Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?

Igen, emlékszem minden tippre és oddsra is.
8 (26.7%)
Nem, már elfelejtettem.
22 (73.3%)

Összes szavazó: 30

Milyen tippek voltak az első szelvényeden?

Egyből be is jöttek vagy úgy jártál, mint ahogy én, és a sportfogadás világa barátságtalanul üdvözölt?

Ha a fotód is van róla, mindenképp csatold!

Örök emlék marad.
Kicsit már megkopott a papíron a szöveg, de azért még olvasható.

Idézetet írta: HT Dátum július 17, 2020, 19:35:14
Örök emlék marad.
Kicsit már megkopott a papíron a szöveg, de azért még olvasható.

Az szép fogás. Gratula, így nagyon hosszú idő után is.  :ok:

De komoly, a tippek is, meg hogy megvan még a szelvény :)

Köszi, hogy felraktad, jó volt látni :beerchug:

Idézetet írta: TiB Dátum július 17, 2020, 22:32:42
De komoly, a tippek is, meg hogy megvan még a szelvény :)

Köszi, hogy felraktad, jó volt látni :beerchug:

Köszi, TiB!  :beerchug:
Nekem is jó látni, akárhányszor ránézek. És nem is elsősorban a nyeremény miatt, hanem hogy sikerült valamit megőrizni (egy kellemes emléket) még 19 év távlatában is. Akkor még nem igazán volt olyanra lehetőség, hogy fogom a mobilom és csinálok egy képet róla, amit elrakok örökre. A mai napig sajnálom, hogy van pár dolog a múltból, amit nem sikerült ugyanígy eltennem, mint ezt a szelvényt. Ezért is örülök különösen annak a pár apróságnak, ami megmaradt.

Idézetet írta: HT Dátum július 17, 2020, 19:35:14
Örök emlék marad.
Kicsit már megkopott a papíron a szöveg, de azért még olvasható.

Igen jó kombi szelvény és a nyeremény sem akármi. Ilyen meszi időtől függetlenül gratulálok hozzá!

Már rögtön az indulás hetében (1997. november 24) összeraktunk az akkori kollégákkal egy tutit. 10 meccs volt csupa papírformával, úgy emlékszem 5000 Ft-ért adtuk fel. Persze elment pár mérkőzés, de ez nem szegte a kedvünket.
Volt sok kicsi és néhány nagy nyereményem, aztán 2005-ben leszoktam a papírról és rászoktam a netes fogadásokra.

Bocsánat az újabb szelvényért, de újfent feltörtek az emlékek.
Tudom, hogy ez a fórum az első tippmix szelvényről szól, de amíg nincs olyan téma az oldalon, hogy "Emlékszel-e a kb. 73. szelvényedre?", addig ide másolom ezt.  :D
Egy nap híján pont 7 hónappal az első szelvény után (2002. április 2-án) kitöltöttem az első (és egyben utolsó) olyan szelvényt, ahol egy olyan kimenetelre fogadtam, hogy egy csapat az első félidőben vezet, majd a végén kikap. Szerintem azóta sem fogadtam többet ilyenre, mert azt vallom, hogy ez teljesen lutri, ráadásul kicsi is az esélye.
2002. április 2-án a Bayern München hazai pályán fogadta a Real Madridot a BL negyeddöntőjében. A tipp szerint félidőben a Madridnak kellett vezetnie, a végén pedig a németeknek nyerni. Egy nagyobb társasággal néztük együtt a meccset, és hatalmas ujjongásban törtem ki, amikor a mérkőzés elején a Real megszerezte a vezetést. Félidőben még nagyobb volt a boldogság, hiszen akkor a tipp első része már összejött. A második félidőben sokáig nem történt semmi érdekes, majd amikor már kezdtem volna lemondani a sikerről, akkor a 72. percben a németek kaptak egy büntetőt. Megint ujjongás, öröm (sokan nem is értették, hiszen az első félidőben még Real-drukker voltam a szemükben), majd amikor Effenberg kihagyta a 11-est (gyenge lövését védte a kapus), akkor ropiba és kólába fojtottam a bánatom. Az utolsó 10 percet már nem is nagyon akartam nézni, úgyhogy a 82. percben lőtt Effenberg gólról le is maradtam. Naná, hogy ezek után újra visszaültem a képernyő elé. És a 88. percben Pizarro belőtte a győztes gólt, amivel összejött a tippem. Nem akarom részletezni, hogy milyen örömtáncot lejtettem, és amikor megkérdezték, hogy végülis akkor most milyen drukker is vagyok, örömmel mondtam, hogy Juventus.
Viszont mivel a többi mérkőzés a szelvényen csak ezután jött, így igazából ezt követően kezdődött az igazi izgulás. Rosszul lettem volna, ha ezek után egy fix mérkőzés vitte volna el a tippsort. De legalább egy életre megtanultam, hogy nagy szorzójú mérkőzéshez akkor párosítok csak újabb meccseket, ha azt a bizonyos nagy szorzós találkozót játsszák utoljára a szelvényen.

HT ha másnak nem is, de nekem nagy öröm ezeket a sztorikat olvasni, meg nézni a régi szelvényeket. Szóval ha van még sztorid, én olvasnám :) Totóztál a tippmix előtt?

