LaLiga 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


augusztus 06, 2020, 16:33:28, SPF Admin
LaLiga 2020/21

A bajnokság tervezett kezdési időpontja: 2020. szeptember 12.

Ebben a témában lehet beszélgetni a spanyol LaLiga eseményeiről.  :topbet_125:

Az előző hozzászólásomban vizíonált mélypont hamarabb eljött a spanyol bajnokság számára. Én azt gondoltam, hogy ez vagy a következő szezonban, esetleg az azt követőben. A 2006/07-es szezon után újból előfordult, hogy nincs a négy között spanyol csapat a BL-ben! A jelek alapján ez már várható volt, tavaly is már rezgett a léc, Messi valahogyan eltolta a bringát (sorsolásnak is köszönhető), de idén semmi sem menthette meg a spanyol csapatokat.

Azért az érdekes, hogy mindhárom hispán csapat olyan riválissal szemben esett ki, akik jól alkalmazzák a presszinget (ez már 50-60 éve fontos eleme a labdarúgásnak, mikor milyen intenzitással), amikre nem tudott érdemben reagálni egyik LaLiga klub sem. Az is megfigyelhető, hogy a BL-ben eddig három német edző van ott az elődöntőben, tavaly német edző nyerte a BL-t, jól látszik, hogy működik a német iskola. Egyik sem annyira idős tréner még (Flick és Klopp múlt csak 50), érződik, hogy ők diktálják most az iramot. Miközben náluk már az irány jól kivehető és egyre több a jó német szakember (Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel, Marko Rose, Heiko Heirrlich stb.), addig a többi országban akadnak gondok.

A Barcelonát tegnap alaposan megalázták (teljesen megérdemelten), de ez sem segített a klub jövőjén jelen állás szerint. Amikor egy klubot (vagy országot) autokrata vezető irányít, ott kevés az esély, hogy jobb belátásra térjenek és lemondanak. Lehetett benne bízni (én is bíztam benne), de a nyilatkozatok arra utalnak, hogy semmi felelősségvállalás nem várható a részükről, illetve újból a kamu paneleket mondogatják. Bartomeu esti nyilatkozata a változásokról:
"Nem fogom most megmondani, hogy melyek ezek, mert néhány ezek közül már meg volt hozva, mások még nem."

Joan Laporta és Victor Font is Bartomeu lemondását követelik: "Ne nyújtsuk tovább az agóniát, ne vesztegessünk többet a drága időből. Bartomeu mondjon le, minél előbb legyenek választások, és mindannyian építsük újra a klubot, hozzuk vissza a reményt a Barçához."

Eddig csak a Barcelonánál és a Real Madridnál beszélhettünk óriási pénzekről, de most már az Atlético Madridnál is. Ebből két klubot a háttérből ázsiaiak irányítanak, míg a harmadikat egy megalomán vezető. A socióknak kell észhez térniük, illetve a szurkolóknak fellépni erélyesebben, mert az egy dolog, hogy a Real Madrid vagy a Barcelona megnyeri a bajnokságot, de már nem versenyképesek a BL-ben. Tavaly mindkét klubot olyan csapat ejtett ki, akik letámadtak, hatékonyan játszottak. Ez a hajó elment, Barcelona esetében jól látható, hogy az üzleti modell mindennél fontosabb, La Masía csak dísznek van, míg a Real Madridnál is kezd egy hasonló rendszer kialakulni, ami Zizounak köszönhető. Eladják Hakimit apróért (miközben saját nevelés), Barcelonában minden fiatalból próbálnak gyorsan pénzt csinálni, akik az utánpótlásból érkeznek.

Nincs meg a jövőkép egyik nagy klubnál sem, próbálnak az eddig - más edzők által - felépített rendszerekből hasznot húzni, de ez véges. Ahogyan a politikusok esetében is, oké, hogy volt előtte megtakarítása az országnak, de ezek véges dolgok, mikor ezek elfogynak, akkor kezdenek a saját felhalmozott értékek után nyúlni (ország földjeinek eladása, nyugdíjak felhasználása stb.), míg a kluboknál ez a saját nevelésű játékosok, stadion nevének eladása, szponzori szarokkal telerakják a mezeket stb.

