Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Serie A - Horváth Krisztofer végleg a SPAL játékosa lett

A zalaegerszegi nevelésű Horváth Krisztofert kivásárolta szerződéséből az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő SPAL.


A 18 éves támadó középpályás kedden a ZTE FC honlapján elmondta, a ferrarai klub érvényesítette a kölcsönszerződésében lévő opciót, és három évre szóló megállapodást köt vele.
   
"Boldog vagyok, hogy a jövőben is számítanak rám, és azért is, hogy folyamatosan a felnőtt csapattal edzhetek, s reményeim szerint a Serie A-ban is bemutatkozhatok majd" - nyilatkozta Horváth.
   
Hozzátette, jól érzi magát Olaszországban, egyre jobban beszéli a nyelvet, és barátokat is szerzett. Már elkészült a névre szóló meze is, 90-es számmal lép majd pályára a SPAL színeiben, amely nem nevezte őt a 19.30 órakor kezdődő, Cagliari elleni bajnokira.

forrás: MTI

Pedro a szezon zárultával távozik a Chelsea-től

A spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgója, Pedro végigjátssza a szezont a Chelsea-ben, és csak utána csatlakozik új klubcsapatához, az AS Romához - írta kedden a Calciomercato.

Az már a múlt héten eldőlt, hogy a 32 éves játékos nem marad a Premier League-ben szereplő angol együttesnél, hanem az olasz fővárosban folytatja karrierjét. Abba viszont belement, hogy bár e hónap utolsó napján lejár a szerződése, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd most újraindított idényben még a Chelsea rendelkezésére áll. Az AS Romához az olasz forrás szerint két évre ír alá.
   
Pedro 2015-ben az FC Barcelonától érkezett a londoni alakulathoz, amelynek színeiben 201 tétmérkőzésen jutott szóhoz, és 43 gólt szerzett. A Chelsea-vel bajnokságot és angol kupát nyert, legnagyobb nemzetközi sikereként pedig Európa-liga-elsőséget is ünnepelhetett. A Barcával begyűjtött két spanyol bajnoki címet, és háromszor végzett az élen a katalán együttessel a Bajnokok Ligájában. A spanyol válogatottban, amellyel 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben pedig Eb-t nyert, 65 meccsen szerepelt, és 17-szer volt eredményes.

forrás: MTI

Létrejött az üzlet: Arthur a Juvéban, Pjanic a Barcában folytatja - sajtóhír

Arthurt a hétvégén már Torinóban, a Juventus orvosai vizsgálják, miután a Barcelona brazil válogatott középpályása megállapodott az olasz futballklubbal - írta pénteken a Sport.


A katalán napilap úgy értesült, hogy játékoscsere keretében kerül át a 23 esztendős dél-amerikai az olasz bajnokhoz, s helyére a 30 éves bosnyák Miralem Pjanic - plusz tíz millió euró - érkezik a Juvétól a spanyol címvédő Barcához.
   
Az egyezség úgy szól, hogy a két érintett még jelenlegi csapatával játssza végig az idényt, így a Bajnokok Ligájában augusztusban esedékes meccseket is, és utána költöznek új együttesükhöz.
   
A Sport tudomása szerint Arthur öt idényre ír alá, bónuszok nélkül évi 5 millió eurós alapfizetés fejében, a szintén válogatott középpályás Pjanicot pedig négy szezonra érvényes, évente 7 és fél milliót garantáló szerződés várja a katalánoknál.

forrás: MTI

Arkadiusz Miliket akarja az Atletico Madrid

Nem viccelnek a madridi klub irányítói, ugyanis készek megduplázni a csatár fizetését, ha hozzájuk szerződik. Olvasd tovább


Szoboszlai közelebb került az AC Milanhoz egy olasz futballportál szerint

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg játékosa, Szoboszlai Dominik és az AC Milan közelebb került egymáshoz - írta hétfőn a calciomercato.com, azt érzékeltetve, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 19 éves támadó középpályása a nyári átigazolási időszak után az olasz élcsapatnál folytathatja pályafutását.  Olvasd tovább

