LaLiga 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



El is kezdődtek a tüntetések Bartoék ellen, legjobb a Tottenham mezes csávó volt.  ;D
https://as.com/futbol/2020/08/25/primera/1598386030_552416.html


Kronológia:
1. Óriási égés a Bayern München ellen
2. Edzőváltás, Koeman érkezik, aki tavaly visszautasította a Barcelona ajánlatát, mondván jövőre Eb lesz és Hollandiával arra készül
3. Jövőre Eb lesz, de erről ne szóljanak Koeman mesternek
4. Koeman nem tart igényt Luis Suárezre
5. Koeman beszél Messivel, megtudja, hogy Messi nem marad Barcelonában (haverjait elküldik)
6. Koeman meggyőzi Griezmannt, hogy maradjon, mert fontos pillére lesz a Messi nélküli időszaknak
7. Koeman meggyőzi Coutinhót, ne menjen sehova, fontos pillére lesz a Messi nélküli időszaknak, ő lehet az irányító
8. Messi bejelenteni, hogy marad

Coutinho, Griezmann és Koeman  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 07, 2020, 20:02:00
Coutinho, Griezmann
Szerintem ők szívás módszerével jó alaposan megszívták azt a táborit.  ;) ;) ;)

Messi és Griezmann elmehetne egy közös kocsmázásra vagy ilyesmi, egy kis összehangolódás.

Modric kisbabát szült Ramosnak. :D


Koeman tízparancsolata, avagy ez kell a Barcelona feltámadásához

1. Meritokrácia
Ha valami biztos, akkor az, hogy Koeman nem a nevek és a nagyságok alapján válogat majd. Őt nem érdekelték Luis Suárez, Rakitic vagy Vidal érdemei, neki világos elképzelései lesznek. Az első perctől kezdve megjutalmazza azokat, akik keményen dolgoznak, nála csak a teljesítmény számít.

2. Fizikai felkészülés
Koeman szerint az egyik legsúlyosabb probléma az volt, hogy a csapat nem volt jó erőállapotban, azért fogott el a szufla a szezon végére. Azt szeretné, hogy fizikálisan mindig és mindenkor felvegyék a versenyt játékosai az ellenfelekkel. Ehhez új edzőt is hozott Albert Roca személyében, akiről Frank Rijkaard csodákat mesélt.

3. Állított labdák
Ha valakinek sokat jelentettek a pontrúgások, akkor az Koeman volt. Az összeállítás két példát is felhozott: az 1991-92-es BEK-selejtezőt,. ahol a Barca 2-0-ra nyert otthon a Kaiserslautern ellen, a visszavágón pedig már 3-0-ra égett, amikor az utolsó percben Koeman szabadrúgásból Bakero fejére varázsolta a labdát – így idegenben szerzett góllal a spanyolok jutottak tovább.

4. Nagy nyomás
Az elmúlt időszak Barcelonája a labda nélküli játékban sebezhető volt, a csapat rosszul zárt vissza, nem tudják, hogyan védekezzenek labdavesztés után. A feladat adott: presszing és védekezés!

5. Akadémia
Koeman bárhol is volt edző, bebizonyította, hogy számít a tehetséges fiatalokra. Itt sincs másképp, Riqui Puig és Ansu Fati előtt már kinyílt az ajtó, de a B csapat több játékosa is az első csapattal edz.

6. Egységes öltöző
A holland edző célja mindent megtenni az egységes öltözői hangulatért és a játékosok összetartásáért. Ez az erős kötelék kulcsfontosságú a sikerhez.

7. Profizmus
Koeman szereti a jó modort, a tiszteletet és a szakmai hozzáállást, megköveteli, hogy játékosai és kollégái az általuk képviselt klub normái szerint viselkedjenek

8. Rendszer és sebesség
A cél, hogy a Barca birtokolja a labdát és uralja a játékot. Koeman gyors csapatot szeretne, amelyben a játékosok maximum két érintéssel tudnak futballozni. Ez szükséges, mert szerinte az elmúlt időszakban lassult a játék.

9. Karakter
Dembélé, De Jong, Coutinho, Semedo, Griezmann – olyan játékosok, akik az elmúlt két szezonban nem tették meg azt, amit kellett volna. Koeman azt várja tőlük, mutassák meg az igazi arcukat, játsszanak nagyobb szerepet a meccseken, és ne várják meg, amíg a csapattársak megoldják a problémákat.