Emlékszem amúgy arra a meccsre, nem fogadtam rá, de Effenberg tényleg feléledt a második félidőre. Az a durva, hogy Pizarrót későbbre tenném, de tényleg ott volt, és még aktív, nem semmi. Az a pillanat nagy lehetett, amikor az érzelemdús meccs után mondtad, hogy Juve dukker vagy ;D

Szerintem még simán jöhetnek ilyen és hasonló szelvények. :)

Mindenkelőtt köszi TiB és köszi Admin a támogatást és a biztatást, így legalább már nem érzem olyan "kínosnak", hogy újra és újra előjövök az ilyen szelvényekkel, amik 18 évig feküdtek a fiókban egy dobozban.
A történethez annyi még hozzátartozik, hogy a társaságban senki nem tudott a szelvényemről, mert nem akartam, hogy hülyének nézzenek miatta. Aztán persze a mérkőzés végén már elárultam, hogy mi volt az oka a gyerekes ujjongásnak, valamint a "lököttnek tűnő" örömtáncnak, és természetesen az addigi titkolózásból már büszke szelvénymutogatósba mentem át.
Azon az utolsó 10 percen múlt, hogy a legnagyobb lúzer helyett én lettem azon az estén a hatalmas spíler.  :)

A mi családunk egyébként mindig is nagy szerencsejáték-family volt.
Édesapámnak annak idején kétszer volt 4-es a lottón, és a hetvenes években (az elmondásuk szerint) épp az egyiknek köszönhetően tudtak befizetni egy (panel)lakásra. De a totózás bűvölete is nagyon hamar átragadt rám, bár furcsa mód (amit ma sem értek) édesapámmal nagyon ritkán játszottunk együtt. Még a mai napig megvannak azok a (79-es és 85-ös kiadású) könyvek, amik a különböző vezetéses és hibapontos totókulcsokat tartalmazták. A kedvencem éveken át a 2 háromesélyesből, 8 kétesélyesből és 3 fixből álló kéthibapontos kulcs volt (48 oszlopon). Sajnos a hibapontok rendre jöttek, úgyhogy 11-esnél soha életemben nem volt több találatom.

Na jól van, ennyit a múltról, nem akarom lefoglalni az egész fórumot.

Szelvényem az nincs. Tippmixprón raktam asszem, de nincs kedvem visszakeresni, jó régen volt már. A foci VB-hez kapcsolódik, de arra se emlékszem már melyikhez. Azt tudom hogy a brazilok játszottak a németek ellen. A németekre raktam, jó oddson. Mert asszem egy tízezrest nyertem vele kereken, de arra már sem emlékszem mennyiből. Amit aztán szerencsétlenül felraktam a Lokira. Szívügyi döntés volt. :D Félidőben 1-0-ra álltak, akkor én már láttam csörögni a kasszát. Agyonra dícsértem őket félidőben. A vége 1-1. Anyád! :D
De innentől nem volt megállás. Vki javasolta hogy ne itt játszak hanem beten, mert ott félidőben is kivehetem a pénzt. Ha most javasolná, agyonütném szerintem.  :bash: Hogy lehet ettől a fránya függőségtől megszabadulni házi módszerrel, tudja vki? Ha sok önkontrolos könyvet olvasok kigyógyulok belőle?  :redchug:  ??? ::)

Vagy keressek vmi másik függőséget?  ;D

Egyszerű a képlet, írd meg nekik (bet365?), hogy függő vagy. Mélyrepülés azonnal.  ;D

Bár korábban megígértem, hogy nem sajátítom ki ezt a fórumot, de mivel látom, hogy nem kígyóznak hosszú sorokban az emberek a történeteikkel, így én írok egy újat.

A 2002/2003-as szezon alapszakaszának a vége felé jártunk, pontosabban január 10-11-én.
Nagyon sok mérkőzés volt ezen a két napon (19), és az előzetes terv az volt, hogy kiválasztok pár fixet, és azokat teszem meg egy ezresért. Végül 5 tuti meccset találtam:
- Houston – Denver (H - 1,15)
- Indiana – Golden State (H – 1,15)
- Lakers – Cleveland (H – 1,1)
- Dallas – Boston (H – 1,2)
- Toronto – New Jersey (V – 1,35)
Ez azonban csak 2,35-ös szorzót adott ki, amiért nem volt értelme egy ezrest kockáztatni.
Mivel ekkor már hetek óta szemezgettem a tippmix által kínált 13-as szorzós kosárlabda-döntetlenekkel, így remek alkalom volt ezt kipróbálni.
A 19 mérkőzésből a már említett 5-öt fixként rávettem minden szelvényre, és a maradék 14-et pedig egyenként hozzájuk fogadtam.
Vagyis lett 14 olyan (100 Ft-os) szelvényem, amin az öt fix megegyezett, és mindenhol csak a hatodik mérkőzés változott.
30,6-os szorzója volt minden tippsornak, vagyis ha csak egy mérkőzés is döntetlen lesz, akkor máris a feltett 1400 Ft-omra 3060 Ft jön vissza, vagyis több mint kétszeres pénz. (Az eszembe sem jutott, hogy esetleg a fixek közül bármelyik is elmehetne. Pedig utólag kiderült, hogy nem álltam messze tőle.)
Rövidre zárva: a vége az lett a történetnek, hogy az 5 fix szerencsésem bejött, a 14 mérkőzésből pedig 4 végződött hosszabbítással, úgyhogy 4 x 3060 = 12.240 lett a nyeremény.