Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok!

Igazából túl sok mindent nem tudok írni a tegnapi napról. Bosszús vagyok, hogy égett a guru, mert -6-ban vagyok két tipp után, s innen nehéz lesz felállni. Az egyik bukóm a Leeds-City, amit gyakorlatilag mindenki veszített (belenyúltam – s ez egy pech), a másik a LASK égése. Korábban írtam, hogy van úgy, hogy az ember teljesen félregondol egy eseményt...na ez az volt. Ritka, hogy egymás után két ilyen ajánlóm is van, most megpróbálok minimális téttel egy 4/4-es sorozatot csinálni, ha nem sikerül elengedem a hónapot! Ha sikerül akkor meglátom a továbbiakat.

FTC-Puskás 2:1
Az történt, amit vártam boldogság!

Rapid-LASK 3:0
Esélytelenek voltak végig a linziek, nem tudom ez a produkció mi volt, ennyire kifutották magukat Lisszabonban ezek szerint. Na ezzel nem számoltam, okosabb is lehettem volna.

Juve meccse elmaradt.

Bayern hét gólos meccsén jókor 2:1-nél csatlakoztam, örültem. A Sevillában éreztem a pontszerzés lehetőségét, boldogság!

Ma este belenézek majd a Nürnberg bunes2-es meccsébe, hazai győzelemre számítok, de meglátom élőben.

Most szerintem 2-3 napig elemzem a mögöttem álló időszakot – melyik liga milyen profitot termel szisztémám szerint, melyikben megy jobban az élőzés, hol a meccs előtti tipp. Úgy érzem, hogy mostanában háttérbe szorult a magyar nb1, és nb2, de ezt majd a számok be fogják nekem bizonyítani! Természetesen leközlöm az eredményeket, melyeken a validításra törekszem maximálisan!!!

Üdv.:
sound

Kedvet kaptam a Nürnberg meccsén a szögletekhez. Kell 10, van 6 1,36

Sziasztok!

Az elmúlt négy napban brutális mennyiségű melót raktam a fogadói teljesítményem elemzésébe. Célom az, hogy hatékonyabb, többet profitáló fogadó legyek. A tippek mennyisége itt a naplómban július 9-október 05 között 212 darab volt, ami nem egy nagy szám, mert igazán árnyaltan 2000 tipp környékén tudnék jól látni. Most mégis ennyi adatra vetettem rá magamat, ebből tudok új következtetéseket levonni, és átformálni, finomítani a stratégiámat.

Nagyon hosszú az adatok elemzése, ezért több bejegyzésben írom le a lényeget, s így talán követhetőbb-érthetőbb is leszek, mit-miért csinálok, s talán mások is tudják majd önmagukat elemezni az adatközléseim alapján!

Fontos változás lesz a naplómban, hogy mostantól a beírt tippeket mind megjátszom majd, megszűntetem az ,,Első szándékú tipp; Második szándékú tipp" megnevezéseket, mert azok mindig egy irányt mutattak csak – mégpedig azt, hogy hogyan ülök le a meccset nézni, mit gondolok előzetesen a sporteseményről. Nem mondom, előfordult, hogy ezeket a tippeket valóban megjátszottam meccs előtt (kis százalékban), de a tényleges fogadások mindig az élő beírások voltak. Ezt a gyakorlatot mostantól megszüntetem, csak megrakott tippeket közlök!

Nyilvánvaló, hogy a sok adat között lehet félreszámolás elírás (bár végig törekedtem az ellenőrzésre, és a pontosságra), de a felhasznált adatokat nem manipuláltam, s a legőszintébb jó szándékkal kezeltem a magam feltérképezése céljából! Vannak számomra is nagy tanulságok, ledöbbenések (teljesen mást gondoltam egy-egy ligáról, fogadási szokásomról, felkészültségemről, mint amit a számok mutatnak), melyeket most közölni fogok.

