Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Marcos Acuna a Sportingtól érkezett Sevillába
A Sevilla hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy megszerezte a Sporting CP argentin válogatott szélső védőjét, Marcos Acunát. A 28 éves labdarúgó négyéves szerződést írt alá az Európa-liga-győztes csapatnál.

Acuna vételárát egyik fél sem hozta nyilvánosságra. A Transfermarkt 12 millió euróra becsüli a dél-amerikai bekk értékét, ő a lisszaboniaknál 135 tétmérkőzésen lépett pályára, korábban pedig hazájában, a Ferro Carril Oestében és a Racing Clubban szerepelt még.

Spanyol lapok szerint Acuna érkezése jelzésértékű is: a Sevilla feladta, hogy megegyezzen a Real Madriddal a 23 éves Sergio Reguilón kivásárlásáról vagy újabb kölcsönvételéről. A spanyol válogatott szélső az előző idényben kölcsönben szerepelt az andalúziai klubnál, összesen 38 tétmérkőzésen kapott lehetőséget.
forrás:nso.hu

Emiliano Martínez az Aston Villához igazolt

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villánál folytatja a pályafutását Emiliano Martínez.

Az ,,ágyúsok" 28 esztendős kapusa brit sajtóhírek szerint mintegy 22 millió euróért szerződött a Villához, négyéves megállapodást írt alá új klubjával.

Emiliano Martínez az előző idényben összesen 23 tétmérkőzésen lépett pályára az Arsenalnál – Bernd Leno sérülése után ő védett Mikel Arteta csapatában, s meggyőző teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.
forrás:nso.hu

A Köln gárdája bejelentette, hogy az Union Berlintől érkező Sebastian Andersson személyében megvan a pótlása a Hertha Berlinhez távozó Jhon Córbobának.


Igen elfoglalt az átigazolási piacon a Köln gárdája. Elsősorban a berlini együttesekkel üzleteltek az elmúlt napokban, ugyanis, miután eladták 15 millió euróért a Herthának Jhon Córbobát, ezt követően bejelentették, hogy megszerezték az Uniontól Sebastian Anderssont. A svéd futballistáért a hírek szerint 6,5 millió eurót fizettek.

Andersson 2017 nyara óta játszik Németországban. Először a Kaiserslauternnél töltött el egy évet, majd ezt követően került az Union Berlinhez. A fővárosi gárda mezében 74 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 26 gólt és 10 asszisztot ért el. Tevékeny részt vállalt abban, hogy a berlini alakulat a tavalyi szezont a Bundesligában kezdte meg. Andersson az élvonalban is kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen 33 bajnokin 12 találatig és 3 gólpasszig jutott. Új csapatához 2023 nyaráig kötelezte el magát és a 9-es mezszámot fogja viselni.
forrás:fociclub.hu

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha Berlin együttese támadót igazolt a Kölntől, Jhon Córdoba személyében.

Jhon Córdobával erősített támadósorán a Hertha BSC. A fővárosi alakulat 15 millió eurót fizetett a csatár játékjogáért a Kölnnek. A kolumbiai futballista hosszútávú szerződést írt alá a klubbal, amelyhez 2024 nyaráig kötelezte el magát. A bejelentés után az alábbiakat mondta:

Nagyon megtisztelő érzés, hogy egy olyan csapat, mint a Hertha meg akart engem szerezni. Nagy potenciál van a keretben, amihez szeretnék én is hozzátenni. Amilyen gyorsan csak lehetséges, meg akarom mutatni, hogy hasznos tagja tudok lenni a gárdának.

Córdoba 2015 nyara óta a Németországban rúgja a bőrt, előbb a Mainz majd a Köln játékosaként. Utóbbinál 3 évet töltött el és összesen 86 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 37 gólt és 8 gólpasszt jegyzett. Az utolsó szezonjában 31 meccsen 14 találatot és 3 előkészítést ért el. Új csapatában a 15-ös mezszámot kapta.
forrás:fociclub.hu

Immár hivatalossá vált hol folytatja pályafutását az Aston Villa húzóneve, Jack Grealish.


A birminghami együttes hivatalos oldalát tette közzé, hogy csapatuk legnagyobb neve és húzóembere, Jack Grealish hosszabbított klubjával, és így immár 2025 nyaráig elkötelezte magát a Villa Park kötelékeiben.

A 25 éves angol válogatott támadó középpályás olyan nagy csapatok radarja alatt volt a tavalyi év folyamán, mint a Manchester United vagy a Chelsea együttesei, azonban végül mint kiderült, mindenhol csak második számú opció volt, így hoppon maradva az átigazolási piacon.

Jack Grealish a tavalyi kiírás folyamán 36 mérkőzésen 8 góllal és 6 góllal mentette meg csapatát a kieséstől.

forrás:fociclub.hu




Gólerős támadót igazolt a Lazio – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) tavalyi negyedik helyezettje a keddi napon végre hivatalosan is bejelentette a régóta csábított csatár leigazolását...

A Lazio együttese hivatalos csatornáin keresztül jelentette be a gólerős koszovói támadó, Vedat Muriqi leigazolását a török Fenerbahce gárdájától. Az újdonsült igazolásért a római egyesület a beszámolók szerint 20 millió eurót fizetett.

A 26 esztendős koszovói válogatott támadó az utolsó négy szezont a török élvonalban töltötte, melyből a legutóbbi két kiírás kiemelkedően sikerült számára, hiszen a 2018-2019-es évadban 17 találatig jutott a Rizespor színeiben, a legutóbbi kiírást pedig 15 találattal fejezte be a patinás isztambuli óriás játékosaként.

Muriqi megszerzése iránt a közelmúltban angol és olasz csapatok is hajlandóságot mutattak, ám az elmúlt hetekben a Lazio tanúsította a legkomolyabb vásárlási szándékot. A rómaiak albán sportigazgatója, Igli Tare nem először igazol a balkáni régióból, ahonnan jelenleg is több meghatározó játékos erősíti a Serie A elmúlt idényében negyedik helyen végző alakulatot. A következő idényben a magát a BL-ben is megmérettető Laziónak mindenképpen szükséges volt mélyíteni a csatársort, mert klasszikus befejező támadó az aranycipős Ciro Immobile mellett egyedül Felipe Caicedo volt eddig a keretben.

forrás: fociclub.hu

Újabb támadót szerzett a Schalke! – Hivatalos

Vedad Ibisevic szerződtetése után újabb támadó érkezését jelentette be a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Schalke gárdája.

Goncalo Paciencia a Schalke legújabb szerzeménye. A portugál támadót egy évre kölcsönvette a gelsenkircheni alakulat 2 millió euróért a Frankfurttól, valamint ezt követően opciós joguk is lesz a játékos megvásárlására. Paciencia az alábbiakat mondta a bejelentés után:

    Alig várom, hogy megkezdhessük a közös munkát. Jochen Schneider és David Wagner is meggyőzött a tárgyalások során, hogy a Schalke projektje nagyon ígéretes.

Paciencia 2018 nyara óta szerepel a Bundesligában, amikor a Frankfurt a Portotól igazolta le őt. A támadó a "Sasok" szerelésében 2 idény alatt összesen 61 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 15 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. A portugál játékos új csapatában a 18-as mezszámot kapta.

Forrás: fociclub.hu

Visszatért Angliába a Chelsea korábbi hátvédje! – Hivatalos

Három és fél évet követően visszatért a Premier Leagube Branislav Ivanovic. A szerb hátvéd az újonc West Bromwich Albionhoz írt alá.

A West Bromwich Albion gárdája a mai nap folyamán hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolták Branislav Ivanovicot. A 36 esztendős védő ingyen érkezett a birminghami csapathoz, miután a Zenitnél az idény végén lejárt a szerződése. A bejelentés nem okozott meglepetést, tekintve, hogy a nemzetközi sportsajtó több napja meglebegtette, hogy a szerb hátvéd 2017 februárja után ismét visszatérhet a Premier Leaguebe. A játékos az alábbiakat mondta a bejelentést követően:

    A Premier League a világ legjobb bajnoksága. Szükségem van még a kihívásokra és úgy érzem, hogy készen állok erre. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem ebbe a közegbe, remélem tudok segíteni a csapatnak, hogy elérjük a kitűzött célokat. Nagy ambíciókkal érkeztem és szeretnék magamnak is bizonyítani. Mindent bele fogok adni.

Ivanovic 2008 januárja és 2017 februárja között a Chelsea játékosa volt. A londoni alakulattal összesen 11 trófeát nyert, amelyek közül kiemelkedik a 3 bajnoki cím, valamint 1-1 alkalommal a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is magasba emelhette a trófeát. A West Bromnál egy éves szerződést írt alá a szerb bekk, aki a 20-as mezszámot fogja viselni.

forrás: fociclub.hu

150 millió euróért leigazolnák a legendás csapat sztárját! - sajtóhír

Három éves szerződést kínál az arab herceg tulajdonában lévő klub a világsztárért.

Remek szezont tudhat maga mögött a csatár, aki abszolút favorit lehetett volna az Aranylabdáért folyó harcban, ha az nem maradt volna el idén. Az olajmágnás csapatának új támadóra van szüksége, hogy elérjék végre a klub megvásárlásakor kitűzött célokat. Angol sajtóinformációk szerint 150 millió eurót fizetnek a játékosért.

"Mindig is csodáltuk a játékát, minden csapat szívesen látná a soraiban, így mi is, de többet nem mondhatok" - nyilatkozta az arab milliárdos által megbízott klubvezető. Egy közeli ismerős szerint a játékos nagymamája már árulja a házát, ami egyértelmű jele a csatár távozási szándékának.

forrás: spfklub.hu

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 16, 2020, 20:08:49
150 millió euróért leigazolnák a legendás csapat sztárját! - sajtóhír

Három éves szerződést kínál az arab herceg tulajdonában lévő klub a világsztárért.

Remek szezont tudhat maga mögött a csatár, aki abszolút favorit lehetett volna az Aranylabdáért folyó harcban, ha az nem maradt volna el idén. Az olajmágnás csapatának új támadóra van szüksége, hogy elérjék végre a klub megvásárlásakor kitűzött célokat. Angol sajtóinformációk szerint 150 millió eurót fizetnek a játékosért.

"Mindig is csodáltuk a játékát, minden csapat szívesen látná a soraiban, így mi is, de többet nem mondhatok" - nyilatkozta az arab milliárdos által megbízott klubvezető. Egy közeli ismerős szerint a játékos nagymamája már árulja a házát, ami egyértelmű jele a csatár távozási szándékának.

forrás: spfklub.hu
- 1.) Melyik játékosról van szó?
- 2.) Melyik csapatról van szó?
:beerchug:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 16, 2020, 21:00:16
- 1.) Melyik játékosról van szó?
- 2.) Melyik csapatról van szó?
:beerchug:

Bárki beilleszthető, és bármelyik olaj klub érdeklődhet, még semmi sem biztos.

Pervis Estupinánt leigazolta a Villareal.

A spanyol élvonal új idényére kiválóan erősítő Villarreal csapata a szerdai napon egy újabb nagy fogást jelentett be, miután a kiszivárgott információk szerint 15 millió fontért cserébe leigazolta a Premier League-ből az elmúlt szezon végeztével kieső Watford csapatától Pervis Estupinánt.

A 22 esztendős ecuadori balhátvédet az angol klub 2016-ban szerződtette az LDU Quitótól, a csapat szerelésébe azonban egyetlen egyszer sem játszott, mert folyamatosan kölcsön adták őt. Spanyolországot viszont tökéletesen ismeri, hiszen az elmúlt idényben 36 bajnoki meccset játszott az Osasuna soraiban eltöltött kölcsön alatt, korábban pedig a Granada, az Almería és a Mallorca együttesében is szerepelt.

Estupinán fejlődése az elmúlt hónapokban még a Barcelona és az Atlético Madrid játékosügynökeinek fantáziáját is megmozgatta, ám végül az Alberto Moreno sérülése után balhátvédet kereső Villarreal lett a befutó érte.

#162 szeptember 17, 2020, 07:02:42, A Hentes
A Premier League-ből igazolt argentin hálóőrt az Aston Villa – Hivatalos

Amit már hetek óta sejteni lehetett az bebizonyosodott, azaz az "Oroszlánok" az "Ágyúsok" második számú kapusát leigazolták.

Az Aston Villa hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta az Arsenaltól Emiliano Martínezt. Az argentin labdarúgó négy éves szerződést kötött újdonsült csapatával, akiért 17.5 millió eurót fizettek az "Oroszlánok". A hírek szerint az egyes mezszámot fogja viselni a 28 éves portás.

Martínez 2010-ben hagyta el az Independientét, azóta a londoni együttes alkalmazásában állt. Több kölcsönadást követően az elmúlt idényben Bernd Leno sérülése alatt kiválóan helytállt, többek között neki köszönhetően lett FA Kupa győztes is az Arsenal. Mindezek következtében megnövekedett a piaci értéke, ennek következtében gyorsan túl is adtak rajta az "Ágyúsok", hogy pénzt lássanak belőle.

forrás:fociclub

Serie A: visszatért Firenzébe az egykori csapatkapitány – hivatalos

Az olasz élvonalbeli bajnokságban szereplő Fiorentina a hivatalos honlapján jelentette be, hogy ismét a klubnál folytatja pályafutását a rutinos középpályás, Borja Valero.

A 35 esztendős játékos egyéves szerződést írt alá a Violákkal, akik ingyen szerezték vissza korábbi csapatkapitányukat. Valero 2012 és 2017 között futballozott Firenzében.

Az egyszeres spanyol válogatott labdarúgó az elmúlt három szezont az Internazionale színeiben töltötte el, ezalatt 100 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken öt alkalommal volt eredményes.

forrás:fociclub

Ivanovics visszatért a Premier League-be
Három és fél év után visszatért Angliába, és a Premier League-ben újonc West Bromwich Albionnál folytatja a pályafutását Braniszlav Ivanovics, a Chelsea korábbi Bajnokok Ligája-győztes labdarúgója – adta hírül hivatalos honlapján a WBA.

A 36 éves szerb védő az idény végéig szóló szerződést kötött a West Brommal.

Ivanovics 2017 februárja óta az orosz Zenitben játszott, minden sorozatot figyelembe véve 125 mérkőzésen 12 gólt szerzett és öt gólpasszt adott a szentpétervári együttesben, melynek csapatkapitánya is volt. Két orosz bajnoki cím és egy Orosz Kupa-diadal után az előző idény végén, szerződése lejártával távozott a csapattól.

Előtte Ivanovics kilenc évig (2008–2017) a Chelsea-ben futballozott, a londoni alakulattal három Premier League-elsőség mellett három FA-kupát és 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert.

A 105-szörös szerb válogatott védő a 20-as mezszámot viseli majd a West Bromwichnál, amely a Premier Leage új idényének első fordulójában 3–0-ra kikapott otthon a Leicester Citytől.
forrás:nso.hu