A tegnapi történelmi alázás miatt én csalódott nem vagyok, ez benne volt a pakliban, csak az idő volt a kérdéses. Amiatt inkább, hogy a klub teljesen elvesztette identitását. Egy Barca szurkoló (aki kicsit is ad a történelemre és nem a divatdrukkerekre gondolok), azért kezdi követni őket, mert ők a szabadság jelképei voltak, a küzdelemé az elnyomó rendszerek ellen. Olyan példaképek voltak, mint Johan Cruyff, aki Amszterdamban már szintén megtapasztalhatta, milyen az elnyomó vezetők ellen küzdeni, egyből magáénak érezte a katalánok küzdelmeit. Szinte azonnal megtanulta a nyelvet, az ügy igazi élharcossá vált. Akadtak olyanok is, akik más spanyol tartományból érkeztek, de át tudták érezni ezt (Luis Enrique, José Mari Bakero, Alexanko, Migueli, Asensi stb.). Sajnos az elmúlt években ez is teljesen hanyatlásnak indult, ezért is voltam bizakodó olyan játékosok kapcsán, mint Frenkie de Jong, akinek példaképe Cruyff, szinte rögtön a Barcában akart játszani, megtanult azonnal katalánul. Az ilyen játékosokat becsülni kell, beépíteni, mert sokkal hasznosabbak, mint egy zsoldos.

Régebben ilyen nem fordulhatott volna elő, mint Bartomeu korszakában, hogy egy elszakadási szavazásnál (és városi küzdelmek során) nem áll ki a Barcelona teljes vezetése az elvek és a tüntetők mellett. Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez csak a labdarúgás szakosztályra vonatkozik, ugyanúgy megtalálható ez már a kosárcsapatnál is, ahová óriási pénzekért érkeztek játékosok, eredmények meg sehol, utánpótlás szintén fasorba sincs. Nézőtéren a szurkolók többsége kínai, pedig a katalán egy erős közösség (volt?). Ez az, amiket sajnálok, mert egy igazi szurkoló számára fontos, hogy azonosulni tudjon a klub értékeivel. Én megértem azokat is, akik évente váltanak csapatot, egyszerre 2-3 kedvenc csapatuk van, számukra valószínűleg a sikerek és a pozitív visszacsatolás fontos. Nincsen ezzel semmi gond. Becsülöm azokat is, akik kitartanak egy-egy kisebb csapat mellett, mert vagy ott laknak, vagy olyan értékeket képvisel az adott klub, amik számukra pozitívak (fiatalok kinevelése, nemzetiesség stb.). Én egy olyan korszakban kezdtem szurkolni a Barcának, amikor a hanyatlás elkerülhetetlen volt, az is kérdéses volt, hogy képesek-e megmenteni a klubot. Véleményem szerint, most sokkal rosszabb a helyzet...

#2 augusztus 15, 2020, 12:31:24, csabax
Jó meglátások.
Plusz infó az előzőhöz. Szegény embert az ág is húzza.

Ha Philippe Coutinho megnyeri a Bajnokok Ligáját, akkor a Barcelonának további 5 millió fontot kell majd fizetnie a Liverpoolnak, mivel a focista szerződésében játékosspecifikus bónuszok is szerepelnek. 
:)


Ki is ment a fejemből, hogy Pjanic is kerettag lesz a következő szezonban...  ;D

Messi kimondta (valószínűleg még tegnap a meccs előtt), hogy előrehozott választásokat akar, különben nem hosszabbítja meg a szerződését, ahogyan az öltöző többi tagja is változás akar a vezetőségben. Nem hittem, hogy ennyi évet kellett várni erre, de végül a játékosok is felismerték (valószínűleg az év eleji Twitter-botrány után), hogy mi a helyzet. Eddig is mentek a szakadék felé, de onnantól zuhant meg látványosan a csapat. A Napoli ellen nem lett volna annyira megbotránkoztató kiesni egy 2-1-es vagy 3-1-es vereséggel, ide valami hatásosabb vereség kellett. Érdekesség amúgy, hogy Xavi pár napja mondta, hogy január óta fel sem kereste őt a Barca vezetősége, elvileg nem vele képzelték el a jövőt sem. Valószínűleg ez lehetett a végszó, mert a játékosok egyértelműen Xavit akarják edzőnek.

Az elmúlt években voltak ilyen esetek, mikor beáldoztak látványosan egy meccset az edző, vagy az elnökség bukása miatt: El Clásico két éve, mikor Messi nélkül nyert 5-1-re a Barca, madridi játékosok meg nem igazán szakadtak meg, mert Lopetegui számára nem volt kiút, de anno 2004-ben is megcsinálták ezt a Real játékosai, akkor Camacho volt az áldozat, vagy mikor Louis van Gaal második barcás korszakában az utolsó meccseken mindenkitől kikaptak, majd Antic pár hónap alatt érdekes módon összeszedte a csapatot. Az biztos, hogy látványos volt a tegnapi meccs ( ;D), de ez a Bayern olyan ellenfél, akivel szemben 100%-os teljesítménnyel sem biztos, hogy van esélyed.

