Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


L'Equipe: Griezmann marad a Barcelonában

Antoine Griezmann megnyugodhat barcelonai jövőjét illetően, a francia világbajnok és Eb-ezüstérmes labdarúgót nem adják el a nyáron a katalánok - írta a párizsi L'Equipe.


A lap ezt azután rögzítette, hogy a 29 éves csatár találkozott az FC Barcelona vezetőivel és meghallgatta a bajnoki címvédő együttes vezetőedzőjét, Quique Setiént is.
   
"Nagyon számítunk rád" - tudatták a francia napilap szerint Griezmann-nal a keddi eszmecserén, amelyre nővére és ügynöke is elkísérte.
   
Griezmann, akinek a szerződése 2024-ig szól, tavaly nagy reményekkel érkezett az Atlético Madridtól a Barcához, ahol sokat vártak tőle, de beilleszkedése hosszúra és nehézkesre sikeredett, olyannyira, hogy egyre gyakrabban volt csere, mint kezdőember. Az utóbbi időben híre kelt, hogy nemcsak edzője, hanem Josep Maria Bartomeu klubelnök is elégedetlen vele. Ezzel párhuzamosan lehetett olvasni angol és olasz topklubok Griezmann megszerzésére irányuló törekvéseiről.
   
A 78 válogatott mérkőzésén harmincszor eredményes játékos a Barcelonában a mostani szezonban 44 tétmeccsen jutott lehetőséghez, mérlege: 15 gól és négy gólpassz.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Márton Gábor a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője

Márton Gábort nevezték ki a labdarúgó OTP Bank Ligában ezüstérmes MOL Fehérvár FC vezetőedzőjének.


A klub weboldalán szerdán közölte, hogy az elmúlt idényt hetedikként záró Zalaegerszeget irányító 53 éves Márton ül le a kispadra.
   
"Kicsit váratlanul ért a megkeresés, de nagyon boldoggá is tett. Ezt az ajánlatot pedig nem lehet visszautasítani. Várom a közös munkát, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz és sikeres szezont produkálunk" - idézte a honlap az új trénert.
   
A székesfehérvári klub hétfőn jelentette be, hogy szerződést bontott Joan Carrillóval, aki november 27-én második alkalommal ült le a csapat kispadjára. Második regnálása alatt 27 tétmérkőzésen irányította az együttest, 13 győzelem, 10 döntetlen és 4 vereség volt a mérlege.

forrás: MTI


Enrique Setién marad az FC Barcelona vezetőedzője

Josep Maria Bartomeu klubelnök hétfőn bejelentette, hogy a következő szezonban is Enrique Setién lesz az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője. Olvasd tovább

Labdarúgó NB I: Osztermájer Gábor marad a Paksi FC vezetőedzője

A következő idényben is Osztermájer Gábor irányítja vezetőedzőként a Paksi FC élvonalbeli labdarúgócsapatát.


A tolnai klub honlapjának beszámolója szerint a tréner és a klubvezetők hétfőn írták alá a következő szezonra szóló szerződést.
   
Osztermájer a klub utánpótlásából érkezett november elején a felnőtt csapathoz, amelyet végül sikerült benntartania az OTP Bank Ligában.

forrás: MTI

Már csak a Special One -ra várunk, hogy marad -e. Azt tudjuk , hogy a felesége imádja Londont. A Tottenham is imádja Jose feleségét most?

Labdarúgó NB I - Újpestre igazolt Stieber Zoltán

A 26-szoros válogatott Stieber Zoltán az Újpest FC labdarúgócsapatához szerződött kedden.


A klub honlapja felidézi, hogy a 31 éves szélsőjátékos éppen az Újpest utánpótlásából került 2005-ben az Aston Villa csapatához, majd játszott az ugyancsak angol Yeovil Town, a német TuS Koblenz, az Alemannia Aachen, az FSV Mainz 05, a Greuther Fürth, a Hamburger SV, az 1. FC Nürnberg és az 1. FC Kaiserslautern együttesében, az észak-amerikai DC United színeiben, legutóbb pedig Zalaegerszegen.
   
"Nagyon örülök, hogy sikerült aláírnom Újpestre, nagyjából 15 év után kerültem újra a klub kötelékébe. Külön boldoggá tesz, hogy az öcsémmel egy csapatban tudok remélhetőleg minél többet játszani majd. Bízom benne, hogy segíteni tudom a klubot mind a pályán, mind azon kívül" - nyilatkozta Stieber Zoltán.
   
Öccse, a 28 éves András leigazolását ugyancsak kedden jelentették be Újpesten. A középpályás szintén megfordult a klub utánpótlásában és az Aston Villában, majd a Győri ETO-ban, Pápán, Ajkán, Budaörsön, Gyirmóton és Mosonmagyaróváron futballozott.
   
"Mindkét sráccal már régen kapcsolatban álltunk, a tavalyi átigazolási időszakban is szó volt a szerződtetésükről. Akkor még nem tudtunk egymás tenyerébe csapni, most viszont minden úgy alakult, hogy ők is Budapesten képzelik el a jövőt" - mondta Berta Csaba ügyvezető igazgató az M1 aktuális csatornán.
   
