Mennyei kettő 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A debreceni meccsen akár 10.000 felett is lehet a nézők száma. 2.000 felett várok Szombathelyen, Békéscsabán és Nyíregyházán.


#17 augusztus 05, 2020, 16:43:53, robmiller
Békéscsaba - Vasas

Az 1. félidő nagy részében az erőlködés ment. Az ivószünetig szerintem a Csaba akár még jobb is volt, viszont komoly helyzetek nem adódtak leszámítva egy-egy lövést. Aztán az ivószünet után már a Vasas került fölénybe. Volt egy vitatott helyzet, Uram rossz kijövetele után, amit a bíró elég rosszul kezelt. Először előnyszabályt adott, majd miután a Vasas kihagyta a ziccert, visszafújta 11-esnek a szituációt, de aztán a partjelző szólt, hogy a 16-os kívül volt az ütközés...na mindegy, ebből nem lett gól, majd pár perc múlva Vasas lőtt egy lesgólt...
Már azt hittem, hogy 0:1 lesz a szünet, amikor a Csaba a semmiből egyenlített Paudits révén.
Érdekes egy meccs, talán egy "Radónyi" különbség van a csapatok között, mert a Vasas támadószekciójából egyedül Radó az akiben ott van a potenciál, na meg a bal oldalon Sillye felfutásai rejtik a veszélyt, amiből a gól is született. Pekár, Balajti egyelőre nagyon halovány, ahogy másik oldalon Lukács és Paudits is az, bár utóbbi azért emelt a renoméján a góllal. Nekem a Békéscsabából a jobb szélen Szalai játéka tetszik, s bár az ő öngóljának írják a Vasas találatot, ha nem ér bele, akkor is gól lett volna.
Eleinte osztottam Sound koncepcióját a meccsre, s tényleg többnyire az erőlködés ment, de látható milyen veszélyes az under világa. Mindkét csapat kvázi talált 1-1 gólt. Azért meglepne, ha gól nélkül menne le a második játékrész.

Na így a meccs után azt mondom, ez borzasztó volt. Én nem is tudom mit akar itt a Vasas a feljutásról álmodozni. Több olyan jelenet volt, amikor azt éreztem a hajrában is, hogy már a 2. meccsen el vannak fáradva a 80. perc környékén. Konkrétan egy ígéretes támadás során Szatmárinak nem volt kedve futni, hanem Sillyét alibi hátrapasszra kényszerítette kényszerítő helyett. Őrület.
A másik Birtalan volt, aki amikor Szalainak a 16-oson belül rápattant a kezére a labda, egyszerűen nem harcolt érte, hanem azonnal a bíró felé fordult ordítva reklamálni kezdett. A kommentátor meg is jegyezte, hogy idióta beidegződés ez a mai játékosoknál...
Óriási bajok vannak itt fejben, az első két forduló alapján ez elsősorban mentálisan édeskevés a Vasastól. Egyedül azt mondom, hogy Radó (inkább az első félidei játéka miatt) és Sillye volt értékelhető. Utóbbi nálam a csapat legjobbja volt.

A Csaba kihozta ebből a meccsből, amit ki lehetett. Itt Szalait, Borát és Babinyeczet emelném ki. Uram a kapuban eléggé bizonytalannak tűnik, bár a Vasas nem igazán dolgozta őt meg, hogy kiderüljön mennyire jó kapus.

Mindent összevetve megérdemelten tartott otthon egy pontot a Békéscsaba, sőt ha kevésbé töketlenek a végén, akkor meg is nyerhették volna a meccset, meg nekem egy fogadást...

A 2. forduló statisztikája.

Össznézőszám: 18.938

Átlag:  1.893

Top:

Debrecen             6187
Szombathely        3028
Nyíregyháza         2641
Ajka                     2000

Minusz:

Budaörs       100  (Tatabánya)

Sajnos a Csákvár, Dorog, Budaörs, Szentlőrinc négyes rendesen le fogja vinni az átlagot.

Nem lesz egyszerű dolga így a Vasas-nak, nagyon nem meggyőzőek eddig... Előre megvannak abszolút, viszont középre kéne 1-2 "verőember", hogy hamarabb visszaszerezzék az elvesztett labdákat, és így tovább tudják nyomás alatt tartani az ellenfeleket... Na meg nem ártana egy extra karmester, aki helyzetbe hozza a csatárokat...

