Foci hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Erdekes meccs lehetett, a hazaiak szabalytalankodtak a boxon belul, mig a vendegek kapták a lapokat.
https://www.eredmenyek.com/merkozes/A9bLkK1a/#osszefoglalas/osszefoglalas

#196 június 07, 2021, 18:07:26, SPF Admin
Fradi rajongóktól/kedvelőktől kérdezném, hogy nekik mi a véleményük Rebrov távozásáról?

A körülményekre értem. Nyilván a teljes sztorit nem mindig tudjuk, de pl. számomra ez olyan Realos búcsú volt.

Nem tudjátok milyen a Realos búcsú? Raúl González Blanco!

Ok, hogy szeretnél más edzőt (mondjuk nem tudom, hogy miért ha vannak sikerek), de nem lehet ezt emberi módon intézni?

Kubatov  :fakk:

Willi Orbánt választották a szezon legjobbjának Lipcsében

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott védőjét, Willi Orbánt választották a szezon legjobbjának az RB Leipzig szurkolói.


A lipcsei klub a Twitter-oldalán közölte a voksolás végeredményét. A drukkerek még a szintén magyar válogatott kapusra, Gulácsi Péterre, valamint a spanyol válogatott középpályásra, Dani Olmóra és a svéd csatárra, Emil Forsbergre szavazhattak.
   
A szurkolók korábban már kiválasztották a legjobb kapust, védőt, középpályást és támadót, ezúttal tehát erre a négy játékosra voksolhattak.
   
A Leipzig a bajnok Bayern München mögött a második helyen végzett idén a német bajnokságban.

forrás: MTI


Bajnokok Ligája - Litván vagy északír ellenfele lehet a második körben az FTC-nek

Amennyiben az első fordulót sikerrel veszi, akkor a második körben a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield vár a Ferencvárosra a Bajnokok Ligája selejtezőjében.


A zöld-fehérek kiemeltként várták a szerdai, nyoni sorsolást, amelyen az is kiderült, hogy az előző kiírásban csoportkörös magyar csapat hazai pályán kezdi majd ezt a párharcot is.
   
Az FTC július 6-7-én és egy héttel később az előselejtező győztesével kezdi a sorozatot, majd továbbjutás esetén 20-21-én és egy héttel később a most kisorsolt ellenfél következhet. Az első párharc vesztese a most debütáló Konferencia Liga, míg a másodiké az Európa-liga selejtezőjébe kerül át. A BL-főtábla eléréséhez négy kört kell mennie a magyar bajnoknak.
   
A Ferencváros előselejtezőből érkező első ellenfele jövő hét pénteken kerül ki a San Marinói-i Folgore, a koszovói Pristina, a feröeri HB Tórshavn és az andorrai Inter Club d'Escaldes négyeséből.

forrás: MTI

Eddig alomsorsolas.  :jump2_125:
Az eloselejtezobol koszovoi ellenfelet varok, a feroeri helyszin ellenere is, a masikbol meg a Zalgirist tippelem erosebbnek.

Ó istenem ki közvetíti a Francia - Swájcot?
Ilyen nyögdécsölést ritkán lehet hallani, az amúgy is sz@r meccset még jobban tönkreteszi.


Szoboszlai százszázalékos állapotban van

Százszázalékos fizikai állapotban van Szoboszlai Dominik, aki makacs szeméremcsont-gyulladása miatt kihagyta a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságot.


A 20 éves magyar középpályás hétfőn a közösségi oldalára feltöltött lipcsei fotójához azt írta: "százszázalékosan fitt".
   
A RB Leipzig jövő szombaton játssza első felkészülési mérkőzését a holland AZ Alkmaar ellen, a magyar válogatott pedig szeptember másodikán a kontinensviadalon elődöntős angolok ellen vívja következő találkozóját, a világbajnoki selejtezősorozat első fordulójában.
   
Szoboszlai télen igazolt Salzburgból Lipcsébe, de új csapatában még egyetlen mérkőzést sem játszhatott sérülése miatt.

forrás: MTI

Boban szerint "abszurd" Wenger ötlete a kétévenkénti világbajnokságról

Zvonimir Boban, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) sportigazgatója szerint "abszurd" a nemzetközi szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezető Arsene Wenger ötlete, mely szerint a világbajnokságokat és az Eb-ket is kétévente kellene megrendezni.


"Csodálhatjuk Wengert azért, amit a sportágnak adott, de megdöbbentő, hogy nem érti, egyszerűen lehetetlen kétévente vb-t és Eb-t rendezni" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sport című napilap szombati számában a játékosként 49-szeres horvát válogatott, vb-bronzérmes szakember. Boban hozzátette, "ezer oka" van annak, hogy a világbajnokságot "képtelenség" kétévente megrendezni.
   
Wenger már márciusban is beszélt arról, hogy a mostani rendszer igazságtalan a játékosokkal szemben, és sokkal nagyobb szerepet kéne kapniuk a fontos tornáknak. Az Arsenal korábbi vezetőedzője a héten a Kicker című szaklapnak nyilatkozott, és újra előállt ötletével a kétévenkénti vb-ről.
   
"Ha az a cél, hogy az egész világon jobb legyen a játék, akkor ezen el kell gondolkodni, mert az UEFA 55 tagországán kívül további 156 nemzet van még a világon" - mondta a 71 esztendős szakember, aki korábban élesen bírálta az UEFA által életre hívott Nemzetek Ligáját, amely helyett szerinte a kontinensviadalokat is kétévente kellene megrendezni.

forrás: MTI

A Copa America döntőt legalább felvételről közvetíti valamelyik csatorna?

Élőben adta az Arena4.



Robben végleg visszavonult

A holland válogatottal világ- és Európa-bajnoki érmes Arjen Robben bejelentette, hogy végleg felhagy a labdarúgással.


A 37 éves futballista, aki másodjára vonult vissza, Instagram-oldalán közölte döntését. Első ízben 2019-ben vett búcsút a sportágtól, karrierjét azonban 2020 júniusában felújította, visszatérve első profi klubjába, a holland élvonalban szereplő Groningenhez.     "Kedves barátaim, úgy döntöttem, hogy befejezem a futballpályafutásomat. Nagyon nehéz választás volt. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az érzelmi támogatásért" - írta most Robben.     A sebességéről és villámgyors cseleiről híres szélső legutóbbi, s immár utolsónak tekinthető szezonjában mindössze hét mérkőzést játszott. Klubkarrierjét a Groningenben 2000-ben kezdte, majd szerepelt a PSV Eindhovenben, légióskodott a Chelsea-nél, 2007 és 2009 között a Real Madridnál, majd egy évtizeden át (2009-2019) erősítette a Bayern Münchent.
   
A holland mellett angol, spanyol és német bajnoki címeket is begyűjtött, a Bayernnel nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot. A válogatott színeiben 2003 és 2017 között 96 meccsen jutott szóhoz, és 37-szer volt eredményes. A nemzeti együttessel világbajnokságon 2010-ben ezüst-, 2014-ben bronzérmes lett.

forrás: MTI