Európa Liga 2020-2021 Selejtezők

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A két tegnapi, vírus miatt elhalasztott meccsen a hazaiak jutottak tovább.

Itt a kiemelési lista:

Európa Liga, második selejtezőkör, csapatok
Nem bajnoki ág (72 csapat)

Kiemelt csapatok (36)

Tottenham Hotspur (angol), FC Basel (svájci), FC Köbenhavn (dán), VfL Wolfsburg (német), APOEL (ciprusi), BATE (fehérorosz), Galatasaray (török), Malmö FF (svéd), FK Partizan (szerb), Standard Liege (belga), FCSB (román), Granada CF (spanyol), AC Milan (olasz), Rangers FC (skót), Hapoel Beer-Sheva (izraeli), Rosenborg BK (norvég), Apollon Limassol (ciprusi), Stade de Reims (francia), MOL FEHÉRVÁR FC, Rio Ave FC (portugál), Dinamo Moszkva (orosz), Slovan Liberec (cseh), Hajduk Split (horvát)
Shkëndija (északmacedón), FK Kolosz Kovalivka (ukrán)
Willem II (holland), The New Saints (walesi), FK Jablonec (cseh), Lech Poznan (lengyel), TSV Hartberg (osztrák), Aberdeen FC (skót), HSK Zrinjski Mostar (bosnyák), Kajrat Almati (kazah), FK Zalgiris (litván), Aarhus GF (dán), Motherwell FC (skót)

Nem kiemelt csapatok (36)

FK Kukësi (albán), Servette FC (svájci), Arisz (görög), OFI (görög), FK Ventspils (lett), Olimpija Ljubljana (szlovén), Lincoln Red Imps (gibraltári), Topolya SC (szerbiai), Nomme Kalju (észt), NK Osijek (szerbiai) (horvát), IFK Göteborg (svéd), Hammarby IF (svéd), Bodø/Glimt (norvég), Viking FK Stavanger (norvég), Progres Niederkorn (luxemburgi), FK Riteriai (litván), CSZKA Sofia (bolgár), BUDAPEST HONVÉD, Maccabi Haifa (izraeli), Kajszar (kazah)
Neftci (azeri), Shamrock Rovers FC (ír), B36 Tórshavn (feröeri), Lokomotiv Plovdiv (bolgár), FC Botosani (román), Piast Gliwice (lengyel), Hibernians FC (máltai), FC DAC 1904 (szlovákiai), KF Laçi (albán), Teuta Durrës (albán), KF Renova (északmacedón)
FK Borac Banja Luka (bosnyák), Sfantul Gheorghe (moldovai), Coleraine FC (északír), Bala Town FC (walesi), Lokomotivi Tbiliszi (grúz)

A sorsolásnál a nem bajnoki ágon (itt szerepel a Fehérvár és a Honvéd) 72 csapat kerül kalapba: öt csoportba 10 együttes, két csoportba pedig 11 . Itt már a Bajnokok Ligája-selejtezőből kiesettek is becsatlakoznak (20 csapat): a selejtező első fordulójából búcsúzó 17 csapat kiemelt lesz, az előselejtezőben ,,elvérző" három együttes nem kiemelt.

A 2. forduló sorsolását augusztus 31-én rendezik meg, az egymeccses párharc játéknapja szeptember 17-én lesz. A harmadik kör sorsolását szeptember 1-jén tartják meg.


24.hu

A Honvéd svéd, a Fehérvár máltai ellenfelet kapott

A Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd a svéd Malmővel, a legutóbb bajnoki második MOL Fehérvár FC pedig a máltai Hiberniansszel találkozik a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második körében.

A hétfői, nyoni sorsoláson az is eldőlt, hogy a Honvéd itthon, a Fehérvár pedig idegenben lép pályára szeptember 17-én.

A párharcok egy - zárt kapus - mérkőzésen dőlnek el. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd büntetőpárbaj következik, a győztes pedig a selejtező harmadik fordulójába jut.