További fontos infó, hogy az elemzett időszak fogadásait 1 egységnyi téttel számoltam (pl akkor is, ha első szándékú tippként jelöltem meg, de nem fogadtam végül). A gyakorlat valójában más, mert jelenleg 7 fogadóirodánál építem a tőkét/képzek nyereséget, vagy mínuszt. Mind a hét esetben más lépcsőket járok be jelenleg. A lényeg, hogy a fenti időszakban leközölt tippeket egy egységnyi téttel számoltam!

...és most jöjjenek az adatok, tanulságok, s végül egy összesítés az ,,új" stratégiámról - több bejegyzés lesz!
Üdv, béke:
sound



Sziasztok!

Önkontrol – milyen fogadó vagyok valójában? 1. rész

Összes fogadás/tipp
Tippszám: 214
Bukó tipp: 64
Haszon egységnyi téttel számolva: 61,28
Mérleg: -2,72 egység

Ha különválasztom az élő fogadások mérlegét, akkor a következőt kapom:

Tippszám: 54
Bukó tipp: 12
Haszon egységnyi téttel: 19,63
Mérleg: +7,63 egység, azaz 14%-os nyereség!

Következtetés: élőben vagyok a hatékonyabb! A meccsek előtt beírt tervek, úgy borulnak, hogy veszteséget képeznék, ha azokat mindig megjátszanám!

Folyt köv!
Üdv:
sound

Sziasztok!

Önkontrol – milyen fogadó vagyok valójában? 2. rész

Négy fajta fogadási kimenetelt használok és kizárólag a labdarúgással foglalkozom (kivéve NBA matek – erről később):

Háromesély
Kétesély
1,5 over
2,5 over – ez utóbbihoz raktam, minden olyan overes fogadást, amely élőben megesett, akár szöglet, vagy gól

A tippeket lebontottam kimenetelekre:

A ,,Háromesély":
Nyereség: 0,21 egység – 1 % haszon
Kizárólag az élő fogadások esetében: 0,9 egység, 15% hozam

Meg voltam győződve, hogy ez a fogadási típus a leggyengébb láncszemem, ezért viszonylag ritkán 23 alkalommal játszottam. Viszont kiderült, hogy ez az egyetlen olyan kimenetel, amely élőben és a tippek összességében is pozitív mérleggel zárt!

A ,,Kétesély":
Nyereség: -1,57 egység
Élőben: 0,46 egység, 11,5 % hozam

Azt gondoltam korábban, hogy ez a kimenetel a nagy erősségem. Mélyebb elemzésemből kiderült, hogy ez csak bizonyos ligákban áll meg! Erről később!

A ,,1,5 over":
Nyereség: -2,87
Élőben: 4,07, 18,5 % hozam

Na ez az adatt odavágott! A legtöbbet ezt játszottam 108 alkalommal! Összeségében ezzel buktam a legtöbbet, miközben élőben ezzel nyertem a legtöbbet! Az bővebb igazság a bizonyos ligák elemzésekor derült ki: vannak nagy profitot hozó, és mélybe rántó bajnokságok...

A ,,2,5 over – és a meccs közbeni különféle élő overek":
Nyereség: -2,88
Élőben: 1,54, 9% hozam!

Következtetés: Ha, ezen a ponton megállok az elemzésben, akkor azt kell mondjam: édes jó öcsém HADD ABBA! NEM ÉRI MEG! Időd elviszi és csak minimális a haszon!

..jobb azonban a végére járni a dolgoknak!!!

Üdv:
sound

Sziasztok!

Önkontrol – milyen fogadó vagyok valójában? 3. rész

Lebontottam az általam preferált bajnokságokra, versenysorozatokra a négy kimenetelt. Ez alapján fel tudnék állítani egy diagnózist: pl a Tatuini első osztályban nagyon rossz a 1,5 over mutatóm – felejtsd el...