Minden azon múlik majd, hogy Bartomeu mennyire kretén (úgy tűnik, mindenáron ragaszkodik a hatalmához, hiszen óriási pénzek múlnak azon, hogy meddig marad elnöki pozícióban). 2003-ban Joan Gaspart végül távozott, de ahhoz az kellett, hogy a csapat a 15. helyig csússzon vissza. Ahogy láthatjuk, most már Messiék bármire képesek, ha úgy van, és Bartomeu nem megy el, akkor nem érdekli őket az egész, folyamatosan kikapnak. Ez azért is fontos, mert érdemes kivárni a következő pár napot/hetet, ugyanis, ha Bartoék maradnak, akkor a Barca ellen kell fogadni masszívan a következő hónapokban!

Hétfőn (és kedden?) elnökségi gyűlés, ahol valószínűleg bejelentik majd az új edzőt. Mivel Bartomeu nem mondott le (csodák nincsenek), ezért az edző kiléte sokat számíthat. Valószínűleg nem a Xavi - Jardim - Moreno fémjelezte vonalból választunk, tehát érdemes lesz a következő 6-7 hónap során a Barca ellen fogadni (márciusban vagy áprilisban már elnökválasztás lehet).

Xavit a játékosok akarják, én jelen helyzetben még szkeptikus vagyok, mert a keretben változások kellenek, ráadásul Xavi eddigi taktikai repertoárja nem működne a jelenlegi Barcánál (vagy túl sok pénzt kéne költeni megfelelő játékosokra, amivel csődhelyzet alakulna ki). Robert Moreno egy tehetséges edző, akinek ugyan van egy habitusa, ugyanakkor rendkívül jók a meglátásai. Ismeri a csapat bizonyos részét, ez előnyt jelenthet, fiatal, viszont nincsen európai kupatapasztalata. A másik gond, hogy lehet a játékosok nem tisztelnék. A harmadik jelöltem Leonardo Jardim, aki épített már sz*rból várat a Monacónál, igaz, ahhoz kéne Luis Campos is (akit gondolom a Lille vezetősége aranyárban mér). Jardim kiváló taktikát dolgozott ki a BL-elődöntős csapatnak, képes többféle rendszerben játszatni a csapatát, ráadásul ért a fiatalok beépítéséhez, újraépítéshez, illetve az idősebb játékosok motiválásához is (Falcao például). Nyelvi problémája egyik edzőnek sem lenne, jelen helyzetben ők lennének jó megoldások.

A helyzet viszont az, hogy dilettánsok irányítják a klubot, ezért valószínűleg a Pochettino - Blanc - Aguirre - Marcelino - Kluivert - Eusebio - Quique Sánchez - Bommel - de Boer irányból érkezik majd valaki. Azon se lennék meglepve, ha reaktiválnák Abel Resinót vagy Juande Ramost, mert már annyira nem akar hozzánk senki se jönni, hogy valami nyugdíjas öreghez kell nyúlni. Allegri szintén nem pálya jelenleg, egyrészt horribilis összeg, másrészt nyelvi problémák és még lehetne sorolni. Ezekkel az edzőkkel azonban instant bukás lenne a Barca. Akire még gondolok, az Unzué. Volt ő már segédedző, ismeri a klubot, elérhető, de báb lenne, ahogyan Setién is.

A top edző az Gallardo lenne, de már visszautasította a Barcát, ráadásul olyan tréner, akinek nem szólhatna be Barto, hogy figyelj, Lajosnak játszania kell, mert szeretem a harapós stílusát. Jardim szintén jó lenne, de neki is van esze, Bielsa neve szintén felmerült, de ha jól tudom, most jutott fel a Leeds, nem hiszem, hogy elhagyja őket. Pochettino vagy Patje lesz ebből és egy év vergődés. Sociedad top4 tipp felkészül!

#6 augusztus 16, 2020, 23:52:08, Pozzato
Nem tudom eldönteni, hogy nyomásgyakorlás-e Messi részéről ez, vagy tényleg komoly?