Egyébként, ahogyan robmiller is írta, Silye játéka volt értékelhető a vendégek részéről!

Idézetet írta: zsivany20 Dátum augusztus 06, 2020, 18:30:17
Nem lesz egyszerű dolga így a Vasas-nak, nagyon nem meggyőzőek eddig... Előre megvannak abszolút, viszont középre kéne 1-2 "verőember", hogy hamarabb visszaszerezzék az elvesztett labdákat, és így tovább tudják nyomás alatt tartani az ellenfeleket... Na meg nem ártana egy extra karmester, aki helyzetbe hozza a csatárokat...

Egyébként, ahogyan robmiller is írta, Silye játéka volt értékelhető a vendégek részéről!
Azert olyan nehez se lesz, van vagy 2,5 csapat, amelyik vissza akar jutni, ebbol 2 a Loki es a Vasas, a tobbiek meg elbohockodnak iden is. Gyirmot nem akar, Hali es a Gyor nem akar, nem lesz ez nagyon bonyolult iden se.

Hát ahhoz képest, hogy nem bonyolult, évről évre rendre van meglepetés-feljutó...idén a Budafok, előtte NB2-es újoncként a Kaposvár, azelőtt volt nemrég egy Balmazújváros...tényleg két forduló alapján "nem lesz ez nagyon bonyulult idén se."  ;D ;D ;D :wall:

Idézetet írta: robmiller Dátum augusztus 06, 2020, 20:19:57
Hát ahhoz képest, hogy nem bonyolult, évről évre rendre van meglepetés-feljutó...idén a Budafok, előtte NB2-es újoncként a Kaposvár, azelőtt volt nemrég egy Balmazújváros...tényleg két forduló alapján "nem lesz ez nagyon bonyulult idén se."  ;D ;D ;D :wall:
Ebbol egyedul a Kaposvar volt meglepo. A Budafokot meg faszsag idevenni, a koronavirus nelkul ki tudja, mi lett volna.
Szerintem ha max 2-3 csapat akar feljutni, azt lehet egyszerunek nevezni.

Idézetet írta: zbking Dátum augusztus 06, 2020, 22:54:25
Ebbol egyedul a Kaposvar volt meglepo. A Budafokot meg faszsag idevenni, a koronavirus nelkul ki tudja, mi lett volna.
Szerintem ha max 2-3 csapat akar feljutni, azt lehet egyszerunek nevezni.

Nem értek egyet, de elfogadom a véleményed. Mindenesetre mentettem ezt a kis eszmecserét, aztán majd júniusban visszatérünk rá, amikor okosabbak leszünk, hogy mennyire volt ez egyszerű.

Nagyon kézenfekvő amúgy a Loki és a Vasas feljutása... illene is nekik... de nem egyszerű terep ez... tényleg bárki elkaphat bárkit... Nehogy az Ajka legyen a meglepetéscsapat idén  :D   ;)

Pontokért utazik a fővárosba a Szpari!

Vasárnap délután az eddig 100%-os Nyíregyháza a Soroksár otthonába látogat. Olvasd tovább


Nektek is feltűnt, hogy pang az ürességtől a pécsi stadion?  ;D Remélem behúzza a Munkás!

Pécs - Győr (összefoglaló..ahogy én láttam) 2:2

Igazából objektíven nézve a Győr kb. negyed óra játékkal mentett egy pontot a sokkal energikusabb, s talán a hazai pálya előnye miatt magasabb hőfokon égő Pécs ellen. A találkozót a Pécs kezdte jobban, már az első percben két gyatrább kapuralövéssel próbálkoztak, de mindez mutatta, hogy bizony itt ők offenzívek lesznek. A gólra sem kellett sokáig várni. Lipták faultolt egyet 16-17 méterre a kaputól, s Adamcsek akkora gólt ragasztott szabadrúgásból a hosszú pipába, hogy azt még a TOPbajnokságokban is megirigyelnék (1:0).
A vezető gól után is aktívabb maradt a Pécs egészen az ivószünetig. Az első félidő második felében aztán változott a játék képe. Az addig többnyire pontrúgások után kisebb helyzeteket kialakító Győr Priskin rutinja és Rácz rutintalansága miatt kapott egy 11-est, amit a sértett értékesített is (1:1). Ezután picit rákapcsolt a Győr, s talán a Pécs is megilletődött, ami után még a szünet előtt Májer Milán fejjel ugratta ki Priskint, aki egy az egyben nem hibázott Helesfaival szemben (1:2).

