Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Továbbra is az FC Barcelona a leggazdagabb futballklub

A koronavírus-járvány miatti bevételkiesések ellenére továbbra is az FC Barcelona vezeti a leggazdagabb futballklubok listáját a Real Madrid és a Bayern München előtt.


A Deloitte Sport Business Group által készített, Football Money League című kiadvány alapján a húsz leggazdagabb labdarúgóklub a pandémia miatt eddig 1,1 milliárd euró bevételkiesést szenvedett el, ez pedig az idény végéig elérheti a 2 milliárd eurót is, mivel a szurkolók még nem térhettek vissza a stadionokba.
   
A top 20 bevétele így 8,2 milliárd euró volt a 2019/20-as csonka szezonban, ez a 2018/2019-es teljes idényhez mérten 12 százalékos csökkenést jelent. A televíziós közvetítésekből származó bevételek 937 millió euróval estek vissza, a meccsnapon elkönyvelt bevételek pedig (jegyek, vendéglátás, stb.) 257 millió eurós csökkenést mutattak. A visszaesést csak némileg tudta ellensúlyozni a kereskedelmi bevételek (pl. mez- és emléktárgy-eladások) enyhe, 105 millió eurós emelkedése. Az egy klubra jutó átlagos bevétel így 409 millió euró volt 2019/20-ban, szemben a 2018/19-es 464 millió euróval.
   
"A visszaesést egyértelműen a Covid-19 járvány által okozott globális gazdasági és társadalmi nehézségek okozták" - mutatott rá a Deloitte sporttanácsadási csoportjának igazgatója. Pósfay László kiemelte: a stadionokból származó bevételekről a csapatoknak le kellett mondaniuk, és a televíziós közvetítésekből befolyó bevételek egy része is kiesett.
   
Abszolút értéken számolva a leggazdagabb 20 csapat közül az FC Barcelona szenvedte el a legnagyobb kiesést, de 715,1 millió eurós bevételével továbbra is a katalán klub a listavezető 2019/20-ban. A második helyezett alig valamivel lemaradva (714,9 millió euró árbevétellel) a Real Madrid, amely a nehéz helyzetben is nyolc százalékkal tudta növelni kereskedelmi bevételeit. A harmadik helyen - a ranglista első tíz helyezettje közül a legkisebb csökkenéssel büszkélkedő - Bayern München található 634,1 millió eurós bevétellel.
   
"Minden azon múlik, a szurkolók mikor térhetnek vissza a stadionokba, az ott keletkező bevételek jelentik ugyanis a klubok üzleti modelljének egyik alappillérét. Az, hogy a futball végül mekkora pénzügyi veszteségekkel hagyja maga mögött ezt a nehéz időszakot, egyértelműen ennek az időzítésétől is függ" - fűzte hozzá Pádár Péter, a Deloitte sporttanácsadási csoportjának vezetője.

A 2019/20-as szezonban elért árbevétel alapján a világ tíz leggazdagabb labdarúgóklubja:

1. FC Barcelona        715,1 millió euró
2. Real Madrid        714,9
3. Bayern München    634,1
4. Manchester United    580,4
5. Liverpool        558,6
6. Manchester City    549,2
7. Paris Saint-Germain    540,6 
8. Chelsea            469,7
9. Tottenham Hotspur    445,7
10. Juventus        397,9

forrás: MTI


U21-es Eb-selejtező - A németekkel és a lengyelekkel is egy csoportba került a magyar válogatott

Németországgal és Lengyelországgal is azonos csoportba került a 2023-as, román-grúz közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatában a korosztályos magyar csapat.


A hazai szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint Gera Zoltán együttese az előző évek eredményei alapján készült kiemelés után a negyedik kalapból várta a sorsolást. A magyar válogatott az első kalapból Németországot, a másodikból Lengyelországot, a harmadikból Izraelt, az ötödikből Lettországot, a hatodikból pedig San Marinót kapta ellenfélnek.
   
"Összességében úgy érzem, nem panaszkodhatunk a sorsolásra, mert sokkal jobb csoportot nem kaphattunk volna. Ezzel együtt nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen három nálunk magasabban rangsorolt együttessel is harcolnunk kell az első két hely valamelyikének megszerzéséért. A németek mindig erősek, 2011 óta nem hiányoztak egyetlen Eb-ről sem, és a lengyelek, valamint az izraeliek is komoly játékerőt képviselnek" - mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.
   