Úgy gondolom, hogy ebben a részben lesz a nagy igazság, s ezeket az adatokat felhasználva indulhatok el a ,,bölcsek köve felé" vezető úton.

Svájc:
Nyereség: 1,79! 10%-os hozam!
Háromesély 50% hozam
Kétesély: 16% hozam
2,5 over+ : 30 % hozam!
1,5 over : - 0,65 egység
Élőben: - 0,45 egység

Három kimenetel esetén is profitos vagyok Svájcban: 1x2; kétesély; 2,5+. De a 1,5 over sem tragikus, élőben sem felejtős!!!

Horvátország:
Minden kimenetel veszteséges! Kivéve:
Kétesély: 22 %-os hozam
Élőben: 16 %-os hozam

Megdöbbentő, azt hittem, hogy ezt a piacot vágom!!! Csak a kétesély a profitos, a 1,5 over minimális veszteséggel zár -0,16 egység; Élőben viszont jó!!!

Anglia
Veszteséges: -2,19 egység
Az overek visznek mínuszba!
Kétesély: 13 % hozam
Háromesély: 56% hozam

Élőben is rossz vagyok (veszteséges) az angol piacon! Viszont két kimenetelem jó: 1x2; kétesély.

Ausztria:
Veszteséges: -2,77

Minden kimenetelem mínuszos! Teljesen meg voltam győződve arról, hogy ezt a piacot uralom...hát most vissza kell léptessem...

Olaszország
Minden kimenetel nyereséges (egy kivétellel), összesített nyereség: 10%
Háromesély: 53% hozam
Kétesély: 12% hozam
1,5 over: 8 % hozam
2,5+: -0,57
Élőben: 18,5% hozam

Gondoltam, hogy ez a legerősebb piacom, de azt nem, hogy ennyire! Három kimenetel is erős, a 2,5+ nem termel akkora veszteséget! Élőben is jó!!!

NBA matek
Nyereség: 36 % hozam

Úgy gondolom, hogy ez bevált. A lényeg, hogy sosem vállalok nagy kockázatot 1,30 körüli szorzón szállok be az overezésbe, és, ha ég a tipp, még jól és gyorsan ki tudok szállni cash out-al (ha betojnék)...így csak nyereséges fogadásom volt ezen a piacon, a szorzók átlaga viszont kicsi, kereken 1,30! Itt a fő kérdés ha: 100.000 ft-ért, fogadásonként 10.000-es téttel tudsz csinálni 30.000 Ft-ot az kell-e?

Spanyolország
Nyereség: 8 %

Nagyon kevés, mindössze 8 fogadást tettem ezen a piacon – többet kellene foglalkoznom vele!

Skócia
Veszteség: -3,38

Ez egy számomra bukó liga, vissza kell sorolnom a követendő bajnokságok rangsorában.

Magyar NB2
Veszteség: -2,43
Kétesély: – 3,54
Háromesély: 29 % hozam
1,5 over: 9 % hozam

Na ez egy teljes pofára esés. Meg voltam győződve, hogy ezt a ligát vágom....1,5 overre rá lehet menni, meg a tutti háromesélyre, ha minden azt mutatja. A többi felejtős!

NB1
Nyereség: 15,5%
Kétesély: -0,25
1,5 over: 19 % hozam
2,5+: 28 % hozam
Élőben: 33 % hozam

Hát azt hittem, hogy ez az egyik lélekvesztőm!!! És nem!!Két kimenetel is és ez élőzés is erős!!

Európa Liga:
Veszteség: -2,92
Kétesély: - 5,02
Háromesély: 32 % hozam
1,5 over: 11 % hozam
2,5+: 56 % hozam
Élőben: 0,6% hozam

Érdekes piac! Dobni kellene, de az overezésre, élő overezésre szerintem megtartom!

Bajnokok Ligája:
Veszteség: - 0,2 egység
Háromesély: -2,5
Kétesély: 38 % hozam
Overek: 6% hozam
Élőben: 26 % hozam

Adott a recept: kétesély, élőzés, overek!

