LaLiga 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum október 27, 2020, 20:28:24
Minden komolyabb spanyol forrás megerősítette: lemond Josep Maria Bartomeu.

El se hiszem, mi történt az öreggel? Messze még az út vége, de ez egy óriási lépés, hogy végre elinduljon felfelé a klub. Csak legyen egy normális elnök...

Nem tudom, hogyha olvastad-e a nyilatkozatát, hogy miért mondott le most, a bizalmatlansági szavazás előtt.  ::)

Idézetet írta: SPF Admin Dátum október 28, 2020, 08:58:00
Nem tudom, hogyha olvastad-e a nyilatkozatát, hogy miért mondott le most, a bizalmatlansági szavazás előtt.  ::)

A ma reggeli hírekben már meglett erősítve,hogy lemondott Josep Maria Bartomeu és az egész vezetőség is.

Nagyon világos minden, nem szükséges itt semmilyen nyilatkozatot sem "megfejteni".
Azért mondott le most, a bizalmatlansági szavazás előtt, mert ezt most még önként megtehette. Hiszen azzal, hogy önként mondott le, elkerülte azt a számára megszégyenítő dolgot, hogy bizalmatlansági szavazás után zavarják el "melegebb éghajlatra".

Idézetet írta: SPF Admin Dátum október 28, 2020, 08:58:00
Nem tudom, hogyha olvastad-e a nyilatkozatát, hogy miért mondott le most, a bizalmatlansági szavazás előtt.  ::)
Mikor a hozzászólást írtam, még nem volt hivatalos kommüniké a részéről, éjfél környékén olvastam csak, de meg sem lepődöm, inkább kínomban röhögtem. A felelősséghárítás továbbra is intenzíven működik nála, de még az utolsó napján is szerződéseket kötött, próbálta az utolsó szeletet is elhozni, az amúgy már romlott tortából. Volt egy kiváló hozzászólás az Eurobarca fórumán: "A beszédével végleg bebizonyitotta, hogy egy igazi narcisztikus pszichopata az ember, teljesen illeszkedne a honi politikai garnitúrába is.

Én ezt kiegészíteném azzal, hogy a világ sok-sok országában vannak hasonló politikusok, mint amilyen Bartomeu. Ő nem egy socio - mint ahogyan hívja magát -, hanem egy manipulátor. Az mindent elmond róla, hogy valószínűleg nagy pénzeket akaszt majd le az Európai Szuperligaért is. Ezzel a bajnoksággal tovább nőne a szakadék, instabilitás keletkezne a nemzeti bajnokságokat tekintve, valószínűleg a top ligák közül is sokan bedőlnének. A jelenlegi piac úgy működik, hogy a kisebb csapatok termelik ki a tehetségeket, akik olykor nagyobb meccseken megmutatják, mire képesek. Egy LaLigát nem a Getafe - Girona meccs tart el, hanem a Barcelona és a Real Madrid. Lehet szépíteni, hogy Sevilla vagy Atlético Madrid, de felesleges. Már akkor óriási para és fenyegetőzés volt madridi részről, mikor megkezdődött a katalánok referenduma 2017-ben. Több elemző cikk is született, hogy a Barcelona kiválásával csődbe menne a spanyol liga. Innentől kezdve a kisebb csapatoknak nem lesz érdeke a nagyobb piacra termelni, mert a tv-s jogdíjakból nem lesz még annyi bevételük sem, nézők alig lesznek, de igaz ez a többi ligára is.

Az emberek ellenben megunják majd, hogy folyamatosan Bayern München - Liverpool meccset nézzenek. A nagyobb gond inkább az, hogy óriási a szakadék a top klubok és a kicsik között. Juventus egy gyenge meccsen verte a Kijevet, míg a Barcelona gyakorlatilag nulla focival 5-1-re a Fradit. Hiába volt a katalánok védelme egy rakás trágya, így is egy véleményes gól kellett a ferencvárosi gólhoz, pedig jól játszottak Rebrov fiai. Ha itt normális piaci körülményeket akarnak, akkor előbb vagy utóbb, de be kell vezetni a fizetési sapkát, csapatonkénti esetleg 2 supermax contract lehetőségét, mert felborult az eddigi látszólagos egyensúly. Utoljára 2004-ben volt meglepetés a BL-ben, mióta bevezették a jelenlegi sorozatot, mindössze két "kisebb" csapat tudott nyerni: Ajax és a Porto. Ez nagyon kevés. Kétségtelen, óriási lett a piac, de egysíkú. A BEK-korszakban elég csak a 80-as éveket venni: Steaua, PSV, Red Star és Porto. Ez 10 év termése, addigra csúcsosodott ki az európai kupaküzdelem, amikor szinte bárki nyerhetett.

A kupasorozatot anno azért hozták létre Hanot és társai (köztük Santiago Bernabeu, Real Madrid akkori elnöke), hogy bizonyítsák, ki is a legjobb (vagyis ők, még több pénzt tudjanak leakasztani). Amikor elkezdődött a kisebb országok fejlődése, akkor azonban lépni kellett. Érdekesség, hogy az '50-es, '60-as és '70-es években sem merült fel a sorozat megváltoztatása (tudtommal), mikor sorra jötek a meglepetések. Ezeket kellett háttérbe szorítani, ami mára kiválóan sikerült. Bartomeu ne támogatna egy ilyen sorozatot? Dehogyisnem, hiszen majd 40 év múlva is emlegetik őt, mint azokat, akik ott volt az Európai Szuperliga támogatói között. Az, hogy miért mondott le az öreg ilyen gyorsan? Két dolgot tudok elképzelni: megfenyegették vagy visszafordíthatatlan csődhelyzet alakult ki. Utóbbinek nem örülnék. Így még tudta kontrollálni a helyzetet valamilyen módon.

