogy annyi ózonréteget roncsoló gázt sem bocsátunk ki, nem lesz annyi autó, nem kell majd annyit termelni, gyárak szűnnek meg, a folyamat most elkezdődött, de évekig eltart.

A gazdaság persze megérzi rövid távon, annak minden szegmense, közben a hozzám hasonló tanyasi paraszt csak néz majd a sok városira, hogy mindenki falun akar házat venni. Az elnéptelenedett falvak kezdenek benépesülni, ismét megtanulnak az emberek facebook nélkül élni, és a likeolás helyett krumplit ültetnek, meg fát metszenek. A csajok majd moslékot visznek a malacoknak cickónagyobbítás helyett, és rájönnek, hogy keskeny ajkakkal is lehet élni. Visszább lépünk. Persze közben a fejlődés nem áll meg, ahogy a globális felmelegedés és minden hatása irreverzibilis. Az elsivatagosodás már régóta tart, az éghajlati övek átrajzolódnak, de ebbe nem akarok komolyabban belemenni. Mivel a fejlődés azért nem áll meg, így az ember hosszabb távon életképtelen lesz. Ezzel sem mondok újat.

A Föld nevű bolygó szabadította ránk, nem az USA. Adott nekünk időt a Föld, hogy vegyünk vissza, figyelmeztetett, de szartunk rá. Olyan országok, mint India, ahol a föld megsüllyed a rajta lévő embertömegtől, komoly áldozatok lesznek. De mondom, ez nem egy év, nem kettő, ennek nem lesz vége belátható időn belül, csak a mostani hype-ot felváltja a közöny.

Emlékeztek a terror eseményekre?  Először meghökkentünk, majd megtanultunk vele együtt élni. Az ember ilyen. Először hetekig téma volt egy-egy robbantás, merénylet, aztán a sokadik alkalommal már csak egy 1-2 perces hír a TV-ben. Meghalt 7-8 ember. Persze konstatáltuk, hogy basszák meg, akik tették, de közönyösek lettünk, közben valahol azért örültünk, hogy na jó, megúsztuk. Mi.

Ahogy a terror ellen tettünk, úgy a vírus ellen is teszünk. De megállítani, nullára redukálni ezt sem lehet, meg azt sem.

Ez a vírus is hasonló lesz. Együtt élünk majd vele, de szépen lassan a most szünetelő folyamatok újra beindulnak, ahogy beindulnak lassacskán Kínában. Majd ismét moziba megyünk, meg múzeumba, meg sporteseményekre. Picit persze majd óvatosabbak leszünk, kezet mosunk a klotyóban, és könyökkel nyitjuk az ajtókat egy ideig, de ennyi. Ez a vírus is itt marad nekünk ajándékba a Földtől egy ideig. Aztán ha nem tanulunk ebből sem, majd kapunk mást is. Ennél is durvábbat.

Most az, hogy kicsit a gazdaság megsínyli, részletkérdés.

Idézetet írta: SPF Admin Dátum március 13, 2020, 15:34:56
Nem tudom, ha saját szerzemény, de nagyon ott van. Köszi.  ;D
Tuti nem saját szerzemény, hiszen nekem már hetekkel ezelőtt mondták többen is, plusz már a Facebookon is láttam pár helyen. Ám azért tényleg "ott van".  :)
:beerchug:

Idézetet írta: csabax Dátum március 13, 2020, 15:39:57
Tuti nem saját szerzemény, hiszen nekem már hetekkel ezelőtt mondták többen is, plusz már a Facebookon is láttam pár helyen. Ám azért tényleg "ott van".  :)
:beerchug:

Attól még lehet saját szerzemény. Knappot láttam még az online világban máshol is.  ;D

Rövid táv (Április 15-ig):

Határok lezárva. Magyarországon a fertőzöttek száma meghaladja a 300-at, van legalább 5 halott (sajnos).
Iskolák, vendéglők, kereskedelmi egységek zárva. Egyedül csak az élelmiszerboltok, meg a gyógyszertárak nyitva.
Orbán hangoztatja, hogy mindezért a kurva migráncsok a hibásak (egyébként ezt már most is mondja).

Az utakon csend, senki sehol, max. katonák/rendőrök.

Nagyon sok ember otthonról dolgozik, Emag eladja a teljes laptop készletét.

Géza meg naponta elveri a feleségét, vagy a kocsmahiány miatt, vagy azért, mert nem volt kedve dugni.

Hosszú táv: pár év múlva megjelennek a könyvek, melyekben konkrétan le van írva, hogy mi is történt. Ki a felelős ezért. Azt is megtudjuk, hogy kinek az érdeke volt stb. stb.

Jah, és lesz Me-Covid19-Too mozgalom is.  :D


Idézetet írta: SPF Admin Dátum március 13, 2020, 15:40:56
Attól még lehet saját szerzemény. Knappot láttam még az online világban máshol is.  ;D

Ez tényleg lopott!
Múlt időben volt az eredeti poén (úgy jobb is), csak ennyit változtattam rajta.