Az Internek kellene Agüero

Az Internazionale meg akarja szerezni a Manchester City argentin válogatott futballistáját, Sergio Agüerót az olasz Calciomercato értesülése szerint. Olvasd tovább

Labdarúgó NB I - Bódog Tamás távozott a Kisvárda vezetőedzői posztjáról

Bódog Tamás távozott a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda Master Good FC vezetőedzői posztjáról.


A szabolcsi klub honlapján Révész Attila sportigazgató közölte, mindkét fél kölcsönösen elégedett volt a közösen töltött időszakkal, ám a játékosokhoz hasonlóan az edzők is kapnak máshonnan ajánlatokat egy-egy sikeresebb időszak alatt.
   
"Ez most sem történt másként, Bódog Tamáshoz több ajánlat is befutott. Ő jelezte, hogy nagyon szívesen maradna klubunknál, de a gondolat természetesen ott motoszkált a fejében, és én is úgy voltam vele, ha jobb lehetőségei vannak, nagyobb célokért küzdhet, akkor nem gördíthetünk akadályt elé. Azzal búcsúztam el tőle, hogy bármikor nagyon szívesen visszavárjuk, az ajtónk nyitva marad előtte" - tette hozzá.
   
Bódogot február 6-án nevezték ki a Kisvárda vezetőedzőjévé, mérlege 14 bajnoki mérkőzésen hat győzelem, három döntetlen és öt vereség volt, így csapata a nyolcadik helyen végzett, és bennmaradt az élvonalban.
   
"Nagyszerű öt hónap van mögöttem, minden percét élveztem a munkának. A klubnál elindult folyamat jó irányba tartott a mostani időszakban is, jó érzés volt ennek a részesévé válni. Amit kértem a játékosoktól, azt szó nélkül, lelkesen és jó motiváltsággal teljesítették" - mondta Bódog.
   
A tréner hozzáfűzte, egyelőre nem tudja, hogyan alakul a további pályafutása.

forrás: MTI

Thiago Silva a BL-szezon végéig marad a Paris Saint-Germainnél

Thiago Silva a Bajnokok Ligája idényének befejezéséig meghosszabbította szerződést a Paris Saint-Germain labdarúgóklubbal. Olvasd tovább

Hosszabbított az Arsenal tehetséges hátvédje

Hosszú távú szerződést kötött az Arsenal labdarúgócsapatával Bukayo Saka.


A 18 éves védő 2018 novemberében, egy Európa-liga találkozón mutatkozott be a londoni együttesben, amelyben azóta 37 mérkőzésen szerepelt, a mostani idényben 33 alkalommal lépett pályára.
   
Az angol utánpótlás-válogatott Saka nyolcéves kora óta erősíti az Arsenal akadémiáját, ebben a szezonban már 11 gólpasszt adott, ezzel Cesc Fabregas óta az első tinédzser, aki erre képes volt a csapatnál.
   
"Bukayo tehetséges és intelligens játékos, aki hamar meggyőzött a munkamoráljával és azzal, mennyire szeretne fejlődni" - fogalmazott játékosával kapcsolatban Mikel Arteta vezetőedző a klub honlapján.
   
Saka a sajtó szerint négyéves hosszabbítást írta alá.

forrás: MTI

A Barcelona illetékese szerint Messi nem megy sehova

Lionel Messi nem fontolgatja távozását az FC Barcelonától - jelentette ki a spanyol futballbajnoki címvédő egyik illetékese a Cadena Sernek nyilatkozva.