A második félidőre Vass László gatyába rázta a baranyai csapatot, s nem sokkal szünet után megszületett az egyenlítő találat ismét Adamcsek révén (2:2). A gólhoz persze rendesen kellett a két fiatal győri, Temesvári és Gundel-Takács Bence kapus töketlenkedése. Az egyenlítés után sem vett vissza a Pécs, adódtak helyzetek, főleg Geiger játékában volt benne a vezetőgól megszerzése, de Preklet előtt is ott volt, hogy akrobatikus mozdulattal bevegye az ETO kapuját.

Végül iksz maradt, amivel a Győr lehet elégedettebb, annak ellenére is, hogy a 86. percben megintcsak semmiből Priskin előtt adódott ziccer, de Helesfai bravúrral védett. Itt igazából ha rutinosabb a pécsi támadószekció, akkor több góllal nyernie kellett volna a Munkásnak. Kiemelendő Adamcsek és Geiger játéka, aki számomra csalódás az Bartha László. Nem igazán akadt momentuma a mérkőzésen, pedig tőle vártam volna szezon elején a rutint. S, ha már rutin, a Győrnek pont Priskin és rutinja hozta meg itt az ikszet. Nem sokat nyújtott, de az NB2-höz pont eleget, hogy kihúzza most az ETO-t a szarból. Mellette még Májer Milán alkotott maradandót, rá érdemes építeni a Győr támadójátékát, mert rendkívül agilis, és technikás a srác. Jól lát a pályán, és remek irányító lehet belőle.

Röviden ennyi. Hazai pályán nem rossz ez a Pécs, aligha lesznek itt kiesési gondok, csak még a rutin hiányzik a fiatalokból. Ezzel szemben a Győrtől én többet vártam szezon elején. Nagyon gyenge, amit eddig leművelnek. Ha ez így megy, akkor inkább a tabella alsó felébe várom idén a zöld-fehéreket.

NB2 3. forduló

Siófok - DVSC over 2.5 1.83 betfair

Elég gólképes ez a siófoki védelem, a Hali ötöt, a Budaörs hármat rúgott nekik eddig és ezen kívül is bőven volt helyzet mindkét meccsükön. A Loki nincs még kész, sok az új igazolás, nem tudják még egymásról ki hova mozog, sok a rossz passz, idegesítő hiba e miatt.
Ugyanakkor a védelem hozza az NBI-ben megszokott hibákat, a DEAC ellen is kijutott belőle kettő, csak a DEAC nem tudta kihasználni, de a Siófok szerintem hazai pályán jó lesz egy gólra.
Kondás forgatja a csapatot, a DEAC ellen nagyon más kezdő volt mint Budaörs ellen. Valószínű holnap Szécsi is kezd aki azért NB2-es szinten egy jó csatár, benne van egy gól mindig.
Szerintem most is más lesz a kezdő eléggé a szerdaihoz képest, pihent lesz a Loki nagyjából így, hiába szerdán is játszani kellett. Attól is függ a meccs kimenetele mikor rúgja az első gólt a Loki ( vagy mikor kapja  :D ), szerintem ha félidőig betalál akkor ez a három gól jó eséllyel lejön a meccsen.

NB2 3. forduló

Szeged - Szentlőrinc 1 1.72 betclic

Itt meg azt gondolom ideje nyerni a Szegednek. A keret nem rossz, lassan összerázódnak, nem hiszem hogy a Bcsaba elleni hazai bukta után újra kikapnának. A Szentlőrincet néztem Gyirmót ellen. Meglepi győzelem volt, de nem voltak jobbak, mondjuk úgy a Gyirmót tálcán kínálta a lehetőségeket és rossz napot is fogott ki. Hazai pályán a Szeged behúzza szűken, de szép meccs aligha lesz. 1-0 vagy 2-1 a tippem.