Ha igen, azzal egy nagyon komoly lavina indulhat be. Sokan azt mondják, hogy a Barcelona maga Messi (ami mindamellett, hogy klublegenda, egyben sajnálatos is, mert túlságosan függünk tőle), ami jelen helyzetben hatványozottan igaz. A Barcelona vezetése az elmúlt években túlköltekezett, aminek eredménye egy rendkívül komoly adóságspirál. Hiteleket veszünk fel, hogy csökkentsük a hiteleink mértékét, hitelből veszünk játékost, akit nem tudunk eladni, majd hitelből vesszük az újabbat a pótlására, hitelből álljuk a szerződéseket, stadionfejlesztést stb.

A koronavírus miatt, óriási kiesés volt a pénzügyekben, ami önmagában a meccsjegyek szempontjából nem lenne akkora érvágás (éves bérlettel rendelkeznek a szurkolók, azokat adják el egy-egy meccs erejéig a kínai és egyéb európai szurkolóknak, ráadásul ez töredéke a teljes éves bevételnek), az már annál inkább, hogy a merchandising egyáltalán nem ment. Ez évente 60-80 millió euró bevétel, ehhez jön a közvetítési díjak, ami a BL-ben most csökkent, de ami Messi esetleges távozása miatt jobban érinti a klubot: szponzori szerződések.

A szponzorok épp tavaly növelték meg a szerződések anyagi mértékét, több lett a befektető, de amint Messi távozik, mindenkinél új a tárgyalási alap. Egy szponzor nem azért fizet, hogy Sergi Roberto futkározzon a pályán, hanem Messi miatt tolonganak. Miatta tud a vezetőség óriási pénzeket leakasztani szponzoráció révén. A világon az egyik legnagyobb költségvetéssel a Barcelona rendelkezik a klubok közül, óriási szerződésekkel. Az addig oké, hogy Messi szerződése így kiesne, illetve jó pár túlfizetett játékosé, de nélküle nem lehetne sztárokat igazolni.

Egyrészt a kieső pénzek miatt, máspedig azért, mert már ígysem tolongtak a sztárok, hogy hozzánk jöjjenek, másrészről, ha Messi azt mondja, szar a vezetőség, akkor ide a kutya nem fog jönni. Ergo a Barcelona - mint brand - semmit sem fog érni. Most azt is mondhatnánk, hogy emiatt nem kéne csődöt jelenteni, ugyanakkor ott a rengeteg hitel, amit fizetni kell, stadionfejlesztést szintén, illetve a személyzet pénze és a megmaradó játékosoké. Messi tartotta egyensúlyban a klubot, nincsenek még felkészülve a váltására, ahogyan a spanyol liga sem.

Két éve a LaLiga elveszítette egyik szupersztárját, amit kínai befektetőkkel és arab befolyással próbált ellensúlyozni a vezetés. Ennek az lett az eredménye, hogy eladták a szaudiaknak a Szuperkupát egy halomnyi pénzért (Ronaldo távozása miatt kisebb likviditási probléma lépett fel), miközben megjelentek kétes alakok nagyobb és közepes csapatoknál. Ha Lionel Messi távozna Barcelonából (és nem maradna Spanyolországon belül, amire semmi esély), akkor a LaLiga elveszíteni azt az embert, aki jelenleg életben tartja a ligát.

A televíziós bevételek minimálisra csökkenének, szponzorokat nem érdekelné a liga, hiszen a másik négy nagy ligában lennének a sztárok. A kisebb csapatok közül csak azok maradnának életben, akiknél nagyon tőkeerős vezetés van, nagyobb csapatok közül pedig óriási visszaesés lenne, ami a Barcelona mellett a Real Madridra és az Atlético Madridra is kihatással lenne (azt is megkockáztatom, hogy teljesen szétesnének ők is).

Tudom, elsőre ez nagyon furán és negatívan hangzik, de ez hamar valósággá válik, mert ezek a dolgok sajnos így működnek, ha egy változás hirtelen történik és nincsen megfelelő utódlás.

A másik gond a Barca szempontjából, hogy valószínűleg a többiek is mennének (vagy önszántukból, vagy küldenénk őket), amivel az a gond, hogy ezen játékosok piaci értéke jelenleg a nulla felé konvergál. Többségük szerződése 1-2 éven belül le fog járni, gyakorlatilag 31-33 éves játékosért nem fognak adni 40-50 milliót, ha következő évben ingyen is megszerezhetnék. Adnak érte maximum 10-20 milliót és örülhet a Barca. Mivel 8-10 embert minimum kéne pótolni, az alsóhangon 400-500 millió (vagy sokkal több), amit hitelből kéne törleszteni és nincs az a bank, aki ennyit adna jelenleg a klubnak.