2. SELEJTEZŐKÖR

NEM BAJNOKI ÁG

BUDAPEST HONVÉD–Malmö (svéd)
Hibernians FC (máltai)–MOL FEHÉRVÁR FC

DAC (Dunaszerdahely) (szlovákiai)–Jablonec (cseh)
TOPOLYA (szerbiai)–FCSB (román)
NK OSIJEK (Eszék) (horvát)–Basel (svájci)
Hammarby IF (svéd)–Lech Poznan (lengyel)
Maccabi Haifa (izraeli)/Zeljeznicar (bosnyák)–Kajrat Almati (kazah)
B36 Tórshavn (feröeri)–The New Saints (walesi)
Progres Niederkorn (luxemburgi)–Willem II (holland)
Sfantul Gheorghe (moldovai)–FK Partizan (szerb)
Lokomotiv Plovdiv (bolgár)–Tottenham Hotspur (angol)
Lincoln Red Imps (gibraltári)–Rangers FC (skót)
KF Renova (északmacedón)–Hajduk Split (horvát)
Shamrock Rovers FC (ír)–AC Milan (olasz)
Kajszar (kazah)–APOEL (ciprusi)
Lokomotivi Tbiliszi (grúz)–Dinamo Moszkva (orosz)
Coleraine FC (északír)–Motherwell FC (skót)
Teuta Durrës (albán)–Granada CF (spanyol)
Viking FK Stavanger (norvég)–Aberdeen FC (skót)
CSZKA Sofia (bolgár)–BATE (fehérorosz)
KF Laci (albán)–Hapoel Beer-Sheva (izraeli)
FK Ventspils (lett)–Rosenborg BK (norvég)
Servette FC (svájci)–Stade de Reims (francia)
Olimpija Ljubljana (szlovén)–HSK Zrinjski Mostar (bosnyák)
Piast Gliwice (lengyel)–TSV Hartberg (osztrák)
Nomme Kalju (észt)–Aarhus GF (dán)
Neftci (azeri)–Galatasaray (török)
IFK Göteborg (svéd)–FC Köbenhavn (dán)
OFI (görög)–Apollon Limassol (ciprusi)
Bala Town FC (walesi)–Standard Liege (belga)
FC Botosani (román)–Shkëndija (északmacedón)
Arisz (görög)–FK Kolosz Kovalivka (ukrán)
FK Riteriai (litván)–Slovan Liberec (cseh)
FK Borac Banja Luka (bosnyák)–Rio Ave FC (portugál)
FK Kukësi (albán)–VfL Wolfsburg (német)
Bodö/Glimt (norvég)–FK Zalgiris (litván)

BAJNOKI ÁG

Inter Club d'Escaldes (andorrai)–Dundalk FC (ír)
KuPS (finn)–Slovan Bratislava (szlovák)
Linfield FC (északír)–Floriana FC (máltai)
Riga FC (lett)–Tre Fiori FC (San Marinó-i)
Djurgardens IF (svéd)–Europa FC (gibraltári)
FC Flora (észt)–KR (izlandi)
FK Szileksz (északmacedón)–FC Drita (koszovói)
FK Asztana (kazah)–FK Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
Ararat-Armenia (örmény)–CS Fola Esch (luxemburgi)
Connah's Quay Nomands (walesi)–Dinamo Tbiliszi (grúz)

#17 szeptember 01, 2020, 22:08:57, LosGabos
Ha eljutnak eddig:

Kisorsolták az Európa Liga harmadik selejtezőkörének párosításait. Ez alapján, ha továbbjut, akkor
a Fehérvár a svájci Servette-tel vagy a francia Reimsszel,
a Budapest Honvéd pedig a horvát Lokomotiva Zagrebbel találkozik majd.

Ehhez persze előbb sikerrel kell venni a második körös párharcokat, a fehérváriak a máltai Hibernians otthonában lépnek pályára szeptember 17-én, míg a Honvéd otthon fogadja a svéd Malmőt. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, mint ahogyan majd a szeptember 24-én esedékes harmadik fordulóban is, mindkét magyar csapat itthon léphetne pályára.

