Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


+
Dayot Upamecano hosszabbít a Leipziggel, pedig hírbe hozták őt az Arsenallal és a Cityvel is. Ebből hogyan lesz folytatásos mézesmadzag az átigazolási időszakban?

A magyar bajnok egymillió eurót fizetne a Dinamo Zagrebnek Roko Baturina játékjogáért.

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/07/27/roko-baturina-csatar-igazolas-ferencvaros/


Messit nagyon meg akarja szerezni az Inter csapata

Négy idényre szóló szerződést kínál az olasz csapat, évente 65 millió eurós fizetéssel. Olvasd tovább


Távozott a DAC-tól Németh Krisztián

Nem újította meg Németh Krisztián lejáró szerződését a dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapata, a magyar válogatott támadó így máshol folytatja pályafutását.


A szlovákiai klub honlapja kedden emlékeztetett, a 37-szeres válogatott Németh februárban igazolt a DAC-hoz, de a járvány miatt mindössze egyetlen bajnoki és egy kupamérkőzésen lépett pályára, összesen 45 percet futballozva.
   
Júniusban aztán pár nappal a rájátszás kezdete előtt eltört egy csont a jobb lábfejében, és azóta harcképtelen volt - áll a klubhonlapon.
   
A 31 éves csatár az M1 aktuális csatornának elmondta, nyolc héttel a sérülése után jelenleg Budapesten végez rehabilitációs edzéseket, és bízik benne, hogy hamarosan újra labdás tréningeken szerepelhet. Megjegyezte, természetesen jobb időszakra számított, amikor Dunaszerdahelyre igazolt, azonban a koronavírus-járvány és a sérülés is közbeszólt, ugyanakkor bízik benne, hogy a csapat sikeres lesz. A folytatással kapcsolatban Németh Krisztián elmondta, jelen pillanatban csak arra fókuszál, hogy egészséges legyen, így ezekkel a kérdésekkel egyelőre nem foglakozik.
   
A támadó megjegyezte, nem először kerül ilyen helyzetbe pályafutása során, kétszer is volt már olyan, hogy fél évig nem volt csapata, de utána mindig pozitív időszak következett. Kijelentette, reméli, egy ilyennel tudja majd lezárni karrierjét.
   
Németh Krisztiánnak július 31-én lejárt a DAC-cal kötött szerződése.

forrás: MTI

Alexis Sánchezt végleg megszerezte az Inter

A chilei válogatott labdarúgó Alexis Sánchez játékjoga végleg az Internazionaléhoz került.


A 31 éves támadóért a sajtó egybehangzó értesülései szerint az olasz bajnoki ezüstérmes klub egyetlen eurót sem fizet eddigi együttesének, a Manchester Unitednek, "csak" a fizetését vállalja át. Az MU így mintegy 60 millió fontot spórol Sánchezen, aki az Internél az eddiginél jóval kevesebbet fog keresni, éves szinten hétmillió eurót.
   
Sánchez 2018 januárjában szerződött az Arsenaltól a Manchester Unitedhez, ám a Vörös ördögöknél 45 mérkőzésen mindössze ötször volt eredményes.
   
Az olaszokhoz tavaly augusztusban került kölcsönbe, 28 mérkőzésen négy gólig jutott, a júniusi újrakezdést követően tíz összecsapáson három gól és hét gólpassz a mérlege.

forrás: MTI

Pochettino Európa öt legjobb bajnokságának egyikében térne vissza

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatától novemberben menesztett vezetőedző, Mauricio Pochettino a legjobb öt európai bajnokság valamelyikében szeretne visszatérni a kispadra.


Az argentin szakvezető - akinek irányításával a londoniak tavaly Bajnokok Ligája-döntőt játszottak - a spanyol El País című lapnak azt mondta, bár boldog Londonban, szeretne mielőbb ismét csapatot irányítani.
   
"Olyan klubnál szeretnék dolgozni, ahol az elnök, a játékosok és a szurkolók ugyanazért, közösen képesek dolgozni, és hisznek abban, hogy a munka gyümölcsöző lesz" - fogalmazott a 48 éves edző.
   
Hozzátette, a Premier League rengeteget profitált a marketingtevékenységéből, de ő személy szerint a spanyol, az olasz, a német és a francia bajnokságot is sokra tartja, és bármelyikben szívesen dolgozna.
   
