Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Liverpool FC mindenben megegyezett a BL-győztes Bayern Münchennel Thiago Alcántara átigazolásával kapcsolatban.
A Liverpool megállapodott,hogy 25 millió fontot fizet a Bayern Münchennek a középpályásért.

A 29 éves Thiago 2013-óta erősítette a Bayernt.

forrás:bbc.com

Legalább nézzük már meg, hogy egy átigazolás bejelentése nincs-e két hozzászólással fentebb ::)

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 17, 2020, 17:31:57
Legalább nézzük már meg, hogy egy átigazolás bejelentése nincs-e két hozzászólással fentebb ::)
Egyszer benézheti az ember szerintem én se vettem észre pedig végig szoktam görgetni.Még szerencse hogy nem vagyunk robotok. ;)

Baptiste Santamaria a Freiburgba igazolt.
A 25 éves játékos a francia Ligue 1-ből az SCO Angers csapatából Freiburgba költözött.Santamaria szerda este írta alá szerződését Freiburgban, miután átment az orvosi ellenőrzésen.
A játékosért 10 millió eurót fizetett a német klub.

forrás:scfreiburg.com

FIATAL VÉDŐVEL ERŐSÍTETT AZ AS ROMA – HIVATALOS

Nagyszerű üzletet hozott tető alá az elmúlt idényt mérsékelt teljesítménnyel záró AS Roma alakulata, amely a hosszútávú jövőt kezdte el építeni a közelmúltban végbement tulajdonosváltás után...

Az AS Roma együttese csütörtök délután hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a következő két évre vételi opcióval kölcsönvette a Hellas Verona tehetséges hátvédjét, a 20 esztendős Marash Kumbullát. A megállapodás szerint a vételára 13.5 millió euró lesz különböző bónuszok mellett, valamint Mert Cetin, Matteo Cancellieri és Aboudramane Diaby személyében akadémista játékost küldtek üzletpartnerüknek.

Kumbulla a Verona saját nevelésű játékosa, a korosztályos csapatok végig járása után a tavalyi szezonban mutatkozhatott be a legjobbak közt, de az igazi áttörést a legutóbbi kiírás hozta meg számára. A tehetséges játékos ősszel még sérülésekkel bajlódott, december óta azonban kirobbanthatatlan volt a Hellas kezdőjéből, sallangmentes, megbízható játékával pedig hétről hétre egyre több követőt állított maga mögé.

A Serie A előző szezonjában 25 mérkőzésen lépett pályára klubjában, miközben tavaly már az albán nemzeti válogatottban is bemutatkozhatott.

Forrás:fociclub.hu

A BAYERNTŐL IGAZOLT A LIVERPOOL – HIVATALOS

Hangzatosan indította a hétvégét a Liverpool csapata, ugyanis a péntek késő délutáni órákban bejelentette hosszú hetek óta vágyott igazolását...

A Liverpool csapata hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy megállapodott a Bayern München együttesétől a napokban elköszönő Thiago Alcantára szerződtetését illetően. A nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a 39-szeres spanyol válogatott középpályás 20 millió euró és további bónuszok ellenében váltott csapatot.

A 29 esztendős középpályás 2013 óta 233 találkozón lépett pályára a bajorok szerelésében, az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzést játszott, ebből 24 alkalommal a Bundesligában. Aktuális szerződése jövő nyárig kötötte őt a Bayernhez, vagyis a mostani átigazolási időszakban tudtak még ellenértékért cserébe túladni rajta.

Thiago a Bayern előtt nevelőcsapatában, a Barcelonában futballozott, melynek első csapatának színeiben 101 mérkőzésen léphetett pályára 2008 és 2013 között.

Forrás: fociclub.hu

MEGVAN HIGUAÍN ÚJ CSAPATA – HIVATALOS

A Juventustól való hivatalos szerződésbontásának másnapján máris elkötelezte magát új csapatához a rutinos argentin támadó...

HIVATALOS: A Juventus csapatával a tegnapi napon szerződést bontó Gonzalo Higuaín aláírta szerződését az MLS-ben szereplő Inter Miami együttesével.

A története során az első szezonját az MLS-ben töltő Inter Miami csapata a pénteki napon hivatalos csatornáin keresztül máris világgá kürtölte, hogy szerződtette a rendkívül tapasztalt Gonzalo Higuaínt.

