Bundesliga 2020/21

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 29, 2021, 14:06:20
En kb a 2000es evek kozepetol nezem a dolgokat. Nem megyek vissza a multba 1980ig..Elber es nehany felsorolt jatekos mar reg tagja volt vagy addigra eligazolt.

A másodvonalast meg csunyan felreertelmezed. Jo jatekosok de nem vilagklasszisok. Es nem azt irtam hogy mindegyik altalad felsorolt masodvonalas hanem a tobbseg. Es pl. Makaay, Ze Roberto, Lucio pont nem masodvonalasok. De a tobbi borzaszto kozepszeru jatekos, elen Demichelissel pl. Tok mindegy hanyszor jatszott a Bayernben es a valogatottban. Kovacek meg pont ugyanolyanok voltak a palyan mint ezdokent. 100jobbat lehetett naluk talalni. Ezert masodvonalasok.


A tobbire meg inkabb nem reagálok, hagyjuk abba ezt a meddo vitat. Legyen nekee igazad.

De kezdem azt hinni hogy a merhetetlen tudas es intelligencia mellett csunyan ott csucsul nalad a tudalekossag.. Vagy kurva nagy polihisztor vagy hogy mindenhez is ertesz es mindent jobban tudsz mindenkinel.
ha nem tudsz érdemben válaszolni egy neked szánt kérdésre, nem kellene átmenni személyeskedésbe

Csak kinyilvanitottam hogy nem kivanok tovabb Pozzatoval vitatkozni, mert a vege ugy is az hogy 300sorban kifejti minden mondatomat kielemezve hogy csak neki lehet igaza.

Egyebkent a tudalekossag mint negativ jelzo mellett ott van ketto pozitiv, mint intelligens es merhetetlen tudású. Szoval a pozitivak vannak tobbsegben.  :great:

Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 29, 2021, 14:06:20
De kezdem azt hinni hogy a merhetetlen tudas es intelligencia mellett csunyan ott csucsul nalad a tudalekossag.. Vagy kurva nagy polihisztor vagy, hogy mindenhez IS ertesz es mindent jobban tudsz mindenkinel.
Nem kezdek el vitatkozni, olyan dolgokban, amihez nincsen releváns információm (mondjuk Oak azt mondanám, vitatkozzunk az orosz futsalról, instant mondanám, hogy nyertél). Jelen helyzetben volt egy 70-80%-os alaptudásom, mert már többször olvastam a bajorokról/láttam őket abban a korszakban. Érdekel a történelem, akár csapatoké is (Bayern esetében is, olyan infók is foglalkoztattak régebben, mi volt az a Bayern-Dusel stb.), így sok esetben csak pontosítani kell az emlékeimen (aki ismer személyesen, az tudja, hogy élőben sem pötyögöm a telefonba a dolgokat és kérdezem a Google-t). Engem nem izgat, hogy milyen csapat, ugyanilyen kritikus vagyok a Barcelonával is, de akár kosárlabdában Donciccsal vagy bármilyen más témakörben a kedvenceimmel. Sokáig kedvenc csapatom volt az Olympique Marseille, de most én vagyok a leginkább kritikus velük kapcsolatban.

Amikor valaki NFL-ről kezd el beszélni, csöndben vagyok, fogalmam sincs róla, ahogyan NHL-ről sincsen és még sok-sok dologról. Azonban vannak témakörök, amihez értek (és még itt is rengeteget szeretnék fejlődni, mert van bőven hová, legyen szó bringáról, kosárlabdáról, bármiről), ezeknél minden esetben tényekre támaszkodom, nem hipotézisekre. A tényekkel meg lehet vitatkozni, csak nem érdemes, és ezt sokan nem értik meg, ilyenkor pedig átmegy a vita személyeskedésbe.

Ha valaki olyan érveket tud felhozni, ami hasonlóan tényeken alapszik, akkor meggyőzhető vagyok (más topicban is elismertem, ha valakinek igaza volt). Ha azt tudálékosságnak nevezzük, hogy amivel kapcsolatban vitatkozni kezdek, átnézem és próbálok a legjobb tudásom szerint utánajárni (alaposság), akkor egyértelműen az vagyok, de ennek még mindig jobban örülök, mintha nem lennék felkészült és vagdalkoznék.

Azt tanácsolom, vetkőzd le a passz-agresszív vitatkozási formát (dicséret+kritika), mert sokan jóval agresszívebben fognak rá reagálni, mint ahogyan én teszem. Olvass még többet, tájékozódj, ne elégedj meg egyetlen forrással. Ha nem így tettem volna, mindig szemellenző lenne rajtam mondjuk a Barcelonával kapcsolatban, de még bőven sorolhatnék dolgokat (mondjuk politika stb.), amiben változott a nézetem.

"Azért éri meg vállalni a konfliktust, mert a folyamat végén születik valami jó".

Külső szemlélőként, nekem ismereteim lettek, pedig a németektől, a bőrgatyától kiráz a hideg. :D

Idézetet írta: oakland23 Dátum április 29, 2021, 11:45:41
Bár érteném, miről megy a 'vita' napok óta  ;D
Röviden:
Vihar a biliben.