Josep Maria Minguella, aki a katalán elitklubnál az argentin világsztár szerződésével kapcsolatos ügyek felelőse, úgy fogalmazott a spanyol rádióadónak: biztos benne, hogy a hatszoros aranylabdás marad jelenlegi együttesénél. Az elmúlt napokban több médium is arról cikkezett, hogy a 33 éves játékmester otthagyja a gránátvörös-kékeket jelenlegi kontraktusa jövő júniusi lejártakor.
   
A távozásával kapcsolatos találgatásokat felerősítette az a hír, hogy Messi megszakította klubjával a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalásokat, mivel elégedetlen mind a saját, mind a csapat helyzetével, amely átengedte az első helyet a tabellán a Real Madridnak, négypontos hátrányba került az ősi riválissal szemben, ezzel alaposan megcsappant az esélye a címvédésre.
   
Minguella magyarázata szerint csupán arról van szó, hogy Messi éppen a jelenlegi nehezebb szituációban, a La Liga küzdelmeinek hajrájában nem akar a szerződésével foglalkozni, hanem a játékra összpontosít.
   
"A kontraktusa megújításáról később tárgyalunk" - nyilatkozott az illetékes. - "Sokszor volt alkalma távozni, és sosem tette meg "- mondta.

forrás: MTI

La Liga: Pellegrini lesz a Betis új edzője

Bár a hivatalos aláírás még hiányzik, a spanyol sportsajtó kész ténynek tekinti, hogy vezetőedzőként rövidesen Manuel Pellegrini ül le a kisebbik sevillai futballcsapat, a jelenleg a La Liga alsóházában található Betis kispadjára. Olvasd tovább

Blanc lehet a Valencia új szakvezetője

Laurent Blanc a fő várományosa a Valencia vezetőedzői posztjának a L'Equipe szerint. Olvasd tovább

A Real Madrid két év múlva vinné Mbappét a PSG-től

A Real Madrid meg akarja szerezni a világ legjobb futballistái között számon tartott Kylian Mbappét, de csak 2022-ben, amikor a francia csatárnak lejár a szerződése a Paris Saint-Germainnél, és így ingyen kaparintaná meg.


A spanyol királyi klub szándékáról az El Chiringuito televíziós sportműsor adott hírt, hozzáfűzve ugyanakkor, hogy a nemzeti válogatottal 2018-ban világbajnok Mbappé 100 millió euró aláírási bónuszt kapna a madridiaktól, ha őket választja. A forrás szerint a 21 éves támadó hajlik is rá, hogy a spanyol futballbajnoki cím idei várományosához szegődjék.
   
A koronavírus-járvány miatt a 2019/20-as francia bajnokságot idő előtt befejezettnek nyilvánították, a bajnok a PSG lett. Mbappé, aki 2017 óta áll a francia fővárosi együttes szolgálatában, ebben a szezonban 20 meccsen szerepelt, 18 gólt szerzett, ezzel pedig gólkirály lett a Ligue 1-ben.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Supka Attila a Kisvárda új vezetőedzője

Supka Attilát nevezték ki a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda vezetőedzőjévé.

A soproni születésű szakember Bódog Tamás helyét veszi át a kispadon, aki a múlt héten vállalta el a Budapest Honvéd irányítását.
   
A klub honlapjának szerdai híre szerint Supka Attila bemutatására később kerül sor, de a tréner már megkezdte a csapat keretének feltérképezését és a korábbi mérkőzések elemzését. Hamarosan megérkezik Kisvárdára, és együttesével jövő kedden kezdi meg a felkészülését a 2020/21-es szezonra, amely a kisvárdaiak harmadik idénye lesz az élvonalban.
   
Supka Attila eddigi legnagyobb edzői sikereit Debrecenben érte el, ahol 2005-ben és 2006-ban is bajnoki címet ünnepelhetett, illetve a Szuperkupát is elhódította. A hajdúsági csapat mellett dolgozott többek között a Honvéd és a Zalaegerszeg vezetőedzőjeként is.
   
A Kisvárda az előző szezonban a nyolcadik helyen végzett.

forrás: MTI