"Olyan világban élünk, ahol az eredmények számítanak, az ugyanakkor nagy kérdés, ki mondja meg, mi a jó eredmény? Az, ha győzöl, vagy az, ha felülteljesíted az elvárásokat?" - utalt Pochettino arra, hogy bár a Tottenhamnél töltött öt és fél idénye alatt egyetlen trófeát sem sikerült gyűjtenie, viszont négyszer is BL-indulást érő helyre irányította a csapatot úgy, hogy két évig nem szerződtettek új labdarúgót.
   
Sajtóhírek szerint az argentin szakembert a Benfica és az AS Monaco is szívesen látta volna a kispadján, ám ő olyan klubot keres, amely illeszkedik az általa képviselt játékfilozófiához.

forrás: MTI

Pofátlanul olcsón vett szupertehetséges játékost Pep Guardiola

Kedd este a Manchester City hivatalosan is bejelentette, amit nap közben már több bennfentes is megszellőztetett: az angol klub leigazolta Ferran Torrest a Valenciától.

A City ráadásul kifejezetten jó üzletet csinált, mindössze 23 millió eurót fizetett a 20 éves szélsőért, akit az egyik legnagyobb spanyol tehetségként tartanak számon.

Torresnek 97 meccse van a Valencia első csapatában, ezeken 9 gólja és 12 gólpassza volt. Az ő feladata lesz pótolni a Bayern Münchenhez távozó Leroy Sanét, és sok hasonlóság van a két játékos stílusa között. 2025-ig szóló szerződést írt alá.

Hogy ilyen olcsón tudott egy ekkora potenciállal rendelkező játékost venni Pep Guardiola csapata, az annak is köszönhető, hogy a Valencia nehéz anyagi helyzete miatt többektől is megválna, illetve, hogy már csak egy év volt a szerződéséből, a City pedig kifizette érte az abban szereplő kivásárlási összeget.

Egy már kész játékost igazoltak. Nem olyasvalakit, akit a padon lehet hagyni, vagy leküldeni a B csapatba.

A spanyol futball következő szupersztárja lehet. Hajt, nem lógja el a visszazárást sem. 20 éves, mindenben tud még fejlődni. Pep híres arról, hogy jobbá teszi a játékosait, Torrest is jobbá fogja. Ilyen pénzért hihetetlen igazolás" – mondta a Sky Sports spanyol focis szakértője, Terry Gibson.


24.hu

Újabb City igazolás.

Guardiola 45 millió euróért vett védőt a kiesőtől

Megvan a Manchester City második nyári igazolása: Nathan Aké, a Bournemouth belső védője 45 millió euróért került a Premier League második helyezettjéhez.

A 25 éves Ake 13-szoros holland válogatott, és az előző idényben alapembere volt a Bournemouth csapatának (29 bajnokin 2 gól, 2 gólpassz), amely végül kiesett az élvonalból.

Pep Guardiola olyan menedzser, akit a világon mindenhol csodálnak, amit ő tett a futballért, az önmagáért beszél. Fantasztikus sikereket ért el, és a csapatainak a stílusa igazán vonzó számomra

– nyilatkozta Ake, aki 2017-ben lett a Bournemouth játékosa, amely akkor klubrekordot jelentő 22,8 millió eurót fizetett érte. A védő 16 éves korától játszik Angliában, megfordult a Chelsea utánpótlás- és felnőttcsapatában, valamint a Readingben és a Watfordban is.


24.hu


Eldőlt, hogy Jadon Sancho ezen a nyáron nem lesz a Manchester United játékosa.

A Borussia Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc hétfőn jelentette be, hogy a következő szezonra is megtartják az angol válogatott szélsőt. Ami újdonság, hogy korábban már hosszabbítottak vele egy évvel.

A döntés végleges. Tavaly a teljesítményéhez igazítottuk a fizetését és egyben hosszabbítottunk is vele 2023-ig

– idézi Zorcot a BBC, német lapok pedig arról írnak, hogy nem szerepel konkrét kivásárlási ár az új megállapodásban.

A német klub legalább 100 millió eurót szeretett volna kapni a 20 éves Sanchóért, ennek a nagy részét az első részletben, ám végül nem sikerült megegyezni a Manchester Uniteddel. A 2017 óta Dortmundban focizó játékos így elutazik a többiekkel a svájci edzőtáborba.

