LaLiga 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Idézetet írta: Szigo Dátum augusztus 21, 2020, 09:23:41
A Gironának annyi előnye van, hogy minden második meccsen Stuani megvillan, amiből vagy gól, vagy büntető lesz. Vissza lehet nézni, eszméletlen.
Örültem volna tavaly télen, ha átigazol a Barcába, óriási fogás lett volna, de tisztelem benne, hogy kitartott a Girona mellett. Alulértékelt játékos nagyon, aki szerintem újból 10 gól felett végez majd az első osztályban (ha feljutnak). Az a pontosság, amivel a kapu előtt értékesítette a helyzeteit anno abban a két LaLigás szezonjában, amikor 40 gólt rúgott, parádés (52%). Kaput eltaláló lövések tekintetében ez nem semmi az első osztályt figyelembe véve, Messinek volt 38%, Ronaldónak 35%. Mindezt egyedüli gólfelelősként hozta Stuani...

@Pozzato

"Azt hiszem, hogy pár éve szó volt róla, hogy Florentino Pérez átadja majd a stafétát Rafael Nadalnak, de a spanyol sztár a szabályok szerint csak 2031-ben lehetne elnök"

Mi ez a szabály ami szerint Rafa csak 11 év múlva lehet elnök?
(Igazából eme ambíciójáról nem is tudtam; szerintem nem lenne elég erőskezű)

@Latzka

A Real Madrid szervezeti előírásai szerint, az lehet elnök, aki betöltötte a 45 évet. Nadal elvileg 2031-ben töltené be a 45-öt, Pérez szívesen látná őt utódjaként. Nadal ugye óriási Real Madrid szurkoló, közel 20 éve kiemelt nagykövete a klubnak. Pérez már 73 éves, kisebb megszakításokkal, de közel 20 éve elnök, azóta újból óriási brand a Real Madrid. Nadal ebbe a képbe is beleillik szerintem, nem tudom, hogy vezetőként mennyire karizmatikus, ugyanakkor marketing szempontból jó döntés lehetne. Jelenleg én nem látom, hogy ki az, aki átvenné a madridi elnökséget Pérez helyett a következő 11 évben (ehhez jobban kéne ismernem az ellenfeleit).

Még jó, hogy Stuani kitartott a Girona mellett, tegnap mondta a Farkas Norbi a közvetítésben, hogy Stuani a Gironában egy hónapban annyit keres, mint a full Elche-keret két hónap alatt   :redchug:


Ismerve a Barca (túlárazott) fizetéseit, ott meg annyit kaphatott volna, mint a komplett másodosztály.  ;D



A játékosok nem igazolnak el, ha élő szerződésük van, erre még sosem volt példa.

Természetesen eligazolnak ők, hiszen volt már ilyesmire példa eddig is és nyilván lesz még bőven ilyesmire példa a jövőben is. Ám azért gyanítható, hogy azoknál a játékosoknál kisebb kivásárlási pénzösszeg szerepel a szerződésben.



Idézetet írta: TiB Dátum augusztus 22, 2020, 13:45:11
A játékosok nem igazolnak el, ha élő szerződésük van, erre még sosem volt példa.
Lionel Messi kivásárlási ára 700 millió euró.
Melyik csapat lesz hajlandó kifizetni ezt a hatalmas pénzösszeget?

A Malaga csapata minden, az első csapathoz tartozó  játékosával szerződést bontott.

#29 augusztus 25, 2020, 21:51:56, Pozzato
Messi szerződésének van egy olyan pontja, mely szerint ingyen távozhat. Ezt akarja érvényesíteni. Az, hogy ez mennyire gerinces húzás jelen gazdasági helyzetben, az egy másik kérdés. Úgy gondolom, Bartomeu hibázott, mikor azt mondta Koemannak, szabad pálya, formáld a csapatot. Messi felé ez egy üzenet volt, hogy haverjaid nem kellenek (Suárez, Alba, Busquets, Rakitic stb., elmúlt két napba olyan 7-8 játékosnak kiadták az útját), de neked maradnod kell. Messi azonban erősen haver centrikus, mert neki Suárez vagy Alba nem csak egy sima csapattárs, hétvégente grillpartik, egymás mellett ülnek a gépen. Hasonló, mint mondjuk Ronaldónak Marcelo vagy egykor Coentrao.

A szakmai része érthető Koeman részéről, csak ez rosszul lett közvetítve. Amiről beszéltem, ezzel pláne megvalósulhat, ha ezek a játékosok ingyen távoznak. Ezt a klub nem bírja el, ráadásul most a LaLiga értéke is óriásit fog zuhanni, hiszen a Barcelonának gyakorlatilag a nulláról kell építkezni. Oké, ott lesz Dembélé, Griezmann, Coutinho, Fati és a fiatalok, de értük nem fizetnek a szponzorok egy halom pénzt sem a katalánoknak, sem a ligának a tv-s díjakért. Már Ronaldo távozása is óriási anyagi veszteség volt a ligának, ez fogalmam sincsen, hogy milyen hatással lesz. Emlékszem, hogy egy olyan korszakban, amikor folyamatosan emelkedtek a jegyárak, akkor a Madridnak csökkentenie kellett (ennek azért nem árt utánanézni, fejből valami ilyesmi rémlik) Ronaldo távozása miatt.

A Real Madridnak vagy a Barcelonának valahonnét virítania kell egy Mbappé szintű szupersztárt, mert a Serie A vonzóbb lesz, mint a spanyol bajnokság.


u.i.:
Amúgy hivatalos Messi távozási szándéka. Közben véget is ért a rögtönzött igazgatósági gyűlés, több tag is lemondott, Bartomeu ellen elvileg bizalmatlansági indítványt akarnak benyújtani. A faszi olyan, mint a többi diktátor, ha kell, kitart a végletekig.