A 32 esztendős támadó annak idején az argentin River Plate neveléseként 2007-ben 12 millió euró ellenében igazolt a Real Madridhoz, ahol 2007 és 2013 között 264 fellépés alatt 121 találatot szerzett a "királyi gárda színeiben. Ezt követően lassan Olaszország felé vette az irányt: három szezont töltött a Napoli alkalmazásában, s a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron az ősi rivális Juventus szolgálatába szegődött 90 millió euró elleében. Első szezonjában szállított 32 találatát nem tudta megismételni a rekordbajnoknál, kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, a legutóbbi kiírásban 11 gólig jutott.

A Juventus élén nyáron végbement edzőcsere után azonban teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az egykori gólkirálynak nem lehet maradása az olasz rekordbajnoknál, így végül rövid időn belül a távozás mezejére lépett.

Ezáltal a David Beckham által vezetett együttes Blaise Matuidi után rövid időn belül már a második játékost igazolta a torinói klubtól.

Forrás: fociclub.hu

SZLOVÁK VÁLOGATOTT TÁMADÓT IGAZOLT A FERENCVÁROS – HIVATALOS

A Ferencváros együttese a péntek délutáni órákban erősítette meg, hogy szerződést kötött a szlovák válogatott rutinos szélsőjével, Robert Makkal.

A 29 éves játékos gazdag légióskarriert tudhat már a háta mögött, hiszen 14 éves korától kezdődően a Manchester City akadémiáján pallérozódott. Mak ezt követően 2010 és 2014 között négy esztendőt húzott le a Nürnberg alkalmazásában, ahol fiatal kora ellenére 77 Bundesliga-mérkőzésen jutott szóhoz. Németországból Görögország felé vette az irányt, és két szezon leforgása alatt 80 mérkőzésen 28 gólt szerzett a PAOK soraiban. 2016-ban a Zenit Szentpétervár csapata mintegy 3.5 millió euró ellenében csapott le a játékjogára, azonban hiába állt egészen idén januárig az orosz gárda alkalmazásában, és volt tagja két bajnokcsapatnak, csak epizódszerep jutott neki. Menet közben a 2017-2018-as idényt kölcsönben a PAOK-nál töltötte, és tagja volt a Görög Kupa-győztes csapatnak.

Mak utoljára a török Konyaspor játékosa volt, ám januári átigazolása után március végén a járvány miatt már fel is bontotta szerződését a csapatával, onnantól kezdve egészen mostanáig klub nélküli volt.

A rutinos labdarúgó 2013-ban debütált a szlovák válogatottban, azóta összesen 58-szor szerepelt a nemzeti csapatban, ez idő alatt 12-szer volt eredményes, beleértve a tavalyi, budapesti Eb-selejtezőn szerzett emlékezetes találatát is.

Forrás:fociclub.hu

Bertrand Traorét leigazolt az Aston Villa

Az Aston Villa négyévre szerződtette Bertrand Traore-t a Lyontól , miután 17 millió fontot valamint plusz 2 millió font kiegészítő összeget fizettek érte az angolok.
"Örülünk, hogy Bertrand úgy döntött, hogy a Villába igazolt" - mondta Dean Smith, a Villa főnöke. "Óriási tehetségű játékos, aki valóban tovább fogja javítani a támadó játékunkon"

forrás:skysports.com

Hivatalos - Az Inter leigazolta régi-új csatárát, Andrea Pinamontit a Genovától.
Az Inter ugyan nem erősítette meg,de úgy tudni 8 millió eurót fizetett az Inter akadémián nevelkedett játékosért.

forrás:sempreinter.com

Brit sajtóhírek szerint az angol Premier League címvédője, a Liverpool FC megszerezte a Wolverhampton Wanderers 23 éves portugál támadóját, Diogo Jotát.

A korábban az FC Portóban is futballozó játékos (az Atlético Madridtól került oda kölcsönbe) 2025-ig írhat alá a Poolnál. A goal.com információi alapján a kivásárlási ára 49 millió euró lehet.