A kvalifikációs sorozat márciusban indul, de az idei Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak, így a társházigazda magyar csapat is csak ősszel kezdi meg szereplését. A 2023-as Európa-bajnokságon a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt, ami azt jelenti, hogy az idei Eb-n szereplők jelentős része a selejtezők során is a szakmai stáb rendelkezésére állhat. A 2023-as kontinensviadalra a két rendezőhöz csatlakozik a selejtező kilenc csoportjának győztese, a legjobb csoportmásodik, valamint a maradék nyolc csoportmásodik négy rájátszásos párharcának győztese.

forrás: MTI

Szerb-magyar tinédzsert szerződtetett az AC Milan

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2021/02/01/gyori-eto-ac-milan-kerkez-milos-atigazolas/

Bejelentette hivatalos Facebook-oldalán a Győri ETO labdarúgócsapata, hogy az AC Milanhoz szerződött Kerkez Milos, az együttes 17 éves hátvédje.
Kerkez Milos érkezését a Milan klublegendája, Paolo Maldini nézte ki magának, majd ő is jelentette be. További érdekesség, hogy a 17 éves focistát a Juventus is kinézte magának, ám Kerkez a milánói csapatot választott. Ha pedig csapatválasztás, az is kiderült, Kerkez a magyar válogatottban szeretne majd játszani.


24.hu

A teljes cikk itt: https://www.facebook.com/etofcgyor/posts/4330219200327766

A látványosabb beállás a labda mögé, nem jelent automatikusan jobb szabadrúgást. :angel:

Idézetet írta: TiB Dátum február 01, 2021, 23:14:54
A látványosabb beállás a labda mögé, nem jelent automatikusan jobb szabadrúgást. :angel:

Viszont magasabb alsó nadrág eladást jelent ;D

#126 február 02, 2021, 09:23:45, Powell
A pózolós szobor állítás esélyét se felejtsük ;D

Idézetet írta: LosGabos Dátum február 01, 2021, 20:51:01
Szerb-magyar tinédzsert szerződtetett az AC Milan

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2021/02/01/gyori-eto-ac-milan-kerkez-milos-atigazolas/

Bejelentette hivatalos Facebook-oldalán a Győri ETO labdarúgócsapata, hogy az AC Milanhoz szerződött Kerkez Milos, az együttes 17 éves hátvédje.
Kerkez Milos érkezését a Milan klublegendája, Paolo Maldini nézte ki magának, majd ő is jelentette be. További érdekesség, hogy a 17 éves focistát a Juventus is kinézte magának, ám Kerkez a milánói csapatot választott. Ha pedig csapatválasztás, az is kiderült, Kerkez a magyar válogatottban szeretne majd játszani.


24.hu

A teljes cikk itt: https://www.facebook.com/etofcgyor/posts/4330219200327766

Csak még egy pár évig kölcsönbe fog játszani a Catania Tré-ben.  :D  ;D

Elég érdekes volt ez a januári átigazolási időszak, azt hittem még el sem kezdődött, erre már véget is ért (Alig volt mozgás). Szoboszlai a negyedik legdrágább téli átigazolás lett, a Bundesligában pedig a legdrágább. A legtöbbet Said Behnramáért fizették, a második pedig Sebastien Haller lett. Kiváncsi vagyok ezek után, hogy milyen lesz a nyári.  :)

Egy összefoglalás a "nagy tehetségekről"

Kevésnek van esze is a tehetsége mellé....

Sok magyar fiatal jutott el a topligák küszöbére, de kevésnek jött össze az áttörés

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2021/02/03/gyori-eto-ac-milan-kerkez-milos-atigazolas-magyar-tinedzserek-kulfoldi-korkepe/


Kreatív a magyar sportsajtó.  :-\

Bajnokok Ligája - Nagelsmann szerint a Puskás Arénában igyekeznek a határaikat feszegetni

Julian Nagelsmann, az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője kíváncsian és bizakodva várja a német együttes jövő keddi Bajnokok Ligája-mérkőzését, amelyen a Puskás Arénában fogadják az FC Liverpoolt.


