Bajnokok Ligája 2020-2021 Selejtezők

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Legalább mostantól lehet mondani, hogy éhes disznó Mak-kal álmodik.

Visszanéztem a magyar-szlovák 1:2-es meccs bővebb összefoglalóját, hogy rájöjjek, hogy min kell megsértődni Mak-ra annyira, hogy ne szerződtesse le a Fradi.
Adott a meccs tétje, ahol a ki-ki meccsben álltunk, mindkét fél reális továbbjutási esélyekkel (nekünk pont a szlovákok elleni 6 pont – ból legalább 4 hiányzott).
Adott egy történelmi helyzet: Csehszlovákia, Jugoszlávia (már nem létező országok), Románia és sokan elfelejti Ausztria által. Érdekes módon négy generáció is felnőtt már, mégis, ha bármelyik csapatunk (kosár, kézi, futsal, hoki) Szlovákia és Románia ellen lép pályára háborús hangulatot csinálnak bizonyos szurkolói csoportok. Ráadásul a Szlovákokkal a v4-ek miatt, és az Eu-ban is egy hajóban evezünk..mindegy.
Vissza Mak-ra. Magyar-szlovák, már a vendégek himnusza alatt is folyamatos volt a lelátói provokáció. Nem voltam kinn a meccsen, de az Uefa elmarasztalása szerint, ez végig benne volt a levegőben. Aztán főhősünk belőtte a gólt, pont a magyar tábor előtti kapuba – a pálya ellentétes oldalán voltak a szlovákok (a második gólt már ott ünnepelték). Természetes a gólöröm, épp ott, ahol esett, és egymaga felvállalva a következményeket, az arctalan hergelők felé mutatta a szlovák címert, kb azt üzenve: k...anyátok tiszteljétek már meg az országomat azzal, hogy nem provokáljátok folyamat. Szerintem ez nem szép, de egy tökös attitűdöt mutató dolog – kb. a ba...tok meg effektus, kiállt a csávó magáért, meg az országáért. Bárki azt gondolja, hogy tisztában volt a gólöröm pillanatában a benesi dekrétumokról bárkinek is, aki a pályán focizott? Nem ő azt érzi, hogy utalják, provokálják, ha lehetne kicsinálnák...de ez ,,csak" sport!
Egyébként a sport/politika/társadalmi problémák – nekem magyarabb szívem van, mint neked; vagy te néger vagy azaz majom...- összemosása, mindig elég káros, ha egy amúgy profibb csapat szembesül vele. Feltüzelt Ajax 95/96-ban, extra motivált magyar vízilabda csapat Szerbia ellen a Kemény-időszakban. Számos példát lehetne felhozni a sportból magyar érdekeltség nélkül is. Visszatérve a magyar-szlovákra lehet, hogy a vendégjátékosokban felkeltett ellenszenv adott annyit dafkét, hogy nem tudott a mi válogatottunk Wales előtt kvalifikálni. Mindenesetre Szlovákia már így is levesben van, mi meg remélem nem a Románokkal játszunk majd Pesten egy sorsdöntő meccset, mert nekem már nem kell a háború.

Visszatérve Mak-ra: a címerét mutogatta a feldühödött arctalan provokáló magyar szurkolóknak, ezért nem jó döntés, hogy leszerződtette a Fradi? őőőő 2020 van az megvan?

Lehet ezt úgy is felfogni ahogy Te felfogod és lehet pl. így is: https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190913-rasszista-megnyilvanulasok
Az biztos ,hogy  én az ő helyében soha nem szerződnék magyar csapathoz(pláne nem a Fradiba, nem rossz spieler, válogathat az ajánlatok között) és a Fradi helyében sem szerződtetném soha a büdös életben (van pénz, van mozgástér a piacon). Ez az én véleményem. Évszámtól független.

Elég messze járunk már a fórumtémától, úgyhogy ezzel részemről a téma lezárva. Neked is van egy véleményed, meg nekem is. Ennyi.

Üdv,béke.


Köszönöm Neked bitang. El tudom fogadni az érzéseid, és valóban túl léptem a bl-topic támakört, de mégis érdekes/értékes volt ez az eszmecsere számomra.
Két tanulsága van nekem a dolognak:
1.   gyűlölködésből, uszításból, pocskondiázásból, háborúból még semmi emberek számára értékes dolog nem született.
2.   van ovis gyerekem, meg a három gyerekemből kettő fiú. Állandó a buli, és a veszekedés. Amikor már közbe kell lépni a konfliktusba, mindig nyomják a kölkök, hogy nem ő kezdte, hanem a másik és így tovább....Úgy érzem, hogy ezen a kisgyerekes ,,ki kezdte" szinten van ez a társadalmi kérdés, amit egy egyszerű kérdéssel le lehetne rendezni: Most éppen ki folytatta? Szóval hiába akarja bármelyik fél folytatni, ha a másik egyszerűen nem reagál.

Köszönettel, barátsággal:
sound

Szakmailag sem volt egy nagy buli, a következő tujip, vagy signjevic, nem nagyon volt értelme idehozni. Egy jó feka srácot kellett volna kikukázni valahonnan, ez meg az én véleményem


Ajándék Salzburgnak? 13 fertözőtt van jelenleg a Maccabi csapatánál, 7 kerettag és 6 stábtag a holnapi Maccabi - Salzburg BL selejtező előtt, jelenleg 1,28 a vendégek oddsa, ha ki tudják használni a lehetőséget már első meccsen eldönthetik BL csoportkörbe jutásuk.

Jól tudom, hogy ebben a következő körben már lesz VAR?

Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 21, 2020, 14:20:34
Jól tudom, hogy ebben a következő körben már lesz VAR?
igen, play-offban már minden mérkőzésen jelen lesz a VAR is


Lehet, én néztem be valamit, de itt szerintem valami nagyon nem stimmel. Hogy lehet azonos  az odds győzelemre és továbbjutásra hazaiaknál, illetve hogyhogy esélyesebb a Fradi továbbjutásra, miközben esélytelenebb a mérkőzés megnyerésére?

Idézetet írta: Alk Dátum szeptember 23, 2020, 17:43:37
Lehet, én néztem be valamit, de itt szerintem valami nagyon nem stimmel. Hogy lehet azonos  az odds győzelemre és továbbjutásra hazaiaknál, illetve hogyhogy esélyesebb a Fradi továbbjutásra, miközben esélytelenebb a mérkőzés megnyerésére?

Ennek már lesz visszavágója is.


2-0-nal minden remeknek nezett ki, most pedig kis hijan az eletben maradas a tet.  :redchug:

Idézetet írta: RedMunchen Dátum szeptember 23, 2020, 22:33:34
2-0-nal minden remeknek nezett ki, most pedig kis hijan az eletben maradas a tet.  :redchug:
Szerintem nagyon jól "jöhetnek" még később azok az idegenbeli gólok.