A Sky Sports azt írja, a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp mindenképpen szerette volna megerősíteni a csapat támadósorát, a klub a Watfordban játszó Ismaila Sarr után is érdeklődött, de a négyszeres portugál válogatott Jota volt az első számú jelölt, akit hamarosan hivatalosan is bejelenthet a Liverpool.
forrás:nso.hu

A JUVENTUSTÓL ÉS A CHELSEA-TŐL VETTEK KÖLCSÖN JÁTÉKOST – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyében évek óta csak a bennmaradásért harcoló Genoa gárdája a szombati napon két jelentős erősítést jelentett be, amely talán a következő idényben magasabb célokat prognosztizálhat számukra...

A Genoa együttese a szombati napon megerősítette, hogy az előttünk álló idényre kölcsönvette a Chelsea csapatától a jobbhátvéd Davide Zappacostát és a Juventustól a balszélső Marko Pjacát.

Mindkét érkező hányattatott idényen van túl, az olasz válogatott bekk tavaly az AS Romában mindössze 9 bajnokin tudott pályára lépni állandó sérülései miatt, miután a 2018-2019-es évadban abszolút parkoló pályára került a londoniaknál. Eközben Pjaca a 2016-os leigazolása óta ugyancsak epizódszereplő volt a Juventusnál, rendszeresen kölcsönökbe adták őt, tavasszal az Anderlecht színeiben négy meccs jutott neki a belga bajnokságban.

A Grifoni az egymást követő második évben is csak a Serie A utolsó bennmaradó, 17. helyét kaparintotta meg, élvonalbeli tagságát az utolsó fordulóban bebiztosítva. Azok után, hogy az elmúlt szezonban három edzőt is elfogyasztottak, Olaszország legrégebben alapított csapata a ma rajtoló idénynek Rolando Maran irányításával vághat neki.

Forrás:fociclub.hu

APremier League-ben szereplő Tottenham Hotspur hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette korábbi játékosát, Gareth Balet, és a spanyol válogatott szélső védőt, Sergio Reguilónt a Real Madridtól. 

A walesi támadó egyelőre csak kölcsönben érkezik régi-új csapatához, legalább egy évig a Spursöt erősíti majd. Bale 2013-ban, akkori átigazolási rekordot jelentő 101 millió eurós összegért cserébe szerződött Madridba Londonból. Hét idény alatt összesen két spanyol bajnoki címet, négy Bajnokok Ligája-serleget és egy Király-kupát nyert a Real Madrid színeiben.

Bale több mint száz alkalommal volt eredményes a királyiak szerelésében, és összesen 68 gólpasszt osztott ki, ám az utóbbi két idényben már csak elvétve kapott lehetőséget. Szerződését 2016-ban hosszabbította meg hat évre Madridban, ahol ez idáig hetente több mint 600 ezer eurót keresett. Korábbi csapata, a Tottenham most kölcsönben szerezte meg, legalább egy idényre.

Forrás: nso

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Obinna Nwobodo távozik a klubtól, és a török élvonalbeli Göztepében folytatja a pályafutását.

Obinna Nwobodót 2017-ben szerződtette az Újpest, azóta összesen 93 bajnokin, 18 Magyar Kupa-mérkőzésen, illetve három El-selejtezőn lépett pályára a csapatban. A 23 éves nigériai középpályás összesen 15 gólt és 22 gólpasszt jegyzett újpesti mezben.

Mint ismert, a Göztepe nemrég az Újpest 25 éves bosnyák balhátvédjét, Dzenan Burekovicot, illetve az egyszeres magyar válogatott kapust, Megyeri Balázst is szerződtette.

Nwobodo játékjogának megszerzését a török együttes hivatalosan még nem jelentette be.


Forrás:nso

A Farkasok megszerezték Ki-Jana Hoevert a Liverpoolból

A Wolverhampton leigazolta a Liverpool fiatal védőjét, Ki-Jana Hoevert akit 9 millió fontért szerződtettek,kiegészítőkkel együtt 13,5 millió fontért.

A 18 éves holland - aki a középső és jobbhátvédként egyaránt játszott a vörösöknél - ötéves szerződést kötött a Farkasokkal.

A Farkasok a tinédzsert  a jobbszélső hátvéd pozíciójába igazolták.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok egy ilyen nagy klubhoz, mint a Wolves, és játszhatok a Premier League-ben. Nagyon örülök, hogy a klub bízik bennem, ezért szeretnék jól játszani élvezezni a játékot. "
forrás:expressandstar.com/