Egy dolog legalább kiderül, ki az igazi katalán drukker, és kik azok, akik nem a csapatnak, hanem Messinek és a "sikereknek szurkolnak".


Az pedig már csak hab a tortán, hogy elvileg Pochettino a legkomolyabb jelölt az edzői posztra... Erre továbbra sincsenek szavak, az utolsó előtti edző lenne, akit hoznék a posztra.

Én Bielsa-t szeretném, de nagyon... Sajnos tényleg kicsi rá az esély, de az a manusz ideális lenne... minden téren... A következő hullócsillagnál ezt kívánom!  :D

Az kemény, hogy 5-6 órás meetinget tartott a vezetőség, majd megegyeztek abban, hogy Ronald Koeman érkezik (akit amúgy tegnap Barcelonában láttak). Az a Koeman, aki már egyszer visszautasította őket, mondván idén Eb lesz, nyugodtan szeretné felkészíteni a hollandokat a tornára. Amúgy neki nem szóltak, hogy jövőre lesz az Eb?  ;D  Srácok közben sushizgattak, magyarán semmi lemondás nem történt Bartoék részéről, miközben a csapat fele már nyaralását tölti (jól megérdemelt  :)), mert senkit sem érdekel az új edző kiléte...

A hírek szerint az utódja is megvan, Ronald Koeman veszi majd át az irányítást.

A hírek szerint már meg is van, ki lesz a Barca vezetőedzője.
Minderről a mindig elég jól értesült Fabrizio Romano írt a Twitterén, hozzátéve, hogy Koeman otthagyja a holland válogatott kispadját, hogy a Barcához szerződhessen. A napokban jelenthetik be hivatalosan is az érkezését.

https://twitter.com/FabrizioRomano?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1295342486861250560%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Frangado.24.hu%2Fnemzetkozi_foci%2F2020%2F08%2F17%2Fa-hirek-szerint-mar-meg-is-van-ki-lesz-a-barca-vezetoedzoje%2F


Minden amit tudunk, de itt egyben van az egész és utólag csodálkozunk, hogy tényleg, akkor miért nem vettük észre a jeleket.

Nem másolom az egész cikket, akit érdekel, elolvassa.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2020/08/18/bajnokok-ligaja-barcelona-setien/

24.hu

Kele János biztos rengeteget keresett a Bayern - Barcán, hiszen pontosan látta az évek óta tartó leépülést. Ja, hogy csak utólag írta le egy kapott 8-as után. Szakértő.

Kele elhitte, megint. Pár dolgot illik helyre rakni a cikk kapcsán, mert rengeteg benne a téves infó.

Luis Enrique távozása
Luis Enrique távozása azért következett be, mert érezte, hogy az elnökséggel gond van. A tréner, mikor a harmadik évben szoba került a szerződéshosszabbítás, húzta a döntést, ami bizonytalanságot szült az öltözőben is. A gond az volt, hogy Luis Enrique kezdeti sikerei elfedték az elnökség hibáit: rögtön ki akarták szórni a fiatalokat, helyette külföldről akartak hozni tehetségesnek vélt játékosokat, sok esetben kétes pénzügyi transzferekkel. Luis Enrique azonban szerette volna a La Masíából érkező fiatalokat beépíteni, de erre nem volt lehetősége, gyakorlatilag a feje felett döntöttek játékosok érkezéséről. Az volt mindössze a kérése, hozzanak egy csatárt az MSN mögé, amivel tehermentesíteni tudja őket a kisebb meccseken. Mit mondott erre Bartomeu? Jött Arda Turan (aki amúgy középpályás), fantasztikus játékos. Azóta ez a fantasztikus játékos a börtönt is megjárta és több kárt okozott, mint hasznot. Utána muszájból elhozták Paco Alcácert, akiről nem tudták, hogy amúgy a srác nem bírja a rá nehezedő nagy nyomást.

Ernesto Valverde érkezése
Kellett egy edző, akit lehet kontrollálni fentről, akinek nem érdeke a fiatal tehetségek beépítése, ugyanakkor van egy szilárd taktikai elképzelése, ami biztos sikert ad a bajnokságban. Ezt megoldotta Valverde, azt már senki sem gondolta, hogy kétszer ki lehet esni ugyanúgy.