24.hu

Bejelentette első nyári igazolását a Liverpool

Hétfőn este jelentette be a Liverpool, hogy 24 éves, görög válogatott balszélső védőt igazolt az Olympiakosztól. Kosztasz Cimikasz hosszú távra írt alá, a hírek szerint 11,7 millió fontért sikerült őt megszerezni a görög csapattól.

2015-ben debütált a Super League-ben, majd kölcsönben megjárta a dán és a holland élvonalat is. Az Olympiakoszban összesen 86 meccse volt, az idényben bajnoki címet nyert a csapattal.

Számomra ez a legnagyobb klub a világon. És a bajnokság is, néztem a tévében a meccseket, gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy majd itt játszhassak – nyilatkozta a klubhonlapnak a Pool új 21-ese, aki majd Andrew Robertson helyettese lesz.


24.hu



Az amerikai bajnokságban folytatja a franciák világbajnok futballistája

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami FC csapatában folytatja pályafutását Blaise Matuidi, a Juventus világbajnok francia középpályása.


Az ESPN hétfői beszámolója szerint a 33 éves játékos Párizsban esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, ezt követően pedig aláírhatja három évre szóló szerződését David Beckham klubjánál.
   
A portál beszámolója szerint a 84-szeres válogatott Matuidi telefonon egyeztetett Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal az átigazolásról, a szakember pedig biztosította arról, hogy az MLS-ből is meghívót kap a nemzeti csapatba.
   
Matuidi 2011 és 2017 között a Paris Saint-Germaint erősítette - itt Beckham csapattársa is volt -, ezt követően igazolt a Juventushoz, melynek színeiben 133 mérkőzésen lépett pályára.

forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Szerződést hosszabbított az MTK német edzője

A labdarúgó OTP Bank Ligában újonc MTK Budapest életbe léptette opciós jogát, és szerződést hosszabbított a német Michael Boris vezetőedzővel.

"A profi futballban az eredmény a legfontosabb, de az MTK-nál az adott mérkőzés eredményén is túlmutat az a játék- és játékos filozófia, amit a klub képvisel. Michael Boris maximálisan azonosul a klubbal, a klub pedig hisz abban, hogy az az irány, amit közösen képviselünk, sikeres" - nyilatkozta a fővárosi klub honlapján kedden Polyák Balázs sportigazgató.
   
A 45 éves német szakembert tavaly nyáron nevezték ki a felnőtt csapat élére. Irányításával az MTK megnyerte a másodosztályt és visszajutott az élvonalba, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig jutott.
   
Michael Boris korábban a magyar U21-es válogatott szövetségi edzőjeként is tevékenykedett.
   
Az OTP Bank Liga új idénye pénteken az MTK-Ferencváros örökrangadóval kezdődik.

forrás: MTI

Jó lenne már egy magyar bajnokságban játszott magyart látni ilyen klubnál. Különben meg Vignjevits szemét dicséri mindez. Meg Bardhi is.

20 millió euróért igazolhat Madridba a korábbi újpesti kapus

Az Atlético Madrid cserekapust szeretne igazolni Jan Oblak mögé, ugyanis Antonio Adan nagy valószínűséggel a Sportingban folytatja. A goal.com szerint megvan a kiszemelt is, aki a magyar drukkereknek is ismerős lehet:
a korábban az Újpestben védő Marko Dmitrovicot nézte ki magának a klub.

A 28 éves szerb kapus 2013 és 2015 között védett Újpesten, kupát is nyert a csapattal, majd megjárta a Charltont és az Alcorcónt, 2017-ben igazolt az Eibarhoz. A spanyol élvonalban 95 alkalommal védett azóta, ezekből 25-ször nem kapott gólt. Az elmúlt idényben 35 fordulóban védte az Eibar kapuját.

A goal.com azt is írja, hogy Dmitrovic szerződésében 20 millió eurós kivásárlási ár szerepel, ugyanakkor az Atlético Madridnál abban bíznak, hogy ezen sikerül alkudni, a játékos megállapodása ugyanis jövő nyáron lejár, így nem kizárt, hogy az Eibarnak engednie kell majd az összegből, ha nem akarja később ingyen elveszíteni a szerbet.


24.hu