Válogatott meccsek/Nemzetek Ligája
Veszteség: -1,66

Minden kimenetelem mínuszban zárt a vizsgált időszakban. Felejtős!

Hollandia 4 % hozam
Németország 31 %-os hozam

Mindkét ligával keveset foglalkoztam! Többet érdemelnének

Tanulság: A bajnokságokat piacként fogom kezelni a továbbiakban, és rangsorolni fogom őket a fogadási hatékonyság szempontjai szerint!

Folyt köv:

Üdv:
sound


Sziasztok!

Önkontrol – milyen fogadó vagyok valójában? 4. rész

Nincs más feladatom, mint a fenti adatok alapján rangsorolni a piacokat és a piacok mellé rendelve a kimeneteleket fel kell állítanom az új stratégiám! Sok esetben előfordul, hogy egy időben rendeznek meg eseményeket és remélem, hogy ez a rangsor, tovább javítja a kiválasztási rendszerem

Első számú piacok:
1. Olaszország – 4 kimenetel, élőzés
2. NB1 – overezés, élőzés
3. Svájc – 4 kimenetel, élőzés
4. Németország - 4 kimenetel, élőzés
5. Spanyolország - 4 kimenetel, élőzés
6. Hollandia - 4 kimenetel, élőzés
7. Bajnokok Ligája – Kétesély, overek, élőzés
8. NBA matek

Második számú piacok
1 Horvátország – kétesély, élőzés
2. Európa Liga – overezés, élőzés
3. NB2 – over 1,5, 1x2 (háromesély)
4. Anglia – háromesély, kétesély

Harmadik számú piacok
1. Válogatott meccsek – élőzés
2. Ausztria – élőzés

Skócia – kiesett!!!

Szóval négy napig számoltam, csoportosítottam elemeztem az elmúlt három hónapban leközölt tippjeim! A folytatásban így megyek tovább! pl van egy jó nb1-es meccs, akkor az kilöki a németet, rangsor alapján jönnek a piacok! Ha van egy jó olasz tippem az mindent háttérbe szorít a napi programok összeállításakor stb..a gyakorlatban látszani fog! Tartom a 4 kimeneteles rendszerem a fenti rangsor alapján...nem fogok angol meccset élőzni pl, és az nb1-ben sem lesz kétesély!

Üdv, barátsággal:
sound

Sziasztok!

Nálam az NL – erősen harmadik piac, így semmiképpen sem kötök fogadást mérkőzés előtt.
A ma esti program tartogat a 4. jelű csoportból két érdekes meccset, amelyeket párhuzamosan nézek majd és élőben lehetséges, hogy kötök fogadást is.

20:45
Spanyolország-Svájc


A Real kis stadionjában lesz a meccs. Svájc ugye az előző kiírásban is a legjobb négyig ment, s az Ukrajnai vereség után meglepetésre pontot szerzett a németek ellen, most pedig egy bari meccsel hangolt Petkovic, kikapott Horvátországtól Svájc St.Gallenben. Pedig Gavranovic góljával még vezetett az alpesi ország csapata, de a cserék (hat volt) szétkapták az alapegyüttest. A spanyolok lisszaboni 0:0-ja értékelhetetlen, s most körülményeskedést várok tőlük. A hazaira dobott 1,40-es szorzó szerintem alacsony, lesz tartás a vendégekben. Az induló 1,5 overre 1.25 körül lehet üzletet kötni – bízom ezen a meccsen a gólokban.

20:45
Ukrajna-Németország


Igencsak tétó volt a német csapat a két nl-meccsen (mindkettő 1:1), s most Ukrajnában mindenki nagy favoritnak tartja őket. Seva 7:1-re kapott ki csapatával Párizsban, s ez mozdítja el a bukikat a vendéggyőzelem felé ilyen mértékben (1.30). Nézni kell a meccset: Ukrajna valóban ennyire szervezetlen? Ukrajna simán megveri majd önmagát? Ismét pofára esnek a németek? Az 1x 3,40 – de lehet, hogy meccs előtt simán becsapnám vele magamat, s lesz egy 0:5, már félidőben...