A klubvezető emlékeztetett, hogy Stieber Zoltánt az elmúlt hónapokban sérülés hátráltatta, a rehabilitációja most fejeződik be. Hozzátette, ő maga is tudja, nem sikerült annyira jól a zalaegerszegi időszaka, de ez semmit nem von le az értékéből.
   
"Tudjuk, milyen karrierrel a háta mögött érkezik. Bízunk benne, hogy az újpesti környezet újból kihozza belőle azt a teljesítményt, amit mindannyian várunk tőle, hiszen nem tett le róla, hogy visszakerüljön a magyar válogatott keretébe" - magyarázta Berta Csaba.
   
Az ügyvezető hozzáfűzte, a csapat hétfőn kezdte meg a felkészülést fizikai tesztekkel. A szeptember 22-én záruló átigazolási időszak során folyamatos lesz a keret megerősítése, ezen a héten is várhatóak még bejelentések, és két-három héten belül készen lesz az a gárda, amivel el tudják majd kezdeni az új bajnoki idényt augusztus közepén.

forrás: MTI

Nagytakarítás a spanyol topcsapatnál, 14 játékost küldenek el.

Miközben az előző szezonban még negyedik volt a Valencia a spanyol bajnokságban, megnyerte a Király Kupát és elődöntőzött az Európa Ligában, a mostani idényben csak árnyéka önmagának a csapat, amely két fordulóval a bajnokság vége előtt csak a kilencedik helyen áll a spanyol élvonalban. A rossz szereplés miatt már két edzőt is menesztett a klub (Marcelino, Albert Celades), de úgy tűnik, további komoly változtatások lesznek.

A Goal Espana értesülései szerint összesen 14 játékost akarnak elküldeni az első csapat keretéből.

Ráadásul elég komoly nevek is vannak közöttük, mint például Kevin Gameiro, Rodrigo Moreno, Jasper Cillessen, Geoffrey Kondogbia, Goncalo Guedes vagy a csapatkapitány, Dani Parejo, hogy csak párat említsünk. Maxi Gómez, Cristiano Piccini, Kangin Lee, Daniel Wass és Gyenisz Cserisev is szerepel a többi közt a hosszabb távú tervekben, José Luis Gaya lehet az új cséká.

Bár ez a szezon valóban félresiklott, így is meglepő, hogy bő egy csapatnyi játékostól készül megválni a klub, a tulajdonos, Peter Lim vélhetően még több szurkolóval utáltatja meg magát. Limet amúgy sem nagyon kedvelik, mióta átvette az irányítást, a lánya ráadásul a múlt hónapban azt üzente a drukkereknek, hogy a családja azt csinál a valenciai focicsapattal, amit csak akar.

Ilyen az, ha valaki mindig kikapott csocsóban, de csak azért is megmutatja, ért a focihoz.

Azért durva, hogy olyan játékosokat, mint Rodrigo, Guedes vagy Parejo elküldenek a csapatból. Jó játékosok ők, nagyobb klubokban tökéletes első opciós cserének.
Maxi Gómezben nagy lehetőséget láttam, de a Celta Vigóban sokkal jobb volt. Cristiano Picciniben fogalmam sincs, mit látnak, Cherysev dettó ez a kategória nálam. Gondolom pénzmosás meg kapcsolatok miatt kellenek ilyen játékosok, valószínűleg át lesz mosogatva ott jó pár millió euró, mint Monacóban Dmitrij Ribolovljev időszakában.

Valencia mindig szerette kezdeni gyengén a szezont, de ez a következő évadra hatványozottan érvényes lesz ezek után. Holnap az utolsó fordulóban  valószínűleg kitömetik magukat a Sevillával dacból is.

Vagy nem. Akár még az is megtörténhet, hogy a távozók már csak azért is jól fognak játszani, hogy "eladják" magukat és minél jobb csapatba igazolhassanak.

Idézetet írta: csabax Dátum július 18, 2020, 14:16:44
Vagy nem. Akár még az is megtörténhet, hogy a távozók már csak azért is jól fognak játszani, hogy "eladják" magukat és minél jobb csapatba igazolhassanak.

Ez így igaz. A jó játékosnak kell a jó játék! Régen is így volt ezt nem szabad elfeledni.

Erre kíváncsi leszek: "A Zalaegerszegről távozó Bobál Gergely a portugál Nacionalban folytatja pályafutását."

Bosnyák válogatott védőt igazolt az FTC

Adnan Kovacevic személyében bosnyák válogatott védőt igazolt a Ferencváros labdarúgócsapata.


A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 26 éves játékos az elmúlt három idényt a lengyel élvonalban töltötte a Korona Kielcénél, korábban pedig bosnyák bajnok és kupagyőztes volt.
   
A válogatottban háromszor szerephez jutott Kovacevic kikérte az ugyancsak a zöld-fehéreknél szereplő honfitársa, Eldar Civic véleményét, illetve döntésében nagy szerepet játszott, hogy az FTC magyar bajnokként a BL-selejtezőjében érdekelt.

forrás: MTI

Mikor kezdődik a Neymar-saga soron következő évfolyama?