Bundesliga 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


augusztus 06, 2020, 16:31:48, SPF Admin
Bundesliga 2020/21

A bajnokság tervezett kezdési időpontja: 2020. szeptember 18.

Ebben a témában lehet beszélgetni a német Bundesliga eseményeiről.  :topbet_125:

Nézőkkel indul pénteken az új Bundesliga-szezon

Már a pénteki Bayern München–Schalke mérkőzésen is lehetnek szurkolók a lelátón, mivel a német kormány engedélyezte a nézők előtti játékot, írja az ESPN.

Kedden virtuális találkozót tartott a kancellária a tartományi kormányfőkke, amely során az a határozat született, hogy a hazai csapatok drukkerei a helyszínen nézhetik meg a Bundesliga-mérkőzéseket. Idegenbeli szurkolók nem mehetnek be, ahogyan kitiltották az alkoholt is a stadionokból. A maximális engedélyezett létszám stadiononként változik, erről folyamatosan, de erről a szezon közben döntenek majd az aktuális számok függvényében.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFL) augusztusi szabályzata érvényben maradnak, így csak maszkban és tiszta kontaktlista bizonyításával léphet be bárki a stadionokba.


24.hu

Sallai gól + gólpassz :ok:

Az pedig nagyon komoly, hogy a Dortmundnál kezdő a 17 éves Bellingham; hozzá képest Reyna már idős, Haaland pedig a 20 évével egy matuzsálem :)

Kirúgják Szalai Ádámot a Mainztól

Nem szerepel a Mainz szakmai terveiben Szalai Ádám, a legértelmesebb az, ha új csapatot keres magának – nyilatkozta a klub sportigazgatója.

A jövőben nem számítanak a magyar válogatott Szalai Ádámra a német élvonalban szereplő Mainz labdarúgócsapatánál.

Közöltük Ádámmal, hogy nem szerepel a szakmai terveinkben – mondta a dpa hírügynökségnek Rouven Schröder, a klub sportigazgatója. – Szerintünk valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik. Ami pedig fontos lenne számára a válogatott és a jövő évi Európa-bajnokság miatt."

"Azon a véleményen vagyunk, hogy a legértelmesebb, ha új csapatot keres magának" – közölte a sportigazgató.

Szalai tavaly nyáron tért vissza korábbi egyesületéhez, a Mainzhoz, amelyben azonban nem vált alapemberré. Az új Bundesliga-idény múlt heti első fordulójára a keretbe sem nevezte őt Achim Beierlorzer vezetőedző.


Németország: a klubok nem engednék el játékosaikat a válogatottba.

Kibontakozóban van a vita a német élvonalbeli labdarúgóklubok és Joachim Löw szövetségi kapitány között, mert az egyesületek nem szívesen engednék el játékosaikat a válogatottba, amely október 10-én a koronavírus-járvánnyal jelentősen sújtott Ukrajnában játszik Nemzetek Ligája-mérkőzés.

A gondot az jelenti, hogy a Németországba való visszatérés után kötelező karanténidőszak várhat a futballistákra, így a klubjuk soron következő meccsein nem lesznek bevethetők.

A szeptemberi válogatott meccsek után például Krzysztof Piatek nem léphetett pályára a Hertha Német Kupa-meccsén, mert a lengyel nemzeti együttessel Bosznia-Hercegovinában szerepelt NL-találkozón, a visszautazás után pedig karanténba kellett vonulnia.
,,Dolgozunk a különböző megoldásokon, de fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy ne engedjük el a futballistákat a válogatott mérkőzésekre, ha nincs érvényben olyan szabályozás, amely lehetővé teszi, hogy visszaérkezésük után azonnal újra bevethetők legyenek" –  jelentette ki Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund engedélyekért felelős vezetője. Szerinte ezzel a témával az összes Bundesligában szereplő együttes ,,komolyan foglalkozik".

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban a pandémia miatt engedélyezte az egyesületeknek, hogy maguk dönthessenek arról, elengedik-e a válogatott összecsapásokra a játékosokat, így októberben a német csapatok akár azt is megtehetik, hogy nem bocsátják a Nationalelf rendelkezésére a futballistákat.

Joachim Löwnek a jövő héten kell kijelölnie keretét a soron következő meccsekre. A németek előbb október 7-én barátságos találkozón Törökországot, majd október 13-án NL-összecsapáson Svájcot fogadják Kölnben, a kettő között lépnek pályára Ukrajna vendégeként.

Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere szerint a klubok pontosan tisztában vannak vele, hogy a nemzeti csapatnál különös figyelmet fordítanak a higiéniás intézkedésekre.