Üdv,
sound


Kijevben lendületesek a csapatok, 2,5 over 1,26-ért lett meg.

Sziasztok

Tegnap érdemes volt kivárni a Nemzetek Ligája meccseken. A spanyolokon megint meg lehetett dögleni az unalomtól. Kijevben a nagy bravúrokat bemutató hazai kapus tartotta meccsben Ukrajnát. A német válogatott lefocizta ellenfelét egy erős órán keresztül, aztán majdnem megint égett. Furcsa, elveimnek ellentmondó volt a 0:2 utáni overezés – általában a vezető fél lehozza, nem akar focizni, míg az ellenfél nem tud, s marad a 0:2. Itt viszont rendesen fordult a meccs, a németekre nehéz évek várnak, ha így folytatódik a teljesítményük visszaesése.

A mai menetrend:
Adott egy csomó meccs, amit lehetne overezni (1,5), tök jó szorzón:
Norvég-Román 1,40
Észak-ír-Osztrák 1.40
Francia-Portugál 1,36
Bosnyák-Holland 1,28
Horvát-Svéd 1,36

Egy hónapja biztos, hogy szétfogadtam volna magam ezeken a kimeneteleken. Most viszont tartom magam és fegyelmezetten viszem az új elveket:

Nemzetek ligája/válogatottak – 3. besorolású piac, kizárólag élő fogadás! Lusta leszek streameket vadászni, így ma maradok a sport tv-k programjánál.

Anglia-Belgium

Számomra egyértelmű, hogy a vendégeké az erősebb válogatott, de nem tudom már épp ésszel követni, hogy melyik oldalon ki játszhat, s ki nem. Az x2 1.50!, és meglepő, hogy egy olyan gólerős csapat, mint a belga 1,30-as meccselőtti 1,5 overes besorolást kap. Nézem, fogadok, s ide beírom!

Lengyel-Olasz

Teljesen ugyanaz a helyzet, mint az angol-belgán. Ha életebe vágó lenne az olaszoknak behúznák. Így viszont oda kell ülni, s várni a pénzcsinálás lehetőségét.

Szerb-Magyar

Itt aztán bármit el tudok képzelni. Két boldog válogatott meccsel Belgrádban, nyilván egyik sem akar kiesni, és nyilván mindkét válogatott fel lesz forgatva, azaz soha nem látott összetételű csapatok feszülnek majd egymásnak. Na most erre mit lehet tippelni? Igazából bármit, de pénzt semmiért sem adnék a második félidő elejéig.

Üdv, béke:
sound

x2 a belgák meccsén 1,36-ért lett meg.

Sziasztok!

Tegnap ismét bebizonyosodott, hogy számomra miért 3. besorolású piac a Nemzetek Ligája. Az öt (+1 a belga meccs) kiírt overből három égett volna meg, s most így utólag is azt mondom, hogy mindegyik megfogadása reális lett volna.

Az élőm is bukó lett tegnap (nem is értem, hogyan kaphatott ki Belgium?), s belenézve a lengyelek és a franciák meccsébe, beláttam, hogy ennek semmi értelmes sincs. Néztem a mieinket, szép volt, ezzel szerintem megvan a bennmaradás, a maradék három meccsen kellene összekaparni egyetlen pontot, s akkor szerintem jók vagyunk. A török-szerben a lét a tét...ki akar a C ligában posványkolódni?

egy nap szün aztán kedden meglátom mit lehet kezdeni a németekkel. A baj az, hogy a szerdai horvát-francia over már most húz (1,5 1,30) magával...