A három magyar válogatott játékost - Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt - a keretükben tudó lipcseiek a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozások miatt kényszerültek ideiglenesen budapesti albérletbe a nyolcaddöntő első felvonására. Nagelsmann a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában azt mondta: korábban még nem járt a stadionban, és nagyon kíváncsi a létesítményre, ami "a képek alapján sokat ígérő helyszín".
   
"A három magyar játékos számára valóban olyan lesz ez a mérkőzés, mintha hazai pályán játszanának, szerintem nagyon örülnek is neki, hogy Budapesten lesz a találkozó" - mondta.
   
A párharc első felvonásának esélyeiről kifejtette: az nagymértékben függ az aznapi formától, mert ha a Liverpool jó napot fog ki, akkor igen nehéz dolguk lesz.
   
"Világklasszis játékosaik vannak, akik az elmúlt években sokat erősödtek, nagy győzelmeket arattak a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Egy óriási klub, komoly tradícióval. Viszont ugyanez érvényes ránk is. Ha jó formában vagyunk, nagy kihívást jelentünk bármely csapat számára. Ugyanaz a célunk, mint a Liverpoolnak, tovább szeretnénk jutni" - nyilatkozta. Hozzátette, a Liverpool legyőzése érdekében kizárólag a saját teljesítményükre összpontosítanak, valamint igyekeznek a határaikat feszegetni.
   
Nagelsmann magyar játékosairól közölte: Gulácsi és Orbán személyisége és tapasztalata miatt is nélkülözhetetlen része a lipcsei gárdának. Az öltözőben és a pályán egyaránt meghatározó láncszemeknek számítanak, akiknek kombinációja nagyon fontos számukra. A télen igazolt, és még továbbra is sérült Szoboszlairól pedig azt mondta: sokat várnak tőle.
   
"Bízunk benne, hogy felélénkíti a támadójátékunkat, az alapjátékunkat pedig segíti minőségileg magasabb szintre emelni, valamint, hogy a Salzburgban mutatott hatását itt, a mi csapatunkban is ki tudja fejteni" - hangsúlyozta.
   
A teljes interjú a 19.05 órakor kezdődő Sportvilág című műsorban hallgatható meg csütörtök (ma) este.
   
Az RB Leipzig-Liverpool találkozó után, február 24-én szintén a Puskás Arénában rendezik a Borussia Mönchengladbach-Manchester City BL nyolcaddöntős párharc első felvonását.


forrás: MTI

Ez nem rossz, bár én nem érzem azt az átütőerőt a bajorokban, mint a tavalyi idényben.

A Bayern egy szezonon belül a hatodik trófeáját szerezte meg a német bajnokság és kupa, a Bajnokok Ligája, valamint az európai és német Szuperkupa megnyerése után – erre korábban csak a Barcelona volt képes, még 2009-ben.

Érdekesség, hogy Hansi Flick edző több trófeát nyert a Bayernnel, mint ahány meccset elveszített: az eddigi 68 mérkőzéséből 58-at megnyert, 6 döntetlen mellett csupán négyszer kapott ki csapata.


24.hu

Magas hőfokon üzemel a szombat esti pénzégető...otthon cumizik a Porto egyelőre, ég a Milan és a Lyon. Már csak azt várom, hogy az Alaves egyenlítsen Barcelonában.  ;D

Változott a Tippmix fogadási kínálata a büntetőlapokra. Eddig volt büntetőlapok pontos száma a kiemelt bajnokságoknál 12+-ig mentek. Na ez olyan három hete megszűnt , és a maximum a 6,5 7,5 8,5 fölé . Attól függ milyen csapatok játszanak a szorzó is 4-5 közötti a legmagasabb számra. A 12+-t szerettem, mivel a Getafe meccsén párszor lejött, igaz egy ezressel tettem, de a Valencia-Getafen 60-as, a Levante -Getafen 70-es szorzó volt. Volt azóta egy Valencia-Granada meccs ott is volt 12 büntető meglepetésre. Azóta levették a kínálatból. A többi irodánál is csak ilyen 5 körüli odds a max a lapoknál.
Tud valaki valamit, miért vették le. Esetleg volt valami a hírekben tízmilliós nyereményekről lapos fogadással kapcsolatban?