Sportfogadás az életünk > Tanácsadás

Deviza Számla? De hol?

(1/1)

Lancer:
Sziasztok!

EUR-Deviza alapú bankszámlát szeretnék nyitni nyilván fogadáshoz .
Miért van erre szükségem?

Vannak olyan irodák ahol egyes bónuszok csak bankkártyás befizetéssel érhetők el, ergo FT számláról kedvezőtlen EUR váltás plusz költségeket termel.
Vannak olyan irodák ahol csak bankszámlára lehet kiutalni és a FT számla miatt itt is igen sok veszteség érhető el.

Mi fontos számomra?

Érje meg megnyitni. Mit is értek ez alatt? Nyilván nincs olyan hogy ingyen de ne járjak rosszabbul mintha FT-ra váltanék. Forint- EUR váltások miatt minden költséget beleszámolva eddig idén kb 15-20 ezer FT közt járok.

Ha bankkártyával fizetek be egy irodához ne terheljen plusz költség kivéve ha az iroda ilyen opciót állít be. (Van ilyen iroda)

Nem használnám túl gyakran elsődleges a Skrill számla de ha már szükség van Banki alapú deviza számlára akkor fölöslegesen nem igényelnék Skrill kártyát ha esetlegesen pénzt szeretnék kivenni. Plusz ha an a Banknak saját ATM-hálózata EUR-ban hazánkban akkor gondolom olcsóbb a pénz felvétel is.
Skrillen bronze fokozatot értem el jelenleg és ezt nagyjából tudom is tartani majd idén kivéve ha ez a Coronita nevű féreg hosszabb ideig nem nyaral a Föld nevű bolygón.

Akkor a kövi kérdés, Skrilles készpénz felvétel limit, + az ára Bronze fokozatban / hó?
Banki alapú kártya készpénz felvétel díja limite?

Miért csinálok ehez fórum topicot?
Hátha valaki tud ebben segíteni vagy mostanában csinált esetleg hasonló dolgot így nem repülök vakon.
Plusz több szem többet lát.

Egyébként legjobb lenne ha olcsó lenne a számlavezetés díja , nem lenne költsége annak ha befizetek irodához, készpénzfelvétel egyenlőre nem prioritás tehát 1000 EUR limit sem gond. Kártya éves díja ne legyen túl drága az se baj ha ingyen lenne.

Abból kiiundulva hogy idén mennyi költségem volt ezek miatt jó lenne ha FT átszámolva 15.000 lenne egy évbe a költségem a a deviza számlám miatt cakli pakli.

Előre is köszönöm a segítséget.
Utóirat: Igen vannak benne helyesirási hibák

Knapp:
A transferwise szolgáltatásnak még csak a pénzváltás-utalás funkcióját használtam, de van náluk ingyenes számlavezetés is, ahol több tucat devizanemben tarthatod a pénzed, illetve olcsón váltogathatod ide-oda.
MasterCard is jár hozzá, és ha az alkalmas a fogadóirodai használathoz (van, ahova VISA kéne a kiutaláshoz), akkor hosszútávon is jó megoldásnak tűnik a problémádra.
Ráadásul nem Magyarországon vezetett számlád lenne, ami mellett szintén szólnak érvek.   ::)

ede:
A Gránit banknál nagyon alacsonyak a számlavezetési díjak. Forintszámlához lehet kérni, 1€ körül van havonta.

Lancer:

--- Idézetet írta: Knapp - Március 13, 2020, 14:58:01 pm CET ---A transferwise szolgáltatásnak még csak a pénzváltás-utalás funkcióját használtam, de van náluk ingyenes számlavezetés is, ahol több tucat devizanemben tarthatod a pénzed, illetve olcsón váltogathatod ide-oda.
MasterCard is jár hozzá, és ha az alkalmas a fogadóirodai használathoz (van, ahova VISA kéne a kiutaláshoz), akkor hosszútávon is jó megoldásnak tűnik a problémádra.
Ráadásul nem Magyarországon vezetett számlád lenne, ami mellett szintén szólnak érvek.   ::)

--- Idézet vége ---

Utánna néztem és létre is hoztam a profilom remélhetőleg ezzel meg is oldódott a probléma későbbiekben igénylek kártyát is. Alapértelmezettként forintot kér tőlem a kártyához. De egyébként bármilyen pénznemben lehet felvenni pénzt csak találjak hozzá automatát?

Knapp:

--- Idézetet írta: Lancer - Március 14, 2020, 09:08:53 am CET ---Utánna néztem és létre is hoztam a profilom remélhetőleg ezzel meg is oldódott a probléma későbbiekben igénylek kártyát is. Alapértelmezettként forintot kér tőlem a kártyához. De egyébként bármilyen pénznemben lehet felvenni pénzt csak találjak hozzá automatát?

--- Idézet vége ---

Szerintem a felvehető pénz devizaneme mindig az adott automatától függ...
A kártyád mindenhol elfogadják, pénzfelvételnél meg lesz egy konverzió, ha nem egyezik a kártyád/számlád pénzneme az automata (illetve a vásárlásod) pénznemével.

Az még előfordulhat, hogy a kártya fixen mondjuk euró alapú, és hiába veszel fel forint transerwise számláról forintot atm-ből, mégis váltanak neked egyet oda-vissza, mint ahogyan a skrillnél is teszik, viszont a transferwise korrekt árfolyamon szokott váltani, így ezzel talán nem szivatnak meg annyira, hogy rossz üzlet legyen a többi megoldáshoz képest...

Esetleg arra rá lehet kérdezni náluk, hogy a kártyás tranzakciókat milyen devizában számolják és hogy ez választható-e.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése