Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Sziasztok

Jó kis nap volt a tegnapi, az embernek ennyi is elég
Goricát 3:0-ig néztem, az eddigi cserék: Doka, Mudrinski, Canadlila kezdtek, s így is bizonyítottak. Jó ez a csapat, de meglepődtem, hogy a végén kaptak kettőt!
Mind az MTK, mind a Diósgyőr továbbra is tetszik, bár valahogy haloványabb volt a teljesítmény tegnap. Vannak náluk sokkal gyengébb, sebezhetőbb csapatok a jelenlegi nb1-ben!

a mai program:

16:00
Kilmarnock-Dundee
LSD: GURU


17:30
Arsenal-Liverpool
Nincs tipp

Meglepetést szagolok a Community Shield-en! Szerintem az Ágyusok most megakadhatnak a bajnok torkán! Úgy gondolom, hogy az idény meglepetése lesz/lehet az Arsenal!

18:15
Vasas-DVSC
Első szándékú tipp: 1,5 over 1.29


Mindkét csapatban benne van a gól. A hazaiban elöl és hátul is. Tóth András korábban védő volt, de nagyon kevés idővel rendelkezett ahhoz, hogy a csapatvédekezést megoldja (s ugye nem egy Dárdai kvalitású beugróról beszélünk). Ha harcosságban, mentálisan felpörög a Vasas, akkor elkaphatja az éllovast, megvannak hozzá az erőforrásai!

20:05
Hajduk-Slaven
Első szándékú tipp: 1 – 1.44


Általában rosszul szokta kezdeni a szezont a Hajduk. Most viszont két győzelemmel startolt. Eszéken rangadót is nyert. A Slaven nagyon alibizett a Gorica ellen, aki ráadásul 9 ponttal vezeti a HNL-t. Na ne már, oda tartanak melléjük a splitiek is!

20:30
Paks-Mezőkövesd
Első szándékú tipp: 1,5 over 1,33


Az ilyesmi típusú meccsek a kedvenceim overezési szempontból. Két harcos csapat, akik jelentősen átalakultak az új szezonra. Szerintem idén mindkettő alsóházi együttes lesz. Harcos, lüktető meccset, gólváltást várok!

Üdv, béke:
sound

Harapnak a csapatok a Fáy utcában
2,5 over 1.54 most

Sziasztok

Próbálok vegyes érzelmekkel visszagondolni a tegnapi napra, de bárhogy erőltetem, azért ez egy rossz nap volt...Láttam egy csomó meccset, próbálom tanulónapként felfogni a dolgokat.

Kilmarnock-Dundee 4:0

Jó nagy pofára esés a guruban. A második félidőt néztem akkor már 2:0 volt. Tetszett a Dundee, mert újonc létére mindent megpróbált. A 65. percig felborult a pálya két percenként lőtt kapura a vendégcsapat. Chalmers rendre megverte védőit a bal oldalon. Néhány statisztikai adat: szögletarány: 2:10, labdabirtoklás: 32:68, vendég kapura lövés: 17. Külön érdekesség, hogy a Dundee klasszikus söprögetővel játszott Conollyval – pont az ő hibája kellett a 3. hazai gólhoz: Kabamba, és Brophy is érzik a kaput hol voltak eddig? Úgy gondolom, hogy igazi brit focit láttam, s a beégett fogadás ellenére érdemes követni a skót bajnokságot.

Arsenal-Liverpool 1:1

Éreztem, írtam, nem fogadtam. Meglepő volt, hogy mennyire pontatlanok voltak Mané-ék a kapu előtt, Salah szinte láthatatlan volt. Érdekes, hogy 1:1 után, képes volt dominálni az Arsenal, s a végjátékban úgy éreztem, hogy bennük van ott a második gól. Arteta egyre nagyobb magasságokba jut, a szezon végén itt az oldalon is többen meglepődtek, amikor azt írtam, hogy az Arsenal tényező lesz 2020/21-es bajnokságban. A City kiejtése az FA-elődöntőben, illetve Guardiola elemző nyilatkozata erősített meg abban, hogy az Ágyúsok top 4-ig fejlődhetnek...és akkor az új igazolások, még nem is érkeztek meg!

Vasas-DVSC 1:1

Győzelmet szalasztott el a Debrecen. Úgy éreztem a 60. perc környékén, hogy mindkét csapat győzelemre játszik, aztán egyszer csak kifulladt a meccs...

Hajduk-Slaven 2:2

Az első fél órában két-három góllal vezethetett volna a Hajduk, ehelyett 0:1-el fordultak. Gondoltam ekkor az 1x-et 1.72-n állt, de valahogy a Loki meccs bukó élőzése, meg a benézett skót meccs elvette a kedvemet a fogadástól. Pedig Gyurcsó egy lecsorgó fejesből tisztán kilépett, és klasszikus kapus melletti elhúzással megszerezte a vezetést. Érdekes, hogy a szögleteket rendre vele rúgatták a splitiek. Meglepő volt, hogy 2:1 után feltámadt a Slaven és egy szöglet után Bacelic-Grigic fejesével 2:2 – igen ő az, aki az nb1-ben három éven keresztül szotyizott Kövesden és a Puskásban...Aztán hazai kiállítás, és lelötyögő végjáték...kezdődik a Hajduk vesszőfutása?

Paks-Mezőkövesd 1:2

Már az ötödik meccs egy nap alatt. Kiábrándító volt 1.2-nél szálltam be nézni Böde góljától, egyedül Lenzsér fejese hozott lázba. Rosszabb volt, mint a Vasas-Debrecen. Az jutott eszembe, hogy a Bognár gyerök megint rosszul igazolt...

Tanulság: Embert próbáló ennyi meccset nézni egy nap, ráadásul rossz meccseket...fogadás szempontjából nem éppen üdvös taktika. Megkockáztatom: öngyilkosság.

barátság, üdv.:
sound

Drága Fogadótársaim

Ma délután családi program, talán este 20:00-ra hazaérünk. Lennének jó esélyek délután is, de elengedem, rámegyek az estére, csak olyanokról osztom az észt, amit nézni tudok...

19:00
Kaposvár-Haladás

LSD: Guru
Lesz live stream, a második 45 percre becsatlakozom

20:00
Honvéd-Kisvárda
Első szándékú tipp: 1,5 over 1.44


Elöl hátul gólképes a Kisvárda Supkával, szerinem ajándék a szorzó!

20:05
Dinamo-Osijek
Első szándékú tipp: DNB 1 1.25


Emelkedik a hazai szorzó, amit nem értek. Rendben, hogy Kolozsváron hosszabbításba bonyolódott szerdán a Dinamo...de az eszékiek annyira harmatosak idén, hogy szerinetem kitömi őket a hazai csapat.


üdv, béke:
sound


Zagreb 1:1 Osijek
Forrnak a csapatok! Meglesz a 2,5 over 1.44 most

Sziasztok!

Tegnap szépen zöldült minden, szerencsére ilyen napok is vannak!

A gururól pár mondat. Végül a 2020 augusztus is pluszos lett, 13 egységgel 14,8 százalékos hozamot értem el. A 2020-as év jelenleg 10,8 százalékos hozamot mutat a ,,portfólióm" szerint, azt gondoltam, hogy az augusztusi egy haloványabb hónap a maga 7-1-2-es mutatójával, de a hozam mégis az átlag felett van. Öröm, hogy utoljára 2019 augusztusa volt negatív, így a leállás három hónapját kivéve tudom tartani a fegyelmezett, hozamra koncentráló koncepciómat. Nagyon nagy önfegyelemre kényszerít a dolog, de mint fogadó(befektető) is érzem a saját bőrömön (pénztárcámon) áldó hatásait!

Érdemes, most szusszanni pár napot és előre tekinteni arra, hogy mi vár ránk fogadóként szeptemberben – hogyan érdemes megszervezni/kitalálni azt, hogy miként jöhet le, a havi hozam,- szerintem a napokban erre is szánok majd egy posztot.

Úgy gondolom, hogy a csütörtöki NL-meccsekig nem fogok fogadásokat kötni!!!

Éjjel mehetnék ,,nba matekozni", de indulnak a sulik, s reggel nem akarok idiótaként viselkedni, utálom a korán kelést, s ha időben lefekszem akkor is zombi leszek reggel fél hétkor...sajna így 40 felett érzem már, hogy kell a napi 8-9 óra alvás, de ez a profilképemen is látható, pedig akkor csak 33 voltam.

túl hosszú lett ez a poszt, úgyhogy a tegnapi sztorimról írok bővebben külön.

Üdv, barátsággal:
sound

Drága Fogadótársak

a tegnapról. Jó későn 20:00 után ültem le nézni a Rákóczit.

Rákóczi-Haladás 0:0

Úgy éreztem, hogy igazán egyik csapat sem akar nyerni. A youtube közvetítés alatt háborogtak is a szombathelyi szurkolók, mondván simán kellene verniük a Kaposvárt. A vendégek a 85. percben kihagytak egy 11-est. Konstatáltam, hogy ez a meccs bűngyenge...valahogy ezen a hétvégén ezek megtaláltak..a guru megállt.

Kispest-Kisvárda 1:2

Mire leültem jött a 1,5 over. Nagyon gyenge találkozó volt ez is, ezért nem bírtam nézni sokáig. Aztán kiírta a telóm, hogy egyenlített az Eszék irány Zágráb!

Dinamo – Osijek 4:1

Az igazat megvalva a Hajduk blamája miatt, nem mertem fix 1-esbe ajánlani a találkozót. Mivel a szorzó vasárnapra felment 1,67-re (1,53-ról indult) gondoltam, hogy a dnb biztonságába burkolódzom. 1:1-nél szálltam be, és meglepődve állapítottam meg, hogy az eszékiek most játszanak legjobban a szezonban. Hullámzott a meccs, győzelemre mentek a felek, dobtam is a 2,5 overt jó ritmusban. 2:1 után sem állt le az Osijek, de egy 11-es lezárta a meccset.

Tanulság: Előfordul, hogy élőben nem tudja kivárni az ember a lehetőséget. Unalomból fogad, vagy beleképzel olyan dolgokat a követett mérkőzésbe, amik nincsenek jelen, s fogad. Most a Dinamó meccsén nem kellett megerőltetnem magam, jött magától az intuíció-kínálta magát a fogadás, jött is simán! Ez a helyes járható profit/hozam termelő metódus!

köszönet, üdv.:
sound

Sziasztok!

Ígértem korábban, hogy a szeptemberi tervezésemet itt a naplómban mutatom be. Fontosnak tartom, hogy a fogadásra, mint havi/éves hozamra tekintsek, így minden hónapban megtervezem azt, hogy milyen piacokon, hogyan teljesítsem a pozitív mérleget. Nem számszerűsítem sohasem portfóliószerűen a várható hozam százalékát, azaz sosem számolok azzal, hogy mekkora lesz a havi végeredmény.

Nem ,,A" százalékos hozamra koncentrálok, hanem arra, hogy ez a hónap is, - mint az előző évben mindig-, plusszos mérleggel zárjon!

Most extra lehetőség van arra, hogy erről értekezzek, mert van két-három nap luft, és amúgy is készülök, és most a NL-meccsek miatt nem ér össze a versenynaptár. Még a napló elején kezdtem így:

,,Jelenlegi ligáim:
- a négy nagy
- horvát bajnokság
- osztrák bajnokság
- svájci bajnokság
- skót bajnokság
- nb1
- európai kupák
- válogatott meccsek"

Írtam azt is, hogy ez változhat. Most így áll a dolog:
,,Jelenlegi ligáim:
- a négy nagy
- horvát bajnokság
- osztrák bajnokság
- svájci bajnokság
- skót bajnokság
- holland bajnokság
- nb1
- nb2
- európai kupák
- válogatott meccsek"


Bevett szokásom, hogy a megfigyelt ligákból ,,ráakaszkodom" egy-egy csapatra valamilyen okból: overes, meredeken megy felfelé, lejtmenetben van. Persze ez egy változó piaci történet. Konkrét példa:
- ha nem lenne válogatott leállás, akkor vinném tovább a Goricát – mint overes, jó formában lévő; a Kaposvárt – mint lejtmenetben lévő csapat; az Arsenalt, mint beinduló csapat.

Fontos a Guruban, hogy a havi első 2-3 elemzés, tipp megálljon! A profit ad egy nyugalmat és tőkét, amivel aztán lehet gazdálkodni. Szörnyű, amikor a mínuszos kezdés után kell felkapaszkodni, szerintem az sokkal stresszesebb, munkásabb, mint elkapni egy jó kezdést. Példa: Dárdai Pál!!! Mindig mondja a játékosainak: kimentek a pályára, a meccs első párharcát megnyeritek! Legyen tiéd a labda; legyen tiéd a jó csel; ha kell állj bele egy faultba de ne verjenek meg!
Az elv (elmélet), ez, de a gyakorlatban is így kell(ene) belemenni!
Most nem tudom tovább vinni azokat a klubokat, akiket jól ismerek. Mit lehet csinálni?
- át kell tekinteni az előttünk álló hónap versenynaptárát
- meg kell találni, meg kell ismerni, fel kell venni azokat a csapatokat, akikkel majd ,,dolgozni" fogunk a közeli jövőben!

A gyakorlatban:
- szept 3-8 (9?) NL
- szept 11 – folytatódnak 1HNL, NB1. NB2, Skócia, indul Austria
- szept 12 indul – Anglia, Spanyolország, Hollandia
- Szept 15 folytatódik, BL, EL-selejtezők
- Szept 19 indul Németország, Olaszország

Fel kell venni azokat a csapatokat, amelyek a játékomat jó szorzón lehozzák: 1x, x2, 1,5 over!


Nemzetek Ligája:
Minden csapat két meccset játszik az A, B, C ligákban. Az első kört el kell engedni, és szisztematikusan figyelni kell – pl.: második körös meccs Austria-Románia, így készülés végett a Norvég-Osztrák, Román-Észak-Ír meccsek kerülnek fókuszba!
Nagyon rég játszottak együtt a nemzeti csapatok. Sok a változás a keretekben, és a jelenlegi helyzetben nehéz lekövetni, hogy ki marad ki és ki játszik majd egy-egy válogatottban, azaz teljesen lutri belemenni az első körbe!

Itt tart a terv – én készülök, s írom-követhetővé teszem a megszerzett tudást-információkat!

barátsággal, üdv.:
sound



Sziasztok

mai:
Török-magyar
1,5 over 1,36

Sokat tudnék írni - írtam is de sajna letöröltem...
üdv:
sound

Jók vagyunk, meglepően!!! Törökök se értik!
x2 1.40 - dobtam rá!

Sziasztok!

Rendesen jó volt a magyar válogatott, boldogság!
A meccs előtt azt gondoltam, hogy meg lesz alázva a csapat. A védelem összetétele, és a folyamatos cserék a keretben azt sugallották, hogy el leszünk verve. Erről boncolgattam egy hosszabb írást, amit végül nem contol c-v-ztem be, de a Ligában all inn raktam a 1,5 overt – ki is estem szokás szerint, mert rám cáfolt a válogatott.

Talán itt az a gondolat, amit korábban írtam: rég nem játszottak a nemzeti tizenegyek, mindenhol variálnak a kerettel, nem tudni, hogy a valósnak gondolt/hitt erőviszonyok, miképpen realizálódnak.

A meccsről:
Egy erős fél óra után megfogant a gondolatom az x2-re meg is raktam, duplán örültem!
Írtam a bővebb előzetesben a három védős rendszer lehetőségéről (ja most jut eszembe nem raktam be), negatív megközelítéssel – játszotta párszor Rossi, rosszul is ment, azt gondoltam, hogy most is égünk vele. Nem így lett, három okból:
- Fiola, és Holender a széleket teljes hosszában játszotta be – az igazság az, hogy Fioláról nem gondoltam volna, hogy képes még ekkora munkát végezni, őt teljesen leírtam magamban!
- A másik ok, a belső hármas soha nem látott összetétele ellenére stabil volt. Szalait nem ismertem, de Lang rengeteg hibával tud játszani. Azt fogalmaztam meg, hogy Orban olyan formát mutat, annyira, jó, hogy mellette mindenki képes jól játszani, illetve jelen volt egy eddig korábban nem látott attitűd. Figyeltek, hol segítsék ki a másikat!
- Nagy Ádám és Sigér remekül szűrte a törököket és a beálló Schäfer is hasonló színvonalat adott. A munka aránytalan eloszlása (rajtuk akadt meg a támadásépítés), lehetőséget adott a belső hármasnak, hogy fellépjen egy sorral besegíteni.

Nagyon tetszett a Sallai, Szoboszlai, Szalai trió kreatív együttműködése – maradjatok együtt!! Az első félidőben úgy éreztem a letámadás miatt, hogy a felállásunk 3-2-4-1, Schäferrel és a szélső futók fáradásával inkább 5-3-2 alakult ki a második játékrészben: Szoboszlai visszább, Sallai előrébb lépett. Elől Szalai Ádám cseréje továbbra sem megoldott, benne még van egy világverseny, remélem 2021, de aztán kellene találni/nevelni egy hasonló kaliberű éket.

Még egy gondolat: Rossi elküldött embereket! Konkrétan Bolla és Bese az érintett, de ide sorolom Hangyát is – akiről korábban kijelentette, hogy nála sosem lehet válogatott, aztán most mégis behívta, majd kikerült (sérülésre hivatkozva). Az okok nem nyilvánosak, de az a mentalítás, ami csütörtökön este a pályán volt kábé megmutatta, hogy mi lehetett velük a fő baj: nem akartak, vagy nem tudtak, vagy nem hittek abban, hogy tudnak olyan szinten harcolni/megszakadni, mint a többiek, ezért Rossi pát intett.

..és még egy: játékrendszer, játékfelfogás, stílus. Egy hete volt egy sajtótájékoztató, amelyen a ,,semleges térfél" nevű portál egyik vezető riportere kiakadt, mert senki sem kérdezte, hogy mit akar/fog játszani a válogatott Törökországban. Rossi elmondta, amit láttunk – magas presszing, kezdeményezés, harc és mindenki megdöglik majd a pályán. kevés tényleges edzés lehetőség volt, és még utazni is kellett. Két-három nap alatt ,,leoktatta" a tananyagot, amivel eredményesek tudtunk lenni. Ugyanaz, mint anno Dárdai. Sokan évekig építenének egy-egy csapatot...sztem ez baromság, itt a példa rá, hogy progresszív-célirányos-felkészült szakmai vezetővel, célirányos munkával meg tudják csinálni a magyar labdarúgók is!

üdv, béke:
sound

Drága Fogadótársak

A mai legjobb recept a FIGYELEM!
Sok érdekesség lesz a Nemzetek Ligájában:
Holland-Lengyel overes
Szlovák-Cseh – eldurvuló

szenvedős:
olasz-bosnyák
norvég-osztrák
román-észak-ír

mégis egy fix:
20:00
Kisvárda-Puskás
Első szándékú tipp: 1,5 over 1,28


LSD Guru – Várda!
Illetve mindkét csapat hanyag a védekezés területén, lesz teltház Várdán, lesz adok-kapok. Szerintem már a félidőben meglesz a két gól!

Üdv, barátsággal:
sound

Végül 1,38 - ért fogadtam Várdán a 1,5 overt...

Sziasztok!

Két NL-nap után két elemzés érik bennem, kár, hogy mindkettő szorzója 1,30 alatti így nem érdemes guruzni.
Szerbia-Törökország 1x
Austria-Románia 1x

kivárok az ügyben...