Bővebben:
Teljes mértékben értékelhető vita zajlik egy - vélhetően a Bayernhez közelebb levő - fórumtag és pár - vélhetően Bayerntől távolabb levő - fórumtag között. Mindkét oldalon vannak számomra igencsak elfogadható és számomra kevésbe elfogadható érvek.
Ennyi. És fontos újra megjegyeznem, hogy szerencsére tényleg értékelhető vita zajlik. Szerintem kellenének még ilyenek erre a fórumra, érvekkel és ellenérvekkel.
Kezdetben én is bekapcsolódtam, ám gyorsan "átláttam", hogy felesleges bármit is írnom, s jobban teszem, ha csak olvasom. Nekem már évtizedek óta viszonylag kedvenc csapatom Bayern (persze, nem a legkedvesebb, hiszen az csakis és kizárólag az FC Liverpool) és már Sepp Maier, Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge, Gerd Müller korszaka óta figyelemmel követem a bajorokat, viszont az tény és való, hogy immár több évtizede az a Bayern egyik kiemelkedően fontos "feladata", hogy úgy maradjon "úr a háznál" (Bundesliga 1.), hogy a jobbnak vélt focisták felvásárlásával tudatosan gyengíti a rá veszélyt jelenthető ellenfeleket.

Említettem az FC Liverpoolt és szerintem jobb is lesz a legkedvencebb csapatommal példáloznom:
Amikor manapság elmondom a véleményemet az FC Liverpool utolsó idénybeli teljesítményéről, akkor sokan meglepődnek és kérdezik, hogy "most akkor mi is van?", már nem szurkolok az FC Liverpoolnak?, satöbbi és "jönnek" olyasmi sablondumákkal, hogy Shankly így, YNWA úgy, Anfield amúgy. Satöbbi. Nagyon gyakran hiába magyarázom el, hogy nem változott abszolút semmi sem és az utóbbi több évtizedhez hasonlóan ezután is mindig Liverpool-drukker leszek, de sajnos otthon felejtettem a szemellenzőmet és szemellenző hiányában látom azt is, hogy kedvenc csapatom bizony gyengébben teljesít az elvártnál.
Ugyan tényleg egyszerűbb dolog a kétségtelenül sokat befolyásoló sérüléshullámra és rengeteg hiányzóra fogni a gyenge játékot, de azért a többi hiányosságot is illene látni. Mert ugyan lehet azt mondani, hogy azért vannak a folyamatos bukták, mert sok hátvéd hiányzik, s én egy ideig egyet is értek ezzel, hiszen ebben tényleg sok igazság van. Viszont szemellenző nélkül már azt is lehet látni, hogy egy olyan csapatnál, ahol olyan csatárok vannak, mint Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane és Diogo Jota, nos, egy ilyen csapatnál már nemcsak az lehet az alap, hogy legalább egy góllal többet kell szerezzen, mint ahány gólt kap, persze, az ilyesmi is alap kellene legyen, ám az olyasmi teljesen elfogadhatatlan, amikor ilyen képességű csatárokkal rendelkező csapat pár mérkőzésen egyszer sem lő kapura és másik néhány meccsen mindössze 1-2-3 alkalommal jut el az ellenfél kapujának közelébe.

A Bundesligás topikban most valami olyasmi zajlik, hogy nem került le a szemellenző, amelyik hiányában látni lehetne azt is, hogy tényleg nagyon jó csapat a Bayern, és látni lehetne azt is, hogy ugyanaz a Bayern immár évtizedek óta a hazai ellenfelek tudatos meggyengítése révén is lehet a jelenkorban messze-messze a legeredményesebb német focicsapat.


A BvB el akarja küldeni Bürkit és a helyére Gulácsi vagy Kobel a jelölt.

A BvB Twittere szerint a Tottenham is szeretné Gulácsit, mert csak 13M a kivásárlási ára. A Lipcse meg sürgősen hosszabbítana vele.

Majd Kalajdzic megoldja egyedül!

Sok problémával küzd a Stuttgart, de van egy megmentőjük.  Olvasd tovább


Borussia Dortmund - RB Leipzig (szombat, május 8., 15:30CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Erling Braut Haaland szerzi az első gólt 4.25

Jadon Sancho szerzi az első gólt   8.25

Emil Forsberg legalább két gólt szerez   26.00

Erling Braut Haaland gólt szerez: 1,5 gól felett 5.50

Alexander Sörloth szerzi az első gólt   9.50 

Marco Reus szerzi az első gólt  7.75

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Bayern München - Borussia Mönchengladbach (szombat, május 8., 18:30CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten 

Jonas Hofmann gólt szerez   4.75 

Marcus Thuram szerzi az első gólt   12.00   

Robert Lewandowski gólt szerez: 1,5 gól felett   3.50 

Thomas Müller szerzi az első gólt 7.00

Alassane Pléa szerzi az első gólt   11.50   

Robert Lewandowski szerzi az első gólt  3.75

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

2025-ig hosszabbított Gulácsival az RB Leipzig együttese. A hírek szerint az új szerződéaből kikerült a kivásárlási záradék.
Valamiért úgy érzem, hogy az volt a lényeg, hogy ne tudják idén olyan olcsón elvinni.


Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: május 11., 12:00CET


Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: május 11., 12:00CET

A következő szezontól az Aréna4 és Tv4 közvetíti a Bundesliga meccseit. SportTv újabb nagy vesztesége. Nem sok minden maradt ott. Kiváncsi vagyok, hogy vesznek-e helyette mást.

A Sport Tv csak a kupameccseket adta, a bajnokik az eurosporte voltak.