Tehát ő azért mondott le, mert szerette volna elhalasztani a bizalmatlansági szavazást, viszont a helyi kormány illetékesei nem engedélyezték ezt, és mivel ő annyira szeretné óvni az embereket, az egészségüket, ezért ő inkább lemond, hogy nehogy veszélybe kerüljön bárki is. Brutál. Tipikus politikus.  :D


Idézetet írta: SPF Admin Dátum október 28, 2020, 10:28:36
Tehát ő azért mondott le, mert szerette volna elhalasztani a bizalmatlansági szavazást, viszont a helyi kormány illetékesei nem engedélyezték ezt, és mivel ő annyira szeretné óvni az embereket, az egészségüket, ezért ő inkább lemond, hogy nehogy veszélybe kerüljön bárki is. Brutál. Tipikus politikus.  :D
Josep Maria Bartomeu tipikus politikusi alkat. Katalóniában - és, persze, amúgy is - hatalmas presztízst jelent az FC Barcelona elnökének lenni. Ugyan ezen a poszton teljes mértékben garantált a jelentős pénzbevétel, ám talán még ennél is többet jelent az ismertség. Azoknak, akik akarnak máshova is menni (például politikusi pályafutásban gondolkoznak), és szükségük van arra, hogy tudjanak róluk, ismerjék őket, azoknak hatalmas lehetőségnek számít a világszerte nagyon-nagyon híres katalán focióriás elnöki posztja.

Josep Maria Bartomeu azért mondott le, mert nem maradt semmilyen másik választása. Belátta, hogy ő már bukott ember és mindössze csakis azt döntheti el, hogy szép vagy csúf lesz a távozása. Ennyi!

Az, hogy Josep Maria Bartomeu lemondott és megelőzte ezzel azt, hogy bizalmatlansági szavazás után zavarják el a francba, azt jelenti, hogy Josep Maria Bartomeu úgy döntött, hogy - a helyzethez mérten - szépen távozik.

Ennek a dolognak az ellenkezője az új bukaresti polgármester beiktatása körüli huzavona. Annál az esetnél éppen az van, hogy immár 1 hónapja (!!!) úgy döntöttek az emberek a szavazáson, hogy elküldik a búsba a bukaresti főpolgármestert és új főpolgármestert választottak maguknak. Ám az előző polgármester nem tudott szépen távozni, hanem annyira gőgös és annyira nagyon zavarja őt, hogy elzavarták az emberek és már nincsen szükségük rá, hogy "odaláncolta" magát a bukaresti főpolgármesteri székhez és mindent megpróbált tenni azért, hogy továbbra is bukaresti főpolgármester maradjon. Ezért aztán most, 1 hónappal a bukása után, az történik, hogy jogerős birósági határozattal kényszerítik arra, hogy tűnjön el "a vérbe", mert az embereknek elegük van belőle és másik polgármestert választottak maguknak. Na, ő megvetéstől övezve távozik.
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Semmi sem garantálja, hogy jobb elnök követi őt a sorban, és ezen a ponton kell szerintem elgondolkozni Messi hisztijén. Mi van, ha a következő elnök sem tetszik neki? Újra lázad? Mi lesz, ha Angliába megy Guardiola után, és ott sem tetszik az elnök? Lázad megint?


Real Madrid +  Barca győzelem 2.10 körül, el nem tudom képzelni, hogy valamelyik elmegy. De annyira jónak tűnik, hogy már-már gyanús  ;D

Lemomdott az elnök, elment a zsarnok Darth Vader és most már minden szép és jó a Barcánál.

Idézetet írta: oakland23 Dátum október 31, 2020, 11:28:26
Real Madrid +  Barca győzelem 2.10 körül, el nem tudom képzelni, hogy valamelyik elmegy. De annyira jónak tűnik, hogy már-már gyanús  ;D
Annyira tudtam, hogy az egyik besül  ;D Persze behúztam, de még szerencse, hogy nem a Real Madrid volt a kombi rohadt almája, így a Barcára iksszel vissza tudtam biztosítani, mondjuk így is veszteséget termelt a buli, de azért emészthetőt.

Az kemény, hogy 4 nyeretlen bajnoki van zsinórban, ha hetedikén a Betis netán megmarja a Barcát, Koeman kezdhet csomagolni  :redchug:

(Persze aprócska betűvel azért jelezzük, hogy de Jongon olyat löktek, amiért jobb helyeken sárga lap és büntető jár, aztán ha 0-1-ről kell játszani, picit másképp alakult volna, de a LaLiga olyan hely, ahol a Barcának nagyjából minden 10. esetet ítélik oda. Messit minimum háromszor borították fel még fel, amiért nem ítélt szabadrúgást, egy ilyen szituból kapták a gólt is, szóval így azért, ilyen ellenszélben nem lehet focizni, most meg annyira nem jó a Barca, hogy ezeket elbírja. Ezek tények, és ezekkel nem nagyon lehet vitatkozni.)


A Barca jelenleg 6 lejátszott bajnoki után 8 ponttal áll, ami a 2002-2003-as szezon óta a legszerényebb eredmény - akkor a csapat a 6. helyen zárt a kiírás végén. -írja a LaLigaLoca.

Szép kilátások  ;D (Azért remélem, a top4 összejön idén...)

Más: Kondogbia (aki jelenleg elvileg sérült) a Valenciától átkerült az Atletihez. Ez mondjuk nem mai hír, de nekem új.


Szimpatikus spanyol csapatra fogadnánk

A Cádiz eddig kellemes meglepetés, de meddig tudják tartani ezt a szintet? Olvasd tovább