Üdv, béke:
sound


Sziasztok

Ma ismét csak a ,,harmadik besorolású" piacom van. Két meccs párhuzamban este:

20:45
Németország-Svájc


Az van, hogy nagyon rossz mentalitást mutatnak a hazaiak. Biztos győzelmeket szalasztanak el, egyszerűen leeresztenek a mérkőzések utolsó periódusára. Ha versenyben akarnak maradni a németek az első helyért, akkor kell nekik ez a meccs, a hazai 1.48. Igen ám, de Svájc nyilván benn akar maradni az ,,A"-ligában, s mivel kikapott az ukránoktól, most minden pontra szüksége van. A kérdés az, hogy melyik csapat motivációja lesz erősebb. Lehetséges, hogy egy könnyű overt lehet majd kapni élőben. Meglepetés lenne az x2 – 2,75-ért, de meg kell nézni, hogyan alakul a forgatókönyv, lehet, hogy lesz realitása.

Ukrajna-Spanyolország

Megnéztem, hogy a vendégek mikor kaptak ki utoljára tétmeccsen. Két éve Horvátországban egy Nemzetek ligája meccsen 3:2-re! A csoportban lévő eredmények miatt, szerintem simán meglehet egy spanyol győzelemmel a stabil első hely 1,37! Lehetségesnek tartom, hogy kiszakad a gólzsák, és nem lesznek olyan könnyelműek a spanyolok, mint voltak pár napja a németek! A 3,5 over 2,50! Nézni kell, s ha lehet lépni kell!

Üdv.:
sound

Végül 1.29-ért lett még az x2 3:2-es svájci vezetésnél...mire beìrtam 3:3

  Sziasztok

A tegnapról.

2:1-es svájci vezetésnél néztem át a kijevi meccsre. Szörnyű ez a spanyol válogatott, tényleg igaza lesz Bielsának aki azt mondja, hogy Guardiola rengeteg bűnt követett el a labdarúgás ellen. Nem tudtam eddig, hogy miért tartok távolságot a spanyol ligától, de tegnap rájöttem, hogy hibás sztereotip gondolkodásom az oka. Ezt a nézhetetlen szart (spanyol válogatott, Barca, M. City) azonosítom ámblokk az egész hispán focival. Olyan ez a stílus, mint egy rossz orosz szerző színházi darabja, amit rossz rendezésben, közepes minőségű színészek játszanak – beledöglök az unalomba. Az, hogy kiállok és passzolgatok, magáért a passzolgatásért, és ha úgy adódik gólt is lövök, ha úgy adódik...tragédia.
Felbosszantott, otthagytam!

Németország-Svájc 3:3

A lehető legrosszabbkor, a lehető legrosszabb üzletet kötöttem...1:2-nél kezdtem nézni a 4,5 over szorzóját, 1,20 alatt volt. Jól indult a második félidő, de a 4,5 over nem akart feljebb menni, 2:2 után meg értelmét veszítette. Aztán gólra-gól 2:3, s na mondom ezek a németek, megint a lúzerkednek, ezek nem fognak győzni. Live x2 – jó szar oddsért, s rögtön 3:3, na mondom...Szerencsére izgulnom nem nagyon kellett, mert az utolsó 20 percben szokásos gyenge játékát hozta a nationalelf. Viszont felbosszantottam ismét magam, mert olyan kapitális labdaeladások voltak mindkét oldalon, hogy azt hittem nb1-es meccset nézek (jellemző, hogy számos létszámfölényes helyzetből egyetlen gól sem született a továbbiakban...). Rossinál nem fér bele ilyesmi, végül egy rossz színvonalú, de fordulatos meccsen 3:3. Ha kijutunk az Eb-re, és ilyenek maradnak a németek, akkor szopatjuk őket, sokkal szervezettebbek vagyunk náluk!

A mai nap egy extrán fogadószivató lesz, írom, hogyan látom az eseményeket!

Üdv, béke:
sound