24.hu

A Fehérvár szerintem sima liba, a Honvédnak meg lefőtt a kávé. Főleg a finnek elleni meccsből kiindulva.

Idézetet írta: LosGabos Dátum szeptember 01, 2020, 22:05:16
Ha eljutnak eddig:

Kisorsolták az Európa Liga harmadik selejtezőkörének párosításait. Ez alapján, ha továbbjut, akkor
a Fehérvár a svájci Servette-tel vagy a francia Reimsszel,
a Budapest Honvéd pedig a horvát Lokomotiva Zagrebbel találkozik majd.

Ehhez persze előbb sikerrel kell venni a második körös párharcokat, a fehérváriak a máltai Hibernians otthonában lépnek pályára szeptember 17-én, míg a Honvéd otthon fogadja a svéd Malmőt. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, mint ahogyan majd a szeptember 24-én esedékes harmadik fordulóban is, mindkét magyar csapat itthon léphetne pályára.

24.hu

Kemény erőpróba előtt áll a Budapest Honvéd

A bukik szerint majdnem azonosak az esélyek, mi viszont nem értünk velük egyet! Olvasd tovább




,,Az egymeccses kupacsata kicsit olyan, mint a lottóhúzás"

Bódog Tamás edző szerint a Budapest Honvéd nincs megijedve csütörtöki ellenfelétől, a svéd Malmötől, amellyel az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában találkozik.

,,Amit a Diósgyőr legyőzésével megszereztünk lendületet, az, remélem, továbbrepít minket. Megfelelően begyakoroltuk azt a taktikát, amely eredményes lehet, sőt, amely eredményes lesz" – mondta határozottan a kispestiek trénere, aki szerint nem egygólos mérkőzés lesz.

A svéd bajnokságot vezető riválisról úgy vélekedett, erős, magas, jó felépítésű, rendkívül rutinos játékosok alkotják, ezért a mérkőzésen sok légi párharcra számít, amit a Malmö erőltetni fog.

Nem vagyunk megijedve, remélhetőleg megvan erre az ellenszerünk – jelentette ki Bódog, aki kifejtette, csapata még messze van attól, ahova el tud jutni, már csak azért is, mert az erősítésnek szánt új játékosok közül Tamás Krisztián sérült, a többiek pedig némi lemaradással érkeztek.

Hidi Patrik csapatkapitány arról beszélt, hogy felkészültek a találkozóra, és minden játékostársa tudja, nagyon kemény párharc vár rájuk.

,,Mindig elismerés, ha az ellenfél edzője méltat, de különösen jól esik Tomassontól. Szeretném megmutatni, hogy nem tévedett" – mondta a kispesti középpályás.

,,Minden meccsét megnéztük a Honvédnak, amit eddig ebben az idényben játszott. Ez alapján nagy intenzitással futballozik, és különösen gyorsan reagál a labdavesztésekre, azonnal vissza akarja szerezni a labdát. Erre nagyon oda kell majd figyelnünk" – mondta Jon Dahl Tomasson, a Malmö vezetőedzője.

A játékosként az AC Milanban is megfordult 112-szeres dán válogatott szakember az MTI kérdésére úgy fogalmazott, több nagyon jó játékosa is van a kispestieknek, de Gazdag Dánielt külön kiemelte mind kreativitását, mind rúgótechnikáját illetően, továbbá úgy vélte, a csapatkapitány Hidi Patrik semlegesítése is komoly kihívást jelent.

,,Egy meccs dönt, ez kicsit olyan, mint a lottóhúzás" – mondta az esélyekről Tomasson, aki szerint még akkor is más idegenben játszani, ha ezúttal nem lesznek szurkolók.

Ola Toivonen arról beszélt, hogy kemény mérkőzésre számít, mivel a magyar kupagyőztes a támadó futball kedvelője, és kifejezetten szereti a párharcokat.

,,Nem aggódom az elmúlt időszak gyengébb eredményei miatt, mert minden meccs új meccs. Nincs gond az önbizalmunkkal" – reagált a 64-szeres svéd válogatott játékos arra, hogy az elmúlt öt bajnokijából csupán egyet nyert meg a svéd listavezető.