10. Lionel Messi
A kulcsember, aki nem ment el, maradt, és akire Koeman is építhet., a kölcsönös tisztelet megvan: Messi tudja, ki az a Koeman és mit jelent a klubnak, a holland pedig azt várja, hogy a világ egyik legjobbja inspirálja csapattársait és példát mutasson.


24.hu

Alavés-Betis
14:00-tól
22bet

Lesz 11-es vagy piros lap @ 1.90

Betis-meccseken általában van valamelyik, tavaly az Alavés elleni mindkét meccsük rengeteg lapot hozott, szerintem simán sanszos egy piros. Kár, hogy nem villanyfényes meccs és esti, így azért nem 10/10-es, de egész korrekt opció. (14:00-ás meccsen nem szoktak úgy pörögni, mint egy esti meccsen)


A Valencia egyetlen valamirevaló belső védője, Paulista is kidőlt két meccsre (Huesca otthon és Sociedad idegenben). Ez szar dolog, mint ahogy az is, hogy előtte Mangala a másik belső védő is kidőlt hetekre. Marad Diakhaby és Guillamón, de Diakhaby sem 100%-os, Guillamón meg ugyan csupaszív játékos, de talán ő sem élvonal szint, meg alacsony is. Nincs szűrés a középpályán, Kondogbia szerintem eléggé darabosan mozog, rajta kívül meg nagyjából semmi.
Nem tudom, ki látta és ki nem a Levante elleni meccset, de a Levante bár kikapott, mocskosul alázták Moralesék a Valencia védőket, a Celta is lőtt kettőt hétvégén, szóval a Valencia eddig kettő alatt nem úszta meg. Talán hétvégén a Huescát valahogy megoldják, bár az sem kizárt, hogy a Huesca majd jól megkontrázza vagy kétszer a Valenciát, azt' nyer, de ez totál kétesély.

Viszont a Huesca elleni meccsen akár újabb játékos dőlhet ki, az amúgy is lófasz keretből ha mondjuk kidől még egy védő, hát az katasztrófa lenne.

26-án hétvégén játszik a Huescával, aztán jön a hétközi forduló, a Valencia megy a Sociedadhoz. Megy úgy, hogy normális, LaLiga szintű belső védője nincs. Olvasgatva a kommenteket, már a szurkolók is úgy vannak vele, hogy a hétvégén egy szűk sikert izzadjon ki a csapat, aztán akkor a Sociedadhoz elmennek egyet szopni, ott Mangalával és Paulistával is szopnának  ;D

Nos, a Sociedad 1,5 over 2.00-es odds a 22beten, szerintem alaptipp. Láttam a Sociedadot a Real ellen, 0-0 lett, de azért más a Real ellen játszani, meg más a Valenciával. Otthon Oyarzabalék elég jól szoktak menni, én nagyon jó tippnek tartom, hogy a Valencia ott minimum két gólt beszopik, de ha kijön a lépés a Sociedadnak, és lesz kedvük gurigázni, akár egy nagyobb pofont is látok magam előtt, ilyen 3-0-t(mint volt az előző idényben, vagy még ennél is nagyobb sallert)

Én húztam alaptippnek a Sociedad 1,5 overt 1.99-ért (22bet), meg behúztam a Sociedad 2 gól felett AH-t 3.15-ért, és a Sociedad 3 gól felett AH-t 8,8-ért.

Nézni fogom majd a Valencia-Huescát is, aztán majd élőben talán benevezek a Huesca gólra, simán reális, de abban biztos vagyok, hogy a Denevéresek a Sociedad otthonában a mostanában szokásos minimum két góljukat beszopják. Én nagyon meglepődnék, ha nem így lenne.




Itt már csak a Jóisten segíthet?

Belefuthat a késbe a katalán sztárcsapat a bajnoki rajton.  Olvasd tovább


Podcast: Spanyol bajnoki esélylatolgatás

https://youtu.be/7lku_zdynak

Oddsok a végső győztesre:

Real Madrid - 1.90   FC Barcelona - 2.20   Atlético Madrid - 10.00   Sevilla - 27.00