,,Az oda- és visszautazás, valamint a mérkőzés lejátszása összesen 36 órát vesz igénybe, a helyszínen pedig védett körülmények között leszünk" – hangsúlyozta Bierhoff.
Forrás:MTI

A Nemzetek Ligáját egyébként se tartom sokra.A jelenleg szabályok mellett már ami az ukrajnai helyzetet illeti pedig szerintem is felesleges teher és kockázat a csapatoknak.


Bundesliga: a Schalke két forduló után menesztette vezetőedzőjét

A német labdarúgó Bundesligában két forduló után sereghajtó Schalke 04 menesztette az együttes vezetőedzőjét, David Wagnert.

Jochen Schneider sportigazgató a közelmúltban gyakran biztosította támogatásáról a 48 éves szakembert, a szombati, újabb bajnoki vereség után viszont azt mondta: nem volt egyszerű meghozniuk a Wagner elbocsátásáról szóló döntést, de a kiábrándító szereplés miatt váltani kényszerültek.

Wagner 2019 nyarától vezette a Schalkét, amellyel biztató kezdést követően mélyrepülésbe kezdett. A Bundesliga előző kiírásában végül a 12. helyen zárt, a gárda immár 18 találkozó óta nyeretlen. A 2020–2021-es idény nyitófordulójában a címvédő Bayern München vendégeként szenvedett kiütéses, 8–0-s vereséget, majd szombaton 3–1-re kapott ki a vendég Werder Brementől.
forrás:nso.hu

Hoppá :)

A botrányosan alakult hét betetőzéseként az FSV Mainz együttese hétvégén 4–1-es vereséget szenvedett hazai pályán az újonc Stuttgarttól a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga). A találkozót követően vasárnap válságértekezletet tartottak a klubnál – írta a Bild, a megbeszélésen eredményeként pedig a tíz hónapja kinevezett vezetőedző, Achim Beierlorzer szerződésének felbontása mellett döntöttek. A szakvezető távozását hétfőn a klub is megerősítette.

Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 28, 2020, 12:46:09
Hoppá :)

A botrányosan alakult hét betetőzéseként az FSV Mainz együttese hétvégén 4–1-es vereséget szenvedett hazai pályán az újonc Stuttgarttól a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga). A találkozót követően vasárnap válságértekezletet tartottak a klubnál – írta a Bild, a megbeszélésen eredményeként pedig a tíz hónapja kinevezett vezetőedző, Achim Beierlorzer szerződésének felbontása mellett döntöttek. A szakvezető távozását hétfőn a klub is megerősítette.

Ádi likes this. :))

Mit gondoltok a Schalke kap megint egy hatalmas verést vagy az új edző helyre tette őket? Nincsennek túl jó véleménnyel Manuel Baumról, a Bet365-nél a Leipzig 3.5 gól felett 3.40-et fizet, szerintem ez egész jól hangzik.

#11 október 05, 2020, 16:43:33, Powell
Szalai Ádám a válogatottól visszatérve a Mainz első csapatával készülhet majd.
A döntést Rouven Schröder sportigazgató jelentette be a Mainz hivatalos honlapján. Ő volt az, aki két héttel ezelőtt a Kickernek még arról beszélt, Szalait azért tették ki a keretből, mert ,,nem passzol a szakmai elképzelésekhez", és a ,,válogatott valamint a több játéklehetőség szempontjából hasznosabb minden fél számára, ha továbbáll."

Schröder ezúttal már úgy fogalmazott, az elmúlt hetek történései komolyan megviselték a csapatot, ezért fontosnak érezték, hogy minél hamarabb tisztázzák a nézeteltéréseket, és miután Szalai egyértelműen kijelentette, hogy továbbra sem akar más klubot keresni magának, és nem kéri sem szerződése módosítását, sem felbontását, marad a Mainz játékosa.

,,Örülök, hogy újra a csapat tagja lehetek és továbbra is készen állok arra, hogy mindent megtegyek a Mainzért. Szeretném a történteket magunk mögött hagyni és arra koncentrálni, hogy mind jobban teljesítsünk a sportpályán" – idézte a mainz05.de Szalait.

Tiszta hülyét csinál egyébként az egész vezetés magából.Mostmár nem voltak olyan tökösek ha valami állítást kijelentettek akkor vállalják is után.Azonban olyanok ,mint a napraforgó.Szerintem mindenki rajtuk röhög. :noway:

Azért nekem ez meg mindig hiányzik.


A játékosoknak is hiányzik szerintem.Sőt mostanra már az ellenfelek se bánnák,csak végre legyen hangulata egy meccsnek.

Youssoufa Moukoko úton van a világhírnév felé.

15 évesen (?) mesterhármas a Dortmund U19-ben.