Ez a mondat volt a csúcs Kelétől, amiben minden megmutatkozik a részéről, ami a témához való hozzá nem értését mutatja:
"Josep Maria Bartomeu klubelnök 2017 óta 750 millió eurót tapsolt el igazolásokra úgy, hogy eközben a csapat rosszabb, mint az elmúlt 10 évben valaha. Ő az, aki sportigazgatókkal és edzőkkel hadakozva végignézte, amint fiatal tehetségek egész sora hagyja ott a klubot amiatt, mert nem látja az előrelépési lehetőséget a La Masiától a felnőtt csapat felé."

Nem hadakozott ő senkivel, Luis Enrique szimplán nem beszélt vele, Valverde az ő embere volt, ahogyan Setién is. Utóbbi kettőnek megmondhatta ki kezdjen és az játszott. Sportigazgatók? Ne már, Abidal az ő embere volt, aki sokszor elvitte a balhét, ott sem kellett semmit sem hadakozni, együtt voltak benne a buliban. Előtte Roberto Fernández volt, aki szintén Bartomeu haverja volt. Áldozat lenne? Nem látta a lehetőséget? Egyáltalán nem erről volt szó, hanem arról, hogy minél előbb pénzt kellett szerezni a La Masía fiataljaiból, mert ellensúlyozni kellett a kiadásokat. Minél nagyobb pénzmozgások kellettek (legalábbis mutatni kellett a külvilág felé, hogy mennyi játékost mozgatunk), mert így el lehetett fedni a csalásokat.

Mindezeken kívül, rengeteg dolog hiányzik a cikkből, ez olyan, mint egy gyorsan összecsapott, felületes munka. Olyan dolgok egyáltalán nincsenek megemlítve, mint az ázsiai pénzügyi befolyás, adósságspirál, nemzeti identitásvesztés és még lehetne sorolni. A Barcelona problémája ennél jóval mélyebben gyökeredzik, de erről Kele valószínűleg nem sokat tudhat.

Azért abba rossz belegondolni, hogy az Elche-Girona duóból egy felkerül az élvonalba. Már a Cadiz-Huesca duónak sem nagyon örültem, de ha netán még az Elche is jön fel, hát nem is tudom, milyen gólátlag lesz itt  ;D
Tegnap láttam úgy a 80-90%-át az Elche-Gironának, már maga a pálya simán ilyen megyeIII-as színvonal, több volt a földes terület, mint a füves  ;D Helyzet semmi, mondjuk azon a pályán kb. lehetetlen volt kombinálni valamit, de hajlandóság sem volt a csapatokban. Tán Szigo írt valami félidei ikszet a napi tippekbe, már a 10. perc körül arra gondoltam, hogy az volt a nap tippje, tipikusan olyan meccs volt, amit ha reggelig játszanak, akkor is 0-0 marad. Förtelmes volt mindenféle szempontból.

Idézetet írta: oakland23 Dátum augusztus 21, 2020, 08:47:33
Azért abba rossz belegondolni, hogy az Elche-Girona duóból egy felkerül az élvonalba. Már a Cadiz-Huesca duónak sem nagyon örültem, de ha netán még az Elche is jön fel, hát nem is tudom, milyen gólátlag lesz itt  ;D
Tegnap láttam úgy a 80-90%-át az Elche-Gironának, már maga a pálya simán ilyen megyeIII-as színvonal, több volt a földes terület, mint a füves  ;D Helyzet semmi, mondjuk azon a pályán kb. lehetetlen volt kombinálni valamit, de hajlandóság sem volt a csapatokban. Tán Szigo írt valami félidei ikszet a napi tippekbe, már a 10. perc körül arra gondoltam, hogy az volt a nap tippje, tipikusan olyan meccs volt, amit ha reggelig játszanak, akkor is 0-0 marad. Förtelmes volt mindenféle szempontból.

Rossz nézni a spanyol kettőt, különösen rossz nézni az Elchét. A karantén után rákényszerültem pár mérkőzésbe belepillantani, és kirázott a hideg. Akkor inkább NB3 vagy fehérorosz tarcsi meccsek, komolyan mondom. Én a tegnapi meccsre x/x vagy 0-0 eredményt írtam volna szívem szerint, de pont úgy jött ki, hogy 1.50 körülit kellett találnom. A Gironának annyi előnye van, hogy minden második meccsen Stuani megvillan, amiből vagy gól, vagy büntető lesz. Vissza lehet nézni, eszméletlen.