A 34 éves futballista elárulta, az együttes játéka nem változik attól, hogy ezúttal a csapatkapitány Anders Christiansen nem bevethető. Toivonen szerint csak egy kicsit hátrányos az idegenbeli találkozó, mivel nincs közönség. Úgy vélte, az lesz döntő fontosságú, hogy melyik csapat szerzi az első gólt.

,,Mai napig tartjuk a kapcsolatot, most is beszéltem vele, hogy ideutaztunk Budapestre" – mondta Toivonen Dzsudzsák Balázsról, akivel még a PSV Eindhovenben csapattársak voltak.

A Budapest Honvéd 21.05-től az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadja a Malmöt. A mostanival együtt még három párharcot kell nyerniük a csapatoknak a főtáblára kerüléshez.

24.hu

Mi miért nem csinálunk ilyet hozzánk érkező csapatokkal?  És most ne jöjjön senki a becsületességgel....

Nem várt események történtek a Fehérvárral a máltai reptéren

A fehérvári labdarúgócsapat szerdán elutazott Máltára, ahol majd csütörtökön játszik az Európa Liga-selejtezőben a Hibernians ellen. A klubhonlap cikke szerint az érkezés után váratlan fennakadás történt.

A küldöttség összes tagján koronavírus-tesztet végeztek egy elkülönített szobában, csak a mintavétel után folytathatta útját csapatunk a hotelbe – mindez közel kétórás kiesést eredményezett a szigorú menetrend szerint összeállított programban.

A reptéri tesztelésről klubunk semmilyen tájékoztatást nem kapott előzőleg, és azért is érthetetlen az eljárás, mert a Vidi összes Máltába utazott tagja rendelkezik érvényes, negatív lelettel, amit az UEFA jóváhagyott. Klubunk természetesen haladéktalanul felvette a kapcsolatot az UEFA-val az ügy kivizsgálása érdekében" – írták.

A fehérváriak szerdán már a mérkőzés helyszínén edzenek, a találkozót csütörtökön 19 órakor rendezik. Az elutazás előtt egy nappal derült ki, hogy az NB I-es keret egy tagja koronavírusos és kétes volt a vezetőedző, Márton Gábor eredménye is, ő azonban csatlakozhat végül a csapathoz.

A klub újabb közleményben jelezték, hogy amíg nincs meg a tesztek eredménye, a szállodában rekedt a csapat, így csúszott a betervezett edzés is.

Este nyolc magasságában aztán jött a hír, hogy minden teszt negatív lett, így késéssel ugyan, de elhagyhatta a szállást és elkezdhette a felkészülést a csapat a csütörtöki mérkőzésre.


24.hu

Akkor reméljük, hogy a kellemetlen procedúra miatt volt ez a szenvedés a Fehérvártól; de erről nem vagyok meggyőződve :laugh:

Az már viszont sokkal jobb hír, hogy az Apollon Szalai Attila góljával 1-0-ra idegenben legyőzte az OFI Krétát :ok:

A MOL ha esetlegesen továbbjut, akkor a Standard Liege-Vojvodina párharc továbbjutójával találkozik idegenben. :-\

Idézetet írta: curpy82 Dátum szeptember 18, 2020, 14:42:50
A MOL ha esetlegesen továbbjut, akkor a Standard Liege-Vojvodina párharc továbbjutójával találkozik idegenben. :-\

Meglátjuk; a zárt reteszek feltörése nem nagyon ment (Bohemians, Hibernians); de kontracsapatként lehet többet fog mutatni a csapat.



Érthetetlen ami a FCSB - Slovan Liberec odds mozgásával történik, tegnap ugyanis arról írtak a román oldalak, hogy a 26-os UEFA-nak leküldött listából 9 bevethető játékos van, ennek megfelelően le is ment a vendég szorzója 1.25 körül, de ma reggel visszakúszott 1.57-re. Ilyen oddson bőven lehet érték a vendég győzelemben, nem lesz még egy Topolya elleni 6-6os thriller.