A tegnapi nap csúcseseménye a Kisvárda meccse volt. egy kis szaksajtó:

Kisvárda-Puskás 0:3

Mindkét félidő elején, első 15 percben gólt/gólokat szerezhetett volna a hazai csapat. Jó, magyar szinten nagy iramú volt a meccs. A hullámzó játékban benne volt, hogy előbb utóbb jönni fog a gól, ez most egy vendég 11-esben testesült meg. Az gondolom, hogy mindez benne van a fociban. A szünetben viszont rendezhette volna a sorait Supka. Azt gondoltam, hogy meglesz a terve arra, hogyan lehet egyenlíteni-fordítani. Hát nem volt meg. Szélső védőit feljebb tolta, és fej nélkül ment előre, így aztán a saját térfelének közepén akkora terület maradt, amit a Puskás örömmel játszott be a meccs utolsó harmadában - ezért élőztem rá. Sokat károgok a felcsútiak miatt, de most meg kell süvegelni a Komáromi-Kiss Tamás-Nagy Zsolt triót és Auerbach kapust! Supka sokkal okosabb lehetett volna a második negyvenöt perceben, taktikai vereséget szenvedett, rosszul meccselt. Szerintem Révész előtt nem áll meg a tegnapi produkció, maximum 2-3 dobása lehet még a trénernek (nincs olyan jó szakember Supka, hogy a semmiből, szakmai szintet tudjon ugrani pár hét alatt). Az első edzőváltás az nb1-ben Kisvárdán lesz!

A mai nap a meccsnézésé:
18:00
Izland – Anglia


Érdemes leülni a magyar válogatott miatt is. Szerintem a Bolgárokat verjük ezek után, s a Román-Izland győztesét kapjuk, tegnap láttam a románokat..

20:45
Szerintem a dán-belga x2/overezés szempontjából a legjobb...leginkább személyes komfortzóna kérdése, hogy rákeressek egy streamre.
A két tévés meccsből talán a svéd-franciában lesz több lehetőség – tartják magukat a hazaiak, szenvednek a gallok, egy meglepi (x1) benne van.

béke, boldogság:
sound

Sziasztok Fogadótársaim

A tegnapról:
Néztem ezt az Izland-Anglia (0:1) meccset, az életemet megbántam. Ha az északiakat kapjuk az EB-re jutáshoz vívandó meccsre, akkor vért fogunk izzadni. Lehet, hogy 11-esekig kell majd vinni a találkozót – itt is kaptak, meg ki is hagytak egyet. Ezek simán megették az angol csapatot, szerintem a románt is megfogják...

Svédország-Franciaország 0:1

Az elején úgy tűnt, hogy a 3-5-1-el simán verik a gallok a svédeket. Aztán húsz perc után kiegyenlítődött a meccs, amelyet végül egy egyéni akció döntött el. Fogadni itt sem volt érdemes, taktikai csemege volt jó a találkozó, mert a hazai 4-4-2 nem volt rossz, és végig benne volt egy x lehetősége a meccsben.

Mai program:
Illene követni – nézni, de hamarosan elindulok kirándulni a családdal, és nem tudom mikor lesz vége...

15:00
Wales-Bulgária


Nézni kéne, hogy milyenek a bolgárok az októberi meccsünk előtt. Szerintem a hazaiak legyőzik őket, mint novemberben minket – 1.57 most, de nem ajánlom senkinek, nézni kell!

18:00
Magyar-Orosz


Remélem hazaérek...bízom a döntetlenben!

20:45
Szerb-Török
LSD GURU, szokásos 1,5 over!


Nem tudom még, hogy a spanyol-ukrán, vagy a svájc-német beránt-e, az utóbbi szerintem overes lehet.


Este van esély egy NBA matekre (régen volt!)
Heat-Bucks 3:0 – meglepetés!
Az overhatár 219, szerintem jó, a Miami 215,3 a rájátszásban, míg a Bucks 222,5. Bennem van azért, hogy az Indiana elleni utolsó meccse a Heatnek 99:87 mindent átír..., illetve játszik-e a leírhatatlan nevű